Ga naar inhoud


Salient

Lid
  • Items

    174
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Salient

  1. Origineel bericht van: Jürgen
    Origineel bericht van: Salient
    ....behalve dan van sporadisch SERVICE FOUT in beeld bij het zappen, maar dit lost zichzelf binnen een paar seconden op altijd.

    Dit probleem zou op een niet goed werkende DiSEqC switch kunnen wijzen.
    Ik weet niet welke DiSEqC je nu gebruikt maar misschien is het wel handig om dat eens te testen of een andere switch dit probleem oplost.


    Zie mijn sig (3 x spaun en 1 x triax switch). Mijn dreambox heeft verder nergens last van en ik kan het me ook niet herinneren met eerdere firmwares op de rebox.
    Overigens maakt het in de rebox wel uit welke kaartlezer ik gebruik (zo lijkt het, maar echt bewijs heb ik daar niet voor).

    Ohja, zoals anderen ook al aangaven heb ik inderdaad ook nog last van het 21:53 probleem, zag dat gisteravond toevallig weer voorbij komen.
  2. Ik heb inmiddels ook de nieuwe bootloader geinstalleerd, maar de rode spikkel problemen blijven helaas (zij het iets minder volgens mij).

     

    Verder moet ik zeggen dat ik eigenlijk helemaal geen last heb van andere problemen, behalve dan van sporadisch SERVICE FOUT in beeld bij het zappen, maar dit lost zichzelf binnen een paar seconden op altijd.

     

    Ik zit nu dus een beetje in tweestrijd. Of terug naar de dealer en zorgen dat ik een ontvanger krijg die geen spikkelproblemen meer heeft, maar met het risico dat ik allerlei andere problemen er voor terugkrijg, of het spikkelprobleem maar accepteren en hopen dat het toch met een andere firmware ooit verholpen kan worden (met de .97 firmware was het immers niet aanwezig).

     

    Ohja, het afstandsbedieningprobleem:

    Wanneer de ontvanger niet reageert op de a.b. moet je er maar eens op letten of, zodra je een toets indrukt, de STB knop oplicht. Dit is bij mij op zulke momenten dan niet het geval en na 1x weer op die knop drukken reageert alles weer normaal.

     

  3. Dit had ik gisteren inderdaad op SBS6HD tot 2 x toe snel achter elkaar. Daarna niet meer, vanavond ook niet meer gezien vooralsnog.

    Het probleem is inderdaad sins versie 37, met 26 werkt eigenlijk alles goed dus ik kijk het nog even aan, als het vaker gebeurt, ga ik weer terug naar 26.

    Heb overigens nog steeds last van rode spikkels in donkere delen zo nu en dan (Heb ook nog Loader 1.19).

  4. Ik heb denk ik veel geluk gehad waarschijnlijk ofzo,

     

    Ik heb vanaf begin 2004 t/m ver over de helft van 2009 2 schotels gehad op/aan m'n balkon. 1 zat aan de muur bevestigd met een beugel en chemische ankers, en 1 zat met een beugel aan de balkonrand.

     

    In de VvE huisregels stond letterlijk:

    Geen zaken bevestigen aan de buitenmuur (behalve zonwering) en geen zaken bevestingen aan de balkonrand. Schotels enkel op statief/tegelvoet op het balkon en er mag niets uitsteken.

     

    In mijn geval zat er dus EN wat aan de muur, EN wat aan de balkonrand EN alles stak maximaal uit.

     

    Er is nooit ook maar één woord over gerept. Het was overigens een koop appartement, ben inmiddels verhuisd naar een eensgezinswoning waar de schotel netjes aan de achterzijde van het huis op een dakkapel staat.

     

    Zie bijlage van hoe het erbij hing.

    post-15488-1318260900,9959_thumb.jpg

  5. Hier heb ik sinds de nieuwste versie (voor seca 3) ook last van de rode spikkels, inderdaad lijkt het alleen bij HD zenders en in donkere gedeelten voor te komen.

    Het is wel elke keer weer wat met dat ding helaas.

     

    ps: heeft 1 van jullie ook dat SBS6 HD geen zenderinfo meer geeft? de 'normale' SBS6 op de 19.2 doet het wel gewoon.

