Ga naar inhoud


Smile

Lid
  • Items

    159
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Smile

  1. Ja, hier heb ik ook over nagedacht. Het knutselen aan schotels is mijn hobby. Dat ik op deze manier zo'n 10.000 zenders kan ontvangen is mooi, maar ik ga echt niet de hele avond zitten zappen. Hoeveel lnb's kan je op een aangepaste T90 kwijt was de uitdaging. Welke problemen zou ik ondervinden? De T90 is een redelijk betaalbare schotel. Voor iets meer dan 100 euro is het al te koop. Wat het duur maakt is de keuze voor de lnb's en de andere zaken, zoals switches, f-connectoren en kabels. Het is een redelijk degelijke schotel, maar als je 20 lnb's plaatst (waarvan een aantal quads) en lekkere dikke Belden kabel, dan wordt het geheel zo zwaar, dat extra ondersteuning nodig is van de subschotel. Een bijkomend voordeel van extra ondersteuning van de subschotel is dat de schotel eenvoudiger precies is af te stellen en minder gevoelig is voor harde wind. Ik denk dat ik kan zeggen, dat het project is geslaagd. Het staat ook al weer een aantal jaar op het dak, dus.... tijd om te slopen en overnieuw te beginnen met 2 T90's??? :D

  2. Die foto van de Wave Frontier T90 is mijn schotel. :D

     

    Het is al een oude foto, want later had ik de schotel gemodificeerd met een compleet nieuwe lnb rail en een andere mount.

     

    p2490_2.jpg

     

    De nieuwe lnb rail is van aluminium en heb ik gemonteerd boven op de originele lnb rail. De nieuwe lnb rail bevat aluminium lnb houders, die horizontaal, verticaal en ieder in hoogte zijn te verstellen. Daarnaast zijn deze lnb houders smaller dan de originele lnb houders, waardoor de lnb's dichter bij elkaar zijn te plaatsen. De originele mount van de T90 bevat een grote bout om de elevatie te fixeren. Voor fijnafstellen is dit echter een lastige klus. Daarom heb ik een andere mount gebruikt.

     

    Op het moment dat ik deze aanpassingen deed had ik ook alle metalen delen van een nieuwe laag verf voorzien. Nu na een aantal jaren beginnen de schotels en de armen er tussen toch weer te roesten. Momenteel heb ik 20 lnb's op mijn rail. Dat is van 28.2 oost tot 30 west. De lnb's op 28.2 oost, 23.5 oost, 19.2 oost en 13.0 oost gebruik ik het meest. Doordat 23.5 oost en 28.2 oost behoorlijk op het uiteinde van de rail staan heb ik weinig regen reserve. Als de schotel en de lnb's perfect zijn uitgericht heb ik geen last van een pittig regenbuitje, maar na verloop van tijd (een paar stormpjes) raakt de schotel toch steeds een beetje uit het lood en moet ik weer het dak op om de boel opnieuw uit te richten. Ik ben nu aan het nadenken over een andere oplossing. Misschien een nieuwe T90 of er een Big Bisat naast zetten voor mijn meest gebruikte satellietposities.

  3. Origineel bericht van: DreamSat06
    Hallo Smile,

    klopt het dat ik op en andere site gelezen hebt dat de zaak is opgelost smile en wel omdat het probleem was veroorzaakt doordat je de VU+ in serie had gezet met je DM7025?

    Groet.


    Nou, dat klopt helemaal en heb daar eigenlijk ook weinig aan toe te voegen. Ik had niet verwacht dat de Dreambox DM7025 de uncommitted commando's zou blokkeren.
  4. De spaun werkt ook goed met de Vu+ Duo. Er is echter een DiseqC probleem met de Vu+ Duo. Het sturen van zowel een committed als een uncommitted commando geeft problemen. Om de problemen te omzeilen gebruik je daarom uitgebreide uncommitted switch.

  5. Origineel bericht van: Tonskidutch
    uhm die oude AB is te slecht mbt toetsjes


    Een paar jaar geleden heb ik ook de afstandbediening van mijn Dreambox 7000 geprogrammeerd met een JP1 interface.

    <Dream> Dreambox 7025
    <Shift> + <Dream> Dreambox 7000 (met aangepaste RC codes in de Dreambox 7000)
    <TV> Philips TV
    <Shift> + <TV> KiSS DVD speler

    Op deze manier kon ik dus 4 apparaten met 1 afstandbediening bedienen. Vervolgens plaatste ik er ook nog een Dreambox 800 bij. Deze gebruikte natuurlijk dezelfde codes als mijn Dreambox 7025. Toch kon ik ook met een heel eenvoudig truukje ook de Dreambox 800 met deze afstandbediening bedienen. Namelijk... omdat de Dreamboxen bij elkaar in de buurt staan heb je een probleem met de bediening, echter hierin schuilt ook de oplossing. Je gebruikt meestal maar 1 Dreambox tegelijk. Door op de powerknop op de afstandbediening te drukken schakelt 1 Dreambox uit en de andere aan.

