Ga naar inhoud


guys

Lid
  • Items

    22
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door guys

  1. Het zit al vele weken niet goed met de EPG content en ik begrijp dat dit niet aan de ontvangers ligt maar aan CD.

     

    Is het mogelijk dat mensen van het board met enig gezag contact opnemen met CD, en dus niet via de gewone support kanalen die geen effectieve opvolging geven, om dit ernstige probleem aan te kaarten?

     

    Voor het kijkgenot en comfort van programmeren is de EPG behoorlijk belangrijk en vormt een belangrijk onderdeel van het CD produktaanbod. Kennelijk wordt de urgentie niet op het juiste niveau onderkent.

     

    Is er iemand die dit daar kan aankaarten?

     

  2. Ik weet nooit of het aan de Dreambox ligt of aan de source bij de zenders of aan CanaalDigitaal die het doorgeeft. Ik heb wel sinds 27-06-2009 de PLi® Jade3 Enigma 1 image die een fout uit de EPG gehaald heeft, maar het is de laatste dagen weer helemaal niets op de Nederlandse zenders, Publiek en commercieel. De Duitse zenders geven prima inhoud tot 5 dagen vooruit.

     

    Kan iemand nog een verklaring geven?

  3. Sinds enkele dagen merk ik dat op zowel publieke zenders als op RTL stations er veel "wegvallers" zijn in de EPG. Gewoon blanko stukken, na 19.00 uur geen vermeldingen meer. Hebben anderen dat ook of kan het aan mijn ontvanger liggen? Dank het niet want de Duitse zenders geven wel een volledige vermelding.

     

    Heb alles gereset maar de blanko´s blijven zowel op de MHEPG als op de EPG via de rode knop op de afstandsbediening. Vanavond ook weer.

    Vind ik erg lastig want dit gebruik ik altijd als programmagids.

  4. Ik gebruik DVR-Studio Pro, rechtstreeks vanuit .ts bestandsformaat editen en branden. Heb alleen een probleem dat na het uitknippen van de reclame de geluidssynchroniciteit niet meer klopt. Daar is wel een voorziening voor in DVR studio maar ben daar nog niet zo helemaal uit hoe het werkt.

     

    Groeten

  5. Gisteren een nieuwe kaart ontvangen, vandaag vervangen werkt goed. Heb een Dreambox 7000 met pli-Jade2-dm7000-20090322-6302.img. Abo is een set top box pakket

     

    Ik vind het onjuist dat je hier € 9,75 voor moet betalen, ik heb hier niet om gevraagd, als Canaldigitaal hun systeem technisch willen aanpassen moeten ze dat op hun eigen kosten doen en niet doorberekenen. Dat de echte kosten 79.95 zijn is kletskoek, de kostprijs van zo´n kaart is een paar Euro, de nieuwe s-ware kost natuurlijk geld maar, nogmaals, dat zijn hun systeemkosten.

  6. Ik heb nu het bestand extepg.so gevonden het staat hier:

    /lib/tuxbox/plugins/

     

    Het volgende probleem doet zich voor bij het kopiëren ik krijg een melding als volgt:

    "553 - could not create file" ik heb geen schrijfrechten. Als ik de attributes tracht te veranderen (van de directory) krijg ik de melding: "cannot change atributes of remote files"

     

    Ik heb dus geen mogelijkheid om via TotalCommander iets te veranderen.

     

    Iemand een oplossing?

  7. Ik heb een vreemd probleem met de MHEPG als volgt:

     

    Als ik via de gele knop MV 3.5.2 oproep krijg ik de volgende melding: " the system time is not properly set, etc etc"

     

    Heb de tijdzone veranderd en daarna weer teruggezet, helpt niet, van alles geprobeerd, nietslukt.Vervolgens de nieuwste PLi® Jade Images Suite 20080713 Rev.5335 erop gezet (had nog de voorlaatste),helpt niet. De gewone EPG onder de rode knop doet het wel.

     

    Wat kan ik nu nog doen? Is het een hardwareprobleem?

     

    gegevens: DM7000 met 80Gb harddisc, 128Mb usb stick waar de VAR op draait, PLi® Jade Images Suite 20080713 Rev.5335, LAN verbinding met PC en Internet

     

    Voorgeschiedenis: wellicht is het goed te melden dat ik iets vreemds had voordat alles begon. Van tijd tot tijd is het nodig even de box te resetten en te herstarten door de drie knoppen rond de display in te drukken. Dat deed ik dus laatst en bij deze herstart was daarna opeens alles weg, sat config, stations, een andere skin, netwerk weg, etc. vreemde situatie.

