Ga naar inhoud


REPLAY

Lid
  • Items

    132
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    1

Berichten die geplaatst zijn door REPLAY

  1. Heren, allebei enorm bedankt voor jullie reactie. Ik denk inderdaad dat er sprake is erfdienstbaarheid, volgens mij was de situatie al vanaf het begin zo. Ik kan geen sporen vinden dat ooit in mijn dakgoot een HWA aanwezig was. Ik ga hem morgen een brief sturen met een voorstel, ik maak een HWA, als hij de bbq verplaatst. Ik hoop dat hij hiermee akkoord mee gaat.

     

    Fijne avond,

    REPLAY

    • Like 1
  2. Hallo Ceesv,

     

    Hartelijk bedankt voor je bericht. Ik dacht al zoiets. Ik ben heel erg zuinig op goede buren, helaas is deze buur, verre van goed. Je hebt van die zeikerds, die hun alles dwars zit en het zijn geen mensen waarmee je een goed gesprek kan voeren, ze doen gewoon dingen om je te pesten (waarom weet ik niet). Laatst hebben ze een bbq gebouwd, circa 80cm van mijn achterdeur, als ze die gebruiken staat mijn woonkamer vol rook, ondanks dichte deuren en ramen.

     

    Groetjes,

    REPLAY

  3. Hallo allemaal,

     

    Ik zit met een probleem en wil graag jullie mening. Mijn huis, bouwjaar 1895, heeft geen dakafvoer. Al het water gaat van  de dakgoten weg via de dakafvoeren van de buren. Een buurman zit deze situatie erg dwars (waarom weet ik niet, hij ondervindt geen problemen, zoals overlopen van de afvoer of zo iets) en hij eist dat ik een dakafvoer in mijn dakgoot moet maken, hij dreigt zelfs met juridische stappen. Ik was wel bereid omdat te doen, maar door de toon en dreigementen van hem heb ik besloten omdat niet te doen. Weet iemand van jullie hoe het juridisch precies zit?

     

    Bedankt alvast,

     

    REPLAY

  4. Er zit nu wat vordering in de zaak, de aannemer is nu bereid om dat gat dicht te maken. De schade die ik heb gehad zal dan gewoon door mijn verzekering worden vergoed. Dus het komt gelukkig wel goed.

     

    Bedankt iedereen voor de adviezen.

     

    Groetjes,

    REPLAY

  5. @Alventali

     

    Het probleem is dat de buurman ook zegt dat de lekkage door "troep" die in de goot zit is veroorzaakt(dat heeft immers de aannemer tegen hem gezegd), terwijl het gewoon duidelijk is dat de lekkage door dat is gekomen. Ik vind dat ze dan daar heel erg makkelijk vanaf willen komen.

     

    @ grunnsat, loop ik niet risico dat de verzekering moeilijk gaat doen als ik alles vertel( dus dat de lekkage vermoedelijk door de verbouwing van de buurman is veroorzaakt), ik kan mij voorstellen dat ze zeggen, dan moet je bij de buurman zijn en niet bij ons?

     

    Groetjes,

    REPLAY

  6. Hallo allemaal,

     

    Bedankt voor de reacties. Ik heb wel een opstalverzekering, maar ben bang dat ze zeggen dat deze schade door de buurman vergoed moet worden en niet door hun, maar het gaat mij ook dat die aannemer dat gat ook fatsoenlijk dicht maakt, om herhaling te voorkomen.

    @ ALV, de buurman is degene die de opdracht heeft gegeven voor de verbouwing, ik had niks met die aannemer te maken, dan lijkt het mij een beetje moeilijk om de aannemer aan te klagen toch, of zie ik het verkeerd?

