Ga naar inhoud


DreamboxFreak

Lid
  • Items

    234
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door DreamboxFreak

  1. Ik ben er ff uitgeweest door allehande omstandigheden, maar ben van plan mij opnieuw een schotel te plaatsen 🙂

    De afgelopen jaren is er echter heel wat verandert op vlak van ontvangst van tv signalen.

     

    Ik heb al heel wat "doorlezen" hier op het forum, en het doet me plezier bepaalde namen (na al die jaren) nog terug te zien.

     

    Ik heb volgende vragen, noem het een beetje een beginnersvragen voor een ouwe rot 😉

    - ik kan een draaibare Channel Master van 120 cm op de kop tikken, loont dit de moeite t.o.v. een Triax van 100cm met diseqc motor?

    - welke satellietontvanger zouden jullie nu aanraden? wetende dat ik voornamelijk wil "feedhunten", en daarbij wordt denk ik nog steeds 4:2:2 gebruikt? 

    - de te overbruggen afstand schotel / ontvanger is 40 meter, is dit doenbaar met de klassieke coax of neem ik best iets gespecialiseerder?

     

    Mocht dit topic hier niet op zijn plaats staan: mijn excuses.

  2. Netflix, het Amerikaans bedrijf dat momenteel in Noord- en Zuid-Amerika en delen van Europa (UK en Scandinavische landen) een abonnementen voor streaming video-on-demand via internet aanbiedt, heeft plannen om tijdens 2014 haar diensen ook in België, Duitsland en Frankrijk te gaan aanbieden.
     
     
    Le Figaro schreef hierover "Netflix is een grote onderneming met meer dan 40 miljoen abonnees en biedt via een abonnement films en tv-series aan die via internet kunnen bekeken worden. Het is nooit een geheim geweest dat Neflix voornemens heeft om de dienst op te starten in Frankrijk. David Hyman (General Counsel bij Netflix) heeft geen officieel schema onthuld. Volgens Le Figaro is hij actief betrokken met de voorbereiding voor de lancering van Netflix in Frankrijk in de herst van 2014. Eerst zou België aan bod komen (mei 2014), Duitsland zou tijdens de zomer van 2014 volgen."
     
     
    Stevige concurrentie voor Rex & Rio van Telenet of Stievie van de Vlaamse mediamaatschappijen (VRT, Medialaan 1 en SBS).
     

     

    Link verwijderd. Reden: één grote reclame pagina. Niet meer plaatsen a.u.b!

  3. Punt is dat ik wel mijn brief voor het abonnement stop te zetten aangetekend moet opsturen, dat hun callcenter in de soep draait en ik meer telefoontjes krijg voor iemand anders dan voor mezelf maar dat ze dan wel een sms sturen met een tegoed. Mijn tegoed of het tegoed van andere personen voor wie ze me ook al lastig gevallen hebben?

     

    En verder: lezen wat er staat Bartje!

  4. Geachte medewerkers van TV Vlaanderen,

     

    Recent kreeg ik een sms'je dat er nog een bepaald bedrag dient voldaan te worden om tot de definitieve afsluiting van mijn abonnement te komen.

     

    Ik verzoek jullie een brief te sturen met daarin het nog verschuldigde bedrag, referentienummer en rekeningnummer. Pas dan zal ik overgaan tot het betalen van de openstaande kost. Jullie aanvaarden ook geen e-mailtje of sms'je om abonnementen stop te zetten, wel ik verwacht geen sms'je met daarin het verschuldigde bedrag. Temeer omdat jullie contactcenter me de afgelopen weken meermaals heeft gecontacteerd en blijkbaar niet de persoon aan de lijn had die ze zelf dachten op te bellen. Wie zegt dus dat ik deze keer wél het juiste bericht ontvangen heb dat voor mij bestemd is?

     

    Het had eenvoudig geweest als ik een afzender onder dit bericht zou zetten. Helaas pindakaas. Ik doe nu net hetzelfde als jullie met het sms'je.

  5. Bij de lancering van TV Vlaanderen weigerde de eigenaar, M 7, de auteursrechten te betalen die Sabam en zijn collega Agicoa Belgium claimden op de uitzendingen. Volgens M 7 was de satellietzender een “technisch facilitator” en dus een transparant doorgeefluik van de omroepen. In die redenering deed TV Vlaanderen niet zelf een “mededeling aan het publiek”, los van de omroep, en was het geen afzonderlijke, bijkomende auteursrechtenvergoeding verschuldigd.

     

    Volledige artikel + bron Trends / Knack website

     

    Kan de prijs van abonnementen dus nadelig beïnvloeden volgens mij... Op naar zoveelste prijsstijging?

