Ga naar inhoud


Wiend

Lid
  • Items

    118
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Wiend

  1. Geen grap, maar ik heb letterlijk mijn oude, vertrouwde schotel als het ware weer opgegraven. Hij was volledig overwoekerd door groen, bramenstruiken en onkruid maar dat heb ik de afgelopen dagen verwijderd. Dus het ding heeft weer vrij zicht. Het merk is mij even ontschoten (Visiosat nogiets dacht ik), er zitten 4 LNB's in, vroeger keek ik er in ieder geval mee naar Astra1, Astra2 en de Hotbird. Hoewel ik heeeeeeel lang klant bij CanalDigital geweest ben, heb ik niet meer de behoefte een abonnement bij CD of Joyne af te sluiten. Jaren geleden ben ik thuis overgestapt op glasvezel en digitale televisie en dat werkt erg goed. In ons buitenverblijf, waar deze schotel staat, kijken we al jaren televisie via Digitenne. Dat werkt ook goed en ik ben er tevreden over, misschien ook wel omdat ik nog steeds een beetje een nerd ben en een hele goede DVB-T antenne opgesteld heb :-). 

    KPN rolt hier binnenkort DVB-T2 uit. Ik moet dus even met wat hardware in de weer, misschien moet ik nog iets aan de antenne aanpassen en als ik dan toch bezig ben is het misschien ook wel aardig de schotel opnieuw in gebruik te nemen. 

    Maar nu de vragen 😉 :

    - Is er, FTA, nog iets interessants te zien op Astra1, Astra2 of de Hotbird? Vroeger keek ik vaak naar allerlei leuke Engelse FTA-zenders op de Astra2. Kan dat nog steeds? Op de Engelse * zie ik voor hele redelijke prijzen Freesat-ontvangers. Kan je daar iets mee?  Zitten er op de overige satellieten nog zenders die aardig zijn om naar te kijken? 

  2. Per 31 juli einde oefening voor CD bij mij thuis.

    Na 15 jaar nu gekozen voor glasvezel alles in 1.

    Binnenkort komt dan ook mijn visiosat te koop op deze site.

     

    Herkenbaar. Een tijdje geleden ben ik ook overgestapt op glasvezel en alles-in-1. Ook na heel lang klant bij CanalDigitaal geweest te zijn. Schotel was heel leuk, kwaliteit was erg goed en dat je vele, vele FTA-kanalen kan/kon ontvangen was meegenomen.

     

    Maar TV kijken verandert. Niet meer voor de buis hangen en wachten totdat een programma begint; maar on demand kijken op het tijdstip (en de plek) die jou uitkomt. Dat gaat heel veel beter via internet dan via de satelliet. TV kijken doe je tegenwoordig ook op je tablet, of telefoon. Leuke films en series kijk je tegenwoordig ook on-demand, bijvoorbeeld via Netflix. 

     

    Ik heb mijn CD abbo nog even aangehouden voor de camping. Maar dat werd te duur, omdat in combinatie met alles-in-1 digitenne erg goedkoop is. Natuurlijk is de kwaliteit iets minder dan via de schotel, maar wat mij betreft alleszins acceptabel, al helemaal als het vooral gaat om het kijken naar nieuws, actualiteiten en een beetje infotainment. Overigens heb ik op die camping mijn schotel nog wel staan en kan ik 1001 FTA-zenders ontvangen. Maar ik merk dat ik steeds minder zap in de hoop iets leuks tegen te komen en steeds vaker mijn tablet pak om op een on-demand platform een leuke film of serie verder te kijken.....

     

    Over die camping: er zijn ondertussen campings die per standplaats een digitale aansluiting leveren voor internet en digitale televisie...... Dat is de toekomst.....

     

    Ik was altijd wel tevreden over CanalDigitaal als bedrijf. Die keren dat ik kontakt met ze had, deden ze netjes wat ze beloofd hadden. Dat er commerciële wijzigingen plaatsvinden zoals prijsaanpassingen en pakketaanpassingen vind ik wel logisch (hoewel het niet altijd leuk is). Wat ik niet zo goed begrijp is de emotie die dat bij sommigen veroorzaakt op dit forum. Ik word dagelijks belazerd door bedrijven die prijzen of produkten wijzigen. Variërend van de speelgoedwinkel, de benzinepomp, de snakcbar, tot mijn energieleverancier of de post. Overal zijn prijzen in beweging, of ga je meer betalen voor minder. Wat is er mis mee dat CD dat ook doet?

