Ga naar inhoud


kokf

Lid
  • Items

    169
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    1

Berichten die geplaatst zijn door kokf

  1. Wat be doel je met "multi quick botton" ?

    Zit dat soms onder de F1, F2 of F3 knop van de ET8000 afstandbediening? (in openatv) 

    Nee, dat is zo'n plugin waarmee je heel veel mogelijkheden hebt om met name de kleuren knoppen toe te wijzen. incl longpress varianten. Met die F-knoppen valt vooralsnog niets te beginnen.

  2. de skin valt juist precies goed op het scherm.

    het is de overscan in je tv die er de oorzaak van is.

    beter uitzetten.

    Het ligt overduidelijk aan mijn TV. Maar dat is ondertussen een danig treurig model dat ik dat niet kan bijstellen. Enig alternatief is de skin positionering aan te passen. OF een nieuwe TV natuurlijk :-)

  3. Ik vind de OpenATV wel mooi. Maar nu voor mijn ET8000 toch overgestapt op OpenPli. Paar dingetjes werkte niet goed (deepsleep, multi quick botton en de skin/OSD liep deels buiten mijn TV-scherm). De support is feitelijk alleen in het duits en Google translate maakt een potje van die duitstalige forums. Had ik destijds maar beter opgelet in de klas.

    OpenPli is met zijn simpele default skin ook net iets sneller (vooral bij het opstarten). Ook hier viel de skin/OSD gedeeltelijk buiten beeld, maar die kon ik herpositioneren met een plugin. Ik heb wel een aantal plugins met de hand moeten installeren omdat ze niet bij Pli standaard in de lijst staan.

     

    Misschien ga ik OpenATV ooit nog een keer proberen. Door de (full system) backup mogelijkheid is het zo gepiept om iets anders te proberen.

    • Like 1
  4. Ik heb de default skin van openatv. Als ik de PiP probeer staat bij het schakelen van kanalen de tijd rechtsboven steeds voor het PiP schermpje. Kan je één van de twee van plek veranderen. Ik kon het zelf niet vinden.

    Als de PiP actief is krijg je een alternatief menu met de blauwe knop. Daarin kan je de PiP instellingen aanpassen. oa de positie en de grootte van het PiP window. Eerlijk gezegd vind ik dit wel ongemakkelijk verstopt.

  5. Kan iemand met een lopend HD Actie-pakket bevestigen dat bij dit pakket de bijbehorende SD-zenders echt niet te zien zijn?

    Nieuwe smartcard met Actie HD pakket geeft bij mij zowel de 14 HD kanalen als de gewone +/- 12 SD kanalen. Mijn oude SD ontvanger heeft het zelfde ontvangst als met het settoppakket/standaard pakket

  6. Ik heb net een nieuwe CI kaart van CanalDigitaal. In mijn oude DM7020 werkt hij prima. Maar als ik hem in mijn nieuwe ET8000 stop (ongeacht het kaartslot en chip onder/boven) lijkt de kaart niet herkent te worden. Ik draai OpenATV. In het gewone menu bij instellingen, Common Interface zie ik alleen een leeg scherm met Slot 1 erboven. Ik kan alleen maar Exit gebruiken. Bij softcams will CCcam geen kaart herkennen en OSCAM lijkt ook niets te doen.

    CCcam doet het trouwens wel als ik via het netwerk naar de DM7020 ga.

     

    Heb ik een hardware probleem?

  7. Ik ga het snel merken. Ik las net op de brief dat mijn oude settop abbo binnen enkele dagen na dagtekening (brief met smartcard van mijn nieuwe HD-Light abonnement) zal aflopen. Ik meld terug tegen die tijd. Knullig trouwens als ik ineens geen tv meer kan kijken in de slaapkamer. Of helemaal niet, als mijn bestelling van mijn nieuwe HD ontvanger nog langer uitgesteld wordt.

  8. Volgens mij is er niets kaler dan een SetTopBox pakket. Of bestaat er een pakket waar geen nederlandse RTL en SBS zenders zitten? Ben dus benieuwd wat je moet hebben voor 6 gratis maanden.

     

    Verder, als ik mijn HD ontvanger en mijn nieuwe kaartje binnen heb zou ik uit kunnen proberen of die SD zenders met het actie Pog te ontvangen zijn. Echter ik heb op de slaapkamer nog een SD ontvanger. Dat zou zuur zijn als die ineens geen NPO1-2 meer kan ontvangen. Die ga ik ook nog wel vervangen, maar ik wilde het stapje voor stapje doen.

