Ga naar inhoud


barchetta

Lid
  • Items

    670
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door barchetta

  1. Dat is toevallig!
    Ik was op zoek naar een 360° camera en kwam uit op de Xiaomi Mijia 360 uit als beste koop. De camera is zo dun zodat ook objecten dichtbij geen 'stitching'-fouten laat zien; hij is waterdicht en heeft een ingebouwde gyroscoop zodat zonder dure 'gimbal' het beeld altijd horizontaal blijft.

    Via een 360° camera-review-site kwam ik op Gearbest terecht waar deze camera het voordeligst wordt aangeboden, goedkoper dan ***geen-reclame*** en zelfs Aliexpress. Nog even op m'n vakantiegeld wachten en dan bestellen!

     

     link naar de camera: http://m.gearbest.com/action-cameras/pp_621510.html?lkid=10782859

  2. Ik heb al een tijdje niet meer met m'n Vu+ Uno gespeeld maar moet nu zelf iemand helpen met z'n Zero.

     

    Na een goeie 10 jaar heb ik vorige maand m'n Canal Digitaal abonnement opgezegd: ik kijk simpelweg niet meer via m'n schotel naar tv! (en dan te bedenken dat ik een Wavefrontier heb met 8 LNB's!) Het meeste kijk ik YouTube of via m'n tablet of telefoon via een app van m'n internet aanbieder. Wel grappig trouwens dat CD mij aanbood om over de abonnementsprijs te onderhandelen, het kan dus goedkoper als je echt wil. Maar goed, daar gaat deze vraag niet over.

     

    Ik moet iemand helpen met z'n Vu+ Zero en CD kaartje op de camping. Het is dus zo'n abonnement die 's winters niet loopt. Ik heb daarom dus de kaart opnieuw geactiveerd maar krijg geen beeld. Dan maar thuis in mijn Uno gestoken, ook geen beeld. Voordat ik m'n abo opzegde, had ik op mijn eigen kaartje wel beeld via CCcam, maar nu  het is opgezegd kan ik ook met mijn kaart niet meer testen.

    Dan maar m'n Dreambox 600 PNR na jaren uit de kast getrokken en verrek, ik heb direct beeld! Kaartje is dus toch goed geactiveerd.

     

    Ik stop de kaart weer in m'n Uno en heb nog steeds beeld.Heh wat? Zap zap zap, alles werkt. Totdat ik op een kanaal kom die niet in het pakket zit, dan wordt het natuurlijk zwart. Maar terug naar een werkend kanaal blijft het beeld ook zwart. Ik kan zien dat waar eerst een S (SECA) groen is in m'n statusbalk, deze nu geel is, en blijft. Totdat ik CCcam opnieuw start, dan wordt het na een seconde of 10 weer groen. Is dit de normale manier waarop CCcam werkt (ik kani niet zien welke versie ik draai omdat het menu  "Common Interface taken" m'n Pli laat crashen) of heb ik gewoon een heel oude versie omdat ik m'n Uno al zo lang niet meer heb aangeraakt? En waarom had ik eerst geen beeld maar na de DB600 nu wel? En zal het op de camping ook weer werken (ja, schotel is goed uitgelijnd, krijg goede signaalwaarden).

  3. Een kennis van mij zit op de camping en inbrekers hebben de satellietontvanger (en de tv) meegenomen.

     

    Eerst hadden ze een één of ander ding waar ik niet mee overweg kon qua zenderlijst volgorde en dual lnb instellingen (en natuurlijk geen handleiding te vinden). Dus ik ben wel een beetje blij dat dat ding weg is ;) -- zelf heb ik een Vu+ Uno en daarvoor een paar Dreamboxen.

     

    Enfin, voor weinig moet er weer iets terug komen. Nu zag ik bovenstaande 3 modellen aangeboden voor 50 euro. Too good to be true? En wat zou de verstandigste keus zijn (ik zeg express niet "de beste" :P).

     

    Het is niet de bedoeling om elke keer nieuwe images erin te zetten en te hobbyen, wel wil ik eenvoudig een duo lnb aan kunnen sturen en de zenderlijst indelen, zoals ik dat voorheen op mijn machientjes ook kon.