  3. We hebben een stacaravannetje. Voor in dat ding zoek ik een DAB+ radio die aan te sluiten is op de bestaande audioset (43 cm. brede versterker uit de oudheid :-) ). Het moet iets zijn MET een externe antenneaansluiting. Waarom? Het caravannetje is volledig van aluminium en heeft nogal een "kooi van Faraday" werking. Ontvangst van ethersignalen in dat ding is erg slecht. En het mag niet te duur zijn, max 50-60 euro of zo. 

     

    Uiteraard heb ik al uitgebreid gezocht op internet het van alles gezien. Maar toch: heeft er iemand kooptips of kan iemand een radio aanbevelen die alles heeft en kan, wat ik zoek?

     

    Optie 2 (en die gaat het waarschijnlijk worden) is dat ik er zelf wel even een externe antenne-aansluiting op maak. Lijkt me niet zo lastig; leuk radiootje zoeken, effe openmaken, F-chassisdeeltje beetje netjes monteren, coax solderen en klaar. 

     

    Is er iemand die ervaring heeft met optie 2? Zijn er DAB+ radio's die bij uitstek geschikt zijn om zo'n modificatie op te plegen? 

  4. Heb zojuist opgezegd.

     

    Medewerker van CD was beetje wanhopig. Deed zijn uiterste best om iets anders aan te bieden. Maar ze zijn, in mijn geval, gewoon te duur geworden.

     

    Toch voelt het een beetje raar :-). Ben al heel lang klant (>15 jaar). Dankzij CD konden we in uithoeken van Europa, op plekken waar nog geen eens fatsoenlijke wegen of mobiele telefoondekking was, probleemloos in perfecte kwaliteit TV kijken. Maar dat was ooit..... 

     

    Wil iemand per 31-3 nog een oranje smartcard overnemen? En zo'n 2e grijze kaart, kunnen die ook overgenomen worden?

  5.  

    De vraag is zelfs, of e nog iemand door wil gaan met Digitenne in de huidige vorm, met de huidige 300.000 klanten kan de schoorsteen niet (blijven) roken.

     

    Dat argument lees ik steeds. Maar stel nou dat de helft, 150.000 een abonnement heeft voor 1 digitenne ontvanger. Dan haalt Digitenne al 2,1 miljoen euro per maand binnen, dus minstens 25,2 miljoen per jaar. Daar zou je toch wel een aardig TV-netwerkje voor kunnen onderhouden, lijkt mij  :D ?

  6. Een vraag vooral uit nieuwsgierigheid:

     

    Binnenkort ga ik een abonnementje op Digitenne nemen. Is bedoeld voor de camping, CanalDigitaal wordt opgezegd. Reden is in een ander topic al besproken, is hier verder niet relevant. 

     

    In de "oude doos" kwam ik nog een CONAX CI-interface tegen van Smardtv. Ding is zeker 5 jaar oud, waarschijnlijk nog een paar jaar ouder. Heb ik ooit aangeschaft toen Digitenne geïntroduceerd werd in NL en we thuis een tijdje via Digitenne TV keken. 

     

    Werkt die interface nog? Zou er ondertussen een firmware update noodzakelijk zijn?

     

  7. Digitenne wordt altijd maar opzij verschoven als een minderwaardig product, toch nog heel veel abonnees en veel zijn van de toenmalige analoge kabel maar wat graag overgestapt op Digitenne.

    Wat betreft prijs kan dat nog steeds voor €9,95 per maand voor drie smartcards zonder dat je al interactieve TV van KPN moet hebben en zonder verplichte huur van een ontvanger of CAM ("insteekkaart").

    Zie EDPnet.nl

     

    Kwaliteit van Digitenne is wel minder dan HD via de satelliet, maar het is ook weer niet zo dat het beeld niet om aan te zien is.

     

    Ik vind dat de kwaliteit alleszins acceptabel is. Zeker als je prijs/prestatieverhouding in ogenschouw neemt en installatiegemak meeweegt. Niet iedereen is immers in staat (of heeft de mogelijkheden) om een schotel te plaatsen. 

