Ga naar inhoud


satfreak002

Lid
  • Items

    16
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door satfreak002

  1. Joyne heeft maandag middels een persbericht aangekondigd medio april te willen starten met nieuw televisie-aanbod via satelliet. Joyne blijkt een initiatief te zijn van Peter van der Meer (van Megros uit Naarden/Drachten), Rolf Edens (van ***geen-reclame*** Antennebouw uit Siegerswoude) en Hans Brunas (van Rian uit Waalre). Joyne is gevestigd in Drachten. Het bedrijf is daarbij ook in gesprek met een financiële investeerder investeringskosten te kunnen dragen.

     

    “Gewoon doen”

    Joyne wil werken onder het motto ‘gewoon doen’ en zegt geen ‘fratsen’ te hanteren maar ‘samen met verschillende dealers, gewoon klanten goed helpen zoals het hoort’. Tijdens een caravanbeurs in Leeuwarden is de afgelopen dagen het nieuwe merk geïntroduceerd.

     

    Aanbod

    Er zijn nog geen details bekend over het aanbod, de gekozen technieken en prijzen, anders dan dat de aanbieder zegt voor recreanten en thuisgebruik een ‘betaalbaar’ aanbod te wensen. Wederverkoop behoort daarbij tot de opties. Het bedrijf is met verschillende partijen in gesprek en hoopt de komende tijd met meer concrete informatie te komen.

     

    Concurrentie voor Canal Digitaal

    Canal Digitaal (en haar voorgangers) bestaat sinds 1 juli 1996 als de enige satellietprovider van Nederland. Via M7 Group SA (en CDS Topco BV) is het bedrijf voor de meerderheid in handen van private equity bedrijf Astorg Partners met Providence Equity (eveneens private equity) en Airbridge (van oprichters Hans Wolfert en Cees Bohnenn) als minderheidsaandeelhouders.

     

    M7 Group

    M7 Group geeft al enige jaren geen abonneecijfers prijs. Het aanbod van Canal Digitaal wordt hoofdzakelijk via de Astra3B uitgezonden waarbij via de Astra1 ook een aantal zenders wordt uitgezonden (een migratie van het gros van het aanbod naar de Astra1 is vorig jaar afgerond), waarbij zowel de Nagravision/Mediaguard als de Viaccess Orca codering wordt ingezet en via een koopmodel gewerkt wordt.Vorig jaar is Canal Digitaal gestart met interactieve ontvangers met Viaccess Orca codering waarbij ook via internet signalen worden geleverd.

     

    Huishoudens

    Volgens de Stichting Kijkonderzoek zouden 4,3 % van de Nederlandse huishoudens via satellietontvangst televisie kijken in Nederland, wat neerkomt op circa 330.000 satelliethuishoudens. M7 Group richt zich naast Canal Digitaal ook op de internetprovider Online die ook televisie via IPTV aanbiedt.

     

    België

    Het zou de eerste keer zijn dat Canal Digitaal in Nederland concurrentie verkrijgt. In België was Mobistar (thans Orange) van oktober 2010 tot september 2013 wederverkoper van de M7 Group-providers TV Vlaanderen en TeleSat. Op haar hoogtepunt telde Mobistar circa 35.000 satelliet-tv klanten, onvoldoende voor een rendabele activiteit. Onduidelijk is of M7 Group ook de leverancier zal worden van Joyne.

     

    Bron= https://mediamagazine.nl/joyne-kondigt-komst-nieuw-satellietpakket-aan/

    https://www.joyne.nl/wp-content/uploads/2017/01/persbericht-web.pdf

    https://www.joyne.nl/

    • Like 1
  2. Vanaf 9 juni 2016 wordt de zender RTL Z op kanaal 28 van Digitenne uitgezonden. Hiermee komt RTL Z ook terug op veel kantoren.

    De zender Meiden van Holland zat op kanaal 28, zal verhuizen naar kanaal 31. Onduidelijk is hoe er met de huidige bespeler van kanaal 31, Ketnet, het kanaal gedeeld zal worden. Ook onduidelijk is of kanaaldelen met Ketnet conform de Mediawet is.

    RTL Z is in september 2015 gelanceerd en was als eerste bij Ziggo, KPN Interactieve televisie en Vodafone beschikbaar via kanaal 12 en 11 respectievelijk. Vanaf december volgende de kleine aanbieders SKV in Veendam, en in april Caiway. Nu wordt het bereik uitgebreid met doorgifte bij aanbieder Digitenne.

