Ga naar inhoud


Endeavour

Lid
  • Items

    337
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Endeavour

  1. Het zou achteraf gezien trouwens maar zo kunnen dat ie bij installeren een oudere zenderlijst heeft opgehaald bedenk ik me. Veel CD frequenties zijn immers onlangs veramderd.... De 2e keer had ik een andere lijst gekozen bedenk ik me. Voor de zekerheid toch maar even in dit topic gezet. De solo 4K bevalt trouwens goed en kon precies op tijd profiteren van de 100 euro prijsverlaging die je nu overal ziet

  2. Nou....dit is wel heel bijzonder. Met dcc alle softcaminstellingen naar de pc gekopieerd en toen maar weer openpli op een usb gezet. Gisteren kon ik kiezen uit twee versies voor de solo 4k, nu uit drie (ook een versie van 6-7 en die heb ik gepakt). Usb in de vu, flashen, startinstellingen door en na hooguit 2 min beeld op npo 1. Geen idee waarom het nu in één keer werkt. Openpli is toch wel heerlijk. Veel sneller in te stellen en vertrouwd. Tot zover de terugkoppeling, bedankt iedereen en met deze versie op de officiele openpli site werkt het. Zou leuk zijn als anderen die m aanschaffen en ook open pli erop zetten hier even aangeven of het ook in één keer werkt al kijken die waarschijnlijk niet op dit topic

  3. Vannacht toch nog even aan het prutsen geweest en VTI erop gezet (met dank aan de beschrijving in het forum FAQ, vastgepind) . Alles werkt nu! Een andere skin gebruikt die geen problemen geeft en duidelijk is.

    Wel even wennen aan de nieuwe interface en nog steeds geen idee waarom ik het op open pli niet aan de praat kon krijgen. Ik zal vanavond eens kijken of ik de instellingen van Oscam kan kopiëren of ik gebruik die zoals ze net gepost zijn (dank daarvoor!) en dan nog eens met openpli proberen.

    Voordeel van openpli is b.v. de kant en klare zenderlijsten (HB, A 19-23 &28) die je als applicatie kan downloaden en het feit dat iedereen er thuis aan gewend is. Ik koppel wel terug of het gelukt is, alvast bedankt voor de hulp tot nu toe! De ontvanger is redelijk nieuw op de markt en openpli is hiervoor ook nog niet heel lang beschikbaar dus altijd goed om in het begin wat te experimenteren en ervaringen uit te wisselen.

  4. Ja klopt, maar noemde ik omdat dat altijd werkte en oscam lijkt wat ingewikkelder. Ik heb trouwens nog een oranje CD kaart. Maar het begint weer een beetje te dagen. Via dcc en dan met notepad++ kan ik de waarden in oscam server aanpassen. Morgen maar even verder en misschien toch nog een keer VTI proberen te flashen. Met VTI leek het ook of ik in een split screen zat te werken (menu's niet beeldvullend maar links en letters soms over elkaar of half wegvallend) Iedereen thuis is openpli gewend dus dat is wel handiger

  5. scam 3.60 staat er bij maar geeft een error opkg_install_cmd cannot install package. Dcc op de pc gezet en oscam server veranderd naar de genoemde instellingen. Hielp niet. Zal even zoeken naar een goede config en server. Heb dit jaren geleden eens gedaan met de amiko. Cccam werkte altijd direct en ook oscam op de duo werkte direct bij installeren via applicaties

  6. Ik zie bij "kies softcam" oscam staan dus dat is goed. Enige wat ik kan doen is softcam herstarten maar dat helpt niets. Onderste kaartsleuf helpt ook niet. Heb m nu weer in de bovenste met chip naar beneden. Voor de solo 4k gekozen met het oog op de toekomst. Idd nog niet veel gebruikers dus even lastig. Kon lezen en schrijven met de duo op openpli. Het is ook net of er minder applicaties zijn. Zoals gezegd bij applicaties en dan groene knop zie ik bij softcams niet eens oscam staan dus kan m niet opnieuw ophalen. Edit ook via het menu software update gedaan dus alle paketten vernieuwd maar helpt ook niet

  7. Jarenlang met veel plezier een Duo gehad tot deze het begaf dus maar een Solo 4 K aangeschaft. Eerste keer opgestart met de originele firmware, daarna een keer VTI (nooit eerder gebruikt) erop gezet. Deze liep op een gegeven moment tijdens instellen van basis zaken zo vast dat ik m opnieuw moest flashen. Toen maar gelijk weer het vertrouwde Openpli erop gezet.

    Tijdens de installatie hiervan wordt gevraagd of je een softcam wilt downloaden. Bij ja wordt dan automatisch Oscam geïnstalleerd. Deze werkt vervolgens niet in één keer.

     

    Gek genoeg zie ik als ik in de lijst van applicaties kijk wel diverse softcams staan om de downloaden, maar Oscam staat er niet bij. Weet dus niet eens welke versie het is die er nu opstaat. Weet iemand waarom ik Oscam niet bij de softcams zie staan?

     

    Bij de VTI image kon je via de applicaties Oscam butler installeren waar je dan bepaalde instellingen moet selecteren (die had ik al ergens gevonden) maar liep dus later vast voor ik het kon proberen.

    Bij Openpli zie ik bij de applicaties geen Oscam butler staan. Moet je dan via internet je box benaderen en daar dan de softcam opzoeken en veranderen of kan het eenvoudiger?

