Ga naar inhoud


george kildare

Lid
  • Items

    20
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door george kildare

  1. Ik wil een nieuwe Enigma 2 box kopen. De nieuwe ontvanger zal hopelijk zowel een Humax Ziggo kabel decoder als een Humax Foxsat UK Freesat box vervangen. De mogelijkheid van "favoriet" lijsten met een combinatie van kabel en satelliet kanalen bij elkaar is voor mij heel aantrekkelijk.

     

    Ik heb nog nooit een Enigma box gehad. Hoewel ik niet erg vertrouwd met Linux ben, kan ik wel met computers omgaan. Momenteel aarzel ik tussen een VU + Duo2 en een Xtrend ET10000.

     

    Ik heb een aantal wensen:

     

    1. de mogelijkheid om favorietenlijsten (en 7-daagse EPG's) met een combinatie van Ziggo kabel en freesat satellietkanalen te maken en misschien ook daarbij een aantal Internet “streaming” kanalen

     

    2. Een EPG met de mogelijkheid om een "serie" op te nemen.

     

    3. de mogelijkheid om eenvoudig toegang tot favoriete lijsten via de afstandsbediening (bij voorkeur met 1 druk op de knop). Ik ben van plan om de commando’s van de nieuwe box op mijn URC MX-500 afstandsbediening te laten leren. Dit heeft slechts een beperkt aantal macro’s waarin meerdere commando’s gebruikt kan worden.

     

    4. Gebruiksgemak.

     

    Ik heb een kleine voorkeur voor de Xtrend, want dit heeft 4 slots (2 satelliettuners en 2 kabeltuners - wenselijk, maar niet noodzakelijk). Ik heb het gevoel echter dat de Vu+ (slechts 3 tuners) een grotere user base heeft en de VU+ heeft zeker een meer uitgebreide handleiding (reeds gedownload).

     

    Mijn vragen zijn:

    1.   Welke box zou ik moeten kopen? Behalve het aantal tunerslots, zijn er verschillen tussen de twee boxen die voor mijn wensen kunnen relevant zijn (b.v. toegang tot belangrijke toetsen op de afstandsbediening)?

     

    2. Welke add-ons moet ik downloaden om mijn wensen 1 en 2 te bereiken? (b.v. “Crossepg” en enkele van de autobouquets)

     

    3. Is de keuze van 'skin' van belang i.v.m. mijn 4 wensen? Als een “newbie” vind ik de enigma “skins” en hun eigenschappen nogal verwarrend.

     

    4. Ik heb dual-boot Mac / Windows-computers. Welke enigma software is aan te raden -  OSX of Windows?

     

    Sorry voor mijn onwetendheid. Hulp zou zeer gewaardeerd worden.

     

    Omdat deze vragen relevant zijn voor zowel VU+ als Xtrend zet ik het onder alle twee “threads”.

     

     

     

     

     

     

  2.  

    "Hoe kun je nu een Sky doos vergelijken met een multi-sat ontvanger als de Topfield 5000pvr Met die Sky doos heb je maar 1 satelliet toch

    En de MHW-epg is op andere ontvangers ook slecht dat ligt niet aan de Topfield, er wordt gewoon niet beter aangeboden

    Het zappen is "gemiddeld" vergeleken met andere satontvangers. Dat is nu eenmaal inherend aan de ontvangst van gecodeerde zenders"

     

     

    Naar mijn mening is de 5000pvr menu rommelig en niet goed uitgedacht. Een klein voorbeeld. Je moet wit gebruiken om een opname de delete maar groen om een record entry te deleten. De Sky PVR is veel overzichtelijker, met bv. de lijst van programma’s die moet opgenomen worden en de lijst van opgenomen programma’s bij elkaar in een lijst. Probeer de Sky+ een keer. Als de 5000PVR operating systeem zo goed is, waarom zijn de taps voor epg en de silverline informatiebalk zo vaak gebruikt zijn?

     

    Wat betreft de MH epg op de 5000PVR, bij mij soms gebeurt het gedownloaden zonder probleem, maar vaak werkt het niet goed, met een heleboel van de epg programma’s in zwart (junk). Daarna moet ik de epg delete tap gebruiken, de Topfield weer opstarten en weer de epg downloaden om hem goed te krijgen. Ik geloof niet dat dit allemaal een probleem van CD is?

