Ga naar inhoud


Xevor

Lid
  • Items

    48
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Xevor

  1. Ik heb vandaag mijn schotel opnieuw laten inrichten en om alle kanalen goed te zetten heb ik een uur geleden gedrukt op "factory settings". Er stond dat de Dreambox zou worden teruggezet naar de fabriekinstellingen en dat de Dreambox zelf automatisch opnieuw zou herstarten.

     

    Ik heb echter een kwartier gewacht en zag dat er weinig gebeurde dus ik haal de stekker eruit en deed het er weer in. Maar hij blijft dezelfde scherm tonen.

     

    Het enige wat ik krijg te zien is het beginscherm van Sifteam Enigma 1.9.4 waarin er rechtsboven staat LOADING...

     

    Verder kan ik de Dreambox ook niet meer per IP benaderen om de firmware er volledig van af te halen en een nieuwe erop te zetten..

     

    Iemand enig idee wat ik zou kunnen doen??

  2. Ik heb momenteel een schotel en ontvanger. Ik wil er een ontvanger bijkopen en na verschillende topics en reviews te hebben gelezen ben ik uitgekomen op Xtrend ET 9000.

     

    Mijn huidige schotel is momenteel niet optimaal afgesteld en de LNB's die ik gebruik zijn ook al zo'n 8 jaar oud. Ik wil deze vervangen door nieuwe LNB's van topkwaliteit en ze laten afstellen. Wat ik graag zou willen weten is welke LNB's geschikt zijn.

     

    Ik wil graag twee receivers aansluiten op de schotel om zowel Hotbird als Astra te gebruiken. Momenteel heb ik er ook een motor aan hanger, maar die loopt niet altijd soepel waardoor ik geen gebruik meer wil maken van een motor.

     

    Dus graag hoor ik wat jullie suggesties zijn hierover!

     

    Thnx smile

  3. Het is nu gelukt om Hotbird te ontvangen op mijn Dreambox.

     

    Ik heb na wat gedraai met de motor op de Topfield de Hotbird positie gevonden, daarvoor had ik een setting lijst gedownload met Hotbird kanalen en die op de Dreambox gezet en ik kan de zenders nu bekijken.

     

    smile

     

    Nu alleen nog een vraagje, hoe kan ik een image uploaden? Ik heb in de expert menu geen software update staan, heb ik daarvoor een hardeschijf nodig of moet ik wat in de instellingen ergens veranderen?

     

    Bedankt!

  4. Ik denk dan dat ik maar op zoek ga naar iemand om het professioneel te komen afstellen.

     

    Het is nu wel vaag geworden, de Hotbird kanalen op mijn Topfield doen het nu ook opeens niet meer terwijl ze het twee dagen geleden nog gewoon deden.

     

    Ik krijg gewoon een goed signaal maar geen beeld en hij kan ook geen kanalen vinden, alleen radio zenders. (topfield)

  5. Bedankt voor de reacties!

     

    Ik heb met behulp van de web interface satfinder Astra weten te kunnen vinden, maar er is een probleem voor het vinden van Hotbird.

     

    Om Astra te kunnen vinden ging ik naar de menu voor de configuratie van de rotor, daar heb je ergens zo'n lijst waar je posities kan instellen en opslaan en een satelliet frequency kan selecteren.

     

    Daar had ik Astra geselecteerd en ook in de webinterface had ik toen Astra geselecteerd, uiteindelijk gaf de satfinder aan dat ik een hoog signaal had en geen ber en een lock dus had ik de positie opgeslagen en kon ik op zoek gaan naar de zenders.

     

    Astra deed het toen, toen dacht ik hetzelfde te kunnen doen voor Hotbird, maar Hotbird staat niet in de lijst daar, bij de web interface staat die er wel en kom ik uiteindelijk na het draaien op een hoog signaal en geen ber, maar bij het zoeken via de receiver krijg ik wat anders te zien dan de resultaten van het webinterface, volgens mij neemt die gewoon de frequency over van de geselecteerde provider in de receiver.

     

    Nou dacht ik misschien is het dan mogelijk om in de menu van het zoeken op zoek te gaan naar Hotbird, maar daar kan je niet de positie van de motor veranderen (naar rechts / links laten draaien). En als die al zelf gaat draaien dan komt die iig niet op de positie van Hotbird uit terwijl Astra al is gevonden.

