Ga naar inhoud


EduardS

Lid
  • Items

    32
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door EduardS

  1. Ik heb op het moment een no-name 60 cm schotel in combinatie met de CD Duo LNB en bij (zware) regen regelmatig geen ontvangst. Ik dacht daaraan wat te doen door een grotere schotel te nemen maar nu lees ik hier dat mijn LNB alleen geschikt is voor een schotel van maximaal 78 cm (Triax 78). Ik heb vanmorgen flink gezocht op het forum maar kom tegenstrijdige berichten tegen over welke schotel het beste is. Sommige (de meeste?) beweren dat een Triax 64 het beste werkt omdat de LNB hiervoor ontworpen zou zijn. Anderen zie ik beweren dat ze met een Triax 78 een beter signaal krijgen dan met de Triax 64. Mijn vraag is dus of er iemand is die uit (gemeten) ervaring kan vertellen welke schotel nu echt het beste is om te gebruiken met deze LNB.

  2. Ik wil een nieuwe vraag toevoegen, aangezien ik toch een andere schotel aan wil schaffen. Ik wil graag Astra 1, 2 en 3 kunnen ontvangen voor drie ontvangers. Welke schotel met welke lnb's komen hiervoor in aanmerking? Voor de duidelijkheid, ik wil dus 1 schotel waarmee ik astra 1, 2 en 3 kan ontvangen en ik heb drie ontvangers die onafhankelijk van elkaar moeten kunnen werken. Welke schotel en welke LNB's kan ik daar het beste voor aanschaffen? Ik denk aan een budget van ongeveer 150 euro.

  3. Ok, bedankt. Daar kan ik wat mee.

     

    Maar dan zou de ALPS LNB toch ook problemen moeten geven? Of kan het zo zijn dat de uitlijning bij mijn nieuwe quad LNB nauwkeuriger luistert dan bij de oude LNB?

     

    Ik heb overigens geen spectrum analyser of andere meetapparatuur dan een simpele pieper. Ben geen satelliet hobbyïst, maar een doorsnee canaldigitaal gebruiker.

     

    Als het de uitlijning betreft dan zou een nieuwe schotel dus uitkomst bieden. Ik was eigenlijk al van plan om een nieuwe (grotere) schotel te kopen. Een waarop ik meerdere quad LNB's kan plaatsen, maximaal 4 (astra 1, 2, 3 en hotbird).

     

    Bedankt in ieder geval voor alle reacties tot nu toe.

  4. Ben met een vochtig doekje in de weer geweest maar dat heeft geen enkel effect. Op een gegeven moment heb ik dan geen enkele ontvangst meer. Maar op het probleem dat ik Één en Canvas niet ontvang heeft het geen invloed.

     

    Ik ben ook in de weer geweest met een stukje aluminium ter grootte van mijn hand. Als ik dat achter (dus tegen de achterkant van de LNB, niet tegen de ontvangstkop van de LNB) tegen de LNB plak, heb ik op alle(!) zenders beeld. crazy

     

    Hoe kan dat nou?

  5. De schotel heb ik optimaal uitgericht op de Astra 1 (19,2). Weliswaar met een simpele pieper, maar sterkte ligt op de ontvangers rond de 90% en kwaliteit op 100%.

     

    Oversturing zou misschien kunnen, deze LNB is gevoeliger dan de ALPS. Hoe moet ik die natte lap er overheen leggen? Over de hele LNB of alleen het achterste gedeelte? Moet de lap echt nat zijn of alleen (licht) vochtig?

  6. Hallo,

     

    Ik heb een heel raar probleem. Mijn schotel is een standaard Triax 64 cm schotel. Tot voor kort gebruikte ik deze in combinatie met een ALPS universele LNB (type BSTE8-851A). Ik wilde echter meer ontvangers en heb een quad LNB aangeschaft: een Zehnder Quad Universal LNB (type BX 344-03). Sinds ik de LNB vervangen heb kan ik echter de zenders Één en Canvas niet meer ontvangen: geen signaal. Ik heb om te testen de oude LNB nog even teruggezet en jawel dan wel weer ontvangst van Één en Canvas.

