Ga naar inhoud


SoSa

Lid
  • Items

    398
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door SoSa

  1. en nogmaals de vraag wat er voor voordeel aan zit om dit te doen?????

    Support for LINUX3

     

    (Needs linux3 firmware and et9x00 bootloader)

     

    advantage of new Linux kernel 3.0.3

     

    little overview:

    - Improved dvb-usb like Vtuner, webcam -

    - Improved wifi usb devices -

    - Improved file system: UBIFS and EXT4 -

    - Improved streaming -

    - Improved picture quality and sound -

    - Improved overall preformance by about 10% -

    - and much more !!! -

  2. Dat had ik al geprobeerd maar werkt niet helaas. De bootloader komt standaard in het mapje "et9000" en die pakt die niet meer na de bootloader updaten. En het mapje hernoemen naar "et9x00" zorgt er wel voor dat je bij het opstarten de ontvanger de vraag krijgt of je de bootloader wilt flashen maar dan gaat de ontvanger gewoon booten als je op ok drukt.

  3. 9000 wordt niet automatisch omgezet naar 9x00... Je zult eenmalig de bootloader moeten updaten en dan eenmalig opnieuw moeten flashen... Echter met behulp van autobackup en daarin de autoinstall optie kan dat binnen 10 minuten gebeurt zijn.

    Thx is inderdaad simpel en snel :)

  4. Dus als ik het goed begrijp. Zorg dat je de bootloader hebt geupdate en dan morgen een online update doen en je wordt automatisch overgezet van het et9000 image naar het et9x00 image?

  5. Je kan de Sleep Timer instellen via het Standby menu of je kan een opname plannen (van een minuut ofzo) en dan kun je kiezen wat er moet gebeuren als de opname is afgelopen. Misschien is er ook wel een plugin die doet wat jij wilt maar dat weet ik niet. Je zou eens kunnen zoeken door de pluginslijst in OpenPLi.

  6. Nee geen ervaring, maar als die werkt op een Dreambox dan zal die ook wel werken op de ET9000

    aangezien die dezelfde signalen moet versturen als een Dreambox afstandsbediening.

    Of de bouwkwaliteit van die afstandsbediening ook wat is dat is natuurlijk weer een ander verhaal wink.

  7. Dit staat er vlak onder:

     

    Citaat:
    Thanks to our unique and independent driver architecture this device can be used across many different architectures. (for example ARM (eabi/oabi), MIPS (bit/little endian), MIPSEL (big/little endian), PPC, X86 (32/64bit)).

     

    List of a few supported devices:

    * Western Digital WDTV Live (Media PC, only Streaming) (MIPSEL)

    * Western Digital My Book (NAS) (ARM)

    * Sheevaplug (ARM)

    * Guruplug (ARM)

    * Dreambox 800 (MIPSEL)

    * Acer Aspire One Netbook (Intel 32bit)

    * Netgear WNDR3700 Router (MIPS)

    * Seagate Dockstar

     

    Ze noemen een klein aantal ondersteunde apparaten op waaronder de dm800. Ik heb me ook laten vertellen door een developer van sundtek dat hij uit eigen ervaring wist dat de stick werkt op de vu+ duo. Daarnaast schijnt de support bij problemen zeer goed te zijn.

     

    Ik denk dat je niet hoeft te verwachten dat hier mensen zijn die de stick in gebruik hebben op de vu+ duo, anders hadden die wel gereageerd ondertussen. De stick schijnt ook nog niet zolang leverbaar te zijn aangezien dit revisie 4 is van de stick. De versie hiervoor had problemen dus ze hebben de verkoop stop gezet en een verbeterde versie gemaakt. Alle mensen die een oude revisie hadden hebben een nieuwe gekregen heb ik begrepen.

     

    Misschien moet je de stoute schoenen aantrekken en zo'n stick aanschaffen, dan kan jij je ervaring met ons delen wink.

  8. Dit is zeker een interessante ontvanger, ik heb nu een twin tuner en kom eigenlijk net een tuner te kort dus dit zou een uitkomst zijn.

     

    Design vind ik een vooruitgang op de Duo maar had naar mijn mening nog wat beter gekund, ook die hoge pootjes vallen erg op.

    Maar smaken verschillen natuurlijk smile.

     

    Afstandsbediening met toetsenbord aan de achterkant lijkt me erg handig, ben namelijk niet zo van het invoeren van letters via de numerieke toetsen.

