Ga naar inhoud


Beerzwaan

Lid
  • Items

    12
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Beerzwaan

  1. Ik begin bij de voorkant, de groene; dit is je cai-kabel van de kabelexplotant, degene daarachter die omhoog steek, dit is je aardeletkrode die je elektrische installatie beschermt tegen onder spanning komen tijdens indirecte aanraking, direct daarachter ligt je voeding voor je elektrische aansluitng. In deze kabel zitten 4 aders van waarschijnlijk 6 mm2. Er onder ligt de voeding, ook 400 V voor de straat. Aan de linkerkant van je huis moet ergens een kaast staan van je energie leverancier voor de verdeling. Oook ligt hier nog een afscherming, de vertinde draad. Deze moet voorkomen dan de blisem erop inslaat en bij graafwerkzaamheden je aan aarde legt.De blauwe die hier weer achterligt is waarschijnlijk je telefoonleiding. De manier vanaftakken is voor mij nieuw. Mogelijk dat je glas hebt. Al deze leiding zijn nie tvan jou. Bij een instantie kun je de gegevens ook opvragen. Deze databank is juist bedoelt om bij graafwerkzaamheden te voorkomen dat leidingen beschadigd raken. ik het openlingende mis ik nog je waterleiding.

     

  2. De opmerking over schakelaars en wandcontactdozen is correct. Daar wordt tegenwoordig veelvuldig steekcontacten gebruikt. verschil is wel dat de fabrikant een voorziening heeft getroffen om de los te kunnen maken. Ik moet er niet aan denken dat mensen gaan behangen en het schakelmateriaal van de muur wil halen en de draden eruit trekken en de beschadigde draad weer terug steken. De grote leverancier van de steeklassen heeft tegenwoordigg ook een uitvoering met hergebruik. Dat zijn de grijze met een oranje clip erop. Met deze clip maak je de verbinding vast. Voordeel van deze lasklem is dat je zowel soepele als stugge draad ermee kunt verbinden en geen kroonsteen nodig hebt in de lasdoos. Ze zijn duurder dan de grijze lasklem. de opmerking over dat laksklemmen altijd warm worden is niet correct. Indien je ze juist gebruikt, op de juiste manier gemonteerd en geen overbelasting hebt, dan zal deze nooit warm worden.

  3. Beide systemen hebben voor en nadelen. Mijn voorkeur gaat uit naar de draailas van een bekend merk. Hiervoor gebruik ik ook het gereedschap (twister) van hen die maar een paar euro kost. Dan kun je ook gemakkelijk een 5-las maken. Voorwaarde is wel da je zorgvuldig te werk gaat, draden zelfde lengte strippen en ook zelfde lengte afgeknipt. Verder voordeel is dat je ze, nadat alle lassen gemaakt zijn, ze in de doos kunt proppen. Bij steeklassen (gebruik hier ook een goed merk) is het veel intensiever. Je moet de draden op de 11 mm afstippen, zorgen dat ze naast elkaar uit dedoos komen en dan, nadat alle lassen gemaakt zijn, terug vouwen in de doos en niet proppen. Indien je propt kan er een kerf in de draad komen, hierdoor een doorsnede vermindering en overgangsweerstand die brand tot gevolg kan hebben. Mijn advie saan de vragensteller is, als je deze vraag stelt, is het misschien verstandiger een deskundige er bij te roepen. Enkele collega's van mme hebben een brand gehad in huis en dat wil je niet meemaken. Meerdre keren heb ik een installatie uitgebreid of aan gepast en dikwijl trof ik warme steeklassen aan. Aldoor heb ik dit aan de bewoner gemeld en ook uitgelegd wat dit tot gevolg kan hebben. PVC verouderd als het warm wordt, bij trilling kan het afbrokkelen en nieuwe storing veroorzaken. Deze storing kan kortsluiting of ander overbelasting zijn. Bij kortsluiting spreekt de beveiliging aan, bij overbelasting kan er brand ontstaan. Concreet, laat het een deskundige het doen en als je het toch zelf wilt doen, oefen dan eerst met het maken van de lassen en laat deze door een deskundige controleren en beoordelen. Verder koop liever niet bij de bekende grote doe-het-zelf-markten de lasdoppen of klemmen maar bij een goede zaak.

