Ga naar inhoud


Han Peekel

Lid
  • Items

    459
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Han Peekel

  1. Op 25-6-2020 om 11:10, rakkie zei:

    Sinds enige tijd werkt Mediaportal niet meer op mutant,met openpli,heeft uitstekend gewerkt,maar nu komt melding,nieuwe versie,maar het lukt niet!!heeft iemand de nieuwe versie,dan oude eraf en nieuwe erop,dank bij voorbaat

    Op het duitse gedeelte van het Pli forum staat de oplossing voor dit probleem  ,je moet een Python file toevoegen die is daar te downloaden dit was hier de oplossing.

  2. Gebruik hier al jaren  de gratis Navigator van Maxfactor  uit de playstore ,je kunt kiezen tussen betaalde TTomkaarten of de gratis openstreets maps.

    Deze kaarten zijn per land thuis te downloaden .

     

    Ik ben probleemloos met Open Streetsmaps door Europa en diverse Aziatische ,Afrikaanse en zuid Amerikaanse landen gereden.

    Je moet er ff handig in worden maar je kunt er ook POI ,s opinstellen.

    Het is me gelukt om er zelfs in Cuba waar navigatiesystemen verboden waren straten en  huisnrs  te vinden.

  3. Was vanmorgen even in Elten (dld) de lpg was er maar 5 cent goedkoper dan de eerste NL pomp over de grens.

    Toch maar even  30 l getankt is maar 1.50 euro  maar wel leuk om Rutte de accijns door de neus te boren , ik kom elke week in Duitsland en blijf dit principeel doen nu.

     

    Ik heb even geteld er stonden 15 nederlanders te tanken op dat moment, vervolgens stonden er bij de Penny supermarkt 50 auto,s waarvan 46 uit Nederland dit gaat dus om kapitalen wat de schatkist misloopt

  4. Wat die kubieke meters betreft :in de officiele handel rekent men in staires (kweet effe niet of ik t goed schrijf) maar dat is 1.20 bij 1.20 dat compenseert de open ruimtes.

     

    Brandhout word steeds duurder ivm de evolutie van pellets en nathout kachels .

     

    Een paar jaar geleden werden pellets van zaagsel gemaakt maar een bedrijf hier in de buurt verwerkt experimenteel complete bomen en maakt pellets binnen paar dagen met rest warmte .

     

     

    Nieuw zijn ook de kachels waarin houtsnippers afkomstig van gemeentes die in plantsoenen met de bekende lawaaierige gele versnipperaars worden gemaakt.

    Deze snippers hoeven niet eens meer kurkdroog te zijn.

  5. Tja ik dacht al zoiets ... Windows 8 versies worden ook gekoppeld aan de hardware .

     

    Je zit nu ook met die nieuwe eisen van de banken dat als er iets mis gaat met het telebankieren en je niet legale software op je pc hebt staan je zelf aansprakelijk bent.

     

    We gaan nu wel een beetje offtopic maar ik vraag me af hoever ze daar mee gaan.

    ,ik denk dat veel mensen wel een of ander programmatje  draaien wat niet legaal is verkregen.

  6. Ik heb hier nog een legale Windows 7 HomePremium schijf met Windows anytime upgrade liggen ooit gekregen bij een nieuwe pc.

     

    Hier wil ik iemand blij mee maken die een brakke Vista versie draait ,kan ik die probleemloos installeren of gaat tie dan later zeuren om een licentiecode ?

    Ik heb er verder geen code bij.

     

    Ik kan natuurlijk ook een Usenet versie er opzetten maar ik wou het in eerste instantie netjes doen .

  7. Hoi.

     

    Ik heb hier ook een pomp in de kelder staan,

    Het puntstuk zit buiten ongeveer een meter uit de muur vandaar uit gaat er een stalen leiding op een 1 meter diepte  naar binnen waar de pomp in de hoek

    staat.

    Het puntstuk zit er al vanaf 1975 en werkt nog probleemloos.

     

    Tegenwoordig spuiten ze hiero  een puntstuk met een giertank binnen een paar minuten dat kan niet veel kosten.

     

    De plek en de diepte zijn wel belangrijk soms is een meter naar links of recht het verschil tussen wel en geen goed water .

    Rood blik zit er hier ook maar als je eenmaal in een goede laag zit heb je er geen last van.

  8. ik vrees dat je niet gelukkig wordt met hbbtv op een 800hd ivm. de snelheid ...

     

    in principe draait het wel

     

    Ik wil het eens proberen als ik het een welkome uitbreiding vind verhuist de 800 hd naar boven en koop ik een ontvanger met meer pks :P

  9. Hoi,hij gaat niet meer uit :mad: .

     

    via..... aan/uit gebeurt er helemaal niets .

    Via...... opnieuw opstarten start hij weer op.