  8. Dat moet wel een erg grote tent zijn wanneer je 2 kaarten op de camping nodig hebt.

    Wanneer je het goedkoopste pakket van Canaldigital neemt, ben je een heel stuk goedkoper uit, zeker met het recreatie pakket.

     

    Het is mij daarom een raadsel waarom je toch 26,50 bent blijven betalen en je abonnement niet hebt gedowngraded.

     

    Waar precies heb ik het over een tent gehad? We hebben een grote stacaravan en kids en een grote en een klein 2e teeveetje. 

     

    Downgraden? We zijn er ook nog wel eens in de maanden oktober t/m februari? Overstap naar KPN is redelijk recent.

     

    Nog meer vragen? Wat mij betreft genoeg erover. 

  9. waarheen dan?

    naar ziggo?

     

    begrijp het even niet, mojo wat bedoelde je met de vraag

    wiend leg effe uit ja?

     

     

    - Vroeger kabel TV en CD genomen om TV te kijken tijdens vakantie in het buitenland. Beviel goed.

    - Kabel TV opgezegd en thuis TV kijken via de schotel. Heel lang gehad.

    - Internetprovider ging ook digitale TV leveren. Werkte wel, maar niet zo goed als CD en werd erg duur.

    - Van internetprovider gewisseld. Was goed, goedkoop en ging later ook digitale TV leveren. Maar CD bleef beter en abbo bleef omdat we ondertussen een stacaravan hadden en CD daar ook gebruikten. 

    - Toen ging KPN glasvezel aanleggen. Ze hadden een hele goede, scherpe aanbieding. Digitale TV werkt erg goed, ook alle extra's zoals opnemen, video-ondemand enzovoort. Voor het eerst niet meer zoveel via CD kijken, maar vooral via KPN. Maar vanwege caravan bleef CD.

     

    Nou betaal ik naast allesineen van KPN ook nog eens 26,50 per maand aan CD om op de camping TV te kunnen kijken (2 kaarten). Ik dacht dat Digitenne niet heel veel goedkoper was (14 euro per maand voor 1e abo, 4 euro extra voor 2e abo). Prijsverschil tussen CD en Digitenne is dan te klein om over te stappen. 

     

    Toch eens kontakt met Digitenne opgenomen. Klanten van KPN die alles al bij KPN hebben, betalen 4 euro voor 1e abbo en 4 euro voor 2e abbo. Als ik het goed begrepen heb, krijg je een ontvanger en/of digitenne insteekkaart (CI-interface) in bruikleen/huur. Let wel, ik geloof het pas als ik het abonnement daadwerkelijk afgesloten heb :-) . Prijsverschil tussen Digitenne en CD wordt nu ineens wel groot (bijna 20 euro). Komt bij dat er een prijsverhoging in de lucht hangt voor HD de 2e kaart en dat ik her en der al iets lees dat CD hardware wil gaan beveiligen en er wellicht geen vrije keuze qua ontvanger is? Daarnaast zou mijn satellietontvanger gerepareerd moeten worden (rotte elco's), het schoteltje en LNB op de camping zou eigenlijk vervangen moeten worden en ik moet met enige regelmaat door de bramenstruiken kruipen om wat begroeiing rondom mijn schotel weg te knippen, omdat er maar 1 plek is waar ik vrij zicht heb. 

     

    Dus.... jammer voor CD, maar ze gaan eruit. Beeldkwaliteit van Digitenne is slechter, en zenderkeuze is minder. Jammer dan. Ik heb ook geen hypermoderne TV op die camping en ik hang daar ook niet de hele dag voor de buis. En als de schotel blijft staan, dan is er genoeg leuks FTA op Astra2 te zien, bijvoorbeeld. Voordeel van digitenne is dat je effe de antenne buiten monteert en je hebt goed signaal. 

     

    Veel moderne TV's hebben een CI-interface en een DVB-T tuner. Daar kan die insteekmodule van Digitenne in en kijken maar. Alternatief is de losse ontvanger op de TV aansluiten. 

     

    Lang verhaal. Duidelijk zo?

     

    Overigens denk ik dat KPN binnen enkele jaren misschien wel met een leuk aanbod via 4G komt, ipv. Digitenne. 

  10. Lang geleden werd ik klant bij CanalDigitaal. Was er op zich wel tevreden over. Maar CD wordt steeds duurder terwijl ik de prijs/prestatieverhouding steeds slechter vind worden. 

