Ga naar inhoud


houthakker

Lid
  • Items

    94
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door houthakker

  1. Ik heb nu zelf ook zo'n ding,

     

    aansluiting staat niet uit, maar linux mount de usb stick niet automatisch, en vervolgens doet de applicatie niets met een gemounte usb stick.

    Ik zal binnenkort een proberen een netwerk module te compileren en te kijken of ik ethernet aan de praat krijg (telnetd staat er al op), en dan kijken of ik nog meer kan.

  2. uhm, dat zijn de sources die samsung heeft gebruikt om de firmware te ontwikkelen, dus het is best zinloos die op een usb stick te zetten en dan op de ontvanger aan te sluiten.

     

    vaak zijn deze sources ook niet compleet omdat de dingen die ze zelf ontwikkeld hebben niet hoeven te publiceren.

     

    het enige wat ik hier van kan afleiden is dat er linux opdraaid en u-boot de bootloader is. Met een beetje gelukt staat er nog een seriele poort open zodat je in de doos kan, dus ding open maken en zoeker naar headers oid. Misschien even een fotootje maken?

  3. volgens mij heb je die voor ziggo niet nodig.

     

    of de box uberhaupt ci+ ondersteund kan ik niet vinden,

    maar je moet met de ingebakken radar plugin wel een emu aan de praat kunnen krijgen zoals newcs en/of cccamd

     

    zoek maar eens op ucas support qboxhd forum

  4. Tja, zijn nogal verschillende apparaten.

    ik heb zelf de 7700 (kabel versie), en dat is een no-nonsense digitale tv ontvanger, maar wel rete stabiel (al vind ik de epg update vrij traag).

     

    De azbox is een linux box met allerlei snufjes, maar heeft ook zo z'n bugjes.

     

    Dus wil je een hobbie doos en wil je met linux aan de gang -> azbox

    Wil je persee films/youtube en dat soort ongein -> azbox

    Wil je ongestoord tv kijken zonder poespas -> topfield.

  5. met u-boot moet je de mogelijkheid hebben om in ieder geval een image van tftp te laden.

    Je kunt u-boot tijdens het opstarten onderbreken door op een toets te drukken. Tik dan eens help in om te kijken welke opties je hebt.

    Let op; niet zomaar met de flash tools aan de gang gaan, als je uboot sloopt ben je helemaal nat.

  6. Ik zit zelf niet in het UPC gebied, ik weet alleen dat een vergelijkbaar systeem word gebruikt in polen.

     

    zoek maar eens op jkeys en xsatclub of zo.

    je moet dan een parallel of serial jtag interface hebben, die kun je kopen voor een paar euro. Waarschijnlijk moet je wel soldereren.

     

    offsets zijn volgens mij ook wel te vinden op internet. Ik kan je echter verder niet helpen, maar de theorie is vrij logisch.

    Natuurlijk alleen doen als je weet waar je mee bezig bent.

     

    zie deze guide

  7. Van het weekend geprobeerd 0.4.0 image op mijn TF7700HCCI te laden (kabeltuner), maar helaas. bij het opstarten snippert er een getal (430, dacht ik). op het display, en thats it. Dus gewoon de orginele firmware er maar op gezet.

     

    Mijn ontvanger heeft geen interne hd, dus had ik de "_" bij "usb_hdd" weggehaald. Maar blijkbaar wil u-boot niet eens starten. Moet die serial output op dezelfde seriele poort verschijnen waar je nogmaal de box mee update (als je serial terminal opent, zie je daar altijd eerst topfield loader).

     

  8. ik op poolse sites een programma gezien wat uit verschillende thomson boxen de boxskey/cardkey whatsoever te halen is met een jtag interface, wat je dan voor een emu kan gebruiken.

