Ga naar inhoud


habibi

Lid
  • Items

    157
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door habibi

  1. Mijn buurvrouw (70 jaar of zo) wil tv kijken in de keuken, heeft een et9200 gevoed met 2 kabels. Ze woont alleen, dus hoeft niet op 2 tv's tegelijk te kijken. Bovendien wil ze vrijwel alleen Duitsland kijken en BVN (heeft geen canal digital) Wat zijn haar opties?

     

    Volgens mij zijn dit haar opties, klopt dat?

    *streamen op laptop (vindt ze te klein) of tv met netwerkaansluiting (als de tv dat kan)

    *lange HDMI kabel naar de keuken (1 etage lager) en HDMI splitter

    *coax doorlussen en simpele ontvanger in de keuken bijplaatsen

     

    Streamen vraagt wat meer kennis, is kwetsbaar via wifi. Met draadje zou kunnen, maar lijkt me niet ideaal

    Lange HDMI plus splitter is lastig met afstandsbediening en bedienen van et9200 boven

    Ideaal zou zijn als ze dit bedacht had een paar maanden geleden toen ze nieuwe lnb's kocht. Maar helaas, slechts 2 uitgangen voor tuner 1 en 2.

     

    Maar, omdat ze alleen woont is volgens mij de ideale oplossing een coax naar beneden doortrekken vanaf de ET9200 en aansluiten op een simpele single tuner. Kijken maar en rechtstreeks bedienen van de ontvanger. Nadeel is dat de ontvanger minstens op stand by moet zijn.

     

    Heb ik gelijk, of zie ik iets over het hoofd?

     

    Ik las ook nog iets over een coax splitter die gebruikt zou kunnen worden en dan kan de ontvanger boven uit, maar ze heeft die toch eigenlijk altijd aan of op stand-by vanwege de vele opnames die ze maakt. Maar wat geeft zo'n splitter voor mogelijkheden?

     

    NB: is er ook nog een manier om de opnames terug te kijken beneden behalve via netwerk?

     

    groet,

     

    Jos

  2. Wat is feitelijk het verschil tussen de nl versie van de et9200 en de Duitse versie? Diegene die de box wil kopen kijkt voornamelijk duitse tv, heeft geen canal digital en de duitste versie is 50 euro goedkoper. Welke reden zou er zijn toch de NL versie te kopen?

     

     

  3. Bedankt Pedro, dat zal helpen. Alleen het gekke is, ik heb via idreamx de mountmanager geïnstalleerd, kreeg de melding dat het ok was, maar niets te vinden in Menu>aplicaties>mountmanager. Dat had ik eerder al, vandaar mijn vraag. Ik had de geïnstalleerde plugins daar ook verwacht. Ik kan hem ook niet vinden in de downloadlist van de box zelf. Nogmaals geïnstalleerd en reboot, maar niets. Wat nu?

  4. in afwachting van eventuele tips wat gelezen en gerommeld. In ieder geval staat mijn harde schijf in de map media en er was alleen een map lost&found. Ik heb een map movie aangemaakt en die ingesteld als movie location. Geen effect. Ik heb met idreamx de externe harde schijf ingesteld als movie location. Geen effect. Ik heb via filelist, gele toets (lokatie), internal flash de map movie proberen te verplaatsen naar /media/sda1 en dan krijg ik de foutmelding: "[erno 21] Is a directory: 'movie'"

     

    In Idreamx bij ftp zie ik de lijst met directories van de et9000 en daar is een verschil met wat ik in de box zelf zie. In idreamx staat een niet toegankelijk map 'hdd' vernoemd en in de box is deze er niet. Kan dat de oorzaak zijn van de voortdurende foutmelding "ontbrekend/hdd/movie/ Geen harde schijf gevonden of de harde schijf is niet geformatteerd!"

     

    In ieder geval vind ik het knap irritant worden. Heb net deze box aangeraden aan iemand die ook weinig linux kennis heeft. Tot nu toe, meer dan een jaar, heb ik niets van linux nodig gehad.

     

    wie o wie helpt me verder?

  5. Installeer eens de mountmanager (of de devicemanager) en zorg dat de schijf weer op /media/hdd komt.

    Bedankt! Gedownload en geinstalleerd, maar eh ...... wat dan? Hoe gebruik ik ze?
  6. Ik had de et9000 inderdaad geüpdatet, maar ook had de hd een tikkie gehad. Ik dacht dat hij kapot was, maar op mijn imac doet hij het verder prima. Paar keer opnieuw opstarten en een nachtje erover slapen werkt niet. Inmiddels een nieuwe update uitgevoerd, maar geen effect. No such file or directory: '/hdd/movie/ blijft steeds terug komen, wat ik ook doe.

     

    Is er een workaround? Kan ik de schijf op de manier van de et9000 formatteren via een andere optie? Kan ik zorgen dat hdd/movie er in staat en zo ja waar? Of kan ik ergens forceren dat hij niet meer zoekt naar hdd/movie, maar gewoon gebruikt wat wel beschikbaar is? Ben geen linux leek, maar het scheelt niet veel.

  7. Hallo, ik heb een WD mypassport 250gb op mijn ET9x00. Dit werkt probleemloos sinds een jaar. Alleen plotseling afgelopen week neemt de et9x00 niet meer op. Het lijkt alsof de schijf er niet meer aanhangt. Krijg meldingen dat er geen harde schijf gevonden wordt. Als ik de opnames af wil spelen is dat gen probleem. De computer (imac) kan hem ook niet vinden, zelfs niet rechtstreeks aangesloten. Schijfhulpprogramma detecteert hem wel, maar kan niets lezen of herstellen van de schijf.