    Na heel wat jaren van gebruik waren ook bij my diverse knopjes versleten. Ik had echter nog 2 andere afstandbedieningen in de la liggen. Deze afstandbedieningen (behorende bij de Dreambox 800 en Dreambox 7025) hadden echter een JP1.2 interface ipv een JP1.1 interface en tevens zou ik de afstandbediening weer helemaal overnieuw moeten gaan configureren. Ik heb gewoon het binnenwerk (de print) van beide afstandbedieningen verwisseld. Voilla... Afstandbediening weer als nieuw en geen nieuw programmeerwerk.

    Nu heb ik laatst ook een VU+ DUO gekocht, dus ik zal ook weer wat programmeerwerk moeten doen. Ik ga deze zetten op de <Shift> + <Dream> positie.

    Nog een tip... zoek met Google naar "JP1". De eerste link bevat erg veel info over het programmeren van de afstandbediening.
  6. Origineel bericht van: kreijnen
    Die van mij ook, dit is inderdaad mode1


    mmm, je hebt toch geen SUR411 in je schakeling?

    Standaard hoort de SUR411 op mode 1 te staan. Mode 2 en 3 dienen ervoor om meerdere uncommited switches in een cascade schakeling te kunnen plaatsen. De SUR411 reageerd dus nooit op commited DiseqC stuursignalen.

    Mijn advies is om een tekening te maken van je schakeling, dat maakt het instellen van de ontvanger en het opsporen van fouten een stuk eenvoudiger.

    Wat ook een probleem zou kunnen zijn in je schakeling is een slecht gemonteerde F-connector. Er hoeft maar een klein draadje van de buitenmantel contact te maken met de kern en je hebt problemen. Je kan je kabels doormeten met een wwerstandsmeter tussen de mantel en de kern. De mantel van de coax moet tevens goed contact maken met de F-connector.

    Als bijlage mijn configuratie tekening.

    post-17759-1318260858,0131_thumb.png

  7. Waar bemoeit die buurman zich mee?

     

    Het is toch jouw huis, jouw dak en jouw tuin. Gaat de buurman nu bepalen wat wel of niet mag.

     

    Hij moet niet zeuren, zeker ook omdat hij zelf ook een schotel aan de muur heeft hangen. Hij mag blij zijn dat je geen 3 meter gaat plaatsen.

     

  8. De SeaTel DAC2200 is een ander, nieuwer apparaat. De DAC2200 heeft ook een aansluiting voor een gyrocompas (om de roll en de pitch van het schip bij de schotel te corrigeren). De HDT91 is duidelijk een ouder apparaat en heeft geen aansluiting voor een gyrocompas. De HDT91 kan wel direct 2 motoren aansturen. Ik weet niet of de DAC2200 dit ook kan. Zoals "Big fellow" al schreef is deze apparatuur vaak onderdeel van een complete set.

     

    7870_1_sbl.JPG

     

    7b1d_1_sbl.JPG

  9. Ondertussen heb ik een Fibo 120 en de Jaeger SMR 1224-EL op mijn dak staan. De actuator voor de elivatie is alleen nodig voor satellieten die niet precies op de Clarke-belt staan. Voor de meeste satellieten hoef ik dus alleen maar de azimuth motor aan te sturen. Het aansturen van de twee motoren doe ik nu met 2 losse positioners.

     

    Via een bekende veilingsite heb ik een Tracking Antenna Controller van Sea-Tel voor 50 euro op de kop kunnen tikken. Dit apparaat kan zowel de Azimuth als Elivatie aansturen. Het apparaat kan via een satellietontvanger worden aangestuurd of via een PC worden bediend. Tot slot kan dit apparaat zelfstandig de schotel precies op een satelliet richten, door het ontvangen signaal te meten. Helaas is het pakket nog onderweg vanuit de USA en moet ik er dus nog even op wachten.

     

  10. @vGnp,

     

    Ik heb je foto's in het andere draadje eens aandachtig bekeken. Klopt het dat ik een kleine bolling zie op de hoofdreflector bij de middelste bouten?

     

    Toen ik mijn WaveFrontier in elkaar zette, viel het mij ook op dat de beugels op de achterzijde van de schotel niet precies overeenkomen met de vorm van de schotel. Ik heb dit toen opgelost door een aantal ringen toe te voegen tussen de bovenste bouten van de hoofdreflector en de beugels.

     

  11. Origineel bericht van: Sjaak(k)
    metalen beugels zijn per defenitie zwaarder en je zult de rail daarom moeten gaan ondersteunen om doorzakken van de rail te voorkomen eek Ze zijn nog niet zo gek die Koreanen wink


    Als ik ook iets zeggen mag....

