Ga naar inhoud


Pien

Lid
  • Items

    46
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Pien

  1. Wegens overstap naar glasvezel verkoop ik mijn Vu + Duo 2 van december 2014. Weliswaar 7 jaar oud maar doet het nog prima. Heeft 1 TB HDD en 2x DVBs2 Tuners. Er heeft altijd Open Pli op gedraaid maar je kan er feitelijk alles op flashes. Nu op fabrieksinstellingen.

    Tevens aanwezig een Visiosat bi sat, met staander en tegelvoet , 2 switches, LNB's, en ongeveer 30 meter coax met buizen om ze van regenwater te beschermen. De schotel staat op een plat dakje, is bij te komen met ladder of via zolderraam. Moet daar nog wel worden weggehaald. Mogelijk is 1 van de LNB's kapot maar ik kon er niet bij dus weet het niet zeker, kan ook gewoon verschoven zijn.

    Zie voor alles bijgaande foto's. 

     

    Prijs: n.o.t.k. Vooralsnog €30,-

     

     

    IMG_1638.jpg

    IMG_1639.jpg

    IMG_1641.jpg

  2. Hallo Harry,

    die proxy is het toch niet.

    Ga eens naar delen onder systeemvoorkeuren, daar moet je in dit protocol (dis via CIFS) wel bestandsdeling aanzetten. Je kiest daar dan de mappen die je wilt delen en de gebruikers die dit moeten kunnen. Die geef je zowel lezen als schrijven bevoegdheid. Dan in dit scherm van delen naar opties, daar kan je dan kiezen voor "deel bestanden en mappen via SMB". Je moet dan wel je wachtwoord voor deze gebruiker weer opgeven. Dus de gebruiker aanvinken en wachtwoord opgeven.

    Ik had me dus vergist met waar dat SMB stond, sorry voor de verwarring.

    Dus hier bestandsdeling inschakelen, maar kijk ook even onder toon info als je in finder op de naam van je map gaat staan of de bestandsdeling daar ook aan staat.

    Ik hoop voor je dat het dan wel werkt.

    O ja, alleen SMB aanvinken, AFP en FTP dus niet.

    Zorg dan wel dat je via Idreamx regel 8 van je etc/samba/smb.config aanpast, daar de naam van je computer invullen.

     

    Groetjes, Pien

     

    edit: het kan zijn dat lezen en schrijven bevoegdheid niet voldoende is, dan moet je beheerdersrechten geven als je die niet al hebt.

  3. Hallo vuscan,

    waardeloos dat het niet lukt.

    Wat betreft die CIFS share, ik kon in snow leopard via systeemvoorkeuren naar netwerk, dan naar geavanceerd en daar kon ik kiezen welke soort verbinding ik wilde, via AFP (apple protocol) of via SMB (windows protocol) en nog een (FTP? ben even vergeten welke). Ik dacht dat dat bij netwerk stond, geavanceerd en dan misschien onder proxy? Gek dat je dat niet kan vinden. Ik heb nu Lion en er zijn dingen veranderd, dus ik kan het niet voor je nakijken.

    Welk image gebruik je? Ik heb namelijk Pli en daarin kan ik onder netwerk geen mountview vinden.

    Bij servershare heb je staan /Users/documents/mapnaam. Toen ik het via CIFS deed, had ik daar alleen de naam van de map die ik wilde delen staan, bij voorbeeld alleen Pien, geen slashes, geen subfolder. Ik kan me herinneren dat het niet lukte om Pien/films (voorbeeld) te laten werken.

    Bij lokaal gedeelde map had ik ook alleen een naam staan, bij voorbeeld ook alleen maar Pien, verder niets, geen slashes.

     

    Hoop dat dit je verder helpt.

    Groeten Pien

  4. Hallo Vuscanx,

     

    vreemd dat het niet lukt.

    Wat betreft de instellingen op je Vu+, bij mij valt de verbinding ook weleens weg, terwijl ik vanaf de imac wel naar de vu kan. Soms helpt het om een nieuwe verbinding te maken met dezelfde gegevens en die te activeren via ok. De verbinding die je had moet je dan wel eerst verwijderen. Soms helpt het om je modem/router te resetten. Ik trek dan de stekker uit het stopcontact, wacht even, steek 'm er weer in, wacht weer even, en dan via verbindingsbeheer je verbinding opnieuw activeren met ok. Controleer wel even de ip-adressen als je die via DHCP laat toewijzen, kan wel veranderd zijn dan. Als ook dat niet helpt, wacht ik meestal een dag (wel vervelend). De volgende ochtend lukt het vaak dan wel, vraag me niet waarom.

