Ga naar inhoud


jippiejajee

Lid
  • Items

    82
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door jippiejajee

  1. Origineel bericht van: Eduard07
    Origineel bericht van: jippiejajee

    Kennelijk wordt pas na de datum genoemd in de brief de adminstratie bij CD aangepast en de juiste emms pakketjes verzonden

    Een aantal maanden geleden is er bij CDS een hausse aan kaarten de deur uit gegaan die algeactiveerd waren, en waarop een maand lang het hele CDS-pakket was te zien. Dat is kennelijk nu niet meer zo. Ik neem aan dat je het basispakket of lager hebt?


    Ik heb een basis pakket en film + sport1 beide werken op de seca3 kaart. Nooit gebeld of heractivatie aangecraagd, gewoon gewacht totdat de datum zoals in de brief stond verstreken was en tot die tijd gewoon de seca2 en seca3 kaart in de db7000 kaartlezers (Pli van 26 juni en cccam 2.1.1. zonder iets aan te passen of the wijzigen)
  2. mijn ervaringen (DB7000).

    Ik heb die nieuwe seca3 kaart 2 weken geleden gekregen, net na 1 juli. Op de brief stond dat ik de wissel moest doen voor 12 juli.

     

     

    1. in 1-ste week van juli de laatste Pli versie geinstalleerd van 26 juni met cccam 2.1.1. (alles standaard gelaten)

     

    2. Seca2 kaart eruit en seca3 erin maar natuurlijk geen beeld. Datums voor management en tweede regel stonden beide op 2009-07-01. Uurtje gewacht op SBS6 maar geen verandering

     

    3. Seca3 eruit oude seca2 erin en floep weer beeld, die seca2 kaart werd ook nog eens keer geupdate tot datum 31-08-2009.

     

    4. Beide kaarten geplaatst de seca3 in onderste slot en seca2 in bovenste slot. Uiteraard beeld want de seca2 kaart was ok.

     

    5. nachtje laten staan op SBS6 volgende morgen is te zien middels kaartinfo opvragen in pli dat de seca3 kaart een emms heeft ontvangen maar datums zijn niet gewijzigd (nog steeds 2009-07-01), ook de seca2 kaart heeft emms ontvangen.

    Wel beeld uiteraard omdat cccam gewoon de beide kaarten probeert en de seca2 is nog steeds ok.

     

     

    6. Maar eens gewacht tot 12 juli elke dag wel even gecheckt of er iets veranderde. Nee, beide kaarten ontvangen af en toe een emms. Maar de seca3 kaart datums blijven onveranderd evenals die op de seca2 kaart.

     

    7. Op 13 juli een verandering, de seca3 kaart heeft 7 emms ontvangen en beide datums geven nu 2009-09-13 aan en de oude seca2 kaart heeft ook emms pakketjes ontvangen en heeft nu een datum van 1991.

    De seca3 kaart werkt nu zoals het hoort, en de seca2 kaart werkt niet meer.

     

    Kennelijk heeft Canal Digitaal de kaart nu pas op mijn naam gezet en de oude verwijderd per datum zoals genoemd in de brief.

     

    Ergo de laatste pli met cccam 2.1.1. en standaard instellingen in een db7000 zijn voldoende om de kaart te activeren en te updaten. Uiteraard moet canal digitaal wel even de juiste emms pakketen sturen

    Kennelijk wordt pas na de datum genoemd in de brief de adminstratie bij CD aangepast en de juiste emms pakketjes verzonden

     

  3. Bij mij draait het nog steeds, gebruik DVB dream 1.4i in combinatie met een dynamite (phoenix) cardlezer en Cnxcam 3.b, deze kan ook het kaartje updaten. Heb dat al eens uiteen gezet in dit topic.