     

    groetjes,

    REPLAY

  7. Beste medesatters,

     

    Ik wil jullie graag lastig vallen met een probleem waar ik mee zit :grin:. Ik heb vorige week donderdag een lekkage gehad (na een mini-torando hier in Den Haag). Het water is binnengekomen via de zolder, waar een jaar of 2 geleden een gemeenschappelijke schoorsteen stond (die niet meer gebruikt werd). Deze schoorsteen is door de buurman verwijderd(na mijn toestemming, stond in de weg, omdat hij een dakkappel wou maken). Ik kom nu erachter dat de aannemer die toen die verbouwing heeft uitgevoerd, aan mijn kant (dus de plaats waar de schoorsteen stond) het .e.e.a. niet zo goed heeft dicht gemaakt, hij heeft alleen rachelwerk gemaakt en daarop de dakpannen gezet, verder geen dakbeschot of zo, wel een folie die hij hier en daar een beetje gekit heeft aan de zinkengoot, ik kan dus nu (na dat ik een gipsplaat heb verwijderd) vanaf de binnenkant van de zolder gewoon de dakgoot zien (zie foto's).

     

    Maar goed nu heb ik dus een (redelijke grote) lekkage gehad. Die aannemer is langs geweest, hij beweert dat de lekkage is ontstaan door het feit dat hier en daar wat troep is in de goot en door de verschoven dakpannen, ik zelf wijt het aan de manier hoe dat gat is dicht gemaakt (want alleen van daar is het water echt naar binnen gekomen) en wil de buurman aansprakkelijk stellen voor de schade, wat vinden/denken jullie hiervan?

     

    Groetjes,

    REPLAY

    post-36251-0-27579300-1341955475_thumb.jpg

    post-36251-0-06118600-1341955483_thumb.jpg

  8. Herstel heren, de afmetingen zijn 5m x 3m.

    Aan de bestaande dak wil ik niet gaan klooien, ik betwijfel of de muren ook stevig genoeg zijn om extra gewicht te dragen ( eensteens muur) Ik zat zelf te denken om stalenbalken te gebruiken die in de oude achtegevel gaan en aan de andere kant in de grond van de tuin.

    Ik heb een tekening gemaakt van hoe de constructie er uit zou moeten zien, ik hen alleen geen idee of dit wel gaat werken....

     

    GRT,

    REPLAY

    post-18003-1318259650,1139_thumb.jpg

  9. Hallo vrienden,

     

    Ik wil graag een terras aanleggen op het dak van de aanbouw (van de eetkamer). Op de keuken (ook een aanbouw) is reeds een terras aanwezig, deze wil ik dus uitbreiden door het dak van de eetkamer er bij te betrekken. Er is echter een probleem: het dak van de eetkamer is, denk ik, niet stevig genoeg. Is er een manier of een constructie te bedenken om het dak als nog te verstevigen?

    Heeft iemand een idee of een tip?

     

    Thanks,

     

    REPLAY

  10. Hallo sat-vrienden,

     

    De pomp van mijn vloerverwarming heeft het helaas opgegeven( na een kortsluiting), het gaat om een grundfos ups 15-40 BP. Ik ben van plan om een tweedehandse te kopen. Hebben jullie enige idee welke pomp ik het beste kan kopen? Een tweedehandse grundfos 15-40 kon ik niet vinden, wel 15-35, 25-40... kan ik zomaar een van deze pompen gebruiken?

     

    Grt,

    REPLAY

  11. Hallo,

     

    Dank allemaal voor de reacties. Het bedrag dat ik genoemd heb, is inclusief vloerverwarming en afwerkvloer! Ik moet wel bij zeggen, dat ik de tegels uit Belgie heb gehaald, die waren daar een stuk goedkoper dan hier!!

     

    en ik ben nu inderdaad heel erg moe ;-)

     

    grt,

    REPLAY

  12. Hallo satvrienden,

     

    Het is nu inmiddels bijna een jaar geleden dat ik begonnen was met de verbouwing van mijn huis en ben inmiddels (bijna klaar). Ik woon nu al sinds begin van dit jaar in mijn huis. Wat betreft de vloer is het een broodjesvloer geworden met vloerverwarming. Ik heb alles zelf gedaan! (nou wel hulp gehad van mijn broer). De totale kosten van de vloer schat ik op zo'n 4000 euro. Veder heb ik mijn huis helemaal oosters ingericht! Ik voeg een aantal foto's bij van het eindresultaat!

    Ik wil iedereen nogmaals hartelijk bedanken voor de adviezen en de informatie.

    1377585-foto'shuis.zip

×
×
  • Nieuwe aanmaken...