     

    Nou komt het rare. Als ik mijn hand dwars achter de Zehnder LNB houdt (dus niet aan de schotelzijde, maar aan de zijde richting satelliet) en mijn hand steekt ongeveer vijf centimeter boven de LNB uit heb ik wel (uitstekende) ontvangst van Één en Canvas.

     

    Ik heb geprobeerd of de positie van de LNB in de LNB-houder verschil maakt, maar hiermee boek ik geen enkel resultaat.

     

    Kan iemand hier zijn/haar licht over laten schijnen?

     

    Mvg,

    Eduard

  7. Citaat:
    Een duidelijke vermelding van wel of geen Mediaguard EPG zou m.i. een waardevolle aanvulling zijn op het aanbod van die vergelijkingssite voor satspullen (ga er vanuit dat die zeker niet mag, gezien het beleid van de laatste dagen <img src="/forums/images/graemlins/crazy.gif" alt="" />).


    Ik zie zojuist dat het op de site die ik bedoel mogelijk is om op mediahighway ontvangers te zoeken. Dat vereenvoudigt de zaak enigzins.
  8. @Neptunus

    Misschien doel je op mijn reactie. Ik gebruikte de aanduiding slecht (voor de 2 daagse EPG van CD) maar misschien is beperkt een beter woord. Zoals ik al zei, ik heb de EPG van CD nog nooit gezien dus weet ook niet hoeveel dagen vooruit deze de programma info geeft. Als deze maar twee dagen vooruit info geeft noem ik dat slecht maar beperkt is een beter woord.

     

    In ieder geval bedankt voor je bijdrage.

  9. Citaat:
    "meerdaagse EPG van CD" is een verwarrend begrip, het moet zijn tweedaagse EPG! Was het maar meerdaagse EPG, dan zou een hoop frustratie verdwijnen. <img src="/forums/images/graemlins/mad.gif" alt="" />


    Is de EPG van CD zo slecht? Ik moet bekennen dat ik de EPG van CD nog nooit gezien heb.
  10. Citaat:
    Een duidelijke vermelding van wel of geen Mediaguard EPG zou m.i. een waardevolle aanvulling zijn op het aanbod van die vergelijkingssite voor satspullen (ga er vanuit dat die zeker niet mag, gezien het beleid van de laatste dagen <img src="/forums/images/graemlins/crazy.gif" alt="" />).


    Ik vermoed dat ik weet welke site je bedoelt. Raar dat die niet genoemd zou mogen worden. Ik ben het eens met je suggestie (moet de juiste aanduiding niet Mediahighway EPG zijn?), maar eens een mailtje aan wagen.

    Citaat:
    Veel satellietontvangers geven als specificatie: Geavanceerde meerdaagse EPG. Er is dan niet duidelijk of daarmee de gewone DVB of de specifieke Mediahighway epg wordt bedoeld. (Voorbeeld: philips 7005)


    Toen ik mijn Lemon 030CI kocht was ik een volkomen leek op satelliet gebied. Er stonds bij de specs dat hij EPG ondersteunde, dus ik was happy. Bleek naderhand dat ik voor de Nederlandse zenders daar niks aan had. Ben thuis voor de Nederlandse zenders de (UPC) EPG van mijn (windows) mediacenter gewend en dat vind ik ronduit prachtig als programmagids. Teletekst als programmagids vind ik een ramp.
  11. Citaat:
    Da's een beetje flauw. Het is niet zo gemakkelijk te vinden welke ontvangers de meerdaagse EPG ondersteunen. Voor de Adimo's kun je kijken op http://www.baasopeigenbuis.tv/, maar die is nogal onder constructie. Bij de importeur vind je meer info (maar die link mag hier waarschijnlijk niet).


    Bedankt voor je reactie. Zou je me de gegevens van die importeur via PM kunnen sturen?