  6. Citaat:

    TV Vlaanderen gaat internet en telefonie aanbieden

    TV Vlaanderen biedt momenteel al digitale tv aan via satelliet.
    TV Vlaanderen, de aanbieder van digitale televisie via de satelliet, wil nog voor het einde van dit jaar behalve digitale televisie ook breedbandinternet en telefonie aanbieden. Dat zegt bestuurslid Dirk Haesaert woensdag in De Tijd.

    De dochter van de Luxemburgse M7 Group wil zo inspelen op een trend in de telecomsector waarbij steeds meer gezinnen ervoor kiezen al hun telecomdiensten bij één aanbieder (zoals Belgacom of Telenet) te kopen.
    TV Vlaanderen zal voor internet en telefonie gebruikmaken van het netwerk van een andere speler.

    TV Vlaanderen en zijn Waalse zuster TéléSat hebben samen 125.000 klanten, een stijging van 15 procent op jaarbasis. De M7 Group is na de kabelaars (Telenet en Voo) en Belgacom de grootste speler in ons land.


    Bron: Belga / Het Laatste Nieuws 02/03/2011
  7. In ben op zoek naar een goed PHP mail list systeem (mag ook vorm van marketing en opvolging achterzitten).

    Liefst open source.

     

    Heb phplist al gebruikt, maar voldoet niet aan de verwachtingen.

     

    Iemand enig idee?

  8. Citaat:
    In de voortuin van Johan De Leeuw uit Denderleeuw prijkt sinds kort een schotelantenne van Mobistar. Tot groot ongenoegen van de bewoner. ‘Die schotel had in mijn achtertuin moeten staan. Bovendien kan ik voorlopig alleen maar dromen van digitale televisie want de techniek van mijn ‘Starpack' laat mij in de steek', zucht de zaakvoerder van Dendercars.

    Dat de Ombudsdienst voor Telecommunicatie het voorbije jaar opmerkelijk veel meer klachten binnengekregen heeft, is voor Johan De Leeuw geen nieuws meer. Ook hij is niet te spreken over de dienstverlening van telecomoperator Mobistar. Begin januari bestelde hij het ‘Starpack' in een Mobistar-winkel in Aalst. ‘Het aanbod leek mij zeer ambitieus. Het ‘Starpack' combineert maar liefst vijf diensten voor 55 euro per maand', vertelt De Leeuw. Die diensten zijn: digitale televisie, mobiele en vaste telefonie en mobiel en ongelimiteerd vast internet. Bovendien worden televisiedecoder inclusief schotelantenne en alles wat er bij komt kijken tijdens de promotiecampagne gratis door Mobistar geleverd én geïnstalleerd.

    Bron: Het Nieuwsblad
    Het volledige artikel: is hier te vinden
  9. Los van het feit dat de kaarten geprogrammeerd waren of niet, los van het feit dat er al dan niet software op die gasten hun website ter beschikking stond om deze kaarten te proggen vind ik het vooral erg dat het Belgische gerecht deze zaak als top-prioritair behandeld en uitgevoerd heeft.

    Zet daar een onderzoeksrechter bij die ter totaal geen verstand van heeft, een KI die de daden van de onderzoeksrechter blind volgt en je hebt Kafka.

     

    In zou sowieso in beroep gaan tegen deze uitspraak!

  10. Origineel bericht van: Tonskidutch
    als je titel
    Limburgers moeten 2 miljoen euro betalen aan Duitse betaalzender
    zou zijn geweest
    2 Limburgers moeten miljoenen euro's betalen aan Duitse betaalzender

    zouden er wat minder hartinfarcten zijn geweest in Limburg gisteren...


    De titel zelf komt van Limburgers ;-) Volledige copy/paste van het origineel van Het Belang van... Limburg whistle

    Los daarvan: toch enorme boete!
  11. De correctionele rechtbank van Tongeren heeft L.S. (44) uit Kerkrade veroordeeld tot 18 maanden cel wegens handel in bewerkte smartcards. Medebeklaagde Angelo M. uit Maaseik kreeg 8 maanden cel. De zogenaamde smartcards werden verkocht aan 75 euro per stuk en konden gebruikt worden om betaalzenders te kraken.

     

    Het inkomen dat tussen 2005 en 2008 voortvloeide uit de verkoop van smartcards werd witgewassen via verschillende Duitse banken. Vaak ging het over bedragen van 15.000 tot 307.000 euro, vooral afkomstig uit Duitsland en Oostenrijk. Soms leverde de online-verkoop van smartcards niet minder dan 18.000 euro per dag op.