  9. Origineel bericht van: houthakker
    ik had even een mailtje gestuurd naar mascom wat betreft CI+ (in het duits wel te verstaan), en heb reactie gehad;

    Citaat:

    Hallo Bart,

    handen weg van CI+
    Het AlphaCrypt funktioneert met de huidige kaarten en Receiver /TV ook verder.
    Laat je niet dwingen een TV die CI+ voorbereid is, te kopen. Dien bezwaren in bij de Consumentenbond, doen de mensen hier ook.
    Met CI+ ben je geen baas meer over je TV, opnemen en op de HD leggen behhoort dan tot de verleden tijd. De kabelaar bepaalt of een program opgenomen worden kan en hoelang het op de HD ligt.
    Wanneer voor een CI+ apparaat geen licenties worden betaald kan de kabelaar het Tv apparaat sperren en zie je niks meer.

    Mit freundlichen Grüßen / Kind regards



    en nee ik heb hem niet zelf door de vertaler gehaald...


    Ik heb een beetje gezever met mascom, wil iemand deze post verwijderen
  10. ik had even een mailtje gestuurd naar mascom wat betreft CI+ (in het duits wel te verstaan), en heb reactie gehad;

     

    Citaat:

    Hallo Bart,

     

    handen weg van CI+

    Het AlphaCrypt funktioneert met de huidige kaarten en Receiver /TV ook verder.

    Laat je niet dwingen een TV die CI+ voorbereid is, te kopen. Dien bezwaren in bij de Consumentenbond, doen de mensen hier ook.

    Met CI+ ben je geen baas meer over je TV, opnemen en op de HD leggen behhoort dan tot de verleden tijd. De kabelaar bepaalt of een program opgenomen worden kan en hoelang het op de HD ligt.

    Wanneer voor een CI+ apparaat geen licenties worden betaald kan de kabelaar het Tv apparaat sperren en zie je niks meer.

     

    Mit freundlichen Grüßen / Kind regards

     

    Mary Van Kleef

     

    en nee ik heb hem niet zelf door de vertaler gehaald...

  11. Denk ik juist niet. Kanalenlijst sat of kabel maakt volgens mij helemaal niet zoveel uit. Als je naar de ontvanger zelf kijkt ook niet, bijna alles is hergebruikt behalve de tuner.

     

    Ik heb TopSet en SetEdit al gevonden. Het stomme van SetEdit is, is dat het de kanaallijsten die kan overhevelen naar een andere versie van dit programma. Ik heb dus SetEditDreambox en SetEditTopfield, maar een formaat waar beide mee overweg kunnen is er blijkbaar niet?

  12. Ik heb sinds een enige tijd deze dvb-c decoder (neen, niet dit topic verplaatsen, want daar gaat het niet over).

    Nu wil ik graag de dreambox kanaallijsten van het dvb-c subforum importeren, want dit scheelt mij een half uur zoeken en nog een uur sorteren. Ik kan echter geen tool vinden dit deze conversie mogelijk maakt. Iemand een idee?

  13. Ik loop me nu al dagen te verdiepen in wat ontvangers, maar veel berichten hier zijn "sat" gerelateerd (wat ook niet zo vreemd is).

     

    Ik ben m'n nokia meer dan beu (org. tvhome ontvanger) en ben zelf wel handig met linux. Nu is m'n eis aan een nieuwe ontvanger niet zo zeer een linux doos, maar ethernet (streaming) en custom image/plugin support (dus eigelijk een opensource doos) wel een pre. Al zou volgens mij een topfield met taps ook wel in aanmerking komen. Nu ben ik op receiver gebied redelijk nieuw (altijd linux met vdr gedraaid). En ik wil niet gelijk de hoofdprijs betalen.

     

    Even overzichtje wat wel aantrekkelijk is lijkt:

    - DM800 HD (slecht leverbaar?, wel goede support lijkt me?)

    - ABcom 900HD - 9000HD / DGStation Cuberevo (hetzelfde?).

    - Vantage 7100 C

     

    Box hoeft niet persee een out of the box image te draaien voor ziggo. Plugins / Emu's / software cams daarintegen natuurlijk wel. DM800 lijkt me perfect, maar ik vind hem redelijk duur. Vantage word voor leuk geld aangeboden. Nu weet ik dat hier veel mensen een dreambox hebben, maar ik hoor ook graag wat van mensen met een andere ontvanger of liever nog met meerdere.

     

    Owja, Kathrein zou ook een optie zijn, maar volgens mij is die niet leverbaar met dvb-c tuner (?).

×
×
  • Nieuwe aanmaken...