Ga naar inhoud


mirakels

Lid
  • Items

    424
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door mirakels

  1. Origineel bericht van: Michel

    Ik heb als gebruiker zelfs liever closed source (gratis) software dan helemaal geen software!


    Ook closed source als het eigenlijk van GPL afkomstig is?
    Of te wel images die de dream (of dream afgeleide) code gebruiken maar vervolgesn hun wijzigingne gelsoten houden?

    Ik hoop dat deze discussies weer eens leiden om ook andere image bouwers aan te pakken en te eisen dat ze hun code vrijgeven zoals de licenties waarop hun base is gebasseerd vaak vereisen!

    En heeft dream alle software van enigma wel zefl gebouwd?
    En enigma 2 is eigenlijk niets anders dan enigma 1 maar dan met een vertaling van de presentatielaag naar python.

    Dus als we het over licenties willen hebben laten we dan we dan wel alles meenemen en niet alleen niet de cherries pikken.

  2. Klinkt wel leuk, dat er allerlei content op de 8000 afgespeeld zou kunnen worden, maar voor content die niet hardwarematig gedecodeerd kan worden zal je toch de interne CPU moeten gebruiken om het softwarematig te decoderen. En er zit nog steeds 'maar' een 723 MHz processor in. Misschien dat iemand weet hoe een 723 MIPS CPU zich verhoudt tot een 250 MHz powerpc, maar of dat voldoende is om allerlei exotische formaten in HD resolutie af te handelen zal moeten blijken...

    Wie weet blijven de VLC truuken op een externe PC toch nog nodig.

  3. wil je de nieuwe versie van libc in gebruik nemen in multiboot zonder crash, copieer je die nieuwe libc even naar /lib/libc.so.6.new, en vervolgens doe je (vanuit de /lib directory)

     

    mv libc.so.6.new libc.so.6

     

    Als je rucksichloos de libc.so copieert kan je met file van 0 bytes blijven zitten, en start je multiboot image niet meer op totdat je dat herstelt...

     

    Oh, en volgens mij kan je plugins wel permanent laden door het volleidge pad van de plugin op te nemen in de file /var/tuxbox/config/enigma/plugins

    Enigma checked die file bij het opstarten.

  4. Citaat:

    Ga morgen eens kijken of Ik mijn oude Philips N1500 Video cassette recorder
    uit 1972 weer aan de praat kan krijgen, ( uitgelubberde snaar van de koppentrommel )

    Er staan nog ruim 100 oude tape's ( Cassettes ) met opnames vanaf 1972.



    Ik heb net een paar maanden geleden mijn N150? recorders van de hand gedaan, beide met trommel problemen. Voor de tapes had ik ook iemand gevonden die er belang bij hij had. Hij is een archief aan het opzetten van oud beeldmateriaal, en houdt ergens een website bij. Als je de tapes dus 'kwijt' wilt, wil ik wel even opzoeken wie en waar dat ook al weer was...
  5. @eric slagter:

     

    Er is dacht ik een dvdspeel plugin. Alleen kan die alleen echt van een DVD spelen, en niet van een VIDEO_TS dir of zo. De sources van die plugin zijn ook niet beschikbaar anders hadden anderen wellicht dat VIDEO_TS deel op kunnen pakken.

     

    Maar als je ideeen hebt om de subtitles uit de vobs te halen en te laten zien, ga gerust je gang. Ik heb zo het idee dat je zelf ook behoorlijk in enigma thuis bent. Wij weten ook niet alle details en moeten ook nog steeds vaak uitzoeken hoe dingen in elkaar steken.

     

    En ik denk dat het geen probleem is om ze in de pli images te stoppen (als je dat zelf wilt natuurlijk). En als het nodig is willen we je patches ook in tuxbox zetten (uiteraard met credits naar jouw toe!)

  6. Citaat:
    ook die zijn goed ingesteld met gemini had ik ook geen probleemen met de skin
    wat is het anders aan de skin van gemini


    Staat de zenderlijst bij gemini dan ook hoger in het scherm?

    We hebben namelijk veel osd windows verticaal gecentreerd op de beschikbare hoogte, zodat het zowel voor PAL als NTSC goed zo moeten zijn.

