Ga naar inhoud


Maneman

Lid
  • Items

    77
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Maneman

  1. Nog eens even gekeken maar ik kom er toch niet uit. De (optionele) werkgroep in de router weer teruggezet naar 'Workgroup' maar dat maakt geen verschil. Verder heb ik 'gewoon' een Cifs-verbinding.

     

    Als ik op de server ben ingelogd kan ik de DB ook benaderen, maar op een of andere manier toch nog niet de submappen van de server vanuit de DB :-(

     

    Iemand nog een idee?

  2. Ik heb een hele tijd mijn NAS aangesloten op mijn Dreambox en dit werkte prima. Nu ben ik van Windows Home Server v.1 overgestapt op Freenas en vervolgens op Windows Home Server Val (beta) maar in beide gevallen kan ik de submappen van mijn NAS niet meer benaderen. Heb het zowel met Openpli als Newnigma geprobeerd, maar allebei hetzelfde euvel. Als ik via de netwerkbrowser kijk kan ik de server gewoon zien. Als ik dan de submappen wil benaderen verschijnt alleen onder in beeld 'Press OK to expand host'.

     

    Wat doe ik fout want ik zou het zo niet weten?

  3. @edemon los van het feit dat ik er koppijn van krijg om je bijdragen goed te kunnen doorgronden (hoofdletters en interpunctie wil wel eens helpen) trek ik de conclusie dat het beter is je 800HD te verkopen. Dit is niet de enige topic waar je je onvrede over de 800 uit. Daarnaast zijn er heel wat mensen die wel tevreden zijn over de 800 en ben ik van mening dat het 'probleem' ook nog wel eens de gebruiker zelf kan zijn.

     

    Misschien kun jij verder met dit commentaar?

     

    On-topic: Is helaas een blijvend probleem hoewel ik met de nieuwste Openpli wel een verbetering ervaar.

  4. Met veel plezier gebruik ik al enige tijd Openpli. Toch kom ik uit 1 ding niet. Ik wil de EPG-data van Rytec en de HD-picons niet in de flash plaatsen maar op mijn netwerkschijf.

     

    Bij Newnigma is het bijvoorbeeld eenvoudig om de locatie van picons aan te passen naar mijn netwerkschijf maar in Openpli kom ik er niet uit hoe dit te doen (op eenvoudige wijze).

     

    Iemand een idee/tips?

  5. Klinkt interessant! Ik ben met name geïnteresseerd in de mogelijkheden van de nieuwe 7020HD (P&P-tuner). En ook HDMI.....

     

    Vraag me af hoeveel mensen hierover gaan roepen dat het wel net zolang zal duren als de introductie van de 8000 :-)

     

    Prijsstelling zal ook interessant worden (bijvoorbeeld in vergelijking met VU DUO+).

     

     

     

     

     

     

  6. Om terug te komen op het LT6-image wink Een korte eerste impressie van de nieuwe image op mijn DM800.

     

    Installatie ging prima, hoewel mijn netwerkconfiguratie niet gelijk goed was (in Openpli en Newnigma wel). De aanwezige eyecandy is wat mij betreft hét pluspunt van deze image, want dat ziet er allemaal erg gelikt uit en de standaard-skin is ook geheel naar mijn smaak. Zoals aangekondigd is de snelheid met de standaard-skin echter niet te vergelijken met andere images. Erg jammer, want daar selecteer ik mijn images toch meestal op.

    Geprobeerd om Brushed-Alu-skin dan maar te installeren, maar dat resulteert in een loop van crashes omdat deze skin blijkbaar niet geschikt is voor deze image??

     

    Voor wat ik er voor de rest van gezien heb zit alles er wel op en aan, maar ik laat deze voor wat ie is; ik ga dan voor een image dat wél lekker zapt en snel reageert.

  7. Toch wel geinteresseerd in Rudream image. Heb me zojuist aangemeld op hun forum en navraag gedaan naar de verkrijgbaarheid van het image. Wel een beetje vaag gedoe want veel is toch in het russisch, maar een gedeelte idd Engels.

     

     

  8. @ Toxic (Q)

    Licentie lees ik als het kopen van een gebruikersrecht van de software, maar iedereen zal het weer anders lezen. Dus nee, niet ieder ander leest het zoals jij.

     

    Heel raar, maar ik krijg de indruk dat je erg graag 'gelijk' wil krijgen (over dit onderwerp). Ik heb je al eens via de PM gezegd dat dat de discussie (in dit geval) niet ten goede komt. Ook nu weer niet. Tenminste, dat is mijn mening, dat hoeft niet noodzakelijkerwijs die van ieder ander te zijn crazy

     

     

     

     

  9. Zat met hetzelfde probleem. Heb het opgelost met Dreambox Mount Utility (ff googlen, maar volgens mij ook te vinden in eerder topic hierover):

     

    Deze heb ik als volgt ingesteld:

     

    IP des PC's: IP-adres van je Syno

    IP-adres Dreambox: IP-adres Dreambox

    User-id en wachtwoord: van je Dreambox dus

    Mountbefehl: mount -t nfs -o nolock

    Lokales verzeichnis:/volume1/movie

    Mountpoint: /hdd

     

    Ik gebruik zelf Nabilo 0.9 en heb het zo werkend.

     

    Succes!

  10. Ik bezit op dit moment een Visiosat-schotel waarop ik Astra 19.2, 28.2 en HB 13.0 prima op kan ontvangen. Er zijn twin-lnb's aan gekoppeld (Inverto twin-LNB) Nu wil ik ook Astra 23.5 gaan ontvangen en vraag me af wat de beste oplossing is om e.e.a. aan te pakken. Daarom de volgende vragen:

     

    1. Kan ik dezelfde LNB's blijven gebruiken als ik er een nieuwe feedhouder op plaats? Welke feedhouder is eventueel aan te raden?

     

    2. Dien ik in alle gevallen de schotel opnieuw uit te richten?

     

    3. Ik lees dat het mogelijk moet zijn er een extra LNB tussen te plaatsen (in mijn geval dus twin-lnb) maar dat dit alleen een Alps-LNB kan zijn. Klopt dit of zou ik met een nieuwe feedhouder ook een bredere LNB kunnen gebruiken?

     

    4. Zijn er gebruikers die dezelfde