     

    Wel jammer dat een Linux ontvanger wel een iPhone/iPad app heeft maar niet een Android app.

    Dat kan natuurlijk nog komen en dat hoop ik ook van harte want het concept spreekt me erg aan.

     

    XBMC op de VU+ is natuurlijk ook intressant en hopelijk is tegen die tijd dualboot mogelijk.

     

    Ga deze ontvanger zeker in de gaten houden.

  9. Dat is niet wat hij met zijn vraag bedoeld. Waar hij het over heeft is de knoppen TV, DVD & AUX op de afstandsbediening van de ET9000.

     

    Om dus even te reageren op de vraag van de TS. Geen idee hoe je het aan de praat moet krijgen. Waarschijnlijk op ongeveer de zelfde manier als met de Dreambox afstandsbediening. Dat betekent dus dat je A: een lijst met codes nodig hebt van de verschillende fabrikanten en B: Moet weten hoe je die code kan invoeren op je afstandsbediening. Meestal door een toetscombinatie of het voor een bepaalde tijd ingedrukt houden van de knop die je wilt programmeren. Dit is informatie die de fabrikant van de ontvanger hoort te leveren dus ik zou even contact opnemen met de fabrikant als ik jouw was.

     

    Waar metoo het over heeft is op zich wel de mooiste oplossing maar dat betekent wel dat je apparatuur dat moet ondersteunen. Als je TV en eventueel andere apparatuur dat ondersteunt dan hoort het als volgt te werken. Je zet je ET9000 aan en die stuurt een signaal naar je TV of versterker en de TV of versterker gaat aan. Ingeval van versterker dan stuurt die weer een signaal naar je TV en gaat de TV aan. Dat is hoe het zou moeten werken. Daar heb je een plugin voor op je ET9000 nodig die je kunt downloaden via je ontvanger, ervan uitgaande dat je openpli gebruikt. Die plugin heet "hdmi-cec". Let wel al je apparatuur moet hdmi cec ondersteunen en dan nog is er geen garantie dat het werkt. Als je het linkje van metoo bekijkt zul je ook zien dat de meeste fabrikanten een ander naampje hebben voor hdmi cec.

     

    Hopelijk heb je wat aan deze info wink.

  10. Denk dat alle wireless toetsenborden het wel zouden moeten doen.

    Ik heb even mijn Logitech bluetooth toetsenbord en muis aangesloten om het te testen en dat werkte.

     

    Heb nu de RII TOUCH 330 besteld uit Amerika voor €37,25 met verzendkosten.

    Is het zelfde als de palmkey alleen het naampje verschilt en de mijne is bluetooth (ze hebben er ook 1 met RF).

  11. Origineel bericht van: Obi Wan
    Want het enige waar je de LAN pijp voor gebruikte was cardsharing en of content erop/eraf.


    Sommige mensen gebruiken het ook om opnames te maken op hun fileserver/NAS wink.

    Verder inderdaad een leuke plugin, kan niet wachten tot die uit beta is en echt goed werkt.
    Moet wel zeggen dat de beeldkwaliteit van uitzending gemist echt bagger is op een 48 inch scherm frown.
    Dat HbbTV is trouwens wel super en zeker die Duitsers laten echt de mogelijkheden er van zien.
  12. Is het dan niet makkelijk om in favorieten een mapje per satelliet aan te maken en dan de zenders die je wilt bewaren naar het betreffende favorieten mapje te kopiëren? Dat kost je waarschijnlijk minder tijd dan wat je niet kijkt aan zenders weg te gooien. Je kunt dan de zenders gewoon in jouw volgorde plaatsen want dat kan je namelijk wel in het favorieten bouquet. Je kan trouwens ook de naam van een zender wijzigen, maar dat moet je wel op de pc doen met dreamboxedit of dreamset. Daar kan je ook bouquetten aanmaken, zenders naar de bouquetten kopiëren en sorteren. Als je de zendernaam wijzigt moet je volgens mij wel bij die zender aangeven dat de zendernaam niet geupdate mag worden. Het beheren en aanpassen van je eigen zenderlijst via de pc is volgens mij sowieso de snelste en makkelijkste manier die er is. Vond het beheren en aanpassen via de ontvanger zelf altijd zo'n rot werk. Was echt blij toen ik een dreambox kocht en het via de pc kon doen. Hoop dat je er wat mee kan smile.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...