     

    Bron: http://kpn-customer.custhelp.com/app/answers/detail/a_id/17738/~/nieuwe-zender%3A-rtlz

  3. Ik kom geen zekeringen tegen, ik zal binnenkort het gehele mainboard er eens uithalen,

    Ik weet helaas niet wat er met de laptop is gebeurt, fout aangesloten, of verkeerde accu (acer heeft 2 soorten 11,1 en 14,8 Volt) Ik heb namelijk nog een ander board hier liggen die ook overleden is, maar deze laad de accu nog wel gewoon op, dus wou ik proberen van 2 weer 1 te maken.

     

    Kapotte board geeft wel via het oranje ledje aan dat er een adoptor is aangesloten.

    Als ik er een volle accu instop start hij ook gewoon op.

    Windows geeft netjes aan de de accu wordt opgeladen.

    wat dus alleen niet gebeurt.

     

  4. Het probleem is met deze laptop dat hij alleen nog maar werkt op accu.

    Adapter is goed, en ook op het mainboard komt netjes de 19 Volt aan.

    Windows geeft ook aan dat de accu wordt geladen, Ledje brand ook netjes.

    Echter als ik ga meten dan is het op alle pennen 0 Volt.

     

    Mainboard optisch gecheckt, niet verdachts gevonden.

     

    Als ik de adapter en accu in een andere Acer zet, dan laad de accu netjes

    op en kan de kapotte Acer het weer ruim 1 uur mee.

     

    Latop wel ook niet alleen op de adapter werken,

     

     

  5. Wie in de regio Alkmaar kan (en wil) voor mij de Matrix Cam Reloaded proggen ??

     

    Een kennis aan de andere kant van Nederland, heeft deze Cam van andere software voorzien. Maar vergeten (denk ik) te Initialeren. (ofzo)

    Aangezien ik hier een Humax 5300 heb staan kan ik dit zelf niet.

     

    Inmiddels is de software die in de cam zit verouderd, dus wie wil mijn cam weer nieuw leven inblazen ?

  6. Voorlopig geen ontvangst van Talpa via Irdeto2

     

    In tegenstelling tot eerdere berichten is Talpa voorlopig niet via het zogenaamde Irdeto2-systeem te ontvangen. Talpa zendt in de avonduren uit op de zender van Nickelodeon, onderdeel van MTV Networks. Voor de doorgifte van Nickelodeon en Talpa zal MTV Networks voorlopig van haar eigen capaciteit op de ASTRA satelliet gebruik blijven maken. Hierdoor zijn Nickelodeon en Talpa helaas niet in alle door CANALDIGITAAL ondersteunde coderingssystemen te ontvangen.

     

    CANALDIGITAAL zet zich in om Talpa ook in Irdeto2 codering uit te kunnen zenden. Het is echter op dit moment onzeker of dit op afzienbare termijn zal gaan lukken. Klanten die sinds 8 augustus een basispakket op hun Irdeto2 smartcard afgesloten hebben kunnen dit kosteloos annuleren door te bellen of te schrijven naar CANALDIGITAAL.

     

    Talpa is nu alleen te ontvangen met een Mediaguard decoder met bijbehorende smartcard. Decoders met smartcards zijn verkrijgbaar vanaf ongeveer € 250,-. Alle klanten die gebruik maken van een Mediaguard smartcard kunnen het volledige basispakket, inclusief Nickelodeon en Talpa, ontvangen.

     

    Irdeto2

    Irdeto2 is één van de coderingsstandaarden waar een deel van de CANALDIGITAAL kijkers van gebruik maakt om auteursrechtelijk beschermde programma’s op de satelliet te kunnen zien. Bijvoorbeeld de Nederlandse publieke en de commerciële omroepen. CANALDIGITAAL verkoopt op dit moment alleen Mediaguard smartcards aan nieuwe klanten. Irdeto2 kaarten worden alleen aan klanten geleverd die vroeger een Irdeto1 kaart gehad hebben.

     

    BRON= http://www.canaldigitaal.nl/default.asp?id=72&t=Nieuws

  7. Ik heb van een kennis een Philips 14HT3302/01( Hotel TV)gekregen.

     

    Echter als je hem aanzet zie je alleen maar terugslaglijnen.

    Is dit makkelijk te verhelpen ??

     

    Tevens zit er als extra een multimedia tuner ingebouwd,

    Iemand een iedee waar deze voor dient ?? <img src="/forums/images/graemlins/kweetniet.gif" alt="" />

  8. enige tijd geleden is de lijntravo overleden,

    Na deze te hebben vervangen, werkte de TXT niet meer.

    Nu 3 maanden later krijg ik ineens een horizontale streep.

    met hieronder nog ongeveer 10 cm beeld, waar je net nog

    de ondertitels in kan lezen.

    Ik beb zover ik kon zien, zie ik geen slechte solderingen.

    Wie kan mij verder helpen om dit probleem op te lossen ??

     

    Het gaat om de Philips 21PT530A/00

×
×
  • Nieuwe aanmaken...