Ga naar inhoud


peterk

Lid
  • Items

    121
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door peterk

  1. Sinds kort heb ik een vu+ solo met daarop open pli. Mijn schotel configuratie bestaat uit een diseqc sitch met daarop een canaldigitaal duo lnb voor atra 1 en 3. Tevens heb ik twee lnb's voor resp. Astra 2 en Hotbird.

     

    De diseqc switch is een Emp 8/1. Ik heb alles ingesteld op diseqc 1.1 en op uncomitted 1 zit de duo lnb waarbij ik voor astra 1 een toneburst a stuur en voor astra 3 toneburst b.

     

    Mijn probleem is dat als ik zenders ga zoeken alleen zenders vindt op astra 1 en niet op astra 3. Ook doet de veldsterkte meter het niet op astra 3. De andere twee satellieten doen het net als astra 1 prima.

     

    Het vreemde is echter dat als ik een kant en klare settingslijst download en ik kies een astra 3 zender, dat die het dan wel doet. De eerste keer duurt het enkele seconden maar daarna vind ie hem steeds direct.

     

    Ik heb zelf het idee dat er ergens een timing probleem zit waardoor het zoeken naar zenders te snel constateerd dat er geen lock plaats vind waardoor ie geen zenders vind.

     

    Nu vroeg ik me af of andere solo gebruikers dit herkennen en daar een oplossing voor weten.

     

    Ter info de schotel configuratie werkt op mijn dreambox 600 zonder problemen.........

     

    (null)

  2. Origineel bericht van: Jassy
    Markelo staat niet meer aan, dus dat kan niet.

    Ik heb eens even op het nationale antenne register gekeken en daar staat nog steeds een DVB-T zender te draaien op 530 Mhz en vermogen van 43dBW. In Deventer zie ik dat er slechts 4 van de 5 bouquetten worden uitgezonden dus is de kans groot dat Markelo nog steeds aan staat. Ook staat Markelo wel nog vermeld in het excel bestand wat je op de site van radio-tv-nederland kan downloaden.
  3. [quote=EdjeKroketje

    Nog beter was geweest als Nederland 1/2/3 ook via die zendmast zouden worden uitgezonden.

    Die zenders zijn we hier al maanden kwijt via DVB-T.

     

    Is het misschien zo dat je Bouquet 4 vanaf Markelo ontvangt? Daar is indertijd aleen DVB-H neergezet overigens wel met veel vermogen en op grote hoogte. Ik kan me voorstellen dat je in ZO Drenthe wel die zender kan ontvangen maar dat Zwolle, Deventer en Hengelo te laag staan en te weinig vermogen hebben om door te dringen tot ZO Drenthe.

  4. Als ik het goed heb begrepen zend radio 1 in het midden van het land vanaf zowel Lopik als Hilversum op 98.9 uit. Ik merk dat als ik in de buurt van ede rijdt ik geregeld last heb van inteferenties en ik merk het stotter achtige effect of mis soms stukjes. Ik vermoed dat dit fenomeen te maken heeft met de noodoplossing. Overigens is op plekken waar de ontvangst van Lopik minder is nu ineens wel een behoorlijke ontvangst die waarschijnlijk dan vanaf Hilversum komt.

  5. Ik verwacht geen herbouw van de top van deze mast. KPN krijgt nu de kans om Digitenne in masten in de buurt van de grotere plaatsen neer te zetten. Waarschijnlijk zijn die masten bij elkaar minder kostbaar als het opnieuw opbouwen van een stalen constructie op het nog overeind staande deel. Misschien nog een open vakwerk mast van een meter op 80 erop voor FM verzorging en klaar is men. Voor straalverbindingen is de bestaande betonnen toren voldoende en houd er rekening mee dat veel verbindingen tegenwoordig via glasvezel of satelliet lopen.

    Ik denk dat we Digitenne masten er bij gaan krijgen in de omgeving van Steenwijk met extra vermogen richting Heereveen en Meppel. Een ten zuiden van Assen en nog een in de driehoek tussen Hoogeveen, Coevorden en Emmen. Misschien dat men dan nog iets moet doen met de zender in Zwolle dat die met meer vormogen het noorden van Overijssel kan bedienen. TV torens van 300 meter zijn echt uit de tijd.

  6. Er zijn inderdaad een aantal problemen na de upgrade van de Telfort modems. Je mag niet meer dan vijf IP adressen vast toewijzen anders kan je de tweede VOIP verbinding niet goed meer in de lucht houden. Zelf heb ik heel veel problemen met een crash van de ADSL firmware op het moment dat het de bedoeling is dat de logfile naar mij wordt toegemaild. Op het Telfort forum van Telfort zelf is er e.e.a. over te vinden.

