Ga naar inhoud


Digital TV=Great

Lid
  • Items

    29
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Digital TV=Great

  1. Dit is de versie-informatie:

    Systeem ID 23231

    Loader versie L1.02

    Device versie v2.0.14

    Firmwareversie 7.00.34

    Laatste update Apr 7 2009

     

    Als geen opname actief is:

    Als ik op op "OK" druk, zie ik "TV zenders (All Tuner)", achter elke zender staat "T2". Kies ik met het rode knopje een andere tuner ingang, dan zie ik bij zowel T1 als T2 dezelfde zenders. Als ik een HD-zender kies zie ik in de info-balk "Tuner 2" en heb beeld. Als ik een publieke omroep kies, zie ik ook "Tuner 2" en heb ook beeld. Als ik via "Andere tuner ingang" Tuner1 kies, en dan een HD zender kies, heb ik géén beeld. En dit is volgens mij de oorzaak van het probleem.

     

    Als opname actief is: (maakt niet uit welke zender wordt opgenomen): Als ik op "OK" druk, zie ik "TV zenders (All Tuner)", maar nu staat achter elke zender "T1".

    Kies ik een zender van Astra 1E 23.5, dan zie ik in de info-balk "Tuner 1", maar heb geen signaal. Als de opgenomen zender een HD-zender is kan ik deze niet zien. Kies ik een publieke omroep (van Astra), dan zie ik "Tuner 1" in de info-balk maar heb ik wél beeld.

     

    Nadat opname gestopt is:

    Als ik een HD-zender kies, zie ik in de info-balk "Tuner 1" en heb weer geen beeld. Pas als ik in Menu, Installatie, Zenders zoeken, Satellietnaam "Astra 1E 23.5", Selecteer tuner, "Tuner 2" heb geselecteerd kan ik de HD-zenders weer ontvangen. Ik kan het probleem ook verhelpen door op "OK" te drukken (er staat dan "TV zenders(All Tuner", maar nu staat "T1" achter alle zenders) en dan via "Andere tuner ingang" Tuner2 te kiezen.

     

    Samenvatting:

    Volgens mij wordt het probleem veroorzaakt doordat ik geen HD zenders op Tuner1 kan weergeven, en dat terwijl ik alle zenders heb gekopieerd. De vraag is nu hoe ik dit kan verhelpen?

     

     

     

  2. Het kopiëren van alle kanalen had ik al gedaan. En als ik op OK druk, en vervolgens op het rode knopje, dan zie ik bij "TV zenders(Tuner1)" de zenders met de vermelding "T1", bij "TV zenders(Tuner2)" en bij "TV zenders(All Tuner")) zie ik dezelfde zenders (ook Discovery HD) met de vermelding "T2". Ik heb geen gemotoriseerde schotel, en ik heb de duo LNB van CD. Ik heb geen loop-through, en het verbindingstype is "Gescheiden". LNB 1 IN en LNB 2 IN zijn rechtstreeks verbonden met de LNB 1 respectievelijk LNB 2. Ik maak géén gebruik van DiSEcQ, dus zou je zeggen dat ik overal DiSEcQ "Uit" zou kunnen zetten. Maar onder LNB instellingen krijg ik alleen signaal op de Astra 1E 23.5 als ik DiSEqC op "2 van 4" heb staan. Ik ben ervan overtuigd dat ik iets verkeerd geconfigureerd heb (ik ben namelijk een absolute leek op satelliet-gebied) maar de vraag is natuurlijk wat?

  3. Ik heb mijn TF als volgt ingesteld:

     

    LNB instellingen

    Satellite Name : Astra

    Tuner Select : Tuner 1

    LNB Frequency : 97500/10600

    LNB Power : On

    DiSeqC 1.1 : Disable

    DiSeqC 1.0 : 1 of 4

     

    Satellite Name : Astra 1E 23.5

    Tuner Select : Tuner 2

    COnnection Type : Separated

    LNB Frequency : 97500/10600

    LNB Power : On

    DiSeqC 1.1 : Disable

    DiSeqC 1.0 : 2 of 4

     

    Nu doet zich het volgende probleem voor. Heel vaak tijdens een recording springen de HD-zenders over op Tuner 1, en blijven daar dan op staan nadat de recording is afgelopen. Op dat moment kan ik de HD-zenders niet ontvangen. Ik moet dan via het menu (Menu, Installatie, Zenders zoeken, Selecteer tuner) weer Tuner 2 kiezen voor de Astra 1E 23.5. Terwijl de recording nog loopt, kan ik dit niet veranderen omdat ik dan het Installatie-menu niet kan openen. Tijdens de recording kan ik dan dus niet naar HD-zenders kijken. Heeft iemand enig idee wat ik fout heb gedaan en hoe ik dit kan verhelpen?

  4. Hierbij een compleet overzicht van de instellingen op mijn receiver. Let ook op dat je de goede tuner gebruikt. Hij wil bij mij nog wel ´s op tuner 1 overgaan, terwijl de HD zenders op tuner 2 staan (althans bij mij, maar dat hangt er natuurlijk van af hoe jij de LNB´s hebt aangesloten).