    Heb het nu draaien met winCSC (client compatible met newcamd) als emulator en een officieel KPN kaartje in de dreambox en met newcamd 5.28 als kaart server. Elke PC hier in huis heeft een usb DVB-T ontvangertje, kunnen allemaal kijken. Lastig is wel dat winCSC het kaartje niet kan updaten. Dus moet hij elke maand even in de Dynamite

     

    PS met ProgDVB werkt het niet lekker, DVB dream is naar mijn mening veel beter

  4. denk dat als je in Tongerle woont geen last van die mast kunt hebben vwb storing op upc kabel, maar goed wellicht is de praktijk anders, Ik woon zelf in Veldhoven, hemelsbreed 5 km afstand schat ik, no problems met storing op de UPC kabel (wel metalen splitters en fatsoenlijke coax (double shielded). De storing op de UPC kabel kan ook andere oorzaken hebben overigens. Toen die mast er niet stond had heb ik een tijdje last gehad, is vanzelf weg gegaan. Upc gaat er overigens binnenkort uit bij mij, heb het een beetje gehad met die bloedzuigers, ga over op de satelliet, digitenne signaal komt goed binnen overigens maar de kwaliteit voor mijn flat TV is toch helaas onder de maat vindt ik vanwege de lage bitrate, vooral sport programmas zijn slecht vindt ik als de camera of objecten snel bewegen, wel leuk voor op de camping en de slaapkamer waar een kleiner TV-tje staat.

  5. Citaat:
    Citaat:
    Het probleem kan ook zijn dat de Dreambox naar een niet bestaande of niet actieve transponder kijkt voor z'n signaal.

    Geef eens met de hand de NL tranponders in en kijk wat je signaal en BER is, dus 11914, 27500H of 11739, 27500V.


    Dank voor de tip, ga ik proberen.

    Toch een vraag is de bais instelling die ik gekozen heb in principe de juiste ?


    Ok met een handscan op de Astra 23.5 zijn de resultaten
    voor 11914 H
    SNR 79%
    AGC 56%
    BER 0

    voor 11739 V
    SNR 70%
    AGC 56%
    BER 0 (soms even 4)
  6. Citaat:
    Je zou eens om te beginnen een 'iets recentere' image in je box kunnen plaatsen. Er zijn bepaalde problemen bekend met de duo LNB, maar wellicht worden die mede opgelost als je de laatste image pakt. E.e.a. als gevolg van de mogelijkheid om settings te downloaden en de laatste drivers.

    Hydra wordt namelijk al meerdere jaren niet meer ondersteund.


    weet ik maar tot op heden werkt ie zonder problemen en hij doet eigenlijk alles wat ik nodig heb.
    Maar je hebt gelijk eens upgraden is wellicht de moeite waard.
    PS werkt de de laatste Pli net newcamd 5.28 ?

    Heb deze nodig ivm met communicatie met een PC die protocol van newcamd 5.25 gebruikt voor lezen van mijn digitenne smartcard. Gebruik de dreambox als kaartlezer voor kijken op de PC
  7. bedankt transpondertje

     

    nog niet helemaal duidelijk, heb intussen in de gaten dat DiSEqC A/B een elekronisch signal is dat naar de duo LNB getsuurd wordt en hem laat omschakelen.

    Heb een gekeken met de informatie knop als er een kanaal van de Astra 3A is geslecteerd. Die geeft de juiste frequentie etc aan en een SNR van 80% en 0 Ber, na kiezen van een kanaal op de Astra (19.2E) geeft hij de juiste info aan voor dat kanaal dus het zo te zien werkt het.

     

    Enigste dat niet deugd is de signaalmeting door dreambox in een van de systeem menu's.

  8. Ondanks de zoek functie kom ik er niet helemaal uit.

     

    Wat zijn de juiste instellingen voor een 7000s om met een quad duo lnb de twee astra satelieten te ontvangen

     

    Heb hem nu staan op 2 sateliten via DiSEaC A/B

     

    met de Astra (19.2E) op AA en de Astra 3A (23.5E) als AB

     

    Is dat correct ?

