Ga naar inhoud


Tynosh

Lid
  • Items

    43
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Tynosh

  1. Voorheen kon ik een drivemap aanmaken zodat ik de HDD van de dreambox in m'n explorer had staan via \\dreambox\hardisk\. Dit werkt nu niet meer. FTP-en werkt vlekkeloos. Moet ik soms nog iets instellen op m'n dreambox of moet ik m'n drivemap op een andere manier aanmaken?

  2. Dat ik de modem nog in bezit heb zal wel de zoveelste misser zijn die ze daar maken. Vorige jaar 1 keer geklaagd over problemen met bellen tijdens downloaden en onze vrienden van KPN zagen dit als een opzegging. Ik was verder een tevreden klant maar na 5 brieven waarin wordt aangegeven dat het abo wordt opgezegd en vele uurtjes helpdesk was ik geheel terug bij af. Geen internet en geen telefoon meer. Uit nood hebben we maar een nieuwe telefoonlijn aangevraagd. En die hadden we binnen een week. Dit ff terzijde.

    Vandaag is speedlinq opgeleverd. Met bijgeleverde modem werkt het perfect. Ik krijg alleen die expiriabox (voor wifi) niet aan de gang. Support bij speedlinq geeft aan dat deze niet wordt ondersteund. Om nu gelijk naar de winkel te rennen en een speedtouch modem zoals voorgeschreven is te kopen lijkt me een beetje gekkenwerk. Wat kan ik instellen in de expiriabox om hem aan de praat te krijgen?

     

    tynosh

  3. Ben in het bezit van een experiabox (siemens gigaset sx551) welke ik voorheen gebruikte bij m'n planet ipb abo. Deze is echter opgezegd en heb nu weer gewoon telefoon en krijg deze week weer aansluiting voor ADSL via Speedlinq. Kan ik de expirabox ook gebruiken zonder dat ik gebruik maak van voip, door hem alleen te gebruiken als modem en mijn telefoonlijn aan te sluiten op de splitter?

     

    gr. Tynosh

  4. Sinds vandaag overgegaan op ronaldd image. Werkt super! Voorheen gebruikte ik gemini waar het mogelijk was bz2 files handmatig te installeren. Zal dit nu via telnet sessie moeten doen. Maar wat ik ook probeer ik krijg met geen mogelijkheid een telnetsessie aan de praat. FTP zonder problemen.

    Ik doe het volgende:

    Start - Uitvoeren

    telnet ipadres

     

    --------------------------------------------------------------------

    OpenDreambox 1.4.0 dm7025

    dm7025 login:root

    root@dm7025:~$

     

    -----------------------

     

    Heb de orginele login en password niet gewijzigd.

    Wat doe ik fout?

    Tynosh

  5. Vandaag wederom getest en bandbreedte up en downstream "geknepen" middels netlimiter. Vanmiddag was ik weer telefonisch niet bereikbaar. Wederom maar weer ff gebeld met helpdesk kreeg ik nu een ander verhaal. Samenvattend kwam het erop neer dat het lag aan het gebruik van de juiste poorten. Telefonie zou poort 5060,5080,4050? gebruiken. Uiteraard mochten ze me daar geen verdere uitleg geven over het instellen van p2p progs.

    Vraag: Kan iemand mij vertellen hoe ik dit kan oplossen voor Bitcomet en varianten?

     

    Het QOS verhaal moest goed afgedekt worden in de experiabox en daar moest ik m'n probleem niet zoeken.

     

    Tynosh

  6. Pas eentje gekocht voor iets meer dan 20 euro bij een bouwmarkt na eerst het gehele huis te hebben "bedraad". Er zijn genoeg webshops te vinden die cat5e voor 0,50 EUR de meter aanbieden. Gaten boren incl. de utp connectoren zal ik alleen doen als je koelingsproblemen hebt bij je pc <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

  7. @ badre: Uit jouw woorden begrijp ik dat mijn provider qua priorisering het een en ander moet aanpassen. Zelf was ik al gestart met regelen van m'n processen met Netlimiter (zoals hier in aangegeven). Nadeel daarvan is dat het weer een progje is wat op de achtergrond draait. Bij planet ratelen ze het standaard lijstje af:

    - Maakt u nog gebruik van de splitter, zoja weg daarmee.

    - Wat is de afstand tussen de box en het vaste aansluitpunt.