     

    Inmiddels heb ik een afsluit snelkoppeling gemaakt ( C:\Windows\System32\shutdown.exe /p ) dan komt er wel een scherm met afsluiten en een draaiende cirkel maar daar blijft het bij .

     

    de laptop dichtdoen en daardoor sluiten werkt ook niet

     

    als ik bij Windows taakbeheer kijk zie ik dat als ik wil afsluiten er bij windowsprocessen: Windows toepassing opstarten word geactiveerd.die de proccesor voor 50 % gaat belasten.

     

    Ik kan windows8 wel door een autoshutsdown when ready door een ander programma afsluiten en van langdurig de fysieke uitknop inhouden word hij ook stil maar denk ik niet beter .

     

     

    De optie systeem herstel werkt ook niet goed hij blijft dan ergens hangen.

  10. Productsleutels worden niet langer via sticker meegegeven

     

    Windows 8 pc’s verstoppen hun productsleutel in het BIOS, in plaats van op een sticker. Microsoft wil zo voorkomen dat de productsleutels worden gecompromitteerd.

    Wanneer je in het verleden een nieuwe voorgeïnstalleerde Windows pc kocht, vond je de productsleutel terug op een sticker op de zijkant van je desktop, of onder de batterij van je laptop. Bij nieuwe Windows 8 pc’s heeft Microsoft de stickers achterwege gelaten, en wordt de productsleutel rechtstreeks in het BIOS bewaard.

    Wil je Windows 8 opnieuw installeren, dan moet je dus niet op zoek gaan naar een productsleutel. Die wordt automatisch geactiveerd wanneer je opnieuw installeert vanaf een herstelpartitie of de meegeleverde DVD. Dat is op zich zeker een voordeel voor de gebruiker. De cijfers op die stickers zijn vaak nogal klein, en kunnen na verloop van tijd wegslijten.

    Microsoft haalt natuurlijk ook zijn voordeel uit dit nieuwe activatieproces. Een productsleutel die in het BIOS van de pc ingesloten zit, kan niet zomaar op een andere pc gebruikt worden. Dat betekent ook dat wanneer je pc kapot gaat, ook de bijhorende productsleutel onbruikbaar wordt.

    Heb je een pc gekocht met de standaardversie van Windows 8 voorgeïnstalleerd, en wil je daarna upgraden naar Windows 8 Pro, dan kan dat zonder problemen. Wanneer je Windows 8 (Pro) installeert via een winkelversie van het besturingssysteem, wordt de ingebakken productsleutel genegeerd en krijg je de kans om de nieuwe sleutel in te geven.

     

    Bron ZDnet

  11. Hoi

     

    Maakt het wat uit in beeldkwaliteit of je met een KPN Digitenne tuner met scart kabel kijkt of een insteekmodule gebruikt ?

     

    Ben van plan om voor oma een flatscreen te kopen , nu kijkt ze nog op een beeldbuis tv met een kpn Digitenne tuner .

     

    Het zou voor haar evt. handiger zijn om alles in een te hebben.

    Zou ik trouwens de tuner bij de kpn om kunnen(in)ruilen voor een cam module.

     

    Han

    • Like 1
  12. Hoi

     

    Ik ben van plan om zelf een dualsim phone te kopen met android 4.0 te kopen momenteel gebruik ik gewoon een simpele Nokia.

     

    Hier in wil ik de KPN bedrijfsbundel simkaart van mijn werkgever doen en voor mij zelf een prepaid/abbo simkaart aan te schaffen om alleen af en toe eens te internetten en apps te gebruiken als er geen Wifi spot voor handen is.

     

    Blijven bellen werk/prive doe ik gewoon binnen de Kpn bundel dit mag maar ik wil principieel niet van gemeenschapsgeld data gaan verbruiken.

     

    Ben een beetje leek in deze materie maar wat voor prepaid/abbo simkaart kan ik nu het beste nemen.

     

    Ik heb ook geen idee hoeveel data je met zoiets gebruikt hij zal hoofdzakelijk gebruikt worden voor nieuwssites en informatieve apps.

     

    Han

  13. Was ik nog vergeten :(

    We moeten in deze discussie ook de wegenbelasting niet vergeten .

     

    Bij de pomp in Frankfurt stond ik even met een Duitser over het voetbal en de brandstofprijzen te praten , hij reed een mercedes diesel en betaalde voor een heel jaar volgens hem maar 350 euro belasting .

     

    Ik vertelde hem dat ik voor mijn auto op LPG maar liefst 100 euro in de maand betaal en dat hij in een dieselversie nog meer koste.

    De arme man dacht werkelijk dat ik hem voor de gek hield.

  14. Ik was even twee weken in China en voor ik ging heb ik in Nederland Lpg getankt voor 0.79 cent tot mijn verbazing was de prijs bij de zelfde pomp vanmorgen 0.65 cent.

    Zaterdag heb ik nabij het vliegveld in Frankfurt ook nog LPG getankt voor 0.80 cent.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...