Ga naar inhoud


josjev

Lid
  • Items

    16
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door josjev

  1. Nog steeds niet opgelost (te lui...) maar zorgelijk dat dit na een downgrade zo blijft? Ik ga er binnen een paar dagen mee aan de slag en meld me dan. Alle andere HB zenders doen het prima overigens dus heeft niks met uitrichten te maken. Misschien wel met scaling (die achterlijke RAI heeft een soort van letterbox breedbeeld in 4:3 format wat alleen met Pan&Scan normaal breedbeeld geeft.)

  2. Net nog even gechecked, de Ziggo kaart lijkt nu goed met de meest recente Multicas te werken, inclusief HD kanalen. RAI op HB nog steeds blokkerig (met Italiaanse vriendin geen optie).

     

    Bij firmware installatie zorg ik altijd dat de DOM wordt gewist: booten met patch.bin op USB-stick, kies "format install area" o.i.d. gevolgd door reboot, daarna USB-installatie kiezen, op het moment dat de nieuwe versie wordt getoond, moet bij huidige versie "unknown" staan. Als dit niet het geval is nogmaals de DOM formatteren en voor de zekerheid de box een paar minuten uitschakelen (switch op achterzijde).

     

    Meditel 1.0.19 werkte bij mij meteen. Na installeren van een nieuwe FW wel altijd via het instellingen menu een complete reset uitvoeren alvorens zenders opnieuw in te scannen op te uploaden. Met Maz 3.2 gaat het uploaden van Sat-kanalen gesmeerd: via internet ophalen, favorieten indelen en uploaden. Wel nog even de juiste LNB-config instellen. DVB-C moet wel even worden gescand, tenzij je vooraf een back-up hebt gemaakt.

  3. Gisteren even vluchtig bekeken. blok-artefacten bij Rai1,2,3 op hotbird 13. Youtube werkte bij mij niet.

     

    Duitse feedback (myazbox.de) voorspelt ook weinig goeds.

     

    Ik had gisteravond net de tot nu toe (october2010) in gebruik zijnde 5020 vervangen door 1.0.19 Meditel maar besloot er de 5306 gelijk maar op te zetten toen ik hem toevallig tegenkwam.

     

    Vanavond maar weer even terug naar Meditel want dat maakte in eerste instantie wel een solide indruk.

     

    De 5020 werkte niet echt slecht, zolang je maar geen timeshift/recording ambities hebt. Die heb ik allang in de ijskast gezet. Ook hoop ik mijn Ziggo kaart nog eens met Multicas aan de praat te krijgen. Werkt wel icm 5020, behalve bij HD zenders. Heb er dus een dure Alphacrypt bij moeten kopen.

     

    Ik zou deze tuner ook nooit aangeschaft hebben ware het niet dat er in deze prijscategorie (of überhaupt?) geen alternatieven zijn met DVB-S2/DVB-C combinatie.

  4. Ik kan melden dat een oude 10GB Toshiba 2.5" drive met dubbele USB-aansluiting (1 alleen voor stroomvoorziening) het prima doet voorzover het SD kanalen betreft (zowel kabel als sat). timeshift en opnamen werken perfect.

     

    Zelfs EPG-opnamen (inclusief automatische wake-up/sleep) verlopen vlekkeloos.

     

    Ook gaat de drive samen met de box in sleep mode: ideaal. Alleen is 10GB op den duur te weinig natuurlijk.

     

    HD is echter een drama. timeshift/opname werkt niet tot het punt dat de box vastloopt, maar dit heeft vermoedelijk niets met opname-medium te maken. Op Duitse fora wordt gemeld dat de laatste firmware die goed met HD (kabel) kan omgaan v4890 is.

     

    Nu schijnt er nog KDG firmware te zijn; is dat de moeite waard?

  5. Dank, dat is belangrijke info en gaan we mee aan de slag. Ik heb ook nog een gesplitste USB-kabel waardoor de power over beide USB-poorten wordt verdeeld, kijken of dat misschien nog soelaas biedt. Weet iemand of timeshift/opnemen naar flash op grotere USB-sticks goed werkt?

     

    Of multicas/kaartlezer ipv Alphacrypt CAM betere opnamen oplevert zal ik ook checken maar het probleem wat ik dan heb (ziggo kaart rechtstreeks in kaartlezer) is dat de Ziggo HD-kanalen vastlopen.

  6. update van vorige post: Alphacrypt classic werkt goed met Ziggo. Synology NAS gemount via NFS gaat ook prima al is weergeven van sommige files kwalitatief minder goed dan met HTPC.

     

    Tot nu toe teleurgesteld over timeshift/opnemen van Ziggo HD-zenders, dit werkt gewoon niet. (FTA SAT HD kanalen niet geprobeerd). Ook, na een dag op standby komt de box niet goed terug op de laatst bekeken kabelzender; beter eerst naar een SAT zender zappen en dan in standby zetten.

     

    Alles bij elkaar moet je toch vrij veel lef hebben om een dergelijke box met deze firmware op de markt te brengen. Ik vraag me ondanks al hun goede bedoelingen dan ook af hoe stabiel de AZboxen draaien bij de firma Opensat zelf.