    Image opnieuw geinstalleerd, bleef vreemde kuren hebben. Toen bleek mij dat de USB stick zich niet liet mounten, ook niet opnieuw formatteren. Deze eruitgehaald en op de PC geformatteerd. Daarna liet deze zich in de Dbox goed formatteren en mounten. Alleen dus het verschijnsel dat de MVH EPG het niet meer doet zie begin posting.

  8. Ik heb een leuke utility voor de mensen die hetzelfde probleem hebben als ik had.

     

    Vooral op Astra2 zijn er heel veel free to air filmkanalen bijgekomen die dagelijks en ook´s-nachts speelfilms of interessante documentaires uitzenden. Het probleem is dat deze geen EPG hebben of als ze die hebben slechts van het huidige en volgende programma- Op het internet al die zenders gaan opzoeken en bekijken wat er komt is te lastig.

     

    Totdat... ik PC software vond die dit allemaal voor je doet en gratis ook nog. Het heet PC-Browser, het is een open source gratis programma hier te vinden: http://www.tvbrowser.org/ gemaakt door Duiters maar in allerlei talen te installeren. Ik gebruik de engelse versie.

     

    Na installatie, kun je de programma´s van meer dan 500 kanalen zien. Helaas niet de Nederlandse zenders maar deze kun je vanuit de Dreambox EPG wel zien.

     

    Leuk is ook dat er een module is om de timer van de Dreambox aan te sturen en dus opnames te programmeren. Jammer dat dit alleen voor de DM7025 op een Gemini image werkt. Nu exporteer ik die naar timer settings naar Outlook calendar en programmeer later dan mijn DM 7000 via de PCbrowser. Werkt ook maar is een omweg. Het zou leuk zijn als er Dreambox hobbyisten zijn die de bestaande modules aanpassen aan de DM 7000. Zie ook de uitgebreide WIKI op http://enwiki.tvbrowser.org/index.php/Main_Page.

     

    Ik kan nu eenvoudig tot een week van te voren zien welke films er komen (langer is ook mogelijk) en deze programmeren om op te nemen

     

    Ik hoop dat met deze posting anderen daar ook een oplossing in vinden en hoop ook dat er iemand in staat is (ik kan dat niet) om de dreambox plug-in aan te passsen naar de DM7000 ,met een Pli image

     

    Groeten

  9. Ik heb geen multiboot, en versie 2.04 van CCcam, verder heb ik niets bijzonders draaien, een paar plugins, die eigenlijk alleen actief zijn als je ze oproept, zoals EPG, disc space, etc.

     

    Heb de versie 2.08 gedownload, maar weet trouwens niet waar ik die files moet plaatsen in de box. Heb een FTP verbinding die goed werkt, ik haal films heen en weer, MP3s en foto´s werkt allemaal prima, dus ik kan ook zo nwe CCcam er opzetten maar weet niet waar. Overigens denk ik niet dat dit zal helpen, het schijnt al jaren ook met oudere versies mogelijk te zijn, dus ook met de 2.04. Het moet ergens anders aan liggen.

     

    Misschien is dit een richting: Als ik via h/ware instellingen de CI module oproep en dan kaartinfo opvraag, krijg ik een melding dat er geen kaart inzit. Verder nooit zoveel aandacht aan besteed, want ik heb daar geen last van. Maar toch klopt er iets niet, wellicht een oplossingsrichting? Ik heb een normale Canaalditigitaalkaart met een set top pakket.

     

     

  10. Alle informatie die ik ken geeft aan dat dit binnen dezelfde transponder mogelijk is maar het lukt steeds niet. Kan iemand mij zeggen wat ik fout doe?

     

    Ik heb het volgende:

    DM7000, PLi® Helenite Final, beschikbare cams:CCcam, MGcamd,camd3, newcamd. Swapfile op USB stick, HD 80Gb. alles aangesloten op ADSL via router.

     

    Ik weet natuurlijk dat je de cams moet instellen op "2 services"

    Wat doe ik? Ik start een opname op ned 3 en schakel na een minuut over naar ned2, een minuut verder stop ik de opname en ga naar bestandsmodus om de opnamen te bekijken. Telkens bevriest deze op het moment dat ik overschakelde naar de andere zender (zelfde transponder) Heb alle cams geprobeerd maar steeds dat bevriezen. Frustrerend want overal lees je dat dit gewoon moet kunnen.

    Ik hoop op goed advies en alvast bedankt

     

  11. Ik gebruik vrij vaak de RSS reader (plug in) om naar het SAT4ALL nieuws en dreambox fora te kijken en natuurlijk ook andere feeds.

     

    Ik heb een DM 7000 met een Helenite image

     

    Sinds enige tijd ontvang ik de feeds van Sat4all niet meer, krijg een error. al een paar keer de feeds opnieuw gedownload maar dat helpt niet. Neem aan dat de verandering kwam door de server change, maar moet nu toch wel over zijn?