     

    Astra 1A op 19.2 is al voorgeprogrammeerd, deze kun je vinden in de lijst met satellieten.

    Voor de volledigheid, hier kun je de instellingen vinden:

    http://www.lyngsat.com/packages/canaldigitaal19.html

    Hierop zitten de landelijke (publieke en commerciële) omroepen.

     

    Astra 1E op 23.5 zendt de regionale omroepen uit, en de HD zenders.

    Deze is níet voorgeprogrammeerd, en moet dus worden toegevoegd.

    Je moet twee transponders toevoegen: 1 voor de HD ontvangs, en 1 voor de resionale zenders.

     

    Satelliet toegoevegen (Installation, SAT/TP Edit):

    Satelllite name : Astra 1E 23.5

    Transponder voor HD ontvangst:

    Frequency : 11856

    Symbol Rate : 27500 KS/s

    Polarization : Vertical

    Modulation : DVB-S2 / QPSK

    FEC : 5/6

    Pilot : Off

    Voeg nu transponder (TP) toe voor de regionale zenders (Installation, SAT/TP Edit, Add new TP)

    Frequency : 11914

    Symbol Rate : 27500 KS/s

    Polarization : Horizontal

     

    LNB instellingen (Installation, LNB Setting)

    Satellite Name : Astra

    Tuner Select : Tuner 1 (zie opmerking)

    LNB Frequency : 97500/10600

    LNB Power : On

    DiSeqC 1.1 : Disable

    DiSeqC 1.0 : 1 of 4

     

    Satellite Name : Astra 1E 23.5

    Tuner Select : Tuner 2 (zie opmerking)

    COnnection Type : Separated

    LNB Frequency : 97500/10600

    LNB Power : On

    DiSeqC 1.1 : Disable

    DiSeqC 1.0 : 2 of 4

     

    Opmerking: Dit is afhankelijk van hoe de dual LNB is aangesloten

     

  5. Ik heb 2 acties moeten uitvoeren om Canal Digitaal HD te kunnen ontvangen

     

    1. Satelliet toegevoegd met de volgende gegevens:

    Frequency: 11856 MHz

    Symbol Rate: 27500 KS/s

    Polarization: Vertical

    Modulation: DBV-S2 / QPSK

    FEC: 5/6

    Pilot: Off

     

    2. DiSEqC juist geconfigureerd:

    Main Menu - Installatie - LNB Instellingen.

    DiSEqC 1.1 moet op UIT staan.

    DiSEqc 1.0 moet als volgt staan:

     

    Astra(1) 19,2 op 1 van 4

    Astra(de satelliet die ik in stap 1 had toegevoegd) 23,5 op 2 van 4

  6. Jürgen dankjewel, maar met de vraag over Film1 bedoelde ik het volgende. Ik kán Film1.1 ontvangen, maar ik vroeg me alleen af of ik nog iets speciaals moet doen om de films die in HD worden uitgezonden ook in HD weer te geven. Immers, de modulatie op Astra(1) 19,2 is DVB-S en niet DVB-S2, en als ik het nu goed begrijp moet de modulatie voor HD toch DVB-S2 zijn?

  7. Nu heb ik nog wel een paar vragen. De zenders die gevonden werden zijn alleen de HD zenders:

     

    Discovery HD

    NGC HD

    MelodyZen.tv

    BravaHDTV

    een HD

     

    Op zich lijkt me dit logisch, aangezien ik voor DVB-S2 heb gekozen. Maar hoe kan ik nu dan de regionale zenders vinden (niet zozeer dat ik die wil bekijken, maar ik wil gewoon begrijpen hoe het werkt).

     

    Andere vraag: Film1.1 zendt regelmatig films in HD uit. Kan ik deze ontvangen op de Astra(1) 19,2? Zo ja hoe kan dat, aangezien de moculation DVB-S is? Zo nee, hoe kan ik Film1.1 dan in HD ontvangen?

  8. Jürgen, bedankt voor je uitgebreide antwoord, het werkt nu!!! Mijn dank is oneindig groot.

     

    Ik voel me aan de ene kant een echte noob (en dat ben ik waarschijnlijk ook wel), maar aan de andere kant moet ik zeggen dat dit toch wel vrij complex is. Ik was hier zonder hulp van zijn lang-zal-ze-leven nooit uitgekomen.

     

    Wat ik nou eigenlijk niet begrijp is dat de Astra 23.5 niet in de standaard lijst voorkomt. De Astra 3 uit de lijst met satellieten heeft de volgende gegevens:

     

    Frequency: 10758 MHz

    Symbol rate: 22000 KS/s

    Polarization: Vertical

    Modulation: DVB-S

     

    Welke satelliet is dit dan?