  8. Iedereen bedankt voor de heldere uitleg! Ik heb dus al eens eerder elco C807 vervangen dus die anderen gaat me ook wel lukken. Is zeker het proberen waard want op zich is het nog steeds een fijne ontvanger. Ik wilde destijds trouwens het moederbord verwijderen om aan de onderkant te solderen maar was een heel gedoe. Toen simpel aan de bovenkant de elco zo hoog mogelijk losgeknipt en de nieuwe aan de zittenblijvende pootjes gesoldeerd. Was echt zo klaar.

     

    Ik koppel wel terug in dit topic of het geholpen heeft.

  9. Ik heb precies hetzelfde! Diverse zenders (vooral op Astra 3) geven steeds blokken of doen het helemaal niet meer. Schotel met een goede satmeter uitgericht gaf geen verbetering. LNB Astra 3 vervangen ook niet. Alleen bij perfect helder weer beeld maar een kleine wolkenflarde en weer blokken. Een andere ontvanger (Amiko Alien) eraan gehangen en zelfs bij dikke regen geen enkel probleem. Het is dus de VU+. Elco 807 heb ik een tijd geleden al eens vervangen vanwege het rode led probleem.

     

    Tsja, wat nu. Ik zat te denken aan een nieuwe duo2 maar als de kwaliteit idd minder goed is...... Wat zou een eventueel goed alternatief zijn?

  10. Ik heb een tijdje terug ook gekeken. Het beroerde is dat je ontzettend goed moet uitkijken om geen appels met peren te vergelijken. Soms is de prijs per Kw lager, maar dan zijn de netwerkkosten weer hoger. Soms ga je opeens naar een ander tarief (b.v. zakelijk) als je meer dan 5000Kwh gebruikt, tijdstippen voor dag- en nachtstroom anders (lees later/korter dan je gewend bent) etc.

     

    Dan snappen ze in Den Haag niet dat mensen niet makkelijk overstappen. Als ik in de supermarkt tien pakken melk heb, zie ik direct de prijs, hooguit een verschil in biologisch . Stel dat de verschillende merken opeens pakken verkopen met verschillende inhoud, bv 0,88 liter o.i.d. De ander 0,93 l enz. Of let op, prijs per liter alleen als u deze week niet meer dan drie pakken koopt (aantal wordt aan de kassa bijgehouden) Korting van 0,24% als er meer dan vier wachtenden bij de kassa staan.

     

    De overheid zou energiebedrijven moeten verplichten om één duidelijk tarief te noemen per Kwh en m3 incl. netwerkkosten belasting etc.

  11. Ik heb twee verschillende satreceivers (en een aantal pc's, smartphones, ps3) Nu wil ik een NAS aanschaffen (Synology 212+)

    Heb internet van KPN met een experiabox waar nu al het bovenstaande draadloos aan hangt. De NAS zou daar dan met een cat 6 netwerkkabel aan aangesloten worden.

     

    Nu ben ik me aan het inlezen hoe je dat moet instellen. Het makkelijkste is contact maken via DHCP, maar dan heb ik steeds andere ip nummers. Dan kan je homeshare tussen de twee receivers toch niet meer laten werken, of wel? Moet ik voor de receivers (of zelfs alles) vaste ip's gaan aanwijzen?

    DLNA is voor delen van mediabestanden, maar tussen de pc's wil ik graag officebestanden op de NAS opslaan en delen.

    Heb al gezocht, maar veel informatie zegt niets over satreceivers en homeshare.

     

    Iemand hier die iets dergelijks heeft draaien met nuttige tips?

  12. Metoo bedankt voor de tip en Pedro voor de zeer handige link! Nieuwe bootloader erin gezet en nu kan ik de nieuwste versies weer draaien. Top!

     

    Heb de laatste tijd weinig tijd gehad en heb het nieuws op dit forum minder in de gaten gehouden. Je ligt zo weer achter. Nogmaals bedankt.

     

    PS even snel gekeken met zappen etc, maar geen problemen met vastlopers o.i.d.

  13. Gisteren een keer weer een update gedaan. Laatste was ergens in december. VU + Duo wilde na de update niet meer doorlopen met opstarten. Vandaag via usb de nieuwste versie gedownload, precies hetzelfde. Toen dit topic gelezen, versie van 28-12 erop en in één keer weer oké. Om te testen gelijk weer een update gedaan. Zie dat o.a. kernel 3.1.1 wordt binnengehaald. Nadat ruim 109 pakketten zijn vernieuwd kies ik voor opnieuw opstarten en weer precies hetzelfde met hangen. Maar weer de 28-12 versie erop en weer oké. Vreemd.... Misschien het moment om een keer een ander image te proberen. Heb tot nu toe altijd met Pli gewerkt,

  14. Precies. Ik kijk met een multiswitch op drie kamers. De kaart meenemen naar boven als je gaat pitten is gedoe, maar kan wel. Alternatief is een 2e en 3e grijze kaart aanschaffen, maar dan kan ik geen HD zien en moet je naast de aanschaf en registratiekosten voor die kaarten ook nog eens naast de 2,50 vijf euro per kaart voor HD neertellen. Wat een kosten om het gedoe met kaartje mee naar boven nemen te voorkomen. Dus is homeshare een oplossing, maar kan ik straks niet meer onbeperkt opnemen.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...