Ga naar inhoud


knakker

Lid
  • Items

    182
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door knakker

  1. Inderdaad; als je alles op default laat staan doet de plugin in feite niks en schiet je je doel voorbij.

     

    Origineel bericht van: Bart
    Origineel bericht van: Curl23
    Bij autoresolution heb ik alles op default gezet, is dat goed of moet je alles appart instellen.

    De default stel je in onder de A/V settings, bij mij staat daar 576i en DVI omdat de meeste zenders 576i gebruiken. Default bij de autoresolution plugin is dan 576i en normale TV uitzendingen is dit ook goed. Voor HD TV (bv BBC HD) moet je 1080i (of als de zender 720p uitzendt soms 720p) instellen en zeker niet op default lasten staan.

  2. Dat ligt volgens mij aan de upscaler van de tv; ik had eerst een JVC, hiermee was 576p beter; heb nu een samsung LED en daar is 576i weer beter. Het is gewoon een kwestie van uitproberen.

     

    Ik laat de autores plugin nu bij HD content altijd omschakelen naar 1080I omdat de tv in de favorieten lijst met hd kanalen niet steeds hoeft te schakelen. Vind ik persoonlijk prettig. Hierbij neem ik een iets minder beeld op 720 content op de koop toe omdat het plaatje prima blijft.

     

    Origineel bericht van: Vinz
    Zelf gebruik ik 576p ipv 576i, want dan zien de menu's van de dreambox zelf er iets mooier uit omdat die niet meer interlaced weergegeven worden. De deinterlacing wordt dan wel door de dreambox gedaan ipv door je TV, sommige mensen zeggen dat de DM800 een matige deinterlacer heeft maar daar merk ik eerlijk gezegd erg weinig van.
  3. 2 mogelijkheden; of de stekker van de voeding even uit de box, of makkelijker de powerknop ingedrukt houden en dan dreambox herstarten.

     

    suc6

     

    Origineel bericht van: Curl23
    Dank voor de adviezen

    Hoe reset je de 800, ik weet van de 7000 dat je de

    2 linkerknoppen gelijktijdig in moest drukken en dan op de powerknop ?

     

    en dat instellen op 576i doe ik dat bij autoresolutie of

    of bij de andere instelling waar ik alleen maar 576p

    tegen kom ?

     

    nvrgr Joop

  4. Gebruik je wel de DVI-Hdmi kabel? Want ik heb net eens even voor de grap een 7020 (heb geen 7000 meer) op scart en de 800 op hdmi aangesloten met de autoresolutie op 576I en het sd beeld is echt veel mooier. Veel scherper en veel minder artifacts. Heb je trouwens wel de box gereset nadat je de plugin hebt geinstalleerd? Hij schakelt dan namelijk pas de tv om. En hoe is het plaatje op HD content?

     

    Origineel bericht van: Curl23
    Ik heb nu sinds enkele dagen de 800HD hier draaien, maar ik ben nog niet echt tevreden over de beeldkwaliteit, mijn 7000S was mijn inziens beter.

    Maar het zal zeker aan de instellingen liggen,ik moet oa nog volop aan enigma2 wennen.

    het beste beeld heb ik tot nu toe op de stand 576p en de autoresolution enabled, maar wat ik hier heb gelezen moet alles uit staan en mijn Pioneer 500A alles laten regelen.

    maar hoe stel ik dat in ?

    En zijn er nog meer tips om de beeldkwaliteit beter te krijgen ?

    bij voorbaat dank voor jullie advies

     

    Mvrgr Joop

  5. Nou met zo'n tv is het zeker de moeite en de centen waard. Ik heb de 800 al vanaf het begin en ben er echt heel tevreden over. In het begin was hij nog een beetje instabiel maar dat is nu opgelost Alleen gaat het zappen een heel klein beetje langzamer maar dat weegt niet op tegen de beeldkwaliteit. En echt niet alleen HD beelden ook SD beelden zijn stukken mooier.

     

    Dus succes met posten je zit al op 16....

  6. Grappige reden om te wachten..., ik ben toch benieuwd of je een tv met hdmi hebt want anders ga je er echt niet veel op vooruit.

     

     

     

    Origineel bericht van: Curl23
    Dank voor jullie antwoorden, ik moet toch eerst nog wachten tot ik 25 berichten heb voordat ik de 7000 hier te koop mag zetten, dus ik heb nog wat de tijd om te beslissen of ik overstap naar de 800
  7.  

    Gisteren nog een filmpje (video_ts) gekeken, met gemini 4.3 om mijn dm800. Nergens last van gehad. Dvd speler is te vinden onder blue panel.

     

     

    Origineel bericht van: Neptunus
    Maar grote kans dat het hakkelig loopt in Gemini, zijn veel klachten over.

     

    Bij mij loopt het in ieder geval bij Gemini en ook bij Milo niet lekker soepel, ik moet er eerst een image van maken, dan loopt het wel soepel maar dan kan ik de menu's weer niet benaderen.

     

    Ik heb het inmiddels opgegeven.

  8. Mmm weet je dit wel zeker? Ik kan wel de helderheid van het dsiplay instellen.. Maar van het beeld heb ik nooit gezien?? Ben wel benieuwd want dat zou handig zijn.

     

    Origineel bericht van: han58
    je kunt zelfs de helderheid zelf instellen via de dm800.

     

    Veel suc6

    han58 dm800 pli jade2 enigma2

  9. Ook hier geen problemen met de DM800. Vind alleen de DVD speler idd niet best. Ik gebruik geen plugins meer. Opmerkingen als "De miskoop van het jaar" vind ik echt overdreven. Als je een mediaplayer zoekt is de 800 niet de beste keus, maar daar is hij ook niet voor bedoeld. Ik heb meerdere images gebruikt en tv kijken werkt gewoon prima.

  10. Ik heb het net nog ff gechecked en ja hoor het klopt echt..hd interlaced.... 1080I

     

    gr.

    Knakker

     

    Origineel bericht van: B17
    Origineel bericht van: knakker
    Hoi,

     

    Met PLI en Gemini is hij gewoon te installeren via de normale plugin downloads. Hij komt dan in het menu/instellingen/ systeem als extra optie. Hij is dan te openen en naar believe in te stellen. Wijst zich verder min of meer vanzelf. Mijn instellingen:

     

    enable autoresolution ja

    sd interlace default

    sd progressive default

    hd interlaced 1080I

    hd progressive 720P

     

    24 25 30 modes default

    show info screen nee

    testmode nee

    deinterlacer mode automatisch

     

    succes ermee

     

    Bij HD Interlaced krijg ik geen optie voor 1080I.....

    Klopt dat wel?

     

    B17

×
×
  • Nieuwe aanmaken...