Ga naar inhoud


SailerPeter

Lid
  • Items

    31
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door SailerPeter

  1. Bedankt om te reageren.
    Gezien bij het activeren van de nieuwe kaart het probleem niet opgelost geraakte, heb ik het callcenter van TVV terug gecontacteerd.
    Na wat aandringen hebben ze mij beloofd een andere CI Module gratis op te sturen. Als alles goed gaat wordt deze dinsdag geleverd.
    Wordt vervolgd...
     

  2. Hallo,

     

    Bij sommige zenders krijg ik de melding "uw abonnement niet geldig voor dit kanaal" (zender 44-55-63-64-71-72-448), bij andere "geen kaart ingevoerd" (zender 56) of "gecodeerd programma coderingssysteem Nagravision (1811), Viaccess (500)" (zender 30-34-449-450-452)

    Ik heb een Basic+ abonnement, Technisat Technicorder ISIO S met een TVV kaartje in een CI module.

    Wanneer de programmalijst wordt opgehaald, ontbreken er zenders (18, 103)

    In een TVV Vlaanderen service center hebben ze mijn kaartje in hun decoder geplaats (zonder CI module) en getest op zender 55 en 56. Zij kregen ook geen beeld.

    Het service center gaf mij een nieuw kaartje. Na heractiveren blijft het probleem.

    Van een aantal zenders weet ik zeker dat ze vorige week nog werkten.

    Bij de call desk van TVV zeggen ze dat alles aan hun kant werkt en dat het aan de Technisat ligt.

     

    Heeft iemand een idee waaraan deze foutmeldingen liggen?

    Hoe kan ik ze oplossen?

    Kan ik dit verhelpen door een nieuwe CI+ module met geïntegreerde smartcard aan te kopen?

     

    Met dank voor de gewaardeerde hulp

     

     

  3. 5 uur geleden zei Mimisiku:

    Controleer je DiseqC instellingen. Heb je wel de correcte ingang aan de correcte LNB toegewezen?


    Heb wat even moeten zoeken. De DiseqC instellingen stonden uit. Heb wat even moeten zoeken, maar ben er toch ingeslaagd om de FTA zenders van Hotbird en Astra in te laden. Mijn vrouwtje weer content dat ze toch al haar Spaanse en Portugese zenders terug kan bekijken.

    De rest zal volgen wanneer ik een andere ontvanger heb, die wel DVB-S2 ondersteund.

    Ik ben al blij dat er niets aan de schotel is.

     

    Bedankt voor het meedenken.

  4. Graag had ik een antwoord gehad waarom de signaal kwaliteit op 0% staat en dit bij de 4 satelieten die ik kon ontvangen (Astra, Astra 2, Astra 3 en Hotbird). ZOnder signaal kwaliteit kan ik zelfs de FTA niet in laden. Moet ik vrezen dat er iets stuk is?

  5. Vrijdag gaf mijn Rebox RE 9000PVR de geest. Hij startte niet meer op. Ik heb mijn oude Topfield 5000 CI terug uit de doos gehaald. Initieel lukte het mij om FTA zenders in te laden. Daar ik geen CI module had voor mijn TV Vlaanderen kaart, heb ik een 2de hands op de kop kunnen tikken. De module wordt erkend als Canal Digitial en de smartcard als TV Vlaanderen. Het lukte mij echter niet om de betaalde zenders in te laden. Ik heb dan een factory reset gedaan, maar nu heb ik 0% signal quality en hij herkent de CI en de kaart niet meer.

    Wat zie ik over het hoofd?

  6. @SailerPeter: tel nummer TVV is 02 790 2 790 => smartcardnummer heb je wel nodig. Het nummer dat jij in post #15 hebt gezet heeft voor zover ik zie een 0 te veel (02/79002790).

     

    Maar normaal kan je best een reset service data doen; en dan een TVV fast scan.

    Reset Service Data werkte ook niet.

    Met de hulp van  heb ik terug beeld op de gecodeerde zenders van TV Vlaanderen. Het resetten van de Rebox en herinlezen van de zenders is onvoldoende. Je moet de transponder met de gewijzigde SymbolRate manueel toevoegen aan de Rebox 9000. Na het manueel invoegen van de transponders 11739, 11856, 11914, 12129 en 12187 werkte het terug. 

  7. Zeg dat wel. ben vandaag tig keer gebeld door mensen hier die het niet voor elkaar krijgen. Moet ook weer bij een aantal mensen langs gaan om de decoder opnieuw in te stellen.

    Wij kijken met een Rebox 9000HD sedert 2010. Zenderinstellingen wijzigen doe ik met PolarEditOctagon en dit werkt uitstekend. Donderdag toen ik de Satelliet opzette, kreeg ik op alle betaalde zenders de melding "Gecodeerde zender". Vrijdagmorgend heb ik de zenderaanpassingen doorgevoerd. Ik heb op alle gewijzigde zenders signaal van meer dan 80%. Ik zie de naam van het programma en de zendergids van elk van deze zenders, maar de melding  "Gecodeerde zender" blijft.

