Ga naar inhoud


Singha1969

Lid
  • Items

    23
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Singha1969

  1. Bedankt voor de moeite! Op zich zou dat moeten lukken. De schotel zelf hangt al aan de muur in een correcte hoek richting horizon. Die LNB houder schijnt ook al perfect op maat te zijn. Alleen een kwestie van de LNB in de beugel op juiste 'hoogte' zetten. Omdat ik geen afstelapparatuur heb, moet ik dan proberen met 'trial-and-error' de schotel af te stellen door hem een stukje naar het oosten te draaien. Ik ga die beugel en de LNB's aanschaffen en ermee aan de slag.

    Ik was altijd in de veronderstelling dat deze configuratie alleen werkt met smalle LNB's, zoals ALPS LNB's. Maar op de foto zie ik 3 standaard LNB's en 1 smalle. Is dat mogelijk of is het voor een leek als ik eenvoudiger om smalle LNB's te nemen?

  2. Inderdaad. Deze bekijk ik tot heden via mijn internetprovider omdat ik na de verhuizing van de Nederlandse zenders van Astra 1 naar Astra 3 het te omslachtig en kostbaar vond om mijn schotel aan te passen en een HD decoder aan te schaffen.

    Maar sinds ik een Smart-TV heb is er geen aparte decoder meer nodig en bovendien vind ik tv kijken via een glasvezeldecoder niet echt super, zodat ik serieus overweeg mijn schotel aan te passen en tv kijken via glasvezel eruit te gooien.

  3. Op het moment heb ik een Visiosat Bi-Sat met 3 LNB's voor Astra 1, Astra 2 en Hotbird.

    Ik ben van plan om deze te 'upgraden' naar een G4: Astra 1, Astra 2, Astra 3 en Hotbird. Hiervoor wil ik de speciale G4 beugel aanschaffen en 4 ALPS LNB's.

    Is het nu zo dat ik dan alleen de G3 beugel dien te vervangen door de G4 beugel en de LNB's op de juiste wijze in de beugel dien te zetten? Of moet de schotel dan vervolgens zelf ook nog worden aangepast, doordat de stand van de LNB's iets anders is in de G4 dan in de G3?

     

    Als iemand hiermee ervaring heeft, hoor ik het graag.

  4. Ik heb sinds kort een Samsung UE40ES6710S. Deze speciaal aangeschaft om direct op de televisie satelliet televisie te kunnen kijken zonder decoder.

    Dus kanalen ingeladen en daarna mijn canaldigitaal mediaguard CI module met smartcard ingestoken.

     

    De Nederlandse zenders van de Astra 1 worden goed weergegeven. Alleen de HD kanalen van de Duitse zenders lopen dan meteen vast. Als ik de moduele eruit haar wordt weer alles correct getoond.

     

    Zijn hier misschien oplossingen voor? Softwareupdate van TV of andere CI module?

     

    Ben benieuwd....

  5. Al vele jaren maak ik gebruik van schotelontvangst in combinatie met een canadigitaal abonnenement.

    Nu beginnen ze in onze gemeente met glasvezel en vliegen je de aanbiedingen om de oren voor digitale televisie via de glasvezel.

     

    Ben er daarom ook serieus over na aan het denken om canaldigitaal eruit te gooien en deze zenders via de glasvezel te kijken. De schotel wil er wel nog gewoon naast hebben.

     

    Wel vind ik het dan vervelend om 2 decoders en meerdere afstandbedieningen te moeten gebruiken.

     

    Het zou dus handig zijn als er een decoder (of televisie) op de markt zou zijn waarop je én de schotel kunt aansluiten en de glasvezel. Bestaat zo iets?

     

    Heb al heel wat gegoogeld maar kon niets vinden...