    De lokale gedeelde map is inderdaad een willekeurige naam, niet de naam van een map op je vu of imac.

    Bij servershare moet inderdaad wel de naam van een map op je imac staan. Heb je die map dan ook wel gedeeld op je imac? In Finder op de naam van je map gaan staan, met rechts klikken, naar toon info en dan bij algemeen aangeven met een vinkje dat de map moet worden gedeeld. Niet dit doen in systeemvoorkeuren via delen, je werkt immers met NFS.

     

    Als je de FTP functie gebruikt, bedoel je dan FTP in IdreamX? De foutmelding die je krijgt gaat in het algemeen over je login en wachtwoord, die komen dan niet overeen. Bij preferences in IdreamX bij boxes moet bij login name "root" staan en bij password moet je niets invullen.

    En staat alles in NFS manager goed? Alle punten en komma's bedoel ik dan.

     

    Hoop dat je hier wat aan hebt, succes en groeten

    Pien

  5. Voor iedereen die geïnteresseerd is c.q. heeft meegelezen, ik heb het nu ook voor mekaar, maar wel via Openwebif. Heb die toch nog maar een keer geprobeerd en installatie ging nu wel goed. In IdreamX vervolgens via voorkeuren de poort aangepast en ook dat werkt weer.

    Maar toch begrijp ik niet waarom de webinterface-old bij mij niet werkte en bij anderen wel.

    Nou ja, eind goed al goed zullen we maar zeggen.

     

    Groetjes Pien

  6. Dank je voor je reactie Tonski, maar ik gebruik een vast IP adres, juist om te voorkomen dat ik steeds opnieuw toegang moet geven. IP adres staat nog goed, heb ik ook nagekeken.

     

    Stefaand, bij de plugins (menu/applicaties/groene knop downloaden/extensions) moet je voor de vu+ duo de webinterface downloaden, anders kan je sowieso niet naar je box. Voor de ultimo zal je mogelijk ook iets moeten downloaden.

     

    groetjes Pien

  7. hallo Raverx,

    heb je naast installeren van nieuwe bootloader en software nog iets anders gedaan? Ik heb namelijk ook een probleem met webinterface. Nieuwste software (van vandaag), webinterface old en old-src geïnstalleerd, box herstart via knop op achterkant, niet gelukt, alles weer gedeïnstalleerd, en dat zo'n 3x, toevoeging voor black remote geïnstalleerd en weer weggehaald, ook Openwebif geprobeerd (kreeg direct na installatie een groen scherm) en weer weggehaald. En het is nog niet gelukt. Op pc alles nagekeken, ook herstart (je weet maar nooit) maar geen resultaat. Krijg op m'n pc (Apple) bij intypen van ip adres het bericht dat ik een naam en w.w. moet intypen, maar dat heeft mijn vu duo niet. Van box naar pc gaat zonder problemen. Bij netwerkbrowser zie ik alle netwerkapparaten.

    Vreemde is dat ik gisteren heel even wel naar m'n vu kon op de pc, zonder naam of wachtwoord. Had toen niets extra's gedaan, ook niet de box afgesloten ofzo. Na even weg te zijn geweest kon ik er trouwens niet meer in.

    Iemand een idee?

     

    Groetjes Pien

  8. Hallo Ketupa,

    heb de diverse antwoorden gezien, en wat ik mis, maar misschien heb je dat al gedaan, op de mac bij systeemvoorkeuren/netwerk je vu+ een vast DHCP IP adres geven. Als je op de vu+ bij netwerkbrowser scant, zie je dat adres dan staan. Mij lukte het ook niet via de vu+, dan had ik ook geen verbinding meer met internet, maar dus wel via de mac.

    Van devolo's heb ik verder geen verstand, dus hoop dat iemand anders je nog verder kan helpen,

    Succes

  9. Hallo Ketupa,

     

    misschien te simpel, maar heb je in de netwerkbrowser van je Vu+ al geprobeerd via de blauwe knop je imac te zoeken? Gewoon IP adres van imac ingeven, op NFS scan klikken (ik dacht geel) en dan zou ie 'm moeten zien.

    En kan je anders in verbindingsbeheer toch eens een nieuwe verbinding maken met ook het IP adres van je Imac?

    Ik begrijp namelijk dat je vanuit de mac wel je vu ziet, dus ergens is er wel verbinding.