  4. Neptunes, Mijn advies is om een goede antenneversterker aan te schaffen waarop F-conectoren zitten. Dit zijn niet de standaard TV-conector. de antenneversterker kun je ook niet bij de bouwmarkt kopen maar een speciaalzaak. Zorg er wel voor dat je de ingang voed met 5 V voor de antenne. het merk dat ik thuis heb heeft 4 uitgangen waarbij uitgang 1 de beste versterking heeft en dus de grootste afstand kan overbruggen. Succes. Beerzwaan

  5. wat je wilt kan wel. Koop een goede antenneversterker (niet bij een bouwmarkt) en sluit op de ingang hier de buitenantenne aan. Op de uitgangen kun je dan de diverse ontvangers aansluiten. zorg er wel voor dat de Funke ook de 5V voeding krijgt. Mooie plek voor de verdeling is de meterkast. kan je naar alle ruimten in je huis een antennekabel leggen.

  6. Je kunt ze aansluiten maar let op. Doordat de weerstand lager is dan de gewenste, loop je het risco om je versterker op te blazen. Als je de volumeknop helemaal open zet, gaat er een te grote stroom vanuit je versterker naar je boxen en die te grote stroom kan je versterker niet leveren.

    Als je boxen met een hogere weerstand aansluit op een uitgang met een lagere weerstand, dan krijg je het volle vermogen niet.

  7. Kijk eens in de keuken.De voorschriften eissen dat in elke woning warmwater kan worden gemaakt via elektriciteit (Boiler). Vaak is dit de keuken, maar kan ook op de verdieping of zolder zijn. Zou het plafond mooi dicht laten. De leiding kan bedraad zijn maar mag ook onbedraad zijn. Is hij bedraad, dan vind je waarschijnlijk, in jouw geval een nul, beschermingsleiding (aarde) en twee draden voor de verwarming. de schakelaar dient er dan voor om in het dure tarief bij een lege boiler toch snel warmwater te krijgen (2 uur).

    Een dergelijke leiding kun je ook achte rhet kooktoestel vinden.

    Ook deze moet voorbereid zijn. Beide leidingen mogen echter onbedraad zijn. De leidingen moet er zijn.

  8. Even voor alle duidelijkheid:

    Vroeger was er weinig stroom en een hotel had op de kamer twee schakelaars en twee lichtpunten. Een voor algemene verlichting en een boven de wastafel. Kom je de kamer binnen dan deed je met de schakelaar bij de deur het licht aan. Met een andere schakelaar kon je dan kiezen welke lamp branden moest. Deze keuzeschakelaar (de huidige wisselschakelaar) wisselde tussen twee lampen. Hier komt de naam hotelschakeling en hotelschakelaar vandaan.

    Later bedacht iemand de wisselschakeling en die is op twee plaatsen de lamp aan of uit kunnen doen. Wil je dit op meer dan twee plaatsen, dan kom je op een kruisschakeling (afgebeed in het plaatje van Leo 1949)

  9. Let wel op, je naald geeft globaal de richting aan. De magnetische noordpool en zuidpool zijn altijd aan de wandel. Als je naar het noorden zou kunnen lopen, dan kwam je ergens in Noord-Amerika uit. Maar niet op de klomp ijs die op de geografische noordool ligt. Je kunt je ook nog afvragen of de noordpool wel noordpool is of eigenlijk zuidpool. Magnetische polen die het zelfde zijn stoten elkaar af en versschillend trekken elkaar aan. Is dan de Noordpool Noordpool of Zuidpool?

  10. Hallo

    Enige tijd geleden hebben we onze Lemon-ontvanger vervangen door een Sab-ontvanger. Nadat de software vervangen hadden konden we ook de belgische zenders ontvangen. Waar we nu nog problemen mee hebben is teletekst. Onze TV geeft regelmatig verschillende pagina's weer. Ook het automatisch overschakelen van 4.3 naar 16.9 gaat niet altijd vlekkeloos. We hebben al verschillende instellingen uitgeprobeerd. Meer mensne met dit verschijnsel?Ook vinden we de gebruiksaanwijzing erg sumier over dit.

  11. Hallo Anzo,

     

    regelmatig zie ik antwooredn van je op deze pagina's. Weet je iets meer. Ik heb gehhor ddat er inhet najaar een vergadering komt over de frrquenties in de streek waar andere landen aan grenzen. Wel vreemd dat Belgie en Duitsladn alwel over de grens reiken en Nederland weer keurig als laatste mag terwijl de frequentie al vast liggen. Belgie horizontaal en wij verticaal en geen probleem.

     

    Groeten Berend

×
×
  • Nieuwe aanmaken...