     

    Bestaat zo iets

  6. Bedankt voor jullie reactie. Ik ga toch maar eens op zoek naar een nieuwe LNB. Alles wijst er op dat deze niet meer helemaal in orde is, mede ook omdat het signaal van tuner 1 en tuner 2 op de 'zwakkere' transponders sterk verschilt. Soms heb ik beeld op tuner 2, maar geen beeld op tuner 1. Moet ik nog ergens op letten bij het kopen van nieuwe twin LNB. Ik zie bij iedere webwinkel de Inverto Twin LNB voor rond de € 25. Is dat een goede LNB of kan ik beter kiezen voor een iets duurdere Alps LNB (mede met oog op de toekomst als ik mijn schotel ga upgraden van een G3 naar een G4). Past de Alps wel in de G3 houder?

  7. Ik maak gebruik van een Visiosat schotel met 3 Duo LNB's voor Astra 1, Astra 2 en Hotbird. Op zich heb ik op alle 3 de satellieten prima ontvangst, behalve op de transponder van 12721 H, waar nu Eén en Canvas naartoe verhuizen. Ik kom op tuner 2 niet verder dan een kwaliteitswaarde van 40% die steeds terugvalt en op tuner 1 heb ik helemaal geen ontvangst. In mindere mate komt dit ook voor op de transponder 12692 (ORF). Ik heb al een beetje aan de schotel gedraaid. Dit heeft echter geen resultaat opgeleverd, behalve dat het signaal op de Hotbird slechter werd. Is het niet vreemd dat uitgerekend deze 2 transponders slechte kwaliteit hebben? Is het wellicht zo dat mijn LNB kapot is? Op alle overige transponders van de Astra 1 haal ik in de meeste gevallen 99% kwaliteit. In ieder geval nergens onder de 95%. Wie heeft een tip waaraan het ligt en hoe ik het kan oplossen?

  8. Met mijn visiosat met 3 LNB's (astra 1, 2 + Hotbird) de afgelopen week toch wel wat ontvangstproblemen gehad door de harde wind, hoewel die in Zuid-Limburg (waar ik dus woon) minder heftig was dan aan de kust. Bij de zwakkere Nederlandse transponders was bij iedere windvlaag toch regelmatig het signaal weg. Ik ben wel benieuwd of dat bij de WF 55 cm ook het geval is. Ik overweeg namelijk over te stappen naar de WF, vanwege de windgevoeligheid van de Visiostat. Graag verneem ik van WF 55 gebruikers hoe zij afgelopen week zijn doorgekomen.

  9. Bedankt voor julllie reacties. Ik heb net de schotel een millimetertje verdraaid. Dit heeft al een redelijk resultaat opgeleverd. Het is alleen lastig om een schotel op de eerste verdieping af te stellen als je tuner en tv onder de woonkamer staan <img src="/forums/images/graemlins/frown.gif" alt="" /> Voor de fijnafstemming zal ik als het komend weekend helder weer is mijn tuner en een kleine tv eens naast de schotel plaatsen en op die manier proberen de zaak af te stellen. Het viel me wel al op dat ook al heb ik een goed signaal op welke satelliet ook, bij zware regenbuien, zoals we die in augustus hebben gehad, was meteen het hele signaal weg. Is dat gebruikelijk bij een visiosat? In een serre heb ik namelijk een aparte tuner die aan een draaibare Triax-schotel van 80 cm hangt. Als ik deze op de Astra 1 richt heb ik wel een volledig sterk signaal, ook al is er een wolkbreuk of onweer. Ik moet wel zeggen dat ik voor de Nederlandse transponders altijd een paar tikken naar links moet 'bijdraaien'

  10. Aan mijn gevel hangt een Visiosat met 3 LNB's voor de Hotbird, Astra 1 en Astra 2. Op de Hotbird en Astra 2 heb ik ook met deze weersomstandigheden toch een goede signaalsterkte op mijn Topfield 4000. De kwalitieit is bij deze satellieten tussen de 95% en 99%. Alleen op de Astra 1 heb ik wat problemen en dan vooral bij de 'hogere' transponders zoals de 12515, 12574 en 12692. Bij de Nederlandse zenders golft het signaal de hele tijd tussen 40% en 65%. Ik vermoed dat de afstelling niet helemaal correct is. Ik denk alleen niet dat het een goed plan is om aan de schotel een tikje bij te draaien. Op die manier verander ik ook de instelling van de andere 2 satellieten. Heeft iemand een idee hoe ik het signaal van de Astra 1 kan optimaliseren zonder afbreuk te doen aan het signaal van de overige satellieten? Zou er misschien nog een andere oorzaak kunnen zijn?

