Ga naar inhoud


Pringle

Lid
  • Items

    155
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Pringle

  1. Beste mensen,

     

    Ik heb mijn VU+ vervangen voor een ET9000. Het beeld is een stuk scherper maar er zijn ook wat nadelen. Bij filmbestanden met DTS krijg ik geen geluid, ook al staat DTS downmix aan in het menu. Met de DVD speler plugin krijg ik ook geen geluid. Bij iedere pli update hoop ik dat dit is opgelost, maar helaas.

     

    Hebben anderen dit probleem ook?

  2. Misschien dat ik er een ander topic voor moet starten, maar de interne kaartlezers werken echt voor geen meter. ECM time van een seca3 kaart zit hier op anderhalve seconden. In de VU en eerder een DM800HD zit het op 0.3 seconden. 5 x langzamer dus. Dat kan niet kloppen toch? Hebben anderen dit probleem ook?

  3. Ik moet mijn mening na 2 dagen testen bijstellen. Het beeld van ET9000 is inderdaad scherper dan dat de VU+

     

    Ik ben bovendien aangenaam verrast dat de ET9000 1080P MKV's speelt (met 1080i output), terwijl de VU+ dezelfde bestanden helemaal niet speelt. Het blijft nog enigszins beperkt, MKV's met alleen DTS geven wel beeld maar geen geluid bijvoorbeeld.

  4. Sinds gisteren een ET9000 staan.

     

    Eerste indruk t.o.v. mijn VU+ Duo:

     

    The bad:

    - Kleiner display met minder tekens. Daardoor slechter afleesbaar vanaf een meter of twee.

    - De harddisk hangt niet in rubber. De disk is hierdoor duidelijk meer hoorbaar. (ik gebruik een 2TB Samsung met 5400rpm).

    - Interne kaartlezers overtuigen niet. ECM time van seca3 kaart twee keer langzamer.

    - Afstandsbediening voelt lomp en goedkoop en heeft minder fijne knoppen dan de VU+

    - Een smartreader rechtstreeks in de USB poort blokkeert de SPdif poort.

     

    The good:

    - Merkbaar snellere cpu (beide 400 mhz, maar ander type)

    - Met de afstandsbediening kan ook de TV bedient worden

    - Geen ventilator

    - Betere looks (imo)

     

    De beeldkwaliteit is gelijk aan de VU+. Ik hoor verschillende mensen roepen dat de ET9000 veel beter beeld geeft, maar ik zie het niet op mijn 42" Pana Plasma. Al met al lijkt de VU+ een wat netter product, alleen jammer van die ventilator frown

  5. Voor mij is er geen twijfel meer dat CD bezig is met maatregelen tegen cardsharing. Prima wat mij betreft, misschien worden de abonnementsprijzen lager (klinkt overigens niet heel realistisch). Maar ondertussen heb ik er wel last van! Zeer irritant.

  6. Ik ben van plan mij te abonneren op Sky DE en heb een kennis in Duitsland die de kaart voor mij wilt aanvragen. Nu weet ik dat er verschillende coderingen zijn en de vraag is welke moet ik hebben, of heb ik geen keuze?

     

    Er is mooi aanbod momenteel met reductie op abonnementsprijs en een gratis HD Tuner. Het punt is dat ik de kaart eigenlijk gewoon in mijn VU+ wil steken omdat Ik geen zin heb om te moeten schakelen tussen tuners. Welke codering (als ik al kan kiezen) gaat werken in de VU+? Ik gebruik de VU met CCcam maar heb ook al met Oscam geëxperimenteerd.

     

    Thanks

  7. Origineel bericht van: IanPH
    Bijna altijd zijn de grootste beeldkwaliteits verbeteringen te behalen door alle beeldverbeterings poespas van de televisie zelf uit te schakelen. Vooral Philips heeft een belachelijk hoeveelheid software ingeschakeld, zelfs op de HDMI ingang, die meer kwaad dan goed doet!


    Amen.
    de beeldverbeteringstechnieken van Philips zijn niet best (understatement). Het is net of je naar een stroboscoop staat te kijken. Heel irritant en ik krijg er hoofdpijn van van na een tijdje kijken. De één heeft geen idee waarover ik heb als we samen naar een Philips kijken en de ander ziet het meteen.
  8. Origineel bericht van: Hoax

    Er zit toch echt wel verschil in kwaliteit bij digitale componenten .. en ja het draait allemaal om 1 en 0 maar dat betekend niet dat er daarom geen waarneembaar verschil kan zijn .. zo simpel ligt dat niet, en ook chips moeten geprogrameerd worden, is meer dan alleen een plaatje dat een 1 of een 0 moet door sluizen. En juist een heel keten van verschillende componenten van verschillende makers maken uiteindelijk echt wel een waarneembaar verschil. Dat jij dan een HDMI kabel erbij pakt als voorbeeld is een beetje appels en peren vergelijken.

    Vervolgens vergelijk je de beeld kwaliteit met een decoder waarvan bekend is dat deze absoluut niet in het rijtje beste beeldkwaliteit thuis hoort en misschien nog wel minder is als de VU (volgens vele 800 bezitters).