     

    Onderhoudsgeld

     

    Tijdens een huiszoeking werden ruim 2.000 smartcards gevonden bij L.S.. De rechter verklaarde zo’n 231.414 euro aan vermogensvoordeel van L.S. verbeurd. Die verklaarde dat hij vrijwel niets overhield aan de handel, maar tijdens het onderzoek raakte bekend dat hij zijn ex-vrouw wel nog maandelijks 5.000 euro aan onderhoudsgeld kan betalen.

     

    De 45-jarige Angelo M. uit Maaseik werd tijdens het gerechtelijk onderzoek beschouwd als een medeplichtige. De rechter verklaarde een bedrag van 180.000 euro verbeurd. Daarnaast draait hij ook nog eens op voor een schadevergoeding van 180.000 euro die werd toegekend aan een gedupeerde betaalzender.

     

    De Maasmechelse bvba van L.S. werd ontbonden en moet een geldboete van 5.500 euro betalen. Tenslotte moet de Nederlandse Limburger niet minder dan 1,8 miljoen euro aan schadevergoedingen betalen aan de Duitse betaalzender Premiere Fernsehen. De zender eiste aanvankelijk 2,25 miljoen euro.

     

    "Iedereen kan het maken"

     

    Beide beklaagden hielden hun onschuld vol voor de rechter. Volgens hen ging het over de legale verkoop van onbewerkte kaarten en werd het programma om betaalzenders te ‘kraken’ door de gebruikers zelf op de smartcards gezet. “Want iedereen die ook maar een beetje afweet van programmeren, kan een smartcard maken”, aldus Angelo M..

     

    Of beide heren in beroep gaan tegen de uitspraak, is nog niet bekend.

     

    Bron: Het Belang Van Limburg

    >> klik <<

     

  12. We wachten rustig af met de overgebleven TV Vl. kijkers. Eentje is een jurist en die heeft al gezegd dat als bepaalde hardware plots waardeloos wordt hij TV Vl. collectief in gebreke gaat stellen (wat dat ook moge zijn).

     

    Ze kunnen altijd bij mij Belgacom TV komen kijken ;-)

  13. Origineel bericht van: erudiet
    Als een veel in het buitenland verblijvende abonnee vind ik dat ook deze mensen hun klok moeten laten horen.


    Oei, in het buitenland TV Vlaanderen kijken mag niet tired

    Origineel bericht van: erudiet

    Wij zijn tevreden dat tvvlaanderen bestaat, dat wij de vlaamse zenders kunnen bekijken en up to date blijven aanzake de gekke politieke toestand die er heerst en nog veel meer.
    Uitvallen op tv vlaanderen hebben we nauwelijks. En als dat gebeurt, wel indertijd, welk gepruts was het niet met telenet (tentijde van die Mechelaar); belgacom en derg heb ik nooit gekend. Ik heb de periode gekend dat wij een antenne hadden, en meer sneeuw kregen op onze tv dan een beeld.
    Toen waren er geen ontvangers om met te spelen, en te 'ontregelen' waardoor glitches, freezes en vastlopers ontstonden.


    België heeft een enorme digitale achterstand. Toen Nederland en Duitsland "10 jaar digitaal" vierde, wist men bij "ons" nog niet waar het over ging.
    Telenet heeft, ondanks de vele opstartmoeilijkheden, een prachtig product weten neer te zetten dat als Europees rolmodel dient. Belgacom, met haar IPTV idem. Enkel TV Vlaanderen blijft een beetje ter plaatse trappelen. Da's geen verwijt maar een vaststelling.
    Als je daar kan mee leven: OK. Maar voor MIJ kon dit niet langer.
    Eén van de eerste verkoopsargumenten was 'vrijheid van hardware': wel deze is er niet meer. Ze gaan er binnen dit en 3 maanden alles aan doen om de boel enkel performant te laten draaien op hun hardware.
    Aspect "goedkoop" gaat ook niet op, gelukkig laten we ons niet meer 'vangen' aan "meer dan 400 kanalen": los van de grote commerciële wordt het niche-aanbod niet doorgegeven en telefonisch zijn ze enorm slecht bereikbaar.

    Origineel bericht van: erudiet

    Als de tv niet werkte, dan deden we wat anders.

    Tja, waarom heb je dan een TV??