  11. Sinds een paar dagen heb ik een DVD-recorder met harde schijf. Ik heb echter een probleemje met de aansluitingen tussen de DVD-recorder en mijn Topfield 4000 PVR. De Topfield heeft 2 Scart-aansluitingen. Ik ben in de veronderstelling dat één Scart-uitgang, de bovenste, dient om mijn Topfield aan mijn TV te koppelen. De andere, de onderste, heb ik gekoppeld met mijn DVD-speler. Ook op mijn DVD-speler zijn 2 Scart-aansluitingen. Ook hier heb ik er eentje met de TV gekoppeld. De andere is dus aangesloten met de onderste Scart-aansluiting van de Topfield. Als ik TV kijk kan ik gewoon via mijn EXT1 mijn Topfield benaderen. Als ik een DVD-tje wil kijken zet ik hem op EXT2. Nu wil ik echter op mijn DVD-recorder een programma opnemen dat dus via mijn Topfield binnenkomt. Op mijn DVD-recorder kies ik nu een AV-ingang om de Topfield te 'benaderen'. Het probleem is nu dat ik alleen het geluid hoor, maar geen beeld krijg. Als ik nu echter in mijn Topfield de scart die naar mijn TV loopt verbind met mijn DVD-recorder, krijg ik wel beeld. Het signaal van mijn Topfield loopt dan via de DVD-recorder naar de TV. Ik heb dan dus geen 'directe' verbinding meer tussen Topfield en TV. Dit vind ik echter niet echt geweldig omdat dit toch invloed heeft op de beeldkwaliteit. Weet iemand waarom de communicatie tussen mijn 2e scart (video-aansluiting) van mijn Topfield en mijn DVD-recorder niet goed verloopt? Welk nut heeft deze 2e scart-aansluiting op mijn Topfield eigenlijk? Is dit een uitgang of een ingang? Moet ik mijn Topfield met een andere kabel verbinden met mijn DVD-recorder?

  12. Gisteren de Topfield 5000 CI gehaald. Vanaf de LNB uit van tuner 2 van mijn TF 4000 PVR deze aan de Topfield 5000 'gekoppeld' Als de TF 4000 PVR uitstaat kan ik normaal alle zenders doorlopen, net als bij de TF 4000. Switcht ook mooi tussen Hotbird, Astra 1 en Astra 2. Gaat echt vlekkeloos. Een tegenvaller is echter toch dat als mijn Topfield 4000 aanstaat ik op mijn Topfield 5000 alleen die zenders kan bekijken met dezelfde transponder als die op dat moment op mijn TF 4000 staat, ook al ben ik aan het kijken via Tuner 1 (je zou verwachten dat de TF5000 de 'vrije' tuner 2 zou overnemen) Tuner 2 blijft dus gewoon actief :-( Moet ik soms 'doorlussen' selecteren bij mijn LNB instellingen? Of heeft dit er helemaal niets mee te maken.

  13. Ik besluit toch om een Topfield 5000 CI aan te schaffen. Gewoon nog een vraagje uit nieuwschierigheid.... als ik in de eerste receiver een ci-module heb (Dragon-cam) kan ik dan meteen op de 2e receiver gedecodeerd kijken? Of moet ik nog een aparte module aanschaffen voor mijn 2e receiver? Als dit goed werkt, ben ik er sterk over na aan het denken om een Hauppage satelliet/tv-kaart aan te schaffen en de deze aan de andere uitgang van de Topfield 4000 te hangen. Ik heb nu een goed inzicht in de (on)mogelijkheden van het doorlussen. Het is in ieder geval een beter alternatief dan mijn hele satellietschotel opnieuw uit te rusten met nieuwe LNB's en kabels. Ik heb al genoeg werk gehad om de huidige configuratie fatsoenlijk werken aan het huis bevestigd te krijgen ;-) Ik laat nog wel weten als ik alles operationeel heb.