    En ja zoals ik al zei de thema kanalen zijn bagger, maar om te zien hoe de ene decoder er beter mee om gaat dan de ander dat maakt toch wel duidelijk dat her hier om meer gaat dan simpel weg een signaal opvangen en op je beeld weergeven.

    Kruip zelf eens onder die steen vandaan en probeer eens wat meer decoders dan een 800 (of variant daarvan)


    Natuurlijk kan er een waarneembaar verschil zijn tussen digitale apparatuur. Dat ontken ik ook helemaal niet. Met appels en appels vergelijken bedoel dat je apparatuur in de zelfde prijsrange moet vergelijken. Kijk naar de 1001 mediaplayers die er tegenwoordig te koop zijn. Deze maken allemaal gebruik van een Realtek of een Sigma chip, meer smaken zijn er niet. Zelfs de PCB's lijken op elkaar omdat ze allemaal gebaseerd zij op het referentiemodel van één van de twee fabrikanten. Die mediaplayers hebben vrijwel de zelfde beeldkwaliteit. Het verschil zit hem alleen in de functionaliteit.

    Voor STB's geldt nagenoeg het zelfde.


    Edit: voorlopig ga ik zeker geen andere receivers proberen. De VU+ is (voor het geld) de beste Enigma receiver op dit moment.
  9. Origineel bericht van: Hoax

    Ik zeg niet dat het uitzonderlijk goed is .. maar wel beter als de VU, op HD iets beter en SD toch wel een wereld van verschil daarbij hoef ik sowieso geen 1 op 1 vergelijking, SD is bagger op de VU vooral slechte kanalen zoals bijv. de Thema kanalen van canal digitaal, die waren toen nog wel te pruimen maar die zijn nu helemaal niet meer om aan te zien


    Dit zijn weer van die superlatieven die totaal afbreuk doen aan de werkelijkheid. Net zoals een HDMI kabel van 150 euro VEEL beter beeld geeft dan een fatsoenlijke andere kabel van 25 euro, terwijl niemand in een dubbelblinde test het verschil kan aantonen. In het analoge tijdperk waren er grote verschillen. In het digitale tijdperk gaat het hooguit om nuances, zeker als de hele keten digitaal is. (wel appels met appels vergelijken).

    Ja, Themakanalen zijn bagger... Heb je de bitrate wel eens bekeken?


    Ps. Ik bezit een VU+ Duo en er is werkelijk niets mis met SD weergave. De beeldkwaliteit is gelijk aan mijn vorige ontvanger (DM800).
  10. Origineel bericht van: Zuppelan

    En waarom niet? Als ik mijn TV in een winkel tussen de nieuwste LCD's en plasma's zou zetten zou hij de show stelen wat betreft het mooiste beeld. Er zijn meer aspecten aan een televisie dan resolutie, en wat betreft kleurweergave, scherpte geluid (ingebouwde AC3-decoder) kan ik over de gehele linie bekeken momenteel gewoon geen televisie kopen die beter is dan m'n huidige.


    Zo, onder welke steen heb jij de laatste jaren geleefd? Dit is grote onzin.

    1. TV's in een winkel staan altijd op maximaal contrast met te rijke kleuren. Je kan daarom nooit een TV goed beoordelen in een winkel.
    2. Je hebt duidelijk nog nooit een Pioneer Kuro Plasma gezien, of de laatste generatie van Panasonic. In SD en HD veegt deze de vloer aan met iedere CRT en LCD op het gebied van kleur, helderheid, diepte, zwartweergave en contrast en rust.
    3. Mijn pa doet het nog met Philips Matchline, één van de laatste type en beste CRT toestel dat Philips gemaakt heeft. Ook deze haalt het lange na niet bij mijn Plasma, not even close.

    Kortom, dit standpunt is al minstens 5 jaar net zo achterhaald als een telefoon met draaischijf. Zo lang je gelooft in dit fabeltje zul je best tevreden zijn met je TV. Zodra je een BluRay / HD uitzending ziet op een goed ingesteld HD (Plasma) toestel zal je je mening moeten bijstellen.

  11. Newcs wil niet lekker draaien op de VU+Duo en ziet de interne readers niet. Ik ben daarom overgestapt naar Oscam, maar ik heb moeite met het maken van de juiste config. Oscam draait prima, ziet de interne readers en de smartreader. Oscam leest ook al een kaart en ik kan inloggen met CCcam. so far so good.

     

    De config heeft veel opties en er wordt in de documentatie alleen uitgelegd wat het is, maar niet of en in welke situaties het nodig is. In de server config moet je per reader bijvooreeld de CAID en IDENT invoeren. Waarom is dat? Oscam leest toch de kaart en ziet dan toch zelf wat voor een kaart het is?? Zo zijn er nog een heel aantal van dit soort dingen.

     

    Heeft iemand een goede config voor een Seca3 CDS kaart , en misschien daarbij wat uitleg bij de verschillende settings in de server file?

     

    De userfile en global config zijn mij redelijk duidelijk.

     

    Alvast bedankt

     

×
×
  • Nieuwe aanmaken...