     

    Vreemde is dat hij bij signaal meting op de 23.5 een SNR geeft van 50% en BER fouten. Echter als je hem laat scannen en de regionale zenders kiest op de 23.5 dan geeft hij SNR van zo'n 80%

     

    Ik gebruik nog Hydra phoenix

     

    bedankt voor alle inputs die jullie kunnen geven

  9. @Eduard07, dat wist ik niet van dat kijk en luistergeld in het buitenland, weer wat geleerd. thks. Voordeel van dat systeem is wel dat je geen gedoe hebt met voor iedere Tv weer een kastje. Uiteraard zullen de commerciële omroepen er minder blij mee zijn aangezien die niet uit de belasting ruif mee kunnen eten

     

    @riso

    snap dat het niks persoonlijk is, had dat ook zo niet opgevat, misschien was mijn reactie wat fel. Zoals Aart44 schrijft, er niks illegaal aan. Gebruik gewoon een kaartje en betaal voor het abonnement.

    En het is toch een beetje een hobby.

  10. Beste Riso, DVB-T is in de ons omringende landen overal gratis met een ruim aanbod. Niet in nederland daar moeten we weer eens betalen. Het gevolg is dat er maar een beperkt aanbod is van tunertjes en ook dat die usb stickies geen kaartlezer hebben. En als je dan via de PC wilt kijken wat steeds meer gemeengoed wordt als je kindertjes hebt, dan bieden die separate kastjes geen oplossing. Derhalve gaan mensen creatief worden en iets bedenken.

     

    Tja ieder zijn keus he. Vroeger had een een kabel abonnement en je kon daar binneshuis zoveel TV's op aansluiten als je wilde. De goeie oude tijd. Met de move naar digitale televisie proberen de providers er munt uit te slaan om voor elke TV een apart abonnement te vragen, dat vindt ik wat overdreven. Mijn inziens maakt het weinig uit of je nu drie of vier of meer TV in huis toestaat op het abonnement. Het probleem met digitenne is natuurlijk dat je zo'n kaartje overal mee naar toe kunt nemen en ook bij de buren werkt, dus heel de buurt op een abonnement. Jij zult wel niet in zo'n buurt wonen waar ze met drie-en een abonnement delen en iedereen keurig zijn eigen abonnement heeft.

    Kan me eerder voorstellen dat KPN dat wil voorkomen. Eigenlijk is dan een systeem dat je met 1 kaart in heel het huis kunt kijken nog wel een betere optie. <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

  11. Citaat:
    Mooi draadje.... gewoon een orginele ontvanger a 89,95 krijg je terug ook die 89,95 is dus gratis en abo van 6,95 pm. werkt perfect.
    Geen Dreamboxje nodig en vreemde software en... hoeft ook niet 1x pm. in de Dynamite.
    Hoef je niks illegaals te doen.



    ja klopt, maar als je drie TV's in huis hebt dan heb je wel drie van die ontvangers nodig en die zijn niet gratis. Drie keer een abo ook niet. Ik weet je kunt drie kaartjes registreren op een abo. Drie gebruikers op een kaartje binneshuis is dus mijn inziens niet illegaal. Verder heeft digitenne op je PC ook als voordeel dat er wat software is (gratis) die je kunt gebruiken om programm's op te nemen op je HD heb je er dus meteen een PVR bij. Een usb stickje van 35 euro is alles wat je nodig heb, je moet uiteraard wel willen kijken via je PC.

    Verder staat mijn huis al vol apparaten en ik wil er niet nog een kastje bij hebben bij de TV.
  12. heb inmiddels een wat eenvoudiger oplossing gevonden.

     

    Heb de digitene kaart gewoon in mijn dreambox kaartlezer erbij gestopt. Met een programmatje wincs (dat haalt de kaartgegevens op via mijn LAN van de kaart in de dreambox)en DVB dream kijk ik nu eenvoudig digitenne op mijn PC.

     

    Probleem is nog de kaart update dat gaat (nog) niet in de dreambox, wincs geeft emm pakketten niet door. Dus 1 keer maand moet ie dus toch even in de dynamite.

     

    Deze opstelling heeft overigens nog andere voordelen

  13. Nav bovenstaande ben ik zelf ook maar eens aan de slag gegaan om te zien of ik mijn medicenter aan de gang kan krijgen met DVB-T digitenne zonder decoder van KPN omdat ik nog niet weer een kast erbij wel en graag direct het digitale signaal wil hebben zonder onnodig omzetting naar analoog.

