Ga naar inhoud


liberator1943

Lid
  • Items

    69
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    1

Berichten die geplaatst zijn door liberator1943

  1. Ik heb nog een Clone+ die ik graag weer zou willen gebruiken i.s.m. mijn Canal digitaal Smartcard, werkt al hele tijd niet meer op m'n Philips 7141/22 ontvangers.

     

    Worden er nog ontvangers verkocht waar dit wel op werkt liefst niet al te duur want ik kijk alleen maar Canal digitaal neem nooit iets op dus hoeft ook geen harde schijf in te zitten.

    P.s. hoeft maar op twee ontvangers te werken

  2. Geachte forum genoten, heel veel weet ik niet van al de techniek achter de codering en het weer decoderen maar waar het mij eigenlijk om gaat is dat ik met mijn ontvanger tv kan kijken waar ik me ook binnen de footprint van de astra's bevind. Dat is voor mij de reden dat ik bij Canal digitaal ben. Aangezien ik met een gezin met meerdere personen in één huis woon zijn er ook verschillende interesses betreffende tv kijken of radio luisteren, wat dat betreft zijn er voor mij ook mogelijkheden om een dienst af te nemen van bijvoorbeeld KPN iptv, Digitenne of kabel tv. Ik verblijf ook nog wel eens in het buitenland en dan is het natuurlijk leuk dat je via satelliet gewoon hetzelfde kan bekijken alsof je thuis bent. Indien ik zou kiezen voor KPN iptv kan ik 2 kastjes voor digitale ontvangst gebruiken een tablet, pc of laptop en eventueel maximaal 3 Digitenne ontvangers op één abonnement. Bij Kabel tv ook meerdere ontvangers en via bijvoorbeeld iPad etc. Ook voor slechts één abonnement. Nadeel van beide is dat ik niet in het buitenland kan kijken naar mijn zenderpakket. Nu heb ik dus voor thuis 1 oranje kaart en een tweede grijze kaart waar ik dus al extra abonnement voor moet betalen zonder dat dit alles weergeeft van je oranjekaart " hoofd abonnement" zelfs de extra kastjes allemaal zelf betaald alsook de extra kaart.

    Vandaar dat ik had besloten om voor eigen gebruik Clone+ te nemen zodat de huisgenoten op hun eigen apparaten die ene kaart konden delen en ik als ik in het buitenland ben ook nog Nederlandse tv kan kijken. Nu na de update werkt Clone+ dus niet meer en zou ik dus gedwongen worden om nog meer hoofdabonnementen te nemen om zo in mijn eigen huis op meerdere apparaten te kunnen " genieten" van het Canal digitaal aanbod. WAT DENKEN JULLIE DAT ER GAAT GEBEUREN ALS ER GEEN KAARTDELING IN MIJN EIGEN HUIS MEER MOGELIJK IS? Precies geen tv meer in het buitenland en een veel goedkoper alternatief middels KPN compleet krijg je zelfs het Nederlandse fox eredivisie er gratis bij

    • Like 1
  3. Ik heb mijn 3 kastjes "Philips 7141"niet meer uitgeschakeld.....alles werkt nog normaal. Dus in mijn geval ook m'n 3 Clone+ Kaarten..overigens heb ik al meerdere jaren dat ik soms de clonekaart uit mijn ontvanger moet trekken en weer terugplaatsen omdat hij het even niet meer doet. De led-lampen op de kaart branden dan niet meer en het beeld bevriest. Ik vermoed dat het komt door alle andere signalen in the air waardoor de gevraagde code van m'n kastjes elkaar niet bereiken..die staan met een vrij zicht op slechts 4 meter uit elkaar. Maar ik weet dus niet of de update voor de 7141 volgens informatie Canal digitaal op 25-8 nog wel doorgaat.

    Volgens info Canal digitaal is de update - Philips DSR 7121: 18-8, DSR 8121: 23-8 , M7 DSR 8141: 24-8 en de M7/ Philips DSR 7141: 25-8

  4. Ik heb ook de mail ontvangen..ben benieuwd als ik de ontvangers niet uitzet of dan de software update wel plaats vindt en of mijn apparaten "DSR 7141" nog gewoon beeld blijven geven. Ik heb n.l. in mijn huis drie ontvangers met een clone+ staan en heb 2 geldige smartcards. Ik heb geen zin om nog een derde kaart te nemen. Mijn vrouw kijkt graag naar andere zenders als ik en ook mijn zoon kijkt liever in z'n eigen kamer tv, vandaar dat ik voor Clone+ had gekozen.

    • Like 1
  5. Ik heb clone+ nu sinds 21-april 2011 werkend ingebruik met meestal 3 ontvangers tegelijkertijd in m'n eigen huis, 1 in woonkamer en 2 in verschillende slaapkamers en alle in combinatie met de Philips/ Pace DSR7141.

    Ik heb soms wat problemen met de clientcard die lampjes branden dan niet meer waardoor het beeld stil komt te staan, dan even de clientcard eruit en meteen weer erin en het probleem is weer opgelost. Dit gebeurt niet als ik de originele Canal Digitaal kaart in de ontvanger plaats.

    De reden dat dit gebeurt is mij een raadsel?? Ik ben niet al te veel met elektronica op de hoogte, maar het lijkt mij een connectie probleem met de kaart in de ontvanger....komt trouwens in alle drie de ontvangers voor met alle drie de clientcards. Iemand enig idee?