     

    Thuis zijn we een tijd geleden overgestapt op glasvezel, internet en TV aangeboden door een telecomprovider. In combinatie met de mobiele telefoonabonnementen hebben ze gewoon een heel goed aanbod voor een hele leuke prijs. Technisch werkt het goed, beeldkwaliteit is goed en de interactieve TV mogelijkheden vind ik erg handig. Daar kan CD via de satelliet niet meer tegenop. 

     

    Nou hebben we ergens in NL nog een stacaravannetje. Ik hield CD aan om daar TV te kunnen kijken. Voor de grap heb ik toch maar eens aan de provider gevraagd wat Digitenne kost voor klanten die alles al bij die provider hebben ondergebracht?

     

    Eerst zien en dan geloven :-) maar volgens de medewerker gaat dat 4 euro per maand kosten, voor huur van kaart en/of ontvanger. Dat is zoveel goedkoper dan CD dat ik ga overstappen. Dat de beeldkwaliteit minder en zenderaanbod beperkter is neem ik maar op de koop toe. Ik word ook een beetje ongerust over de berichten over prijsverhogingen die aanstaande zijn, dat er beperkingen qua hardware komen enz. 

     

    Dus... bij mij vliegt CD er in 2016 ook uit....

  11. Al geruime tijd heb ik een VU+ Duo. Ding zal zes jaar oud zijn. Veel plezier van gehad. 

     

    Wat mij de laatste tijd opvalt, is dat de ontvangst erg slecht wordt. We kijken op Astra1, Astra2 en Astra3. De Engelse zenders begonnen de laatste tijd steeds vaker weg te vallen en ook Astra1 en 3 vallen weg zogauw er maar een beetje regen is. 

     

    Goed, dus de installatie thuis nagekeken. Alle kabels en connectoren zijn in orde. Nieuwe software erop. Dus maar het dak op; misschien is de schotel of zijn de LNB's iets verdraaid of zo? Maar ook daar is alles goed. Ontvangst blijft echter bagger. 

     

    Naast die VU+ hebben we tegenwoordig ook digitale TV via internet en dat werkt ook erg goed. De VU+ is een beetje overbodig aan het worden, maar we keken veel naar Engelse zenders via Astra2 en willen dat eigenlijk blijven doen. 

     

    Van de week heb ik voor de grap eens het ontvangertje dat ik normaal op de camping gebruik, op de schotel thuis aangesloten. En dan komen Astra1, 2 & 3 knalhard binnen. 

     

    Mijn conclusie is dat de ontvangers van de VU+ defect zijn of minder goed zijn gaan ontvangen in de loop der jaren. Kan dat en komt dat wel eens vaker voor bij dit merk?

     

    Is het ergens low budget te laten reparen?

  12. Beste Wiend

     

    Ik heb zelf een Familie HD Ligt pakket. Daarvoor betaal ik €17.95/maand. Dat is €2,- per maand minder dan het gewone Familie HD pakket dat €19,95/maand kost.

    Op mijn tweede kaart ontvang is de volgende zenders, zie de Word-bijlage.

    Dat wil niet zeggen dat iedereen precies al die zenders op zijn tweede kaart ontvangt want bijv. de zender Sport 1 Golf behoort tot de verworven rechten alhoewel CanalDigitaal zegt dat ze verworven rechten hebben afgeschaft.

     

     

     

    Bedankt voor je reactie en je overzicht. Jammer dat ze zelf niet zoiets hebben. 

     

    Wat ik dus niet begrijp is dat CD op haar site enkele abonnementen aanbiedt, maar dat er blijkbaar nog allerlei andere abonnementen zijn die niet op de site vermeld staan. Jij hebt het nu weer over een FamilieHD light pakket. 

  13. Ik gebruik al bijna 10 jaar een SmartWi. Dat is een kaardeler voor in huis.

    Die kun je met 2 of 3 kaarten kopen. Het voordeel is dat je geen nieuwe grijze kaart hoeft te kopen, je ook niet weer een jaar aan een contract vast zit, je geen €4,50 per maand kwijt bent voor de extra kaart en ook geen €5,- voor het HD-abonnement om dezelfde zenders te kunnen ontvangen als op je hoofdkaart. Een Clone Plus werkt op dezelfde manier.

     

     

    Ken ik, maar vind ik persoonlijk niet zo handig.