    Ik neem aan dat er bij de technische specificaties moet staan dat de Mediahighway EPG ondersteund wordt. Gek genoeg zie ik bij sommige verkopers staan dat de Jive ook Mediahighway ondersteund en bij andere weer niet.

    Verder is het bij sommige merken erg lastig te achterhalen wie de fabrikant is en als je dat al achterhaalt nog niet veel verder bent omdat een importeur de firmware voor de Nederlandse markt produceert/levert.
  12. En welke specificaties vertellen dan dat de meerdaagse MediaHighway EPG van CD wordt ondersteund?

     

    Ook een aardige vraag: waar vind ik de website van de fabrikant van bijvoorbeeld de Adimo Jazz en Adimo Jive?

  13. Citaat:
    Wat wel weer aardig is aan de Jive is dat hij zijn software OTA kan binnenhalen. Kun je dus gewoon op de camping updaten zonder dat je met een laptop hoeft te gaan klooien.


    Verwar je nu de Jive niet met de Jazz? Voor zover Sjaak weet (zie hierboven) kan de Jive niet OTA een update laden.
  14. @Sjaak: De TV programmering bekijken via teletekst vind ik persoonlijk een ramp. Ik heb thuis een mediacenter en ben de egp daarvan gewend, dat vind ik een heel makkelijke en mooie manier om na te gaan welke programma's interessant zijn om te kijken. Nou heb ik nog geen enkele ervaring met satelliet epg, maar ik hoopte dat dit net zoiets zou zijn als de epg op mce. Zoals ik al zei, 12V is geen must, maar wel een pre. Ik zal de uitkomst nog wel laten weten, maar mijn voorkeur gaat uit naar een ontvanger die de epg van CD kan weergeven, die goed en stabiel functioneert én van de ontvangers die daar aan voldoen degene die het zuinigst is. Maar ik heb nog geen idee welke ontvangers daarvoor in aanmerking komen aangezien CD certificering blijkbaar niets zegt over de MediaHigway EPG compatibiliteit. Dat blijf ik erg raar vinden. Maar goed, dit wordt off-topic.

     

    Samenvattend: de Jive is een goede ontvanger maar mist CD EPG compatibiliteit.

  15. Dan rest mij de vraag welke goede en zuinige (ik bedruip mezelf in de camper met zonnepanelen) ontvanger dan wel een meerdaagse EPG van CDS kan laten zien. Tenminste als dat mag in dit topic.

     

    Ik ben overigens niet per se afhankelijk van 12V, want ik heb ook een omvormer in de camper. Ik prefereer enkel 12V omdat dit weer enigzins in het verbruik scheelt.

     

    Wel verwarrend; een CDS gecertificeerde ontvanger, maar geen EPG (now/next noem ik geen EPG).

  16. Hoi Sjaak,

    bedankt voor je uitgebreide reactie. Dit stelt me al een heel eind gerust. Ik heb nu een Lemon 030CI en het enige waar ik eigenlijk nog behoefte aan heb (ben geen veeleisende sat kijker) is EPG ondersteuning. Toen ik de Lemon kocht dacht ik daarmee ook CDS EPG te kunnen bekijken; niet dus. Dus wat ik eigenlijk zeker wil weten voor ik de Jive aanchaf, is of de Jive wel de EPG van CDS ondersteunt. Weet jij daar meer over?

  17. Citaat:
    Citaat:
    Ik denk erover de Adimo Jive aan te schaffen. Dit omdat ik hem in mijn camper wil gaan gebruiken en het de enige 12V goedgekeurde ontvanger is.

    Na alles wat ik hier lees begin ik toch te twijfelen of de aankoop van deze ontvanger wel zo'n goed idee is.

    Werkt deze nu wel goed of zijn er nog problemen? Kan de Jive de EPG van CDS goed aan?


    Eduard, dit topic gaat over de Jazz, dus blijf s.v.p. on topic. Als je een discussie over de Jive wilt, open dan een nieuw topic.


    Excuus. Nieuw topic aangemaakt. Deze berichten kunnen verwijderd worden.
×
×
  • Nieuwe aanmaken...