     

    Met de ethernet verbinding op de 7000PVR had ik gehoopt dat het makkelijk zou zijn om de 7 dag epg automatisch te downloaden. Maar zonder het gebruik van taps zal het onmogelijk zijn om dit de doen.

     

    Ik dacht dat de zap snelheid een functie is van de snelheid van de chip. Dus mijn vraag voor vergelijking tussen de 5000PVR en de 7000 serie. Wat bepaald de zap snelheid tussen gecodeerde zenders dan? De CAM?

  3. Een paar vragen over de 7000PVR.

     

    Ik heb een 5000PVR. Hoewel ik een HD TV heb, wat mij betreft, is HD nog niet zo interessant omdat er zo weining programmas in HD wordt uitgezonden.

     

    Ik vind de menu systeem van de 5000PVR onodige complex in vergelijking met mijn SKY+ digibox ik heb een paar andere wensen voor verbeteringen.

     

    (i) een stabiel MediaHighway epg die te vertrouwen is. Liever 7-dags.

     

    (ii) sneller zappen dan met de 5000PVR

     

    Hoe vergelijkt in deze eigenschappen van de 7000PVR en 7010PVR met de 5000PVR en zijn er verbeteringen te verwachten met toekomstige firmware? Als dat niet het geval is, wacht ik voor de volgende generatie van Topfield of een andere merk voordat ik een nieuwe box gaat kopen.

     

    De feit dat taps niet in de 7000PVR gebruikt kunnen worden is echt een stap achterwaards.

  4. Ik wil proberen en UK en nederlandse 7 dagen epg op mijn 5000PVR te zetten. Maar met de 29 paginas van deze draad zie ik de boom van de bos niet. Moet ik (i) de epg van FreeGuide downloaden (2) een speciaal .ini file maken en de TEDS TAP gebruiken om de epg op de Topfield te zetten?

     

    Zou iemand een envoudige "cookbook" voor Rookies kunnen schrijven en misschien "sticky" maken?

     

    Bedankt

  5. Bedankt. Ik heb hem wel aan de praat gekregen. Het lijkt mij een uitstekende epg. (b.v. de feit dat uigebreide informatie altijd op te roepen is de "prime time" programmas direkt te zien zijn is veel beter dan bij JAG).

     

    Voor mij echter is het jammer dat alle configuratie instrukties in het duits zijn. Hiervoor moet ik hulp van familie en vrienden zoeken. Het lijkt mij dat een engelse versie van deze TAP goed zou "verkopen".

     

    Een vraag. Hoe kan ik de epg stoppen (overgaan naar gewone programmas) zonder de TAP helemaal te beeindigen?

  6. Ik wil de smartepg tap uitproberen. Helaas kan ik geen instructies vinden. Op de TAP website is er een zip bestand met de epg tap, een config tap en geen .txt file. Weet iemand waar ik een beschrijving kan vinden? Liever in het engels of nederlands.

     

    Bedankt

  7. Als ik een dagelijkse opname maak, normaal werkt het prima. Af en toe echter verandert de datum van de volgende opname. b.v.. vandaag is de datum van de volgende opname bij mij spontaan veranderd tot maandag 23 juni.

     

    Weet iemand is dit een bekende “bug” in de firmware?

  8. Bedankt voor de informatie over de epg.

     

    Citaat:

     

    Vertel eerst eens wat je allemaal hebt ingesteld ??, zoals welke tijden en welke zender.

     

    Ik heb alle andere TAPS van de autostart folder weg gehaald behalve DontSpinDown en blueline.

     

    Ik heb (i) de blueline menu ingesteld tussen 06 en 07 (ii) Ned 2 (nr. 2 in de lijst) ingesteld zonder opnemen op 06.10 voor 10 minuten.

     

    Ik laat de Topfield altijd aan. Het wordt uitgedaan door de TAP maar komt niet weer aan na het ophalen van de epg. De ophalen van de epg werkt prima.

  9. Citaat:
    Citaat:

    Dat Bleuline gebruik maakt van de sluimerfunctie van de Topfield vind ik persoonlijk wat minder handig. Hij mag van mij aan blijven staan .
    Is dit niet te veranderen?

    Ja in princiepe wel, zal er een optie in maken als de topfield al aan stond dat hij dan aan blijft staan na het ophalen van de epg.
    Stond hij uit gaat hij weer uit.