    Je kan ook even naar de helpfunctie van NFS manager en daar naar "sharing data via NFS". Evene naar beneden scrollen en dan staan daar nog wat bestanden die je in de firewall kunt opnemen. Bij mij deed het niets, maar misschien helpt het in jouw situatie.

    Je kan ook nog even naar de instelfuncties van NFS kijken, misschien eens proberen om alle computers op je netwerk toegang te geven? Kijken wat er dan gebeurt.

    En als laatste, staat bestandsdeling echt uit?

     

    Hoop dat het je lukt. Met Tonskidutch die meekijkt heb je een grote kans dat er wel een oplossing komt.

     

    Groetjes, Pien

     

  10. Dank je voor je antwoord Tonskidutch, ben heel blij met iemand als jij die mijn beperkte kennis kan aanvullen.

    Wat betreft je suggesties, ik ga zeker lezen op het internet over dit commando, ben wel heel benieuwd, maar voorlopig hou ik het even op je 2e suggestie van een vrije gedeelde map. Zoals al eerder vermeld, ik heb er geen zin in om allerlei dingen te verstoren/beschadigen in het OS, wil toch eerst heel goed weten wat ik doe en vooral hoe ik weer terug kan. Misschien wat te voorzichtig, maar het heeft me tot nu toe geen windeieren gelegd.

    Nogmaals bedankt voor het meedenken!

     

    Groetjes Pien

  11. Hallo Tonskidutch,

    je hebt inderdaad gelijk, als ik een map deel die niet onder een User home directory ligt, lukt het wel, ik kan alle subfolders inzien.

    Heb ook nog geprobeerd met een Users map, en dan "iedereen" via het menu "delen" lees en schrijfbevoegdheid geven. De User zelf (ik dus) heeft dat natuurlijk ook. Maar dat lukt niet, ik kan dan niet in de subfolders.

    Als jij of iemand anders nog een oplossing heeft, hou ik me aanbevolen. De bestanden die op op tv wil zien, zitten namelijk allemaal onder de Users directory. Ik ga zelf ook nog verder kijken/proberen natuurlijk.

     

    In ieder geval heel hartelijk bedankt voor het meedenken!

     

    Gr. Pien

  12. Hierbij voor een imac de methode met NFS manager:

     

     

    Installeren NFSmanager (even opzoeken via Google, zo gevonden).

    N.b. je kan 'm gratis downloaden, en betalen als het je bevalt. Niet betaald krijg je wel elke keer een pop-up als je iets verandert, maar dat kan je gewoon wegklikken.

     

    1. In NFS manager, hoofdscherm: bij "share definitions" de shared folder toevoegen met +=plusje (bijv. /Users/naam homemap).

     

    2. Vinkje bij "options", share read only, uitvinken. Access permission:allow listed clients only, aanvinken, of niet, wat je wilt. Listed clients kan je in advanced options definiëren.

     

    3. Bij "advanced options" bij "access restricties" : allow access from listed clients only. Dan in omkaderde vak IPv4 address van Vu+ invullen = IP adres (bijv.192.168.1.XX). Dan kan alleen je Vu+ verbinden. Er zijn andere mogelijkheden, wat je wilt.

     

    4. Bij "shared folder" kiezen voor allow mounting the folder or any subfolders inside.

     

    5. Sluiten en vervolgens op apply rechts onderin hoofdscherm klikken.

     

    Op Mac naar systeemvoorkeuren:

     

    1. Naar "beveiliging", firewall kan worden ingeschakeld. Naar geavanceerd, met plusje toevoegen NFS manager.

     

    2. Naar "delen": bestandsdeling uitschakelen.

     

    Op Vu+:

     

    1. Naar Netwerk/Netwerkbrowser: met geel scannen.

     

    2. Klikken op gevonden verbinding met Mac, op groen klikken voor verbindingsbeheer;

     

    3. Nieuwe verbinding maken of verbinding aanpassen:

    actief : activeren

    lokale gedeelde map : willekeurige naam

    Type verbinding : NFS

    Server IP : 192.168.1.XX (IP adres van je iMac)

    Server share : /Users/naam homemap (moet exact hetzelfde zijn als je hebt ingesteld bij NFS manager)

    Gebruik als harde schijf vervanging: nee (als je een interne harde schijf hebt)

    Verbindingsopties : rw, nolock (laten staan)

     

    Op ok klikken en als het goed is wordt je dan verbonden.