  6. Origineel bericht van: pj1
    Mijn ervaring met Rebox 9000 (V69):

    Bij de vorige software versie weigerde de opname regelmatig en dan moest je resetten.


    Dit heb ik dus ook heel soms bij deze ontvanger, ben er dus inmiddels ook al 1 of 2 keer tegenaan gelopen bij V69.
    Hoe is het eigenlijk mogelijk dat een PVR ontvanger (die het moet hebben van een BASIS FUNCTIE als opnemen) juist hier zulke steken laat vallen?!?
    Hoe het probleem zich uit: Je drukt op opnemen en hij zegt dat de opname wordt gestart, dan krijg je zo'n tijdblok in beeld rechts boven maar die blijft op 00:00 staan
    Overigens gaat een opname afspelen van de harddisk dan nog wel gewoon.
    Als je het apparaat dan uit zet (dus ECHT uit, niet op standby) en weer aan, dan werkt alles weer naar behoren.
  7. Dit zelfde euvel had ik eind vorig jaar met mijn 5500PVR, van de ene op de andere dag geen quality meer op beide tuners.

    Ding opgestuurd, 2 en een halve maand(!!!) later na veel telefoontjes eindelijk weer terug... met een ander type moederbord (5000 Masterpiece) maar hij werkt wel weer.

    Ohja, en een 5 tientjes armer natuurlijk want er zat geen garantie meer op.

  8. Origineel bericht van: Eduard07

    Salient, zeer bedankt voor deze informatie en de foto! wink
    Ik vroeg mij af of de arm, die slechts met 2 schroeven in de schotel zit, het gewicht aankon van bv 4 Alps-quads.
    Het is samen toch een redelijk gewicht.


    Toen ik 'm opgehangen had, had ik ook een klein beetje mijn twijfels maar de praktijk leert mij in ieder geval dat het allemaal best meevalt. Heb 'm ook sinds dat ie hangt nooit opnieuw af te hoeven stellen of wat dan ook.
  9. Origineel bericht van: Sigma
    ik weet niet of het kabeltje dat van je conax lezer is aan gesloten

    ik weet wel dat bij de TF5510/5500PVR je in het menu dan kan zien of hij is aangesloten is het niet aangesloten dan kun je niet in het menu van de kaart lezer komen

    vind het overigens een slecht excus (ik rij een opel maar door de spoed reparatie krijg ik een mini terug) je snap wel wat ik bedoel cry


    Ik heb net even gekeken maar het menu van de kaartlezer is grijs en niet benaderbaar. Dit zou betekenen dat het dus niet aangesloten is (omdat het waarschijnlijk niet aangesloten kan worden).
    Hiermee kan ik dan dus niet accoord gaan want ik heb in mijn ogen op deze manier geen gelijkwaardige vervanging van het apparaat dat ik oorspronkelijk gekocht heb.
    Ook ga ik niet weer maanden zonder ontvanger zitten.
    Welke weg kan ik nu het beste bewandelen?
  10. Ik ben teruggebeld.

    De importeur zei me dat ze inderdaad een ander type bord hadden geplaatst omdat de opdracht de status "SPOED" zou hebben gehad.

    Ik weet niet wat ze onder spoed verstaan maar 2 en een halve maand vind ik toch iets anders....

    Wel verzekerde (hier kom ik nog even op terug) hij mij dat alles gewoon naar behoren zou werken.

    Toen ik vroeg om het conax kaartslot wist hij dit niet 100% zeker en als het toch niet zou werken kon ik weer bellen.

    Kennelijk is hij er toch niet 100% zeker van dat het allemaal functioneert. Hoe kan ik het conax kaartslot testen zodat ik zeker weet of dat werkt (of juist niet)?

     

  11. Ik heb de importeur inmiddels weer aan de lijn gehad en het "probleem" uitgelegd.

    De man van de technische dienst klonk een beetje geschrokken en ging meteen naar duitsland bellen (daar is ie daadwerkelijk gerepareerd uiteindelijk en dat klopt ook wel want de taal stond in het duits toen ik hem weer terug kreeg).