  7. Ik ben de laatste tijd aan het zoeken geweest op internet en heb geconstateerd dat KPN de wijkcentrales in (vooral) de grotere plaatsen heeft voorzien van VDSL apparatuur. Als de kabellengte tussen centrale en jouw woning niet meer dan 1700 meter bedraagd wil men je aansluiten op VDSL en kan je een snelheids verbetering krijgen. Woon je op grotere afstand dan kan je het vergeten. Oorspronkelijk waren er allemaal wilde plannen m.b.t. FTTC (Fiber to the curb) waarbij men glasvezel zou aanleggen naar de straatkasten en dan van daaruit de woningen voorzien van VDSL. Helaas lijkt dat plan (op enkele wijken in glasvezel steden na) in de prullebak te zijn verdwenen.

    Iets anders wat ik begrijp uit allerlei discussies is dat het feit dat een centrale over VDSL beschikt nog niet hoeft te betekenen dat jouw woning op VDSL apparatuur is aangesloten. In dat geval zul je ook nog niet zo gemakkelijk VDSL kunnen krijgen. Kortom je komt er waarschijnlijk pas echt goed achter door het product te bestellen en dan te zien of men het daadwerkelijk kan leveren.

  8. KPN heeft de lijn voor Online, Compuserve en Telfort meerdere malen doorgemeten en de uitslag is consequent dezelfde. Ik heb zelfs een hele officiële klacht ingediend maar het is niet anders. KPN heeft op het industrie terrein ongeveer in de bocht van A30 en A12 een klein huisje staan en daar gaan de kabels uit onze straat eerst naartoe en dan gaat het weer terug naar de centrale die jij aangaf. Alle KPN providers weten dit want die geven als mogelijke snelheid inmiddels 5 tot 7 Mb aan. Helaas gaat KPN niet zomaar graven. UPC komt er bij mij nooit meer in dus leg ik me er maar bij neer. Als voormalig Compuserve klant bij Telfort mag ik op zich niet klagen want ik betaal aanzienlijk minder dan de "echte" Telfort klanten. Als men inderdaad de buitenring gaat voorzien van SDSL/ADSL2+ apparatuur zit ik op de eerste rang.

  9. Ik ben wel aangesloten op de voor de hand liggende centrale (in dit geval Ede-Klaphek)maar toen ik hier 16 jaar geleden kwam wonen had KPN nietgenoeg aders naar de wijk liggen. Ik verhuisde vanuit het centrum van de wijk waar ik woon naar de rand die vlak bij een industrie terrein ligt wat toen nog totaal niet ontwikkeld was. Daar hadden ze aders genoeg en nu zijn er een aantal straten uit mijn wijk (waaronder die waar ik woon) via een huisje van KPN op dat industrie terrein aangesloten. Het aparte is dat als ik snelheids tests doe bij bijv. Telfort of XS4ALL huizen die hemels breed verder van de Wijkcentrale maar dichter bij de wijkverdeler hogere internet snelheden kunnen krijgen omdat die inclusief de omweg uiteindelijk een kortere koperlijn hebben. Als ik echter 50 meter de andere kant op ga, zijn de huizen wel direct op de centrale aangesloten en die halen dan wel 12 tot 14 Mbit. Helaas wil KPN niet even een adertje rechtstreeks op de centrale aansluiten vanaf die kant. Kortom het is wachten op apparatuur in de wijkverdeler.

  10. Origineel bericht van: jedeje
    wel even een verschil met het resultaat van de bbnet check.

    Nou neem de uitkomst van die site maar gerust met een enorme korrel zout. Als KPN besloten heeft om je koper aan te sluiten via een verdeler die in afstand verder ligt van de centrale dan je eigen adres dan is totale koperlengte aanzienlijk meer. Ik krijg van de bovengenoemde site een afstand terug van 1844 meter terwijl meerdere vierpunts metingen van KPN mij op een afstand van bijna 3 kilometer zetten. Sinds ik weet waar de verdeler zit waar ik op aangesloten ben, kan ik helaas niet anders doen dan geloven dat de vierpunts meting correct is. KPN weet overigens precies op welke afstand ik zit (net zoals alle KPN dochters) want als ik daar Internet aanvraag krijg alleen pakketen tot maximaal 8 Mbit aangeboden (in de praktijk zit ik nu op net iets meer als 6Mbit). Ik wacht dan ook met smart het moment af dat KPN SDSL apparatuur in de wijkverdelers gaat plaatsen. Ik ga dan ineens naar een afstand van minder dan een kilometer.
  11. Origineel bericht van: cosmos
    Hoeveel is de afstand vannuit de centrale? http://pcdb.bbned.nl/