     

    Enne...... wilde je zeggen dat ik meteen (weer) aan een jaarcontract vastzit als ik een tweede kaart activeer? 

  14. Ben al vrij lang klant bij CanalDigitaal, met een FamilieHD pakket, en op zich werkt het allemaal erg goed. Heb in al die jaren 1 of 2 keer de klantenservice nodig gehad en dat verliep op zich ook allemaal goed.

     

    Toch blijf ik om de 1 of andere reden bij CanalDigitaal altijd een onderbuikgevoel houden dat ze niet helemaal te vertrouwen zijn, de zaken in mailings en op de site net iets mooier voorspiegelen dan ze in werkelijkheid zijn en dat ze essentiële informatie vergeten te vermelden op de site, of ergens verstoppen. 

     

    Voor thuis overweeg ik een tweede smartcard aan te schaffen, voor een tweede TV. Dat is natuurlijk mogelijk. Ga ik op de site zoeken dan zie ik dat je, afhankelijk van je abonnement, "het basispakket" of "het Familiepakket" krijgt. In mijn geval zou het om het Familiepakket gaan. Dus ik ga op de site zoeken wat het verschil is tussen het FamiliepakketHD en het Familiepakket zonder de laatste twee letters. Maar dat overzicht is dus nergens op de site te vinden. 

     

    Goed, CanalDigitaal dus gebeld en gevraagd wat het verschil is? Wordt er iets gezegd dat het gewoon het Familiepakket is ZONDER de HD zenders en dat er een paar zenders ontbreken. Als ik vraag welke zenders er ontbreken, dan noemt de medewerker er een paar die toch niet zo interessant zijn. Overigens wordt er ook gezegd dat je het tweede abonnement alsnog kunt upgraden MET de missende HD zenders, voor slechts 5 euro per maand extra. Een mogelijkheid die ook niet op de site genoemd staat. 

     

    De site van CanalDigitaal is zo onduidelijk dat het niet makkelijk (mogelijk) is om te zien wat er in het FamilieHD pakket zit. Ik kan niet makkelijk een vergelijk maken tussen het ene en het andere pakket. 

     

    Het nare onderbuikgevoel dat mij wederom bekruipt is dat veel mensen een tweede smartcard kopen en er wellicht vanuit gaan dat ze hetzelfde krijgen als ze al hebben. Het verschil tussen Familie en FamilieHD is immers maar twee letters. En het kost "maar" 4,50 euro per maand. En dan komt men er wellicht (?) achter dat de leuke zenders toch niet te bekijken zijn en je wellicht genoegen moet nemen met minder dan je wilt, of dat je dan toch maar gaat upgraden voor 5 euro per maand extra naar het HD pakket. 

     

    Ik schrijf wellicht, want ik heb geen idee wat ik nou werkelijk krijg als ik zo'n tweede smartcard aanschaf en activeer.... Via de site is dat niet te vinden. En misschien zie ik het wel verkeerd, maar breng mij dan eens op andere gedachten....

     

    Goed, zomaar een ergernis die ik hier even wilde delen. Is er overigens iemand die wel (exact) weet wat je krijgt?

  15. Kennis van mij heeft sinds kort een vakantiehuisje in de buurt van Goor in Twente. Volgende week ga ik daar o.a. helpen een schotel te plaatsen en uitrichten. Meeste spullen hebben we al, maar er staat net bomenrij in de weg, dus misschien moeten we daar ter plekke nog extra spullen kopen.

     

    Via Google en Internet kom ik er niet helemaal uit; zit er een goede satellietshop in de (ruime) omgeving van Goor? 40-50 km. rijden is nog wel acceptabel. Moet dus een echte winkel zijn en liefst ook op zaterdag open. Mochten we tijdens de werkzaamheden tegen iets aan lopen dat we nog moeten aanschaffen, dan kan dat effe gehaald worden, want bestellen via Internet en dan een paar dagen wachten is geen optie. 

     

    Ik weet dat men op dit forum niet wild is van reclame en het noemen van bedrijven en daar heb ik ook begrip voor. Mijn vraag is echter wel degelijk serieus. Misschien heeft iemand tips, eventueel via een PB. 

     

     

  16. Aparte schotels zetten is het beste, multifeed is meestal compromissen maken. Tenzij de schotel ervoor is gemaakt zoals de Maximum E85 en Wavefield T90.