  9. Hiervóór had ik een Philips DSR8121. Hierop kon ik de zenders van Astra 23.5 wél ontvangen. Na veel problemen heb ik deze Philips nu vervangen door de Topfield. Ik heb niets veranderd aan mijn schotel. Ik zou dus niet weten wat hier niet goed zou kunnen zijn, maar ik denk wel dat ik iets over het hoofd zie. Vraag is alleen wat?

  10. Ik kan inderdaad de regionale zenders niet ontvangen. Ik heb een nieuwe satelliet toegevoegd met de volgende gegevens:

     

    Frequency: 11856 MHz

    Symbol Rate: 27500 KS/s

    Polarization: Vertical

    Modulation: DBV-S2 / QPSK

    FEC: 5/6

    Pilot: Off

     

    Als ik vervolgens voor deze satelliet de services wil zoeken, dan zie ik ten eerste Quality op 00% staan (lijkt me niet de bedoeling), ten tweede wordt er geen een zender gevonden. Ik heb zowel gezocht op Tuner 1 en Tuner 2.

     

    Het vreemde is dus dat ok op mijn Philips receiver wél de regionale zenders (en HD zenders) kon ontvangen, en aan mijn schotelinstallatie is niets veranderd. Ik heb alleen de Philips vervangen door de Topfield, waarbij ik (uiteraard) beide coax-kabels heb aangesloten.

     

    De CI-Module die ik gebruik is de Powercam Pro. Deze zou volgens de verkoper perfect geschikt moeten zijn voor HD ontvangst.

  11. Ik kan op mijn TF7710 HD PVR geen zenders van Canal HD ontvangen. Ik heb (uiteraard) wel een abonnement op Canal HD, hiervoor had ik een Philips DSR8121, hier kon ik wel alle HD zenders (zoals bijv. Discovery HD, BRAVA) op ontvangen. Satellietschotel en (dual) LNB zijn dus correct afgesteld.

     

    Discovery HD zie ik wel in de Services lijst, maar hierop krijg ik geen beeld. BRAVA zie ik niet eens in de services lijst. Ik heb gezocht op ASTRA1, ASTRA2 en ASTRA3, en op beide tuners.

  12. Bedankt voor de instructie. Nu weer even terug naar het onderwerp. Ik kreeg ineens het lumineuze idee om de afstandsbediening van mijn vorige Topfield (5500 PVR) te proberen, en... die deed het zowaar. Gelukkig kan ik nu weer verder, maar het blijft natuurlijk een vreemd probleem. Ik heb gebeld met de importeur en het bleek dat ik de derde was met hetzelfde probleem.

  13. Bij mijn vorige Topfield HD recorder (TF 5500 PVR) kon ik de buffer opnemen. Als ik via het menu voor "Opnemen" koos, kreeg ik de optie "Huidig programma". Alles wat al in de timeshift buffer stond, werd dan aan de recording toegevoegd.

     

    Ik krijg dit met mijn TF7710 HD PVR niet voor elkaar. Weet iemand of dit kan, of dat hier een TAP voor beschikbaar is? B.v.d.

  14. Ik heb vandaag een TP 7700 HD PVR gekocht, maar nu werkt de afstandsbediening niet. Bij de winkel zei men dat ik de afstandsbediening eerst moest aanmelden. Standby indrukken, dan een 4 invoeren. Ik heb ook met Topfield gebeld, zei zeiden hetzelfde. Dit werkte echter niet. Nu denkt Topfield dat de afstandsbediening defect is. Maar met een digitale kamera kan ik zien dat de afstandsbediening Infrarood uitzendt. Ik heb al gegoogled, maar kan niets vinden.

  15. Hm, ik vraag me af hoe je aan die kennis komt dat CD bezig is om EPG te ´verbeteren´. Zoals ik al zei, er is geen enkele communicatie vanuit CD hieromtrent. Als je meer informatie hebt, graag iets concreter worden.

     

    En geloof je nu echt dat CD bezitters van goedgekeurde receivers met een EPG probleem opzadelt, om de problemen bij niet-goedgekeurde receivers te verhelpen?

  16. Bij mij werkt EPG ook niet meer. Wat ik niet begrijp is dat ik over deze problemen op het Internet (afgezien van dit forum dan) niets kan vinden. Zijn er dan zo weinig mensen die EPG gebruiken? En is er al een gecoordineerde actie richting CanalDigitaal ondernomen (welke mogelijkheden zijn er eigenlijk op met hun in contact te komen, ik heb niet eens een E-mail adres van ze...).

     

    Het is al vervelend dat dit probleem bestaat, maar wat nog erger is, is dat ik geen idee heb hoe lang dit gaat duren, en of er CanalDigitaal uberhaupt wel van plan is dit op te lossen.

     

    Zucht...

  17. Mis ik iets? Meerdere leden beweren dat meerdaagse EPG goed werkt in de versie van 24-3-2005, maar ik heb nog steeds het probleem dat na 00:00 uur de EPG van overmorgen wordt getoond in plaats van de (correcte) gegevens van morgen. Moet ik nog een instelling veranderen om dit goed te krijgen?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...