    - Kunt u de experiabox rebooten

    - Maakt u gebruik van p2p software

     

    Uiteraard heb ik zelf getest dat het buiten de gebruikelijk KPN-storingen aan het downloaden via P2P ligt. Echter heb ik er nooit bij stilgestaan dat dit een mogelijke keerzijde van dit product is. Heb natuurlijk gezegd dat ik nooit P2P software gebruik <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" /> Dan is er gelijk een makkelijke reden om te staken met zoeken naar de ware toedracht. Mocht het echt zo blijven is dat voor mij een reden om weer terug te gsaan naar ADSL.

     

    @Guardian:

    Heb jij buiten je test nog nooit problemen gehad "buiten de landelijke storingen"?

     

    Tynosh

    (en nu maar wachten tot ik eindelijk teruggebeld word!)

  8. Heb nu sinds kort Internet plus bellen van Planet maar het is vaker zonder bellen! Eerst kreeg ik te horen dat door het warme weer er wel eens servers down gingen nu is het schering en inslag dat ik gewoon niet kan bellen of gebeld kan worden. Mijn idee is dat het veroorzaakt wordt door P2P programma's. Is er een mogelijkheid om het zodanig in te stellen dat het gebruik daarvan wel mogelijk blijft.

     

    Tynosh

  9. Zelf had ik eerst ook het probleem bij m'n 7025 dat ik de webinterface niet kon benaderen. Blijkt na veel gepuzzel dat na aanzetten en knop naar beneden drukken je het ip-adres hebt. Dit invullen als adres en niet zoals ik deed de box weer opnieuw laten doorstarten. De box moet namelijk niet geheel naar Linux booten. Je moet het opstartproces dus stoppen om uberhaupt dit interface te kunnen benaderen.

    Dit had mij een hoop tijd gescheeld als ik het wist! Doe er mischien je voordeel mee!

     

    Tynosh

  10. Vergeet de PV600. Zelf in den bosch bij de importeur geweest en daar werd tussen neus en lippen verteld dat dit weer hetzelfde drama wordt als de PV500. Niet leverbaar/zeer schaars!!! Ik heb daar 6 weken geleden het eerste exemplaar aanschouwd welke in Nederland beschikbaar was. Deze stond opgesteld naast de PV60E. Schermen zijn identiek alleen heeft de PV600 een aantal extra's zoals: PCMCA slot, PIP, betere geluidskwaliteit, iets beter "smoelwerk". Uiteindelijk heb ik gekozen voor 42pv60E en heb zodoende ruim 800 euro's in m'n zak gehouden! Qua afstand kan ik zeggen dat ik op een afstand van 3 meter en ervaar dit niet als "te dichtbij".

    Ook heb ik gevraagd hoe het zit met wanneer je toestel uit Duitsland koopt hoe hrt zit met de garantie. Toestellen hebben allemaal (ook (grijze) import) 2 jaar fabrieksgarantie. Onderhoud is uitbesteed aan Icare in Duiven. Je betaald alleen voorrijkosten maar je wordt gewoon geholpen. Alleen kennen we in Nederland een coulanceregeling wanneer iets buiten de garantie valt. Dan hoef je bij Panasonic Nederland geen medewerking te verwachten.

    Speur de bekende sites maar eens af en kijk op de site van Panasonic of deze ook in het dealerlijstje staat van Panasonic. Ook binnen de grenzen moet je voor scherpen prijzen kunnen slagen!

    Mocht je ondanks dat toch willen gaan voor de PV600 vraag dan wat de preferred suppliers zijn. Ik weet dat in omgeving van Den Bosch een aantal dealers zijn die als eerst geleverd krijgen. JE zal je dan wel moeten inschrijven wat betekend voor de 42" dat je 3000 euro's moet neertellen!

     

    Succes!

     

    Tynosh

  11. Je kan inderdaad ieder type IDE-schijf erin plaatsen. Zelf heb een 300GB Samsung Spinpoint (€97,-) Prima schijfje. Kwa warmte kan ik zeggen dat deze behoorlijk koel blijft. Mijn gevoel is en blijft de voeding van de dm7025 de grootste kachel van het apparaat.

    Succes met je keuze!

    Tynosh

  12. Dit weekend weg geweest en zodoende m'n dm7025 uitgezet (schakelaar achterzijde). Gisteravond kwam ik terug en krijg alleen nog maar beeld op de FTA zenders. Verder blijft het gewoon zwart. Een aantal malen de een herstart gedaan van de CAM (Evocam2.08/NewCs1.16). Geswitch met Gbox 2.24 en weer terug maar helaas. Uiteindelijk een nieuwe activatiepuls aangevraagd (TV gezet op de SBS6) geen resultaat. Iemand nog ideeen hoe ik dit kan oplossen of wordt het toch opnieuw installeren van de hele hap?

     

    tynosh

×
×
  • Nieuwe aanmaken...