  14. Misschien even verduidelijken... Ik heb 3 LNB's en vanuit mijn schotel lopen 2 kabels naar mijn receiver: eentje voor Tuner 1 en eentje voor Tuner 2. Op beide tuners kan ik dus alle zenders zien. Is het nu zo dat als ik doorlus vanaf de LNB uitgang van tuner 2 dat ik dan op mijn 2e receiver alle kanalen kan zien die ik ook op mijn Topfield 4000 kan zien, mits deze uitstaat of op tuner 1 is ingeschakeld. Met andere woorden: mijn vrouw kijkt via de Topfield op tuner 1. Kan ik dan gewoon op mijn 2e receiver zappen door alle kanalen die op tuner 2 zitten? Ik begrijp dat ik dan niet tegelijkertijd kan opnemen op mijn TF4000 via tuner 2 en dan ook nog alle zenders kan bekijken op mijn 2 receiver (behalve met dezelfde transponder). Als dit daadwerkelijk mogelijk is, kan ik me voorstellen dat niet iedere receiver geschikt is voor het switchen dus 3 satellieten. Mij werd gezegd dat de Pace Puma alleen 2 satellieten aankan. Ik wil echter een goedkoper model aanschaffen dan de TF4000PVR. Er hoeft bijvoorbeeld geen harde schijf of twin tuner in te zitten. Een TF3000 zou dus een geschikte receiver zijn?

  15. Ik ben van plan om mijn Topfield 4000 met een digitale audiokabel te koppelen aan mijn televisie (Philips 32PW9788). Op mijn Topfield zit een SPDIF-uitgang, maar mijn televisie heeft deze niet. Hier zitten 2 digitale ingangen, waarin je een optische coaxkabel kunt steken, zoals ik die ook gebruik tussen mijn DVD-speler en televisie. Nu ben ik gisteren op pad geweest om een geschikte audiokabel te vinden. Dit is helaas niet gelukt, omdat de kabels of te wel uitsluitend aan beide zijden een coax-plug hebben of aan beide zijden een SPDIF-plug, welke ik niet in mijn TV krijg. Zijn er kabels op de markt met een SPDIF-uitgang voor in mijn Topfield èn met een coax-uitgang voor mijn TV? Of is er een andere oplossing?

  16. Ik heb een Topfield 4000 PVR in combinantie met een Visiosat schotel met 3 LNB's voor de Astra 1, Astra 2 en Hotbird. Nu lijkt het me een leuk idee om in de slaapkamer ook te kunnen genieten van de schotel en ben ik dus van plan om een tweede receiver te kopen en deze te koppelen aan mijn TF4000, via de LNB uitgang. Voordat ik dus een tweede receiver koop, ben ik eigenlijk wel benieuwd of dit mogelijk is. Ik ben eigenlijk van plan om een goedkopere receiver aan te schaffen hiervoor. Dit hoeft niet persé een Topfield te zijn en er hoeft ook geen Twin Tuner in te zitten. Wel zou het handig zijn om een CI module te kunnen plaatsen, maar als dit niet zou kunnen, zou ik er niet wakker van liggen. Ik twijfel er namelijk aan of ik vanaf mijn tweede receiver ook gewoon kan zappen tussen 3 satellieten, zoals dat nu gaat met mijn TF4000. En ik twijfel eraan als iemand in de woonkamer via de TF4000 kijkt, of ik dan via de tweede receiver een andere zender kan kijken op een andere satelliet. Heeft iemand hier ervaring mee?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...