    Via de pc heb ik mijn kaart geheractiveerd, een uur op één laten staan, maar geen beeld. Getelefoneerd naar Tv Vlaanderen. De jonge dame vertelt mij doodleuk omdat ik geen gecertificeerde ontvanger heb, ik mijn systeem zal moeten hersetten. Ik zie niet in wat dit hiermee te maken heeft, want dan moet ik mijn Quadsat manueel herinstellen. Na veel gevloek, beslis ik om toch terug te zetten naar fabrieksinstellingen, de tuneraansluiting terug op gescheiden te plaatsen, de DiSEqc aan te passen volgens de satelliet en de zenderlijst terug op te laden. Resultaat blijft hetzelfde.

    Teruggebeld naar Tv Vlaanderen en de jonge man vraagt of ik beeld heb op BVN en TV Gelderland. Ja ik heb beeld en geluid op deze zenders. Hij heractiveerde mijn smartcard. Na één uur wachten blijft het resultaat hetzelfde.

    Wanneer ik naar Mijn Tv Vlaanderen ga, zie ik tot mijn verbazing dat de einddatum van mijn contract op 31 mei 2016 staat, ondanks dat ze mijn domiciliëring voor juni al hebben geïnd.

    Het telefoonnummer 02/79002790 hebben ze ondertussen afgesloten.

    Iemand nog een idee wat te doen om terug beeld te krijgen?

     

  8. Gisteren was het weer prijs. Enkel nog beeld op FTA-zenders en de melding "Gecodeerde zender" op al de rest en dit ongeacht de satelliet (19 of 23 Astra). Ook al had ik een signaal van 85% en kon ik in het infovakje de alle gegevens van het programma zien.

    Heb dan maar naar het contactnummer van TV Vlaanderen gebeld (02/7902790). Na de nodige opties (1 en dan 2) ingetikt te hebben, vroegen ze mijn smartcardnummer. Dan kreeg ik een mededeling dat als de vervaldatum van je abonnement kleiner was dan de laatste dag van de volgende maand, dan moest je smartcard geheractiveerd worden. Dit was bij mij het geval. Ik koos voor deze optie, waarna de stem mij vroeg het toestel op een Vlaamse zender te plaatsen en ik zou terug beeld hebben binnen het uur.

    Nog geen vijf minuten later had ik terug beeld op mijn TV. Moeder de vrouw is terug gelukkig.

  9. Sinds gisteren krijg ik bij een aantal zenders de melding "Gecodeerde zender". Deze zenders zijn alle niet-FTA HD kanalen en de programma's van basic+.

    Ik heb een Rebox 9000 PVR, met een TVVlaanderen kaart in de onderste sleuf en een Basic+ abonnement. Software release 1.08.44

    Toen ik gisteren het toestel volledig afzette, kreeg ik de foutmelding niet meer. Tijdens het avondeten stond het toestel af (sluimerstand). en werd een opname gemaakt van History HD. Bij het opzetten kreeg ik weer de foutmelding. De opname was gelukt, maar eigenaardig genoeg stond als opname datum 01/01/2009.

    Vandaag had ik weer deze foutmelding. Zonder het toestel volledig af te zetten, heb ik de kaart van sleuf verwisseld en het toestel opgezet. De foutmelding was verdwenen.

    Na het avondeten was de foutmelding er weer.

    TVVlaanderen beweert dat het aan de codering van Rebox ligt of dat de kaart kapot is.

    Kan iemand mij meer info hierover gegeven of een oplossing?

    Dank voor de hulp.

  10. Ook ik heb dit fenomeen sinds gisteren. De HD kanalen geven allemaal deze foutmeldingen evenals de programma's die behoren tot basic+.

    Ik heb een Rebox 9000 PVR en mijn kaart zit in de onderste sleuf.

    Gisteren heb ik het toestel volledig af gezet en na een halve minuut terug aangezet. De foutmelding verdween.

    Toen ik vandaag het toestel opzette was de foutmelding weer daar. Deze keer heb ik de kaart van de onderste naar de bovenste sleuf gestoken. Voorlopig werkt het terug. Straks ga ik het toestel gedurende langere tijd afzetten om te zien of alles terug normaal is.

    Iemand een idee hoe dit van de ene dag op de andere dag kan gebeuren.

  11. Meestal gebruiken wij de Rebox om TV te kijken en opgenomen programma's te bekijken.

    Het gebeurt toch af en toe, bij een combinatie van zappen en de programmagids bekijken, dat het toestel volledig blokkeert. Geen enkele toets werkt dan nog, enkel schakelaar uit zetten en terug aanzetten brengt het toestel weer tot leven.

    Gisteren selecteerden wij foto's op een USB-stick om ze dan te bekijken. Een tiental selecteren en bekijken, verliep vlekkeloos. Het snel één voor één selecteren van meer dan 50 foto's was niet mogelijk. Het toestel blokkeerde.