     

    Ik heb een schijfkopie gemaakt om eventueel de opnames te bewaren en toen de schijf op FAT geformatteerd en opnieuw aangesloten. e schijf wordt weer herkend en ik kan hem initialiseren, maar dan lijkt er niets te gebeuren en als ik uit het menu kom staat er een foutmelding op het scherm:

    Opslag apparaat initialiseren

    Fout: [failure instance: Traceback: <type

    'exceptions.OSError'>:[Erno 2] No such file or directory: '/hdd/movie/' enzovoort

     

     

    Wat kan dit zijn? Wat kan ik er aan doen? Doe ik iets verkeerd, of is de schijf op een of andere manier niet meer geschikt?

     

    NB: voor test een 16gb stick voorin gedaan en geinitialiseert. Zelfde foutmelding. Het lijkt te maken te hebben met de ET9000.

     

    Wie kan er iets zinnigs over zeggen?

  8. waarom bouw je hem niet in, is toch veel makkelijker.

     

    2 tb met de laatste firmware is geen probleem.

     

    gr.

    henk

     

    Ik weet niet hoor, extern vind ik zelf prettiger. Wordt niet zo warm (mijn 9000 wordt aardig warm) en je kunt makkelijk wisselen of elders aansluiten. Maar ik begrijp dat het niet meer zo kritisch is dus. Of alleen voor intern en extern kritischer?

  9. Mijn buurvrouw heeft al jaren een tf4000 en die lijkt nu overleden. Wellicht is er nog wat aan te doen, maar het feit blijft dat het een antiek exemplaar is. Ik heb haar dus geadviseerd te vervangen. Maar nu is de hd gevuld met programma's die ze wil bewaren. Vooropgesteld dat de hd niet kapot is, is er dan nog iets te redden van die opgenomen programma's? Is er een converter om die files om te zetten naar dvd of zo?

  10. Mijn buurvrouw staat op het punt een et9200 te kopen. Toen ik mijn et9000 kocht ruim een jaar geleden, was er een lijst met geschikte externe hd's. Is dat nog steeds een issue? En zo ja, waar kan ik zo'n lijst vinden of welke externe hd's werken goed met de et9200? Ikzelf heb een WD mypassport 250gb. Mijn buurvrouw wil een grotere capaciteit, is het ongelimiteerd of begrensd?

  11. Origineel bericht van: kooleracer
    EPGimporter xml epg of rytec, crossepg moet je vermijden.


    hmm, het lijkt alsof ik crossepg niet volledig kan verwijderen. Er blijft nog wel wat zichtbaar in de et9000.

    En ik kan nergens epgimporter of rytec vinden om te downloaden. Maar met het verwijderen van crossepg is er wel al wat verbeterd.
  12. Mijn epg slaat echt wartaal uit. Ik kan er niets van maken. allerlei letters die verschoven zijn en halve zinnen. Het was begonnen toen ik crosepg gedownload had, maar nu dat weg is, blijft het.

     

    Bijkomende vraag: hoe kan ik mijn epg zo goed ogelijk op peil houden? Gewoon met standaard software, of moet ik een extra plugin downloaden?

  13.  

    De invacam op hotbird was helemaal kapot gepikt en nat van binnen; zal wel kapot zijn (had al lang niet meer gekeken of er iets deed). De draad geleend voor de astra2, maar geen signaal; kan ook kapot zijn, ga ik vernieuwen.

     

    In ieder geval een nieuwe lnb twin kopen. Misschien ook 2 nieuwe switchen en alle draadjes tussen lnb en switch vervangen, dan ben ik meteen klaar voor de toekomst.

     

    Is Alps nog steeds het meest aan te raden voor een 4 in 1 opstelling?

     

    Wat zijn de goede diseqch switchen op het moment?

     

  14. nee, het is al in orde denk ik, maar het loopt niet helemaal lekker. Momenteel is het zo:

    op tuner A werkt 19,2; 28,5; 23,5. 13 geen signaal, maar het is mijn oudste lnb (invacam single).

    op tuner B werkt 19,2 en 23,5. Verder geen draden. 28,5 moet er nog op; ik 'leen' hem van de hotbird, want die doet het nu toch niet.

     

    Het gekke was dat ik geen BBC had, toen de draad aangesloten was op tuner B. Ik denk dat alles op zijn pootjes terecht komt. Ik kan alleen de hotbird niet missen, dus daar moet ik nog maar eens naar kijken.

     

    Dank voor het meedenken!

  15. dus bijvoorbeeld Ned1 kijken en rtl4 opnemen, maar ook rtl4 kijken en rtl5, rtl7, rtl8, veronica en sbs6 tegelijk opnemen of zo? (hoewel ik niet precies weet wat bij elkaar in 1 transponder zit, maar als voorbeeld)

  16. goeie tip! De tuner werkt. Dat is een geruststelling. Blijkbaar werkt het niet als de draad van A los is, maar wel geconfigureerd. Zet ik A echter uit, dan werkt het.

     

    Bijkomende vraag dan: hoeveel kun je tegelijkertijd opnemen en kijken?

  17. oh sorry, vergeten te melden. Dat heb ik gedaan en zo kwam ik erachter dat het niet de switch was. Ik dacht eerst dat een van de switchen niet goed samenwerkte met de et9000 en geen beeld gaf. Beide draden geven beeld op tuner A, en bedie draden niet op tuner B

×
×
  • Nieuwe aanmaken...