     

    Ik dacht zelf aan om de firmware te update en een nieuwe image erop te zetten, maar ik kan maar geen software update vinden in de expert menu van de Dreambox, die staat er gewoon niet bij, in het boekje en op internet staan allemaal screenshots waar er wel een 'linkje' naar software update staat in de expert menu maar bij mij staat die er niet bij.. Zou dit kunnen komen omdat ik geen hardeschijf heb aangesloten?

  6. Origineel bericht van: WanWizard
    Origineel bericht van: Xevor
    Ok, ik lees nu dat bij een Dreambox de schotel optimaal afgesteld moet zijn..

    Dat is niet specifiek dreambox, dat is voor elke ontvanger zo. wink


    Ik had anders wel ontvangs met mijn Topfield receiver, toen het regende of er een beetje wind kwam had ik trouwens geen signaal meer, en niet alle kanalen kon ik ontvangen, maar de meeste wel.

    Bij mijn Topfield receiver had ik geen lock geval wat je hier bij een Dreambox wel hebt, blijkbaar, maarjah ik heb zelf weinig verstand van satelliet receivers zelf dus ik kan er ook helemaal naast zitten.

    Origineel bericht van: WanWizard
    Origineel bericht van: Xevor
    Om de kanalen op topfield te kunnen ontvangen heb ik gewoon met de hand de kanalen te proberen vinden, maar ik denk dat dat nu wel moeilijk gaat worden.

    Waarom? Ik denk dat je rotor gewoon niet goed geconfigureerd is, en de box dus naar de verkeerde satelliet zit te kijken.


    Ik krijg bij een handmatige transponderscan dit te zien als ik hotbird selecteer met een werkende frequentie:

    SNR: 64%
    AGC: 99%
    BER: 16448

    Kan het dan nog steeds zo zijn dat die naar andere salliet zit te kijken?

    Origineel bericht van: WanWizard
    Origineel bericht van: Xevor
    Dus dat wordt een satfinder apparaatje kopen of iemand het laten afstellen

    Ik heb mijn schotel gewoon afgesteld met de satfinder die in de PLi image ingebouwd zit. Laptop wireless naast de schotel, satfinder open. Instellen was zo gebeurd hoor.


    Ik ga maar eens kijken hoe dat precies in elkaar zit laugh

    Bedankt voor je reactie iig

    Edit: satfinder is trouwens gewoon dat signaalmeting toch :P?
  7. Ok, ik lees nu dat bij een Dreambox de schotel optimaal afgesteld moet zijn..

     

    Om de kanalen op topfield te kunnen ontvangen heb ik gewoon met de hand de kanalen te proberen vinden, maar ik denk dat dat nu wel moeilijk gaat worden.

     

    Dus dat wordt een satfinder apparaatje kopen of iemand het laten afstellen

  8. Ik heb vandaag mijn Dreambox ontvangen, omdat ik nog nooit met een Dreambox hebt gewerkt lukt het mij niet echt om het allemaal zo goed in te stellen.

     

    Ik had hiervoor een Topfield met twee LNB's (waarvan er eigenlijk maar 1 wordt gebruikt) en een disecq motor.

     

    Vandaag had ik de Topfield eruit gehaald en de Dreambox aangesloten, de motor stond al op de positie van Hotbird eigenlijk, ik kreeg al gelijk na het opstarten enkele set-up vragen, ook over de motor waar ik de lengtegraad enzo kon invullen, die heb ik maar geskipt omdat ik niet echt wist wat ik daar moest invullen aangezien de motor al op de goede positie stond van Hotbird.

     

    Toen ben ik maar eens gaan kijken of ik kanalen kan ontvangen, ik probeer nu een tijdje naar de kanalen te zoeken maar ik kreeg eerst bij automatisch te lezen dat de lock ofzo niet werd gevonden en bij handmatig kreeg ik 0 resultaten.

     

    Misschien handig om de signaalmeting te weten:

     

    SNR: 64%

    AGC: 100%

    BER: 8224

     

    Iemand enig idee wat ik het beste zou kunnen doen?

  9. Beste sat4all leden,

     

    Ik maak al ruim drie jaar gebruik van een Topfield TF 4000PVR receiver, het is echt een geweldige receiver en ik heb er nooit mee problemen mee gehad.