     

    Desondanks blijf ik hem voorlopig gebruiken als betaalbare oplossing voor gecombineerd Kabel/Sat kijken en streamen van DVD's en andere videobestanden vanaf het netwerk. Al is het verleidelijk (nu ik de Alphacrypt CAM heb) om kabelzenders rechtstreeks met mijn Sony TV te gebruiken.

     

    Nu maar hopen dat we nog eens aangenaam verrast worden met nieuwe firmware. Op myazbox.de geloven ze er inmiddels niet meer in; de box wordt daar hopeloos afgebrand.

  7. Zo werkte het bij mij in Amstelveen:

     

    op Ziggo.nl de handleiding digitale televisie zoeken en vinden. Hieruit voor jouw postcode de frequentie opzoeken (in mijn geval 1186 = 372MHz)

     

    Een manual scan op deze frequentie (in kHz dus 372000 voor bovenstaand geval) uitvoeren in NIT modus; alle noodzakelijke frequenties worden automatisch gescand en bijbehorende kanalen gevonden. Kan niet simpeler zou ik zeggen.

  8. Update: inmiddels ook Ziggo kaart geactiveerd in de box.

     

    Deze werkt prima... behalve op HD zenders; die lopen na 10-30sec vast komen soms nog een paar keer even terug maar uiteindelijk helpt alleen nog maar het re-initialiseren van de kaart in Multicas (of kaart eruit en erin).

     

    Ned1 HD werkt prima en ook andere FTA HD zenders (duits) dus het ligt aan de decodering via multicas. Het lijkt niet aan de processorlast te liggen (rond 40% in MAZ3.0). Heeft iemand soortgelijke ervaringen? FW is 5020 (geinstalleerd vanaf USB na format) en meest recente multicas (C01 ofzo). Heeft downgraden van multicas nog zin?

     

    Anyway, Alphacrypt classic is besteld en mocht het met Multicas nog gaan lukken raak ik die ook wel weer kwijt.

     

    Switchen tussen satelliet en kabel werkt op zich prima. Moet me nu nog gaan verdiepen in mounten van Synology NAS.

  9. Sinds gisteren in bezit van een Elite. We stappen van CanalDigitaal over op Ziggo (postcode 1186) en was blij een box te hebben gevonden die sat en kabel voor een zacht prijsje combineert, aangezien ik de sat aanhoud voor FTA van 13E/19E/28E.

     

    Had binnen 10 minuten mijn CD smartcard aan de praat via Multicas en dit lijkt nu al stabieler dan via Aston in mijn Kathrein UFS-910. Hopelijk lukt het net zo soepel met Ziggo!

     

    Na een paar uurtjes klooien nog wel een paar vraagtekens:

    * ik kreeg de sat tuner pas na een uur of wat aan de praat en vraag me af of dit nu stabiel blijft. Kan dit wat met HW-acceleratie on/off te maken hebben?

    * automatisch naar de native resolutie van de zender schakelen (output HDMI) werkt (nog?) niet goed en dat vind ik kwalitatief toch echt het mooiste (upscaling van 576i naar 720p of 1080 maakt alles onscherper). Iemand hier nog een tip?

    * de TV-favorieten liggen niet echt onder handbereik (OK-button, exit, naar favorieten-tab scrollen, OK); nog even uitvogelen of ik wat over het hoofd zie. Tja, vanwege de lage WAF-score moet 'ie natuurlijk in de bediening extra punten scoren. tips wederom welkom.

     

    Al met al dus nog positief. Wel vaag dat er na 1 jaar nog geen 1.0 firmware is. Dat het nu compleet herschreven lijkt te worden verrast me en klinkt leuk, maar betekent al met al dat de "volwassen" firmware waarsch. nog vele maanden ver weg is.

     

    Tuurlijk, ik ben niet vies van een beetje klussen, maar alleen op een gezonde fundering!

  10. Heb nu een Aston 1.05 module en krijg voortdurend foutmeldingen bij inschakelen/zappen. De enige manier om beeld te krijgen is naar SBS6 zappen en vervolgens de CAM erin te rammen. Na 1 jaar gedoe hebben we het wel gehad hier met z'n allen!!

     

    Ik heb iets gelezen over succes met een T-rex Supermodule 4.6 of de officiele CAM van Canal Digitaal (welke is dit en waar te bestellen?).

     

    Graag jullie ervaringen! Is het trouwens relevant welke CD smartcard ik heb? Hoe kan ik mijn type identificeren? Alvast Dank!

  11. De floppy DTV is een van de weinige zo niet het enige alternatief. Ik ben mezelf ook aan het orienteren en op zoek naar gebruikerservaringen (ik hoor slechte berichten over CI-ondersteuning).

     

    Het is alleen doodzonde dat er geen kaarten beschikbaar zijn met eigen tv-uitgang (hardware decoder) zoals de nexus/technotrend premium kaarten, waarvan ik er nog steeds 1 in gebruik heb... dat geeft toch nog altijd het beste tv-beeld.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...