     

    Ik hoop dat het zo een beetje duidelijk is. Ben benieuwd naar jullie ervaringen en misschien nog een oplossing voor een klein probleempje. Heb alles zo als boven ingesteld en kan dus goed naar mijn homemap. De subfolders zie ik echter niet, ook al heb ik dat wel ingesteld. Ben daar nog over aan het puzzelen, maar ben al blij dat de verbinding er weer is. Voordeel met NFS manager is dat je geen commando's in terminal hoeft in te geven, NFS manager doet alles automatisch. Heb gemerkt dat de verbinding erg stabiel en snel is.

     

    Succes en groeten, Pien

     

     

     

  13. Met NFS manager en NFS share op de Vu+ duo nu mijn verbinding met mijn apple imac weer voor elkaar. Werkt snel en gemakkelijk, en achteraf gezien had ik niet zo hoeven klungelen met verbinden via SMB. Maar ja, als je alles vantevoren wist...

    Laat het even weten als jullie/iemand een uitleg wil hebben van hoe ik het heb gedaan, dan zal ik het op een rijtje gaan zetten.

    Gr. Pien

  14. Dank je Tonskidutch, heel handige link en het lijkt supermakkelijk nu. Heb ik uit diverse posts hier goed begrepen dat ik op de vu+alleen maar via netwerk/netwerkbrowser/verbindingsbeheer een NFS share kan aanmaken en dat het dan in principe klaar moet zijn? Dus geen extra dingen hoef te downloaden of te veranderen in etc bijvoorbeeld?

    Groetjes Pien

  15. Even een update over mijn netwerkshare. Afgelopen weekend heb ik het nieuwe OS X 10.7 van Apple, genaamd Lion, geïnstalleerd. Daarmee meteen een probleem. Vanaf mijn mac kan ik wel mijn vuduo zien, zowel via internet als via dreamX. Vanaf mijn vuduo kan ik mijn mac echter niet meer benaderen. Na wat speuren op internet ben ik er achter gekomen dat Apple in Lion een vervanging heeft ingebouwd voor Samba, genaamd SMBX, dat SMB 2 van Microsoft ondersteunt. Voorgaande OS ondersteunde SMB 1. SMB 2 zou sneller en efficiënter zijn en SMBX volgens Apple veiliger.

    In ieder geval hebben veel mac bezitters nu problemen met hun SMB share, overigens ook met AFP, het fileshare protocol van Apple. Apple geeft aan dat fabrikanten updates moeten uitbrengen voor hun apparaten om weer te kunnen communiceren met de mac.

    Heel erg vervelend dus!

    Ik draai nu Pli image van september 2010 op de vu duo en heb eigenlijk geen idee welk samba protocol wordt ondersteund. Het is wel gek dat ik vanaf de mac wel de vuduo kan benaderen, dat zou eigenlijk ook niet meer moeten kunnen.

    Er is inmiddels wel een workaround om e.e.a. weer werkend te krijgen (te vinden op diverse sites), maar ik ben niet zo vertrouwd met commando's invoeren via telnet in terminal. Ben bang van alles onherstelbaar te beschadigen.

    Ik denk er nu dus over een NFS server te installeren op mijn mac en via een NFS share te mounten.

    Vraagje, is er iemand die daar ervaring mee heeft op een mac? Is het erg ingewikkeld met bijv. NFSmanager?

    Ben benieuwd naar jullie ervaringen,

     

    groeten, Pien

  16. Hallo Mario,

     

    Ook ik heb een imac en sinds kort een Vu+ Duo, en wilde via de Vu+ genieten van films op de harde schijf van de imac.

    Ik heb inmiddels een netwerkshare voor elkaar, met overigens hartelijke dank aan Tonskidutch, die het mounten heeft beschreven voor een Windows computer.

    Ik heb het volgende gedaan (misschien is er wel een simpeler manier, maar dit werkte voor mij):

     

    Allereerst:

    Installeren iDreamX (van internet te downloaden). In preferences van iDreamX: box toevoegen (Vu+), boxnaam toevoegen (Vu+), boxmodel toevoegen (DM8000), box OS toevoegen (enigma 2), en box IP toevoegen (IP adres van je Vu+). Ook nog login naam toevoegen (root) en password leeg laten. Dan rechtsonder op check box klikken en je Vu+ is toegevoegd in iDreamX.