    De E85 is net zo duur als een Triax 88 met Triax Multiblock erbij. Dan is mijn keuze al snel gemaakt.

     

    Moet het echt goed zet je dus afzonderlijke schotels, zoals ze ook met GSO doen. LNB erin, switch aansluiten en klaar!

     

    Toevallig valt mijn oog op deze thread. Ik kom een Triax 88 cm. schotel tegen bij een webshop voor 35 euro. Met dat triax multifeedblok erbij betaal je al geen verzendkosten meer en ben je nog minstens 25 euro goedkoper uit dan de Maximum. De vergelijking gaat dus niet helemaal meer op. 

     

    Triax is lichtgewicht. Dat kan een nadeel zijn, maar ook weer een voordeel. Bijvoorbeeld voor semi-portable gebruik op een camping, of als je wat beperkt bent in montagemogelijkheden....

  17. Bedankt voor alle reacties.

     

    Het probleem is min of meer opgelost. 

     

    Zoals gezegd heb ik voor de "standaard" installatie gekozen en is er een "CanalDigitaal" bouquet aangemaakt. In dat bouqet staan wel de Engelse zenders die op 28,8E staan, maar ontvangen gaat niet. 

     

    Als ik de satelliet opnieuw scan, dan worden de zenders wel gevonden en elders weggeschreven (naar "alle" of zo iets). Als ik daar ga kijken, werkt het wel. Wat ik nu aan het doen ben is de leuke Engelse zenders handmatig naar het CD bouqet verplaatsen en dan werkt het nog. Nu maar hopen dat bij een "fastscan" de boel niet weer gerest wordt.

     

    Kortom, het werkt, maar makkelijk is anders. Want de zenders die op de Hotbird zitten worden wel vanaf het eerste begin getoond in het CD-bouqet.

  18. Bedankt voor de reacties tot nu toe. 

     

    Gewoon even wat boerenwijsheid. Tot een week of vier geleden werkte het goed. Toen wegens een klein verbouwinkje de VU tijdelijk afgekoppeld. Paar dagen geleden weer aangesloten en toen de nieuwste versie van VTi erop gezet. Er is niets veranderd aan de schotel, switches, bekabeling enzovoort. 

     

    Ergens diep onder het stof, van toen ik nog wat actiever met deze hobby bezig was, lag nog zo'n Satlink meter. Daar ook effe de nieuwste software en satellietlijst op geknald en het systeem nog eens nagemeten. Dan heb ik op alle LNB's de signalen die er horen te zijn, de diseqc switches werken goed en op 28.2 ontvang ik gewoon alle BBC en ITV zenders enzovoort. 

     

    Qua schotel / LNB / switches & bekabeling ben ik er 99,9% zeker van dat dat allemaal in orde is. En de reden dat ik 28,8 niet kan ontvangen iets softwarematigs binnen VTi is. 

     

    Nou zal ik vanavond nog eens aan de gang gaan met zenderlijsten laden enzovoort, wellicht verandert dat nog iets?

  19. Misschien handig om even kort in stappen te beschrijven welke stappen je na het flashen hebt doorlopen bij het configureren.

     

    Heb je ook 2 coax kabels naar je Duo lopen? Heb je beide verbindingen goed ingeprogrammeerd bij "Tunerinstellingen"?

     

    Wat is je buitenopstelling? 4 duo lnb's met 2 diseqc-schakelaars?

     

    Na het flashen gewoon de gebruikelijke zaken ingesteld. Dus bij de tuner instellingen voor "eenvoudig" gekozen en vervolgens aangegeven dat diseqc 1 LNB1 Astra 1 is enzovoort. De tweede tuner ingesteld als gelijk aan de 1e. 

     

    Uiteraard, zou ik haast zeggen, lopen er twee kabels van de schotel naar de ontvanger. Ik ben redelijk thuis op dit gebied. Heb al meer dan tien jaar twee schotels op het dak staan, al verschillende ontvangers gehad enzovoort. De schotel die voor de woonkamer bedoeld is, is voorzien van 4x duo LNB's. Die gaan naar twee switsches die weer via twee kabels naar de ontvanger in de woonkamer gaan. 

