Ga naar inhoud


supercop1973

Lid
  • Items

    98
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door supercop1973

  1. er zit al enkele dagen een enkele twin LNB in, ook toen had ik na 19.00 uur een teruglopende kwaliteit op 11739 tot 70 % omstreeks 23.00 uur. Om 07.00 uur was het weer vrolijk 85%.

     

    Vandaag nieuwe f-connectoren buiten aangesloten op de bestaande coax en voor een test nieuwe coax aangesloten via het ventilatierooster naar binnen gebracht. Vanavond nog steeds 85% op 11739. Ik dacht toen het zal toch niet de coax zijn die vervangen moet worden. In het donker trapje omhoog gegaan en toch maar even de bestaande coax aangesloten en ook daar 85% op 11739.

     

    schiet mij maar lek.....ik weet het niet meer.

     

    morgen de gt- mdt43 duo lnb eens terug hangen, kijken wat die dan doet.

     

    schotel is afgesteld op de astra 3 en de duo lnb hing op het linker pootje, de 23.5. Woon in tussen Arnhem en Nijmegen in.

  2. tsja....dat dacht ik ook. De temperatuur zal om 23.00 uur gisteren toch niet veel verschillen met vandaag 07.00 uur

     

    de GT duo LNB is een 1 jaar oud, maar ik dacht ooit een keer gelezen te hebben dat die kwalitatief niet de beste zijn?

     

    De enkele LNB die er nu op zit is al zeker 10 jaar oud.

     

    Zal nog eens kijken of ik ergens een andere lnb kan scoren.

  3. Ik dacht ook aan de coax, maar nu (om 07.00 uur) staat die weer vrolijk op 84%. Einde van de middag gaat die langzaam teruglopen lijkt het wel.....en alleen op de 11739 frequentie.

     

    Aangezien de afstand van LNB naar de ontvanger binnen slechts 15 mtr is overweeg ik om een een stuk coax rechtstreeks op de LNB aan te sluiten(door het ventilatierooster) en te kijken wat die doet.

  4. Ik heb een merkwaardig probleem sinds een aantal dagen. Ik heb een GT Duo LNB Twin gemonteerd en het valt mij sindskort op dat in de avond de ontvangst kwaliteit op de frequentie 11739 op 23.5 graden(NL2 HD, SBS6 HD, Foxsports 1 etc..) terugloopt van 85% in de middag naar 70%. Signaalsterkte blijft wel stabiel en zit tegen de 87 a 88%.

    Het vervelende hier aan is dat mijn ontvangers SAB Titan 1 3606 en Sab Titan 1 3602 blokvorming en stilstaan beeld gaan geven als ze in de buurt van 70% komen. Sinds de overgang naar 8PSK heb ik daar last van gekregen.

     

    Vanmiddag de Duo LNB twin vervangen door een DUO LNB single omdat ik dacht het zal wel de LNB zijn of zo met de koude of zo...Maar op dit moment (20.00 uur) loopt die kwaliteitsmeter ook weer terug. Het rare is alleen op de 11739, de ander veel gebruikte freqenties(12187, 11856, 12129) hebben hier geen last van.

     

    Iemand een idee waar dit aan kan liggen?

  5. opzegformulieren(2 stuks) ingevuld voor basis HD en een brief voor de settop 1,50. Ik weet mijn abonneenummer voor die settop niet, ga ervanuit dat ditzelfde is als voor mijn basis HD. kan ik dat ergens zien.? Als ik inlog is dat altijd met het Basis HD gebeuren. Wat raden jullie aan, de brieven los of samen in 1 envelop?

  6. vanochtend was mijn schoonvader er met een nieuwe single DUO LNB(merk Best, wie kent het niet? zag op een_of_andere_veiling_site een soort gelijke staan) die hij nog bleek te hebben en warempel gewoon normaal beeld op zowel de Astra 1 en 3. Ik schaf dus maar voor 40 euro een goede nieuwe DUO LNB (twin) aan. Een nieuwe AMBQ24 is mij te duur. Die kosten gemiddeld 60 euro en ik heb maar 2 aansluitingen nodig.

     

    Waarom die Maximum het niet helemaal goed doet is mij ook een raadsel. Het probleem doet zich ook alleen voor bij de 8PSK zenders/frequenties. De rest werkt normaal.

     

    Welk merk raadt je mij aan naast die Maximum AMBQ24?

     

    Ik woon overigens in Elst GLD (tussen Arnhem en Nijmegen).Maakt dat nog wat qua hartafstand?