    Een geweldige TAP Happy.
    Maar ik ook heb problemen met het ophalen van de epg. Ik heb versie 233b van de TAP gebruikt en ik heb geprobeerd je instructies te volgen. De probleem is dat mijn Topfield gaat uit en komt niet meer aan.

    (In je Blueline_InfoBox.txt is er iets over "osdnownext.ini". Ik neem aan dat dit had "Blueline_Infobox.ini" moeten zijn)


    Ik moet zeggen dat ik de hele procedure van het automatische ophalen van de epg niet begrijp.
    (i) Waarom is het verbonden met de sluimerfunctie?
    (ii) Waarom moet er een uur door de TAP en 10 minuten door de timer gereserveerd worden?
    Als ik de epg normaal (handmatig) ophaal, duurt het maar een minuut of twee.

    Verder vind ik de epg op de Topfield niet ideaal. Duitse zenders werken OK (veeldaagse epg) maar voor nederlandse zenders wordt er maar 1 – 2 dagen aangegeven. Voor Britse zenders krijg ik maar 2 programma’s. Ik realiseer mij echter dat deze problemen zijn waarschijnlijk door het gebrek in uniformiteit tussen landen veroorzaakt. Weet je als andere PVRs de epg beter behandelen (b.v. Echostar 5020)?
  10. Citaat:




    Wat mij opvalt is dat je achter je lijstje vaak similair tot sky + hebt staan...is het voor jou niet beter om een ontvanger te hebben "similair aan sky +" i.p.v een Topfield ?


    Helaas is de SKY+ PVR speciaal voor de SKY package op ASTRA2 en zenders op de SKY EPG. Het is niet geschikt voor algemeen gebruik (b.v. nederlandse zenders), maar het is heel gebruikersvriendelijk


    Citaat:


    Voor punt 12 hebben ze de Topfield 5500 ontwikkeld.



    Dat wist ik niet.
  11. Ik heb de volgende bericht aan Tina Park van Topfield gestuurd:

     

     

     

    "Dear Tina,

     

    The Topfield 5000 PVR is a very good machine, particularly after incorporating the latest software update. However, there is still considerable room for improvement. As I mentioned in the questionnaire you sent me last week, I would urge Topfield to put effort into making the PVRs more user-friendly rather than adding options to play remote games.

     

    Your questionnaire has stimulated me to again email you with several suggestions that in my view would make the 5000PVR more user-friendly. I also own a SKY+ digibox PVR and many of my suggestions result from my experience with this apparatus, whose interface in my view is much more user-friendly than the Topfield. Here are some of my wishes.

     

    1. I would like to see the following speeds for both fast forward and rewind x2,x6,x12,x30 (similar to SKY+)

     

    2. The EPG should be automatically downloadable at a given time every day. The time could be specifiable in the setup menu

     

    3. It should be possible to play back a program while it is still being recorded (similar to SKY+)

     

    4. When a recording is stopped and play is pressed again, it should be possible to replay it from the previously stopped position (similar to SKY+).

     

    5. It would be better if the timer list was combined with recorded list, e.g. by listing pending/future recordings after previous recordings. This would reduce the number of buttons that need to be pressed and simplify the interface. (similar to SKY+)

     

    6. The "delete" buttons should be consistent. At present "white" is for deleting entries from recorded list and "green" for deleting objects from timer list.

     

    7. The EPG should be completely browsable while keeping current program in the small box on the screen.

     

    8. An EPG format similar to the Sky digibox (fonts, size etc.) is desirable.

     

    9. It would be nice if there was the possibility of an additional box at the bottom of the screen which, when activated, gives the present and next program and which can be browsed to inspect this information for other channels than the one that is being watched (similar to SKY+)

     

    10. A redesign of the remote control is very desirable. This should rationalize tasks and reduce the number of buttons that need to be pressed to accomplish them. For example, tasks like the UHF button could be relegated to the menu. Other buttons could be used to carry out more than one task. The SKY+ remote would be a good model to base a revised remote control on.

     

    11. The English text. "Adjusting the dish for the Receiving" is not good English. lt should be changed to "Moving the dish"

     

    12. It would be nice if the channel name could be in the LED readout

     

    13. Of course faster zapping is always desirable.

     

    That's all for now.

     

    Best regards,

     

    "

×
×
  • Nieuwe aanmaken...