    Origineel bericht van: erudiet

    Wij ( inderdaad in het meervourd-want ik weet dat we met velen in het buitenland zitten-gewild of ongewild) zouden het jammer vinden dat tv vlaanderen zou 'verdwijnen'.
    En de prijs: Als je in Frankrijk wil satelietkijken dan betaal je minimume 35€ per maand, en dan heb je een ontvanger waar je helemaal niet kan aan prutsen, voor die vele hobbyisten die maar klagen dat niet degelijk marcheert, zou het een nachtmerrie zijn. En dan nog zonder BVN, want je kon in die tijd, geen bijkomende transponders inbrengen!!!! Niet meer met hun ontvanger kunnen spelen.
    Ik vergelijk mijn ontvanger met een computer, als je programma's van het internet download en op je pc zet, loop je ook het risico dat je pc er zelfs mogelijk het leven bij inschiet!!!!
    En de klantendienst? Ik heb nog nooit in de 4 jaar dat ik klant ben bij tv vlaanderen de klantendienst hoeven te bellen. kZou niet weten waarom. Toen tv vlaanderen kwam is mijn aboprijs van Canalsat en Canal+ van 70€ naar 9.90 gedaald, wat een besparing dankzij tv vlaanderen. Dank U wel, tv vlaanderen en als het beeld al eens uitvalt wegens onweer of defekt, probeer het zo snel mogelijk te herstellen. Weet je, dat beeld dat om 20u in brussel vertrekt dat legt zo'n 76.000 km af om op het zelfde moment bij jou op de buis te komen. Daar al eens over nagedacht, ik zie het velen onder jullie al doen......
    Als als jullie tv vlaanderen wil buitengooien, doe het dan gewoon en ga naat telenet of Belgacom...niemand verplicht jullie van te blijven.
    Een tevreden tv vlaanderen klant.


    Voor de Vlamingen in het buitenland zal TV Vlaanderen best wel OK zijn. Het is keuze tussen alles of niks bij wijze van spreken. Voor de Vlamingen in Vlaanderen waar er keuze is in de aanbieders van digitale TV voldoet TV Vlaanderen niet langer aan de technische mogelijkheden die vandaag de dag kunnen geboden worden.
    Terug: mijn mening, je kan je er in vinden of niet.
    En het plaatje van de 76.000 km: met 72.000 km zit je er korter bij :-) (nog niet exact, I know)
    Inderdaad, niemand verplicht ons te blijven... Nog 'n geluk!
  14. Ik ben satellietkijker van het -bij wijze van spreken- eerste uur. Begonnen met een set van Echostar (de SR500), nadien Luxcrypt doosje gekocht, dan Amstrad voor de D2Mac toestanden, draaibare wok (eerst met gewone antennerotor, nadien de Satwalker, STAB HH100), Nokia 9600, Dreambox, Clarke-Tech, MaxPlus, MaxDigital, Philips, SAB,... Ontelbare schotels, vast en draaibaar, opgehangen bij vrienden en collega's.

     

    X jaar later hebben we eindelijk een eigen Vlaamse satellietaanbieder: TV Vlaanderen! Joepie, het plezier kon niet op.

     

    In het begin ontzie je als klant de kinderziektes, maar het is pas écht fout beginnen lopen met de nieuwe smartcard. Dit, samen met de ondertussen ontelbare uitvallen (en ja, het is altijd iemand anders z'n fout: Scarlet, Belgacom, probleem met uplink,...) maakt dat dit bedrijf het qua communicatie slechter doet dan een reus als pakweg Belgacom of Telenet... En zo zie je maar dat je als kleintje toch in iets groot kan zijn (sic).

     

    Als ik op satellietgebied ergens spijt van heb, dan is het mijn blinde geloof in TV Vlaanderen. Tientallen vrienden, kennissen en collega's heb ik 'het kleintje' aanbevolen. Tot grote spijt achteraf.

    Daarom aan hen: sorry! Maar: er is beterschap op komst :-)

     

    Sorry ook aan de lieve dame van TV Vlaanderen die me enige tijd geleden opbelde om aub toch mijn abonnement niet op te zeggen (ik had dit nl. enkele weken geleden opgezegd). Een stopzetting van een abonnement is blijkbaar wél een reden om eens een klant te bellen. Véél te laat weliswaar, maar het deed me plezier om vast te stellen dat daar ook mensen "met een stem" werken en niet enkel stemcomputers waar je terug communiceert met druktoetsen en pincodes.

     

    De schotel blijft hangen uiteraard, prima oplossing om de vele Britse kanalen te ontvangen. Vlaamse TV kijk ik via Belgacom. Groter aanbod, in mijn geval betere prijs, tot nu toe prima communicatie en geen uitval of 'freezes'. TV kijken is opnieuw 'vanzelfsprekend' geworden.

     

    En wat met de tientallen vrienden, kennissen en collega's? Wel, enkele blijven TV Vlaanderen trouw (kijken toch niet zoveel TV), zo'n 21 stappen voor het einde van hun contract over naar Belgacom en 11 gaan terug naar Telenet. Hou de veilingsites in het oog: er zijn binnenkort koopjes te doen ;-)

×
×
  • Nieuwe aanmaken...