  7. ik heb even zitten googlen en weet het haast zeker dat ik ook een schwaiger schotel heb, 78 cm. Staat er echter niet zo duidelijk op. Eea volgens mij in NL alleen te krijgen bij 1 bepaalde internetwinkel. zag wel dat ze daar een andere multifeedhouder hebben die 61,99 kost waarop ik wel smalle LNB,s kan plaatsen met 3 graden en dat kan ik nu duidelijk niet. ik heb nu die korte aluminium van ongeveer 10 cm. staat ook op hun site.

     

    Wil echter eerst een nieuwe duo LNB gaan proberen. is stukken goedkoper als 2 LNB smalle Alps, 2 diseqc, multifeedhouder.

  8. Om alleen de astra 1 en 3 te kunnen ontvangen in Nederland. Is een triax 64cm schotel icm een canal digitaal Duo LNB voldoende. Wat is het reden om geen triax schotel te nemen?

     

    er hangt al een 78cm. Moet alleen nu keuze gaan maken of DUO LNB(goedkoopste oplossing) of losse LNB's met diseqc. De aluminium LNB houders zijn denk ik te breed om astra 1 naast de 3 fatsoenlijk te laten functioneren. Ik las hierboven iets van een hart afstand van 46 mm of zo. De hartafstand lege LNB houder is nu 60mm.

  9. Nou weg met het plan van de Inverto Multiconnect als ik dit zo lees.

     

    Ga dan toch nog maar het plan van Sprietje volgen en een nieuwe DUO LNB aanschaffen om te kijken of ik dat nog aan de gang krijg. Ik snap er nog steeds niets van dat bij de 2e overschakeling naar 8PSK een aantal zenders blokjes gaven bij mijn oude Maximum AMBQ24 LNB. Vraag me af of die wel geschikt was voor mijn merkloze oude 80 cm schotel.

    Het was of bij sport1HD blokjes of bij NL2 HD blokjes. LNB draaien gaf verlies bij een van de twee frequenties(12129 of 11739).

     

    Wat raden voor duo LNB(twin) aan bij een 78 cm schotel (geen triax).

  10. bedankt voor de tip

     

    ik zal het eens ga proberen voordat ik geld ga uitgeven. Kan zo maar kleine moeite, groot financieel plezier zijn.

     

    het trucje van uitrichten van de duo LNB op de astra 3 hebben we wel gedaan. Allleen niet van aansluiting gewisseld. Dus dat kan ik nog doen.

  11. De reden van overstap is dat mijn Duo LNB problemen had met de 8PSK zenders op de astra 3 (sport1, Film1, NL2 HD, SBS6 HD etc...) de andere HD astra 3 gaven gewoon beeld. Ik moest de duo LNB zodanig hoog draaien dat als ik goed beeld had op Sport1 HD ik storende blokjes had op NL2 HD. Draaide ik de LNB weer terug viel sport1 HD in de blokjes.

     

    Schotel vervangen, andere ontvanger eraan, bekabeling + stekkers nagekeken allen zonder resultaat. Nu met een aparte (oude) normale Twin LNB gewoon beeld op de 8PSK zenders. Ik had een Maximum Duo LNB 24 AMBQ.

     

    Schotel nu laten uitrichten op de Astra 3 met een lege aluminium houder er strak tegen aan voor de Astra 1. Die lege houder is volgens de vakman die erbij is geweest ook uitgericht. Het lijkt erop dat hier qua ruimte ook een normale twin LNB in kan, maar ik kan mij vergissen. Maar jullie zeggen dus dat niet niet kan en dit een smalle LNB moet zijn?

     

    Zou natuurlijk ook een nieuwe duo LNB kunnen kopen en het weer opnieuw kunnen proberen.

  12. Ok. Welke switch 2/1 raden jullie aan?

     

    En wat is gangbare lengte aan coaxkabel van LNB tot aan de switch. Ik wil de schuur in gaan met die twee switchen maar zit dan gauw aan 2 mtr coax kabel.

  13. Hallo,

     

    Ik heb 2 ontvangers staan (1 coax naar de woonkamer en 1 coax naar de slaapkamer) en een 80 cm schotel. Vandaag bleek de Maximum Duo LNB niet goed meer te zijn. Besloten om twee losse twin LNB op een rail te gaan plaatsen voor astra 1 en 3.

     

    Aangezien ik nog een oude twin LNB had liggen deze vooralsnog op de astra 3 uigericht, aangezien ik wel beeld wil hebben. Ga in de loop van de week wel een nieuwe twin LNB aanschaffen voor de astra 1.

     

    Heb ik nu 2 diseqc switchen 2/1 nodig of zijn er switches in de handel waardoor ik het met 1 af kan? Zo ja welke raden jullie aan?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...