     

    Dus ik wil ook graag weten of iemand kan bevestigen dat je wel of geen NPO1-3 SD zenders meer kan zien met zo'n HD Actie pakket.

  9. Tja "Tot". Bij dit soort clubs weet je nooit of je de beste deal te pakken hebt. Misschien krijg je die 6 maanden gratis als je dreigt te vertrekken. Dan moet je dus bellen. Ik heb in elk geval de 6 maanden korting genomen. Dat is nog 6 maanden mijn huidige settopbox tarief.. En daarna een tientje voor 13 HD kanalen. Misschien komt er nog een beter bod. 

  10. Hallo Allemaal,

     

    Ik ben van plan dit mooie apparaat binnenkort aan te schaffen ,moet wel eerlijk zeggen dat ik totaal nieuw ben ik deze wereld maar heb een en ander goed doorgelezen en ben overtuigd van de vele (extra)mogelijkheden die dit apparaat mij gaat bieden . Ik heb op dit moment de  upc horizon mediabox. Zijn er toevallig meer mensen die ervaringen hebben met de Xtrend ET-9500 HD in combinatie met upc horizon? En wat heb ik buiten de Open Pli  software nog meer nodig om te kunnen zien wat ik graag wil zien  ;)

    Graag zie ik jullie reactie tegemoet !

    Volgens mij is de Xtrend ET-9500 er één van de vorige generatie.

     

    Recente Xtrend boxen zijn de ET10000 (incl 4 tuners 550 euro), ET8000(incl 3 tuners 340 euro), ET7500 (incl 1xdvb-c + 1 extra tuner +/- 230 euro?) en ET7000 (1xdvb-s). De 7500 en 7000 liggen nog niet in de winkel. Van het weekend wordt mijn ET8000 geleverd en ik wacht nog even op een 7500. Verder ik ga ook met UPC aan de gang en UTG en Hbbtv. Ik laat hier ergens mijn ervaringen wel landen.

     

    Overigens lijkt mij de ET9500 ook een mooi apparaat

  11. Ik begrijp dat zowel OpenATV en OpenPLI prima draaien op een ET8000. En ik kan waarschijnlijk ook de standaard software draaien die met de ET8000 mee komt. Ik had tot nu toe een paar oude dreamboxen en ben handig genoeg om die software er op te krijgen.

     

    Elders rond neuzend lees ik oa.

    In grote lijnen is OpenATV een Pli die je veel meer mogelijkheden biedt om de zaken naar je hand te zetten. Dus wil je graag wat tweaken gebruik dan OpenATV. Liever een image dat zonder veel instellingen meteen goed werkt, dan is Open Pli je ding.

    Klopt dit nog steeds, ook voor een ET8000? Ik ga proberen om naast sateliet ook fta UPC kanalen te ontvangen  (2*dvb-s en 1 DVB-c). Ik wil ook eens kijken wat HbbTV oplevert. Xtrend levert zelf een plugin daarvoor. Werkt die op OpenATV en OpenPLI. En uitzendinggemist lijkt me ook interesant (standaart en via UPC). Verder misschien nog tips om een keuze te kunnen maken. 

  12. Ik heb nog een settoppakket met een groen kaartje van 80 euro per jaar. Deze week heb een HD-ontvanger gekocht. En ging effe kijken wat voor mij de beste keus was. Ik vond toen bij CanalDigitaal een aanbieding voor een HD-actiepakket. 15 populaire zenders, waarvan 12 in HD. Je betaalt de eerste 6 maanden € 6,66 per maand en daarna het reguliere tarief van € 9,95. Totale looptijd abonnement: 12 maanden.

    Om hiervan gebruik te maken moest ik eerst naar http://www.canaldigitaal.nl/meerhdaanbieding/ en daar heb ik mijn gegevens ingetoetst. En aangegeven dat ik een HD ontvanger heb (andere: Xtrend 8000). Overigens, wegens een foutje in het formulier moet je een HD ontvanger uit hun lijstje kiezen, anders kom je met een javascript foutmelding vast te zitten. Vervolgens kwam ik op http://www.canaldigitaal.nl/blijfkijken/ waar ik het het 'HD Actiepakket kon kiezen. Eerder was ik daar al direct naar toegegaan, maar toen kreeg ik ongeacht correcte gegevens steeds de foutmelding 'De opgegeven smartcard/postcode combinatie is onjuist'. Dus toen het uiteindelijk via een omweg wel werkte heb ik meteen maar besteld. Ik zit met mijn settoppakket nu op 80 euro en dat wordt met het HD-actiepakket 120euro. Tja, maar wel goedkoper dan het het BasisHD pakket van 210 euro per jaar.