    Ze bellen mij terug over hoe dit opgelost kan/gaat worden.

    Als blijkt dat het bord van de 5000PVR mp ook gewoon het conax-kaartslot ondersteund dan laat ik het er wel bij denk ik maar ik ben benieuwd waar ze zelf mee gaan komen.

    Ik hou je op de hoogte.

  12. Zie net wel (als het klopt) in de specificaties dat mijn embedded conax kaartslot dus niet aangesloten is, omdat de 5000PVR masterpiece dit sowieso niet heeft.

     

    Ook al gebruik ik dat slot niet ben ik er eigenlijk niet écht blij mee op deze manier. Daarbij waren de tuners niet vastgezet met de moeren aan de achterkant (haastklusje na al mijn telefoontjes opeens??) en heeft het ook nog eens 2 en een halve maand geduurd (en een rekening van 48 euro).

     

    Wat moet ik hier nou weer mee........ (hij doet het verder wel gewoon goed overigens)

  13. De IRD status geeft het volgende:

     

    System ID: 1416

    Loader Version: L4.08

    Device Version: v5.3.20

    Application Version: TF-NCPC 5.13.62

    Last Update: Aug 08 2007

     

    Het was trouwens inderdaad loader L4.06 voorheen en niet L4.07. De rest weet ik niet wat het oorspronkelijk was.

    Een van de veranderingen die ik zo gauw kon ontdekken is dat als je een lijst erin zet je vroeger op het display van de topfield zelf een soort timer zag lopen, nu zie je dat op het TV scherm.

  14. Nee, ik woon in Zoetermeer dus da's wel erg ver. smile Maar bedankt voor het aanbod.

    Maar vandaag kreeg ik goed nieuws, werd door de importeur gebeld dat ie gerepareerd was. Er zaten wel wat kosten aan verbonden (hij was tenslotte ook bijna 2 jaar oud natuurlijk) maar omdat het zo lang geduurd heeft halveren ze die kosten.

    Nu maar hopen dat ze 'm wel meteen weer naar de welbekende Zoetermeerse satellietwinkel sturen zodat ik hem zelf weer snel heb.

    Dus vooralsnog ziet het er naar uit dat het eind goed al goed wordt.

     

    Overigens, in tegenstelling tot wat iemand eerder zei, hebben ze volgens eigen zeggen wel degelijk zitten solderen en de 2 tuners eerst vervangen op het mainboard zelf en toen dat toch niet de oplossing bleek daarna alsnog het hele board vervangen (wat dus niet op voorraad was en daarom zo lang duurde).

  15. Ding is inmiddels 3 weken weg, heb gebeld met de satboer waar ik 'm vandaan had (en dus ook weggebracht heb) en zij zeggen dat ie naar de importeur is en dat als ze hem zelf niet kunnen maken het ding ook weer doorsturen naar.. duitsland? ofzo...

    Ik hoop niet dat het nog lang gaat duren maar als dit het topfield-beleid is bij defecten binnen 2 jaar(!) dan ben ik wel klaar met het merk.

     

    @ranger0727: Ik had bij geen enkele zender quality meer en ook niet "heel even" beeld. Mijn canal digitaalkaart (en aston module for that matter) werken in mijn dreambox wel uitstekend op dezelfde schotel en LNB's dus het is wel degelijk een topfieldprobleem in mijn geval.

  16. Ik heb 'm naar de winkel gebracht waar ik 'm bijna 2 jaar geleden gekocht had. Zij waren ook verbaasd en wisten zo snel geen oorzaak aan te wijzen. Ik heb 'm daar achter gelaten en ze gaan hem naar de importeur opsturen. Wel vertelden ze mij dat het apparaat ondanks dat ie officieel uit de garantieperiode is waarschijnlijk toch kosteloos gerepareerd zou worden. Wel gaat het een weekje of 3 duren maargoed, is toch beter dan een hoop geld uit moeten geven voor een nieuwe.

     

    Heb mijn dreambox nu maar even uit de slaapkamer gehaald en in de woonkamer neergezet, kan daar gelukkig ook op opnemen. <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

×
×
  • Nieuwe aanmaken...