     

    Maar ik heb al een paar jaar een eigen voetbal site en sinds een jaar heb ik twee verschillende hardware gekocht om beelden van de opgenomen hardeschijf over te zetten naar mijn PC, een Dazzle DVD recorder en een MP4 speler met een recorder functie, nou is dit allemaal soepel verlopen en zijn er geen problemen geweest, maar ik merk wel kwaliteitsverschil, alhoewel de Dazzle DVD recorder in DVD kwaliteit zou moeten zijn, maar ik weet dat er een verschil is tussen wat er op de Topfield hardeschijf is en wat ik binnenkrijg.

     

    Ik had anderhalf jaar terug een USB connector gekocht om in te bouwen in de Topfield maar daar ben ik nooit aan toegekomen omdat ik bang ben dat ik iets sloop.

     

    Wat ik nu wil is een receiver met een USB mogelijkheid om (opgenomen) beelden heel gemakkelijk over te zetten naar een PC in hoog kwaliteit.

     

    Dus mijn vraag is wat raden jullie mij aan?

     

    Alvast bedankt!

  10. Ik heb eens even gekeken zonder de motor.

     

    Astra is dus East 19 graden en Hotbird East 13 graden.

     

    Het probleem is dat als mijn schotel naar 13 graden gaat van Astra dat die naar links gaat (van buiten gekeken). En misschien dat die nog op 0 graden kan komen maar veel verder kan die niet gaan want anders komt die tegen de muur aan. Betekent dit nou dat wij het westen niet kunnen ontvangen?

     

    Overigens heb ik tijdens het bewegen ook geprobeerd om Sirius te ontvangen want dat is toch EAST 5 graden, maar dat is niet gelukt. Astra en Hotbird lukt gelijk maar Sirius krijg ik maar geen signaal. Misschien dat het aan de bomen ofzo ligt <img src="/forums/images/graemlins/tongue.gif" alt="" />

     

    Maarjah mijn vraag was dus kan ik nu de satellieten in het westen wel ontvangen?

  11. Bedankt sevensheaven ik heb via google de volledige url gevonden (laatste stukje gewoon ingevuld).

     

    @Thomas2000 ik zal dat eens gaan doen.

     

    Nu ik dit aan het posten ben heb ik een groot probleem ontdekt. Wat ben ik toch dom geweest. Heb ik niet eens moeite genomen om te lezen wat er op de motor nou precies staat.

     

    ELEVATION: 52 graden

    LATITUDE: 38 graden

     

    <img src="/forums/images/graemlins/blush.gif" alt="" />

     

    Morgen dus opnieuw proberen. Schotel om dat 'paal' plaatsen is niet moeilijk maar om dat ding van de motor plaatsen is bij onze schotel met al die geroeste bouten en alles niet zo makkelijk. Ik had vorige keer zo'n spierpijn en uiteindelijk lukte het mij ook niet om het vast te maken <img src="/forums/images/graemlins/tongue.gif" alt="" />

  12. Sorry misschien een beetje dom maar wat moet ik nu doen dat hele ding weer los maken en naar het zuiden richten of zo laten, schotel erop aansluiten receiver aandoen en dan met behulp van de receiver de motor naar het zuiden laten bewegen?

     

    Ik wil jullie in ieder geval allemaal tot zover bedanken dat jullie tijd nemen om mij hiermee te helpen! super!

  13. Het is een BigSat Diseqc 1.2 motor.

     

    Ik heb nu alles uit elkaar gehaald en motor weer aan de paal vastgemaakt. Ik heb geprobeerd het wat preciezer te doen (wel zonder kompas en waterpas). Nu staat er in een van de handleidingen dat je het spul naar het magnetische zuiden moet richten. Wordt daarmee ook de motor bedoelt?

     

    Een foto van de huidige situatie:

    img1657smallfc8.jpg

     

    Ik heb geen kompas dus ik heb geen idee waar het magnetisch zuiden is <img src="/forums/images/graemlins/tongue.gif" alt="" /> Zal ik dan maar toch een kompas gaan kopen?

     

    Mijn volgende stap is om de schotel op 28 graden in te stellen (staat nu volgens mij op 40) en het weer aan te sluiten.

     

    Ben ik ongeveer goed bezig?

     

    (btw breedtegraad van de motor had ik eerst op 51 graden gezet maar staat nu op ongeveer 52.2 graden nadat ik op zo'n site had gekeken waar ik postcode, straat en plaats en alles moest invullen)

×
×
  • Nieuwe aanmaken...