    Het ziet er echt naar uit, afgaande op het probleem van meerdere mensen, dat het blokkeren gebeurt bij het snel geven van verschillende commando's. Is de software beperkt in het aanvaarden en uitvoeren van het aantal commando's en/of kan de software niet snel genoeg de gegeven commando's uitvoeren. Met andere woorden: drukken wij te snel op de toetsen van de afstandsbediening? Misschien moeten de ontwikkelaars eens de geheugenbuffer en -snelheid nakijken en aanpassen.

    Loader 1.23 - software 1.8.26

  12. Wij hadden versie 97. Na installatie van 1.08.26 hebben we de schijf geherformateerd en fabrieksreset uitgevoerd.

    Bij de eerste keer skippen van een opname (02:40) had ik geen probleem. Maar toen ik terugskipte in de opname kreeg ik hetzelfde fenomeen als Pedroo, hoewel de tijdstippen iets verschillen 00:49 en 01:34.

    Bij het snel doorspoelen had ik geen problemen totdat het skipprobleem optrad. Toen werd snel doorspoelen ook problematisch.

    Bijkomend heb ik een probleem met de ondertiteling van History (TVVlaanderen). Ik moet de ondertiteling knop steeds indrukken en wijzigen van automatisch naar "dut" of andersom wanneer ik History selecteer. De andere zenders hebben dit niet, daar staat de ondertiteling altijd op nederlands. Dit had ik voor de update niet. Tenzij dit ligt aan History en niet aan de update.

  13. Dag allen,

    De opnames op de interne harddisk heb ik kunnen overzetten op een USB harddisk - via Opslag Manager, blauwe knop, copy to device.

    De schijf werd geherformatteerd en nu wil ik deze opnames terugoverzetten van de USB harddisk naar de interne harddisk.

    Via Opslag Manager en de blauwe knop krijg ik nu niet de mogelijkheid om de opname van de USB harddisk terug te plaatsen naar de interne schijf.

    Kan iemand mij op de juiste weg zetten?

    Thx

  14. Dag allen,

    Vorige week de Rebox RE9000HD aangeschaft. Wij zijn erg tevreden.

    Sinds gisteren hebben we echter een probleempje met Andalucia TV en TV3 Cat. Bij beide zenders (FTA) krijgen we de melding "Service fout".

    Wanneer ik naar het adres kijk dan zitten beiden op Astra 1KR met freq 11686V. De Andalucia op Astra 1L met freq 11597V werkt wel.

    Ik heb het toestel al eens aan en uit gezet maar de fout blijft.

    Heeft iedereen deze melding of ligt het enkel aan ons toestel?

    Dank voor jullie reactie.

    PS: het gebeurt natuurlijk juist nu, wanneer de bedevaart naar El Rocio plaats vindt en mijn madam vindt dit niet leuk frown.

  15. Wij hebben de Rebox RE9000HD vorige week aangekocht.

    Wanneer ik de Rebox via een HDMI-kabel aan onze LCD (Sony X3500) hang en via een optisch kabel het geluid naar mijn AV-receiver (Sony STR-DA5300ES) stuur, dan erkent de AV-receiver het geluid steeds als het om 5.1 gaat.

    Verbind ik de Rebox enkel via HDMI met de AV-receiver, dan wordt het 5.1 geluid niet automatisch erkent en krijg ik enkel de melding Linear PCM.

    Bij mijn Indibox werkt dit nochtans wel.

    Is dit eigen aan de Rebox of staat er een instelling verkeerd?

  16. Origineel bericht van: sathopper
    Als je de zenderlijst editor gebruikt op de PC heb je ook het zelfde verschijnsel dus daar is deze optie ook handig voor.

    Wij hebben onlangs een Rebox 9000 aangekocht. Nu ben ik nog op zoek naar een zenderlijst editor. Welke zijn er zoal en hoe gaat dit in zijn werk?

    Dank voor de hulp.
  17. Even ter verduidelijking. Zuppelan had het over "Het is je AC3-decoder die die dynamische bereikscompressie toepast".

    Als ik logisch redeneer dan wordt het geluidssignaal door de TV-zender doorgestuurd en bepalen zij ook de mate van compressie. Het is mijn satellietreceiver die het geluid ontvangt en daarna doorgeeft aan mijn AV-receiver.

    Lijkt het dan niet logisch dat als je een degelijke AV-receiver bezit je de satellietreceiver zo instelt dat het geluid zonder verwerking wordt doorgegeven aan je AV-receiver, omdat deze toch beter om kan gaan met het verwerken van geluid?.

    Wanneer in de vorige berichten van AC3 decoder gesproken wordt, is dit dan deze van de satellietreceiver of deze van je AV-receiver?

  18. Origineel bericht van: Zuppelan
    Het is je AC3-decoder die die dynamische bereikscompressie toepast. Speel eens met de instellingen voor deze compressie (als je ze hebt), het kan veel uitmaken.

    Interessant. Kan je ons op de weg helpen hoe je hieraan begint?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...