     

    Hieronder een beschrijving van mijn ervaringen. Na wat stoeien met apparatuur is het me gelukt om digitenne inclusief gecodeerde zenders te zien op mijn mediacenter met een Avermedia PCI hybride TV kaart. Nog niet in mediacenter maar wel in ProgDVB. Het werkt nog niet helemaal feilloos. Kan nog wat goede raad gebruiken.

     

    Ik heb gebruikt:

    Philips mediacenter MCP9360 met Avermedia 16E kaart, met OS windows XP MCE 2005 SP2

    Dynamite, (Duolabs card programmer, 39 euro)met cas studio software

    USB-RS232 converter (Gembird, 19 euro) is nodig tussen Dynamite en mediacenter omdat dit mediacenter geen R@232 poorten heeft, alleen USB

    Een smartcard van digitenne

    ProgDVB 4.82.4 standard edition

    cnxcam 0.1.0.3b en 0.1.04 (Puging voor progDVB)

     

    Eerst driver ge-installeerd voor de gembird USB-232 converter en software CAS studio voor dynamtie. Vervolgens progDVB met als device Local DVB digital antenne. Plugin cnxcam 0.1.0.4 gekopieerd naar plugin dir van ProgDVB

    Com port gee-edit in cnxcam.ini file (moet de poort zijn waar de Gembird opzit, kun je eenvoudig vinden via device manager van windows XP)

    Ok ready to go, eerst de phoenix mode geactiveerd (3,579 Mhz) van de Dynamite en smartcard in de Dynamite gestopt. ProgDVB opgestart en naar zenders laten scannen door zelf de frequenties op te geven waar de bouquetten zitten voor mij locatie. Autoscan werkt niet. Ok nu zijn alle zenders te zien in de channel list en je kunt ook zien welke gecodeerd zijn en welke niet.

     

    In eerste instantie had ik cnxcam 0.1.0.3b geinstalleerd, die werkt en ontvangt ook de ECM pakketten maar niet de EMM paketten. Later ben ik erachter gekomen dat de PID van de ECM en EMM verschillend zijn en dat dit de oorzaak daarvan moet zijn. Conxcam 0.1.03b gebruikt dezelfde PID voor beide. Dat is een probleem want als geen EMM pakketen ontvangt (en verwerkt) dan kan je smartcard niet geactiveerd worden en/of niet correct bijgewerkt worden om het signaal te decoderen en dus bleef het beeld zwart bij mij. Mijn kaart was telefonisch geactiveerd maar om die acticering op de kaart te verwerken moet een EMM pakket geschreven worden om de kaart te updaten. Omdat cnxcam 0.1.03b die niet ontvangt door verkeerde PID voor Emm pakketen gebeurd er dus niets.

     

    Cnxcam 0.1.03b verwijderd en 0.1.04 geinstallerd. Daar zit een setting in dat hij kan scannen op welke PID een ECM en EMM pakket wordt verstuurd, en inderdaad ze zijn verschillend. Nu ontvang je ook EMM pakketen en die worden ook naar de kaart geschreven. Helaas bleef het beeld nog steeds zwart ondanks het feit dat cnxcam monitor aangaf dat alles ok was en (up and running ).

     

    Wat nu?

    Vervolgens cnxcam 0.1.04 verwijderd en wederom cnxcam 0.1.0.3b terug gezet en jawel het wonder is geschiedt, beeld ! op alle gecodeerde kanalen. Nadeel is wel dat er weer geen EMM pakketten ontvangen waren dus kaart updates worden niet verwerkt. Dat betekend dus elke keer de cnxcam 0.1.0.4 even terugzetten om de kaart te updaten, das niet echt handig. Moet nog uit zien te vinden waarom cnxcam 0.1.0.4 geen beeld geeft en 0.1.0.3b wel

     

    Misschien heeft iemand hier nog een goede tip

×
×
  • Nieuwe aanmaken...