     

     

    Dan op je Apple imac:

    1. naar systeemvoorkeuren/netwerk: Apple vast IP adres geven (DHCP handmatig); Vu+ toevoegen links met plusje, zo mogelijk ook vast IP adres geven, staat dan als actief en verbonden

    2. via geavanceerd, verbinden via SMB protocol, gebruikers aanvinken en w.w. van gebruikers invullen

    3. naar systeemvoorkeuren/delen: bestandsdeling met vinkje inschakelen; gebruiker vuplus toevoegen met plusje en alle rechten geven (bij accounts beheerdersrechten inschakelen); vervolgens bestanden om te delen toevoegen via plusje (ik heb mijn homemap genomen)

     

    Naar iDreamX en dan naar etc/samba/smb.config van Vu+:

    1. iDreamX openen en via FTP naar bestand etc/samba/smb.config , op edit drukken; of via finder naar webbrowser (zie op Apple naar Vu+), bestand zoeken en openen met teksteditor

    2. regel 8 aanpassen: workgroup=naam van je computer invullen (dit was workgroup=WORKGROUP). De computernaam van de imac staat bij systeemvoorkeuren/delen bovenin.

     

    Op Vu+:

    1. menu/instellingen/systeem/netwerk/netwerkbrowser, laten zoeken naar Apple imac, als niet lukt, via expert (blauwe knop) ingeven smb://192.168.X.XX (IP adres Apple)

    2. op gevonden server klikken en naar verbindingsbeheer (groene knop), daar invullen:

    actief : activeren

    lokale gedeelde map : willekeurige naam

    Type verbinding : CIFS

    Server IP : 192.168.X.XX (IP adres van imac)

    Server share : naam van map die je wilt delen (bij mij dus homemap)

    Gebruik als harde schijf vervanging: nee

    Verbindingsopties : rw

    Gebruikersnaam : je gebruikersnaam

    Wachtwoord : w.w. dat bij je gebruikersnaam hoort

     

    Op OK drukken

     

    Nu moet de iMac verbonden zijn (geen rood kruisje, groene stip)

     

    Als je op je Apple imac je Vu+ wilt zien:

    1. via iDreamX

    2. via finder/ga (bovenin in balk), naar “ netwerk” of naar “ verbinden met server” en ingeven smb://192.168.X.XX (IP adres van Vu+)

     

    Voor mij heeft deze methode goed gewerkt. Ik heb nog wel een klein probleempje, namelijk de melding " een ander apparaat in het netwerk gebruikt het IP adres van uw computer" .

     

    In modem/router heb ik nu beide apparaten een vast IP adres gegeven; op Apple laat ik zowel de imac als de Vu+ verbinden via DHCP, niet DHCP handmatig zoals ik in punt 1 had gedaan, anders komt toch die melding.

    Probleem is nu echter dat het DHCP adres weleens wijzigt waardoor de verbinding vervalt. Dan in Vu+ IP netwerk opnieuw laten scannen en IP adres wijzigen bij verbindingsbeheer.

     

    Maar goed, dit laatste is dus op te lossen.

    Ik hoop dat je hier wat aan hebt. Zoals gezegd, het is misschien niet de meest simpele oplossing, maar het werkt wel bij mij.

     

    Met vriendelijke groet, Pien

     

  17. Tango Bravo, volgens mij is dat bij de 5000 ook automatisch, tenminste, heb nooit eerder problemen ondervonden en neem veel op, op zowel tuner 1 als 2, tegelijkertijd en afwisselend. Ik hou het net als sat angel maar op een twilight verschijnsel. De laatste dagen gaat het namelijk weer goed. Overigens ligt het probleem volgens mij alleen bij de commerciële zenders. Alles wat ik op de publieke omroepen heb opgenomen is goed gegaan.

     

    Pien

  18. Hallo Tango Bravo,

     

    wat jij beschrijft heb ik ook gedaan, dus TF 5000 PVR uit en laten opnemen. Dit is altijd goed gegaan tot afgelopen weekend. De opname van zondag bleek niet gedecodeerd en bij laten lopen kwamen de keys niet terug. Dit is daarvoor altijd wel gelukt op deze manier, dus ik begrijp het ook niet. Volgens mij was dat bij Olga ook het geval.

    Ik ga nog eens de methode van No-files proberen, dus laten lopen, uitzetten en direct starten. Daarna ga ik eens kijken naar die Tap die werd genoemd (fastcopy).

    Ben ook nog steeds benieuwd wat Milo bedoelde.

     

    Groeten, Pien

×
×
  • Nieuwe aanmaken...