     

    Dit werkt goed, dit werkte goed met de ouder versie van VTI die op de VU ontvanger stond. Voor de grap zal ik er straks eens een oudere/andere ontvanger aan hangen om te kijken of Astra2 dan wel werkt, maar ik weet 99,9% zeker dat dat het geval zal zijn. 

     

    Elders las ik al dat dit probleem zich vaker voor lijkt te doen bij VTi. Maar de oplossing heb ik nog niet gevonden. 

  20. Mijn VU+ Duo heeft een paar weken stilgestaan. Eergisteren weer aangesloten en er de nieuwste versie van VTi op gezet.

     

    Dat is allemaal probleemloos verlopen (mede dankzij de info op dit forum / dank!). Ik heb er nu nog even voor gekozen zoveel mogelijk standaard te installeren en CD Fastscan enzovoort te installeren. 

     

    In mijn schotel zitten vier stuks duo LNB's voor Astra1, Astra2, Astra3 en Hotbird. Heeft altijd goed gewerkt. 

     

    Na installatie van VTi werkt alles, dus goede ontvangst op Astra1, Astra3 en Hotbird. Zenders van Astra2 staan wel in het zenderoverzicht, maar ik kan de zenders niet ontvangen. Ga ik handmatig zoeken op Astra2 dan vindt het systeem een groot aantal zenders op Astra2, maar na de scan kan ik die zenders toch niet bekijken. 

     

    Ik krijg dan steeds meldingen dat de tuner niet goed geconfigureerd is of zo iets. Nou ben ik al een dag of twee aan het proberen of ik het zelf opgelost krijg, maar dat lukt nog niet en ik weet even niet meer waar te zoeken. 

     

    Voordat ik de meest recente versie van VTi installeerde, stond er een (veel) oudere versie van VTi op en werkte alles wel goed. Dus ook goede ontvangst van de zenders op Astra2.

     

    Misschien heeft iemand een tip hoe e.e.a. te verhelpen is want ik kijk graag naar de Engelse zenders? 

  21. Steeds vaker krijg ik de indruk dat CD nu vooral nog bestaansrecht heeft doordat veel klanten in het buitenland zitten (wat formeel overigens niet zou kunnen volgens mij  ;)  ) en voor de mensen die tijdens vakantie in het buitenland Nederlandse TV wil kijken.  Dat wordt ook wel weer een beetje in deze thread genoemd. 

     

    Die laatste groep wordt mijner inziens nu behoorlijk ge****d vanwege een aanzienlijke prijsverhoging en het opheffen van het recreatiepakket (verbeter mij als ik het verkeerd heb). 

     

    Technisch werkt CD best heel goed, maar ik word de vele zenderwijzigingen en de slechte communicatie ook wel zat. En ik irriteer mij mateloos aan dat politiek correcte toontje van:"...dan moet u maar een CD ontvanger nemen...". 

    Persoonlijk denk ik dat IPTV meer toekomst heeft dan CD. Al helemaal omdat ik verwacht dat binnen een paar jaar snel (mobiel) internet steeds meer gemeengoed zal zijn en betaalbaar zal zijn. Mobiel internet in het buitenland wordt steeds betaalbaar en het zou mij niet verbazen als je over een paar jaar als klant netwerk onafhankelijk kan inloggen bij je IPTV provider. Dan kan je op vakantie betaalbaar NL TV kijken op je tablet of zo; hoef je ook geen schotel, ontvanger, kabels enzovoort mee te slepen. Uiteraard zullen er plekken blijven waar dit dan niet beschikbaar is maar die mensen hebben dan pech. Want het zal voor providers als CD dan erg moeilijk zijn zich staande te houden, lijkt mij?

  22. Wat dacht je van beeld kwaliteit als je de hd zenders gaat vergelijken met tv kijken via koper dan is koper zeer slechte kwaliteit.

    De eenigsten die wat dichter bij cd komen zijn de kabelboeren.

    Wel in het achterhoofd houden dat de tv een normaal formaat heeft en geen 21 inch scherm is.

     

    Beeldkwaliteit via CD is inderdaad perfect.

     

    Voor "erbij" hebben we ook IPTV (KPN). Verwachte er niet veel van, lees er veel slechte dingen over en ik ben vrij kritisch, maar ik ben aangenaam verrast door de kwaliteit en de beeldkwaliteit. Beeldkwaliteit via IPTV, ook in HD, is hier gewoon erg goed. 

×
×
  • Nieuwe aanmaken...