    Als je de onderkant van een window mist kan dat 2 dingen betekenen:

    - je kijkt in NTSC mode op je tv terwijl dreambox PAL naar je tv stuurt.

    - je TV snoept het onderste deel van je beeld af. Dat gebeurt vaak met breedbeeld tvs die zelf denken te kunnen bepalen in welke mode ze het uitgezonden beeld moet laten zien (breedbeeld, letterbox, 16x9, 14x9 etc etc)

    Laat anders eens een fotootje zien of zo.

    Je kan ook in de webif eens een screenshot+OSD maken. Dan zie je wellicht ook of je een deel van je tv beeld mist...
  7. Citaat:
    hhmmzzz das jammer
    Ik d8 het zal wel als een codec werken zoals in windows
    Hup je installeert een codec en voila alle players kunnen er gebruik van maken.
    Maar aldoende leert men


    En library is geen codec en omgekeerd. Als je een goede library hebt die dynamisch codecs kan importeren ben jer wel. Maar enigma zit zo niet in elkaar.
    Als je zoals ik hierboven anageen de LAVC library aan enigma koppeleld heb je wel ongeveer zoiets. De ffmpeg codec kan je dan relatief makkelijk aanschakelen.
    In enigma2 hebben ze gekozen voor gstreamer. Dan wordt het toeveogen van codecs ook wat makkelijker.
  8. Citaat:
    Maar om even op mijn vraag terug te komen, kunnen jullie de crash reproduceren of niet??????



    Ik hierboven dacht ik toch redelijk helder gezegd dat ik ook last heb van dit probleem als ik via een netwerk share kijk. Met CIFS veel problemen, met NFS minder problemen, en als ik de mpg vanaf de interne disk bekijke heb ik praktisch geen probleem.

    Citaat:

    Ik moet wel zeggen dat de plek waarop de box crashed, bij het afspelen van een film, niet voorspelbaar is. Hangt van EPG af.


    Je moet tijdens het afspelen maar eens in een telnet sessie 'top' draaien, en dan opletten wanneer enigma het moeilijk heeft en dreigt te crashen.

    Mijn test mpg van 10 minuten heeft het op bepaalde plekken erg moeilijk, en als enimga crashed is dat 9 van de 10 keer op die plekken.
  9. Citaat:
    Gaat een beetje moeilijk, een HD in een 500 proppen. Mijn ervaring is dat er twee problemen zijn die waarschijnlijk met de geheugentoewijzing te maken hebben: mpeg afspelen via netwerk en tijdens Ngrab opname de foutmelding "cannot allocate memory".


    Citaat:
    Het is voor mij nogal een onderneming om de schijf uit de NAS config te halen en die in de dreambox te plaatsen. Als het uberhaupt al zo kan zonder formateren. Want ik heb er nog wel wat dingen op staan die ik nog niet kwijt wil....

    Citaat:

    Is het dan bij jouw opgelost ?

    Uw test suggestie is voor de meeste niet eenvoudig om uit tevoeren, zoals andere leden al hebben aangegeven. Ook voor mij niet.

    Spijtig genoeg zijn we in de minderheid die bewerkte .ts bestanden afspelen (in mpeg),


    Ik had gehoopt dat er 7000 bezitters waren die zowel een disk als met netwerk shares werken. Test en ervarings info is gewoon erg belangrijk m dit soort 'vage ' problemen te tackelen.

    Als je een disk uit een linux machine haalt, en waar dan ext3 filesystemen op staan, kan je deze prima in de dreambox zetten. Zolang je maar niet de format functie gebruikt. Het enige wat je wellicht moet doen is de directory /movies aanmaken. Maar goed, eenbackp kan noit kwaad...

    Als ik en mpg file lokaal op disk zet, kan ik ze wel goed bekijken. Als ik ze vanaf een cifs share bekijk heb ik sneller last van crashes/stilstaand beeld/audio video out sync/geen audio problemen.
    Met een nfs share heb ik minder/geen problemen.

    Ik heb gemerkt dat tijdens het afspelen van een mpg file de cpu van de dreambox vrij druk bezig is. Zeker p moementen at de problemen zich voordoen schiet het gerbuik naar de 80 a 90% toe. Bij het afspelen van een ts file is dat niet zo! Ik heb het gevoel dat dat komt omdat een ts file direct aan de mpeg processor wordt gegeven, maar dat dat bij een mpg file niet gebeurd, en dat de cpu daardoor veel drukker is. Op zich vreemd, want de dreamox heeft een hardware mpeg decoder dus ik zou denken dat een mpg file ook wel direct aan de mpeg processor gegeven kan worden.