  13. Wellicht kun je in aanmerking komen voor het 'HD Light' actiepakket van €9,95 per maand.

    http://www.canaldigitaal.nl/blijfkijken/

     

     

    Volgens mij kun je daar alleen aanspraak op maken als je een van de geselecteerde gebruikers bent die hieromtrent een brief van CD hebben ontvangen.

    Om op die aanbieding in te kunnen loggen moet je over de inloggegevens beschikken zoals vermeld in de brief.

    Dus als cameraman een brief heeft ontvangen zou het misschien mogelijk zijn.

     

    Ik heb mij als test met mijn gegevens ingelogd en dan krijg ik een foutmelding 'De opgegeven smartcard/postcode combinatie is onjuist' terwijl de ingetoetste gegevens toch echt wel correct zijn.

     

    Jürgen. Dat was voor mij het zelfde. Maar daarna ging ik naar http://www.canaldigitaal.nl/meerhdaanbieding/ en daar heb ik mijn gegevens ingetoetst. En aangegeven dat ik een HD ontvanger heb (andere: Xtrend 8000). Overigens, wegens een foutje in het formulier moet je een HD ontvanger uit hun lijstje kiezen, anders kom je met een javascript foutmelding vast te zitten. Vervolgens kwam ik weer de eerder genoemde http://www.canaldigitaal.nl/blijfkijken/ pagina met het 'HD Light' actiepakket van €9,95 per maand (en 6 maanden korting). Toen werkte die pagina wel. Ik heb meteen maar besteld. Ik zit met mijn settoppakket op 80 euro en dat wordt nu 120. Tja, maar wel goedkoper dan het het BasisHD pakket van 210 euro per jaar.

     

    Overigens. Ik ga er van uit dat die €9,95 per maand wel in plaats is van met settop abbo. Ik heb geen enkele tekst gelezen die het had over extra tov bestaande pakket. Dus .... En anders zou het ook wel een heel slecht aanbod zijn. 

  14. Als je de tv-stream toch re-streamed via een 'tussen systeem' dan kan je beter een echte restream oplossing gebruiken. Vorig jaar hadden we daar een draadje over. Bij mij werkt dat nog steeds prima. HD kanalen doen het daarbij even goed als SD kanalen. Centraal staat dan een pc met vlc. Je kan de scriptjes gebruiken die in die draad staan, maar er is vast al een app die werkt zonder scriptjes.

  15. Origineel bericht van: paulie89
    Misschien helpt een Fritz!box wel (is relatief simpel als VPN te gebruiken). Is ongeveer hetzelfde in prijs als de draytec


    Ik heb eerder gemeld dat er op internet werd gemeld dat je met Android een vpn verbinding kon leggen met de Fritz!box. Maar dat was voordat ik de box in huis had. Het is me niet gelukt om dat werkend te krijgen (android 2.1). Aangezien mijn openvpn gewoon werkt houd ik het daarbij. Is het bij jou of iemand die je kent wel gelukt?
  16. Je moet de vlc-videostream poort ook forewarden. Ik quote mezelf uit een eerdere post:

     

    Voor gebruik van 3G moet je ook je router configureren om de webbrowser (poort 80) en vlc-stream(poort 554) door te routen naar je vlc-server (zie eerdere posts). Alhoewel een VPN van android naar huis de voorkeur heeft. Dat biedt gemak (werkt transparant WLAN en 3G) en is veilig (geen poorten open zetten).

  17. V-player werkt niet op mijn apparaat. Misschien straks als ik android 2.2 installeer. Dus over V-player weet ik niets. De standaard player doet het bij mij meestal prima, vaak wel even wachten. Je moet eerst testen op je WLAN. Anders krijg je ook firewall of zelfs internet provider gedoe. Alhoewel, jij hebt toch een VPN. Dan zou het altijd moeten werken. Misschien probeer je 3G terwijl je slechts gprs ontvangst hebt. Dan gaat het niet werken.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...