     

    Kan ik dat zelf aanpassen en, zoja, hoe?

     

    Of moet de beheerder van het board iets doen?

     

    Zou dit graag willen oplossen, bedankt voor reacties

     

  12. Vraag na upgrade naar Helenite final.

     

    Had op mijn systeem pli-Flubber-The Sequel-dm7000-20060818-1502.img, na de komst van Helenite gewacht totdat er meer “rijpheid” in de image komt en besloot na publicatie van de “final” version daar op over te gaan. Gebruik hiervoor FlashwizardPro, gaat vlekkeloos.

     

    Alles werkt prima en ik ben er tevreden over, net zoals trouwens The Sequel, de enige reden tot overgang naar de nieuwste is dat de updates toegankelijk worden. Kennelijk maak ik te weinig gebruik van allerlei zaken om fouten tegen te komen.

     

    Heb de volgende vraag:

     

    Nadat ik de Var op de USB stick heb overgezet, zie ik op deze stick de volgende directories:

     

    Directory Stick: 0:/mnt/usb/pli/

     

    Bevat volgende subdirs:

     

    0:/mnt/usb/pli/0110200608180000/

     

    en:

     

    0:/mnt/usb/pli/0110200707090000/

     

    de inhoud van deze directories bestaat uit de VAR, het lijkt er op dat er nu twee VAR´s op de stick staan, de oude en de nieuwe, de oude is blijven staan.

     

    Vraag: mag ik die oude zomaar weghalen? Denk t wel maar wil graag zekerheid

     

    Opmerking/advies:

    Via DREAMBOXedit had ik mijn settings op de PC bewaard. Na de installatie deze settings op de Dreambox gezet wat resulteerde in een puinhoop. Na wat gezoek is dit toch nog goedgekomen. Zou de makers aanraden bij de omschrijving van de image kleine waarschuwing op te nemen over hoe je met deze wijziging moet omgaan. Voorkomt gedoe.

    Ik maak nooit gebruik van gepubliceerde Settingslijsten, maak m zelf

     

     

    Ik wacht reacties op de stick directories af

     

     

     

     

     

     

     

    Mijn systeem:

    DM 7000, Maxtor 80Gb, var on USB stick, verbonden via router aan Internet en PC. Gebruik Totalcommander voor uitwisseling van files. Ingesteld op Astra 1 en Astra 2.

  13. Ook ik heb sinds enige weken geen beeld meer op Veronica. daar kijk ik trouwens bijna nooit naar, maar wil het wel oplossen. Dat met die CCcam werkt bij bij niet.

     

    Ik heb een DB 7000 met de PLi® Flubber The Sequel image. Als ik de SECA kaart er uit haal heb ik direct geen beeld meer.

     

    Heeft iemand nog tips?

     

    NB wat vreemd is: in Radio mode heb ik normaal een radiobeeld, soms echter (hoe het komt weet ik niet) zie je toch TV beeld, ik herstel dit door even naar TV mode te gaan, op een andere zender te gaan staan en dan weer naar radio mode. Eigenaardig is dat dit laatst ook weer het geval was en dat ik in deze situatie wel gewoon Veronica beeld had. IK natuurlijk direct naar TV mode terug maar nee hoor geen beeld, in radio mode weer wel. Vreemde zaak.

  14. Ben er vandaag geweest en vond het een leerzame midddag, het blijkt eens te meer dat Fora doorlezen alleen niet genoeg info geeft aan relatieve leken en/of beginners. Een één op één mondeling contact geeft veel snellere kennisoverdracht.

     

    Kortom een zinvol evenement waar ik me zeer zeker een volgende keer weer voor zal aanmelden

  15. Er staat niet vermeld waar je je dient aan te melden, neem aan dat t hier is. Ik zal komen, ben in bezit van een 7000 met een 80Gb HD met de Pli Diamond image.

     

    Ervaring:

    weet redelijk mn weg, hoewel er veel onzekerheden overblijven. Box via ethernet aangesloten op router voor Internet access en via FTP verbinding met mn PC. Gebruik box als multimediacentre, fotoalbums, MP3 speler, voor de rest gewoon TV kijken en als HD recorder gebruiken.

     

    Interesse:

    Wil meer weten over cardsharing en t lijkt me leuk iemand in de buurt te ontmoeten (ZW Friesland) waar je één op één contact mee kunt onderhouden en ervaring uitwisselen

     

     

    Rudolf Guys

    [color:"red"]om privacy-redenen verwijderd[/color]

    telefoon mobiel : 0622 375 368

    email: rudolfguys@planet.nl

×
×
  • Nieuwe aanmaken...