    Nou neem de uitkomst van die site maar gerust met een enorme korrel zout. Als KPN besloten heeft om je koper aan te sluiten via een verdeler die in afstand verder ligt van de centrale dan je eigen adres dan is totale koperlengte aanzienlijk meer. Ik krijg van de bovengenoemde site een afstand terug van 1844 meter terwijl meerdere vierpunts metingen van KPN mij op een afstand van bijna 3 kilometer zetten. Sinds ik weet waar de verdeler zit waar ik op aangesloten ben, kan ik helaas niet anders doen dan geloven dat de vierpunts meting correct is. KPN weet overigens precies op welke afstand ik zit (net zoals alle KPN dochters) want als ik daar Internet aanvraag krijg alleen pakketen tot maximaal 8 Mbit aangeboden (in de praktijk zit ik nu op net iets meer als 6Mbit). Ik wacht dan ook met smart het moment af dat KPN SDSL apparatuur in de wijkverdelers gaat plaatsen. Ik ga dan ineens naar een afstand van minder dan een kilometer.
  12. Origineel bericht van: kaelem
    Dat lijkt me wel een leuke werkgever zeg.
    Als hij wil dat jij thuiswerkt mag hij toch op zijn minst wat dingen regelen die het mogelijk maken zodat jij normaal kan werken.


    Ik heb zo'n werkgever die maar wat graag ziet dat ik thuis werk. Tot en met 31/12/2010 krijg ik dan ook 15 euro als tegemoetkoming voor internetkosten. Vanaf die datum niet meer omdat mijn werkgever er van uit gaat dat zijn werknemers tegenwoordig toch wel over een goede breedband internet verbinding beschikken. En inderdaad er zijn nog wat werkplekken op kantoor waar ik terecht kan....

    Als je inderdaad alleen maar van huis uit kan werken en internet is noodzakelijk zou ik in ieder geval een abonnement van KPN gaan. Dan maar een tientje per maand meer maar wel een organisatie er achter die je ergens op kan aanspreken.
  13. Origineel bericht van: W3ird_N3rd

    Waarschijnlijk zijn er nog wel een paar kanalen te vinden. En anders draaien ze (eindelijk..) DVB-H de nek om.


    Als je het PDF document doorleest zie je dat er binnen de UHF band alternatieve kanalen kunnen worden gevonden. Wat echter niet meer kan als het digitale divident wordt benut, is uitbreiding van de Digitenne multiplexen. Daarover staat geschreven dat men dan maar naar efficientere compressie moet gaan. En dat betekent natuurlijk wel het weg kunnen gooien van de huidige set-op kastjes.
  14. Ik merk hetzelfde op mijn adres. KPN die wel 16 MB bied en de andere providers niet. Volgens mij zet KPN in dat geval apparatuur in de wijkkasten in die ze daar voor VDSL hebben geplaatst. Omdat Telfort zijn eigen netwerk heeft (zoals hiervoor al vermeld) komen die lager uit. Ik heb hier ruim 6 MB via Telfort terwijl KPN tot iets van 12 of 16 gaat maar daar hangt wel een fors prijskaartje aan. Voorlopig blijft het hier in huis dus beperkt tot 6 MB maar dan wel inclusief onbeperkt bellen voor alles bij elkaar nog geen 20 euro! (Ex compuserve).

  15. Google eens op dvb-t modulator. Het tweede resultaat in die lijst brengt je bij een leverancier van e.e.a. Volgens mij heb je echter verschillende dingen nodig, want de modulator kan alleen digitale streams in DVB-T omzetten. Ik weet echter niet of je van je SD receiver een digitaal signaal kan aftappen wat direct geschikt is om in de modulator te stoppen.

    Volgens mij gebruikt men in Duitsland in kleinere Gemeenschappelijke Antenne inrichtingen kant en klare DVB-S naar DVB-T oplossingen die bijvoorbeeld 12 maal sateliet in een keer omzetten in DVB-T waarbij de kanalen dan wel op dezelfde transponder(s) uitgezonden moeten worden. Maar ik denk dat die oplossing wat te duur is voor huis en tuin gebruik.

  16. Ik ben sinds december aangesloten op het Telfort Netwerk doordat Compuserve door hen is overgenomen. Moet zeggen dat ik toch inmiddels al drie keer een (zeer) langdurige storing heb meegemaakt. Doordat ik echter nog de bijzondere gunstige prijs van Compuserve betaal, ben ik terughoudend met overstappen. Tot nu toe heb ik de beste ervaringen gehad met eerst KPN en later Compuserve. Online (voorheen Orange/Wanadoo was een puinhoop hier. Ik vind de 19,90 per maand die ik nu betaal voor internet (door de afstand helaad niet meer dan 6 MB) en telefonie eigenlijk best een leuke prijs en als Telfort uitvalt zijn er nog genoeg buren die het internet niet dicht hebben staan.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...