    Ik heb de orginele kunststof beugel en aluminium beugel gewogen. Wat blijkt... de aluminium beugel weegt beduidend minder zwaar. Tevens is op de foto (bijlage van maja) duidelijk te zien dat er een nieuwe lnb rail aan de orginele rail wordt bevestigd. Hierdoor ontstaat een rail die sterker is dan alleen de orginele lnb rail.
  12. Eerlijk gezegd heb ik zelf (nog) geen probleem gehad met het vastzetten van de orginele lnb houders. De 3 schroeven per lnb houder zitten nog altijd goed vast. Mijn motivatie voor andere lnb houders is voornamelijk om het nog zuiverder te kunnen afstellen en om de mogelijkheid te hebben om satellietposities die 2 graden uit elkaar staan te kunnen ontvangen. Tenslotte ben ik ook graag aan het knutselen aan de schotels.

  13. Origineel bericht van: Rico H
    Origineel bericht van: Smile
    Tevens gaat het hier in eerste instantie niet over het prijsverschil, maar om de mogelijkheid van zuiver afstellen en vastzetten.


    En ik denk dat je de lnb's met de houders op dit rail veel dichter bij elkaar kunt krijgen dan met de standaard houders; op mijn T55 gaat 19/23,5 en 7/9/13 erg moeizaam met de standaard houders..

    Rico


    Inderdaad. Met de orginele lnb houders op de T90 kan je satellietposities die 3 graden uit elkaar staan ontvangen. Met de alu lnb houders zou dit 2 graden zijn (nog geen eigen ervaring hiermee).
  14. Origineel bericht van: Henksat
    Origineel bericht van: Smile
    De lnb houders zijn te gebruiken voor zowel de T90 als de T55.


    Oneens.
    Maat is anders, en er staat niet voor niks T55 óf T90 op de houders.


    Ik heb het hier over de lnb houders en niet over de stang.

    Origineel bericht van: Sjaak(k)
    Stelletje zuinigerts wat zitten jullie toch te zeuren over €5,95 voor een wave-frontier beugeltje, dat is verreweg nog de goedkoopste vergeleken bij alle andere merken.


    4 x €5,95 = €23,80
    1 x set alu lnb houders = €8,95
    Dit lijkt me toch een behoorlijk verschil. Tevens gaat het hier in eerste instantie niet over het prijsverschil, maar om de mogelijkheid van zuiver afstellen en vastzetten.

    Het "pielen" aan een schotel is nou net mijn hobbie en wellicht ook die van anderen. Laat ons lekker "pielen". smile
  15. Origineel bericht van: Rico H
    Origineel bericht van: Smile
    Een setje van 4 lnb houders kost 8,95 (ex. verzendkosten) bij een duitse webwinkel. Deze metalen beugels zijn gemaakt van aluminium en zijn tevens in hoogte verstelbaar.


    Zijn deze geschikt voor zowel de T90 als de T55? Heeft deze de juiste kromming ? Hoeveel heb je er minimaal nodig ?

    Volgens mij moet je deze dan d.m.v. een gaatje boren, vervolgens met bout en moer op de bestaande beugel bevestigen, correct ?

    Ik heb trouwens met mijn T55 totaal geen last van het probleem beschreven in het eerste bericht..

    Rico


    De lnb houders zijn te gebruiken voor zowel de T90 als de T55. De kromming van de stang is geschikt voor de T90. Het lijkt me dat de lnb rail van de T55 een andere kromming heeft dan die van de T90. Hierdoor zou de stang theoretisch iets minder geschikt zijn voor de T55. Het gaat echter om een vrij kort stuk stang. Voor de T90 heb je wat betreft de stang 4 sets nodig.

    De stang heeft een diameter van 10mm. Aangezien ik zelf ook niet tevreden ben met de orginele lnb houders en tevens enkele lnb's dichter bij elkaar wil plaatsen en het aantal lnb's wil uitbreiden heb ik een aantal sets besteld. Deze heb ik reeds ontvangen. De bijgeleverde stangen wil ik niet gebruiken, maar vervangen door een aluminium buis van de bouwmarkt.

    Inderdaad een paar gaatjes boren in de orginele lnb rail en met boutje-moertje verbinden.

    De foto die maja geplaatst heeft (orgineel op een engels sat forum) geeft een goed voorbeeld.
  16. Origineel bericht van: Sjaak(k)
    Origineel bericht van: maja

    Misschien zoiets kopen?

    Zelf maken zul je bedoelen whistle


    Nee, niet zelf maken. Een setje van 4 lnb houders kost 8,95 (ex. verzendkosten) bij een duitse webwinkel. Deze metalen beugels zijn gemaakt van aluminium en zijn tevens in hoogte verstelbaar.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...