    Ik heb trouwens een oud huis met houten vloeren en gestuckte plafonds... de server staat ongeveer 4,5 meter van de woonkamer omtvanger vandaan en +/- 6 meter van slaapkamer 1 en +/- 10 meter van slaapkamer 2 welke op zolder is dus 2 etages hoger

    Nu zie ik dat er een firmware update is .... misschien lost het probleem zich daar wel mee op..

  6. heb ik ook gehad , 2 kaartjes gekocht in een webshob na eerste keer in de sat ontvanger duurde bij mij exact 1 maand daarna alle gecodeerde kanalen op zwart toen m'n 2e kaart erin en wederom na exact 1 maand alle gecodeerde zenders weer op zwart, en ik had inderdaad ook alle zenders open staan die hele maand.

  7. sorrie voor de late reactie maar ik was even met vakantie... ik heb zelf drie van deze 7141 in gebruik in mijn huis en ben er zeer tevreden over. Ik heb momenteel 4 sateliet posities dat is denk ik ook het maximale astra 19 astra 23 en astra 28 en ook nog de hotbird 13 de laatste gebruik ik eigenlijk niet, maar voor het nederlandse pakket + engelse BBC e.d. is de astra 19 & 23 & 28 al voldoende. Bij mij werkt het zappen vlot geen storingen en een zeer goed beeld via de HDMI op een 81cm Full led en acceptabel via de scart op een oude 70 cm beeldbuis nadeel is dat teletekst via deze ontvanger niet goed wordt doorgegeven ( hij doet het wel maar met fouten ) maar goed teletekst is zeer goed te volgen via je computer. Mijn conclusie is dat je de 7141 zeer goed kunt gebruiken voor gewoon televisie gebruik. laugh

  8. de sd lijst maakt geen verschil, ik denk dat er een software aanpassing nodig is dus misschien dat canal digitaal er een keer naar kan kijken... dus dan zal het nog wel een poosje duren, verder werkt die 7141 eigenlijk best wel goed genoeg als je gewoon de nederlandse en de free to air zenders wilt bekijken

  9. Ook bij mij op m'n beide pace 7141 geen geluid op de BBCi zenders jammer genoeg , ik heb al naar veel instellingen gezocht maar helaas. Ik vroeg het mezelf eigenlijk ook al af hoe dat komt omdat m'n oude 2210 wel geluid geeft op die zenders. Ik ben erg nieuwsgierig of er een oplossing voor komt of misschien al is middels een instelling ergens.

  10. ik word ook gebeld door canal dig. en heb ook een brief ontvangen met het aanbod om abb.( fam pakket) met 1 jaar te verlengen dan krijg ik de philips voor 75 euro en met 2 jaar verlengen voor 25 euro, indien ik overstap naar entertainmentpakket dan is ie helemaal gratis. Er word in de brief nergens gesproken over bruikleen... dus dan is de ontvanger meteen je eigendom. Dit is een ander actie als die voor nieuwe klanten die worden gelokt met apparatuur in bruikleen waardoor de drempel dus erg laag word om over te stappen naar canal digitaal mede omdat alles dan ook gratis kan laten installeren. m.v.g.Liberator1943

  11. Erg bedankt voor alle antwoorden zover mede forum leden, ik denk dat ik hun ga adviseren om de analoge kabel op de dvd-recorder aan te sluiten zodat de zenders die ontbreken bij digitenne via de scart kunnen worden gekeken middels de tuner van de DVD recorder en dan een CONAX module in de tv te plaatsen. Ik denk dat ze dan toch al de meeste zenders via de digitenne zullen kijken en de paar zenders die ontbreken op digitenne via de dvd moeten gaan kijken. Dure oplossingen zijn voor hun n.l. geen optie.

    M.v.g. liberator1943

  12. ik ben bij vrienden een nieuwe tv aan 't installeren en deze is geschikt voor digitenne en analoge kabel tv.Het is voor hun belangrijk om beiden te ontvangen. Ze hebben nu nog een losse twin tuner in gebruik die via de scart is aangesloten en omdat hun tv maar 1 scart aansluit mogelijkheid heeft en verder alleen HDMI kunnen ze geen dvd-videorecorder meer aansluiten. Ik vraag me 't volgende af: als er een Conax CI Module voor Digitenne inzet en ook de analoge kabel samen wil gebruiken moeten ze de antenne ingang samen delen. Nu heb je voor de digitenne antenne een 5 volt power inserter nodig, dus wat gebeurt er dan met de analoge kabel? Hoe kan ik de analoge en digitale signalen samen voegen ? heeft er iemand al met deze combinatie ervaring? Graag uitleg over de mogelijkheden. m.v.g. liberator1943

  13. Ik heb ze weer, het volgende gebeurde, ik was aan 't zappen van 1 naar 2 ect tot bij 10 "rtl 8"in mijn lijst even een hapering daarna ben ik direct naar 27 gegaan "VH1" deed het toen ook meteen weer maar echter het beeld stond onregelmatig stil na wat gezapt te hebben naar de andere muziek zenders en weer door naar VH1 Classic op 28 nog steeds freezers ik heb de ontvanger daar toch op laten staan en na een aantal minuten was alles weer gewoon. Ik vraag me toch afwat hier nou de oorzaak van is geweest?

     

  14. Ik heb al zeker een paar dagen en misschien wel al een week zwart beeld op de muziek zenders van MTV VH1 & VH1 classic, ik zie wel de programma informatie staan. De zenders doen het op geen van m'n ontvangers verder werkt alles wel waar ik rechten voor heb. Zijn er soms problemen bekend hebben nog meer mensen dit of moet ik aan m'n lnb denken? of misschien nog iets anders? m.v.g.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...