  4. Heren, het is uiteindelijk een Vu+ Uno geworden.

     

    Ik heb OpenPli 3.0 erop gezet en heb fraai HD beeld op Ned 1, 2 en 3 (want (nog?) geen HD abo). Prima dus.

    Hoewel het een Pli image is, zoals op mijn Dreambox, is het toch even wennen: niet alles is exact het zelfde.

    Zo weet ik niet of je een scan kan doen voor alleen FTA zenders (heb nu zo'n 4800 zenders binnen geharkt ...), zit er onder de EPG-knop een andere EPG dan die onder de blauwe knop (zou handig zijn als dié onder de EPG-knop zat) en moet ik nog uitzoeken hoe ik HbbTV kan kijken (ik krijg al wel een HbbTV-logo op Ned 1-3).

     

    Ook ben ik blij met de gevoeligheid van de tuner (ik kon een TP op de Astra-3 waar een paar Nederlandse MPEG4 zenders zaten op de DM niet zien) maar het gat in de plug van de tuner waar de antenne in gaat is wel heel erg klein. Wat een gepriel om de antenne er in te krijgen! Maar goed, die hoeft er voorlopig ook niet meer uit denk ik.

     

    Bedankt voor alle suggesties!

  5. Okay, de ET-6500 of de ET-9200 (prijsverschil: 8 euro)

     

    De ene is een single tuner maar met verwisselbare tuner-kaarten, de ander is een twin-tuner maar is enkel DVT-S.

    Allebei 1Gb (!) NAND Flash en inbouw voor een harddisk mogelijk.

     

    Twin-tuner is leuk, maar de LNB's op mijn schotel zijn allemaal single LNB's. En die zitten weer op een vrij dure 10/1 DiSEqC switch. Dus denk niet dat ik veel aan een twin-tuner heb.

     

    Jammer van het lage prijsverschil, maar ik denk dat de 6500 voor mij een verstandiger keuze is. Tenzij één van jullie ........ ;)

  6. Bijna goed. Heb je ook verder naar beneden gescrold? de Nand Flash van de ET 9200 is nl.2 keer zo groot en de prijs is op dit moment lager.

    Dus je koopt meer (belangrijk) geheugen voor minder. Waarbij de ET9200 toch net stabieler en moderner is.

    Volgens de tabel in het NAND geheugen van de ET-9200 256Mb en van de ET-6500 1024Mb, dus niet 2x zo groot maar 4x zo klein! Of zie ik iets over het hoofd?

  7. Bijna 10 jaar geleden ben ik begonnen met een DM7000, daarna een DM500 en al weer een lange tijd de DM600PVR (eigenlijk net toen hij op de markt kwam). De 7000 is al lang gegegeven, de 500 zit in mijn portable schotel-koffer als reserve en gebruik dus dagelijks de 600. Die draait overigens een hele ouwe OpenPli 1.0 uit 2010 want ach, het werkt dus waarom zou ik upgraden? Op het dak staat een WaveFrontier T55, met 9 LNB's, omdat het kan (dus de Astra-3 heb ik ook).

     

    Nu zie ik op Comedy Central (waar ik het meeste naar kijk, ondanks de 9 LNB's en dus duizenden kanalen .....) dat CD gaat verhuizen. Volgens mij proberen ze me wijs te maken dat ik een HD-ontvanger nodig hebt voor MPEG4? In dat geval ben ik dus weer 'in de markt' voor een nieuwe receiver, het liefst 1 die ook Pli draait.

     

    En dan nu de voor de hand liggende, maar ook erg persoonsafhankelijke (over smaak valt niet te twisten) vraag: welke receiver kan ik het beste nemen als CD op MPEG4 zal over gaan? Een DM800HD SE, of misschien toch van mijn geloof af vallen en een ander merk nemen? Het liefst tot 300 euro (maar de 800 en de ET-9500 zijn net iets over de 400, dus misschien ben ik om te praten).

    Mijn tv is een 24" dingetje met HD-ready, dus 1366x768 en daarop is SD-beeld best goed genoeg, m.a.w. ik heb geen HD-abonnement op het ogenblik.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...