    Ook ben ik teruggegaan naar enigmas tot begin augustus van vorig jaar, en het 'probleem' van veel cpu gebruik blijft bestaan (telnet naar je box en geef het top commando om het cpu gebruik te zien). Dat zou betekenen dat het probleem er eigenlijk al heel lang zou moeten zijn.
    In de mpg handling binnen enigma hebben we voor PLi niets veranderd. Het is nog steeds hetzelfde stukje code als in CVS.
    Er is wel iets in de mount(share) afhandeling veranderd, maar in princiepe is dat een kernel issue, en in de kernel hebben we weer niets veranderd. Wat dan overblijft zijn de share opties die ingesteld zijn. Die zijn hoogst waarschijnlijk anders dan bij Garnet in vergelijking met Flubber.
    Verder experimenteren met rsize en wsize (4096, 8192, 16384) zou dan kunnen helpen.

    Wat me overigens ook is opgevallen dat als je box al een hele tijd draait het cpu gebruik bij een mpg file veel hoger is dan wanneer hij net is opgestart. Dus kijk eens of het beter gaat als jullie je boxen eens rebooten.

    Op zich heb ik zelf niet zoveel last gehad van dit probleem omdat ik altijd nfs shares gebruik en geen cifs (en kan die kernel module er bij mij ook altijd uit.)

    Overigens als jullie die ts fles bewerken voor de reclames, kan je toch ook weer een ts file terug laten genereren? Dan hou je misschien ook nog alle teletext en eventuele subtitle pids, die dacht ik verloren gaan als je naar puur mpg converteert. Ik dacht dat ProjectX dat kon...
  10. Resumerend lijtk het erop dat alle crashed met mpg files plaatsvinden met de mpg file op een netwerk share (en ja, ikheb er zelf ook last van).

     

    Ik heb een mpg file die crashed eens locaal op de hdd gezet, en toen speelde hij wel goed af.

     

    Zijn er meer mensen die ook een interne disk hebben en een mpg file die crashed vanuit een netwerk share? Kunnen jullie die mpg file dan ook eens copieren naar de hdd en vandaaruit afspelen.

     

    Het zou een belangrijke hint kunnen zijn...

  11. Citaat:
    Niet helemaal korrekt. Alles wat in de image zelf staat, komt niet in /var
    /var is de plaats waar naderhand je downloads ge installeerd worden.
    Het is dan ook het beste om het image min of meer zo vol mogelijk te proppen.
    Soms moeten er dingen uit, om plaats te maken voor andere zaken.
    Het flashdeel is 6MB Het var deel is 1.75MB



    kan dat niet configureerbaar worden voor de eindgebruiker ? of moet je dat compilen ? <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />


    Dan krijg je dus dat maxvar verhaal van gemini. Dat wordt je niet vrolijk van. Als je een relatief klein image hebt (met grote var), en je volgende image is iets groter (dus iets kleinere var), dan ben je verplicht om dat image serieel te flashen. En daar zit je denk ik niet op te wachten.

    Dit speelt natuurlijk het meest voor dm5xx grebruikers. Ik denk dat de gebruikers meer en meer wel een PC hebben staan die server kan spelen zodat je een cifs of nfs mount kan maken. Dan kan je var zo groot als je wilt...

    En ik neem een beetje aan dat de camping gebruiker niet zozeer de behoefte heeft om een heel circus op zijn ontvanger te hebben draaien.
  12. Citaat:
    @mirakels: tuxtxt staat goed, die schakelt naar 16:9. MultiEPG staat in dezelfde modus als de huidige uitzending, en bij een 4:3 uitzending staat mijn TV op 14:9, waardoor er dus boven en onder een klein beetje wegvalt.


    Maar dan heb je dat probleem ook met tuxtxt zelf. Je kan natuurlijk de position paramters goed instellen voor 14:9. Dan zal het op de andere modes ook goed gaan, maar krijg je alleen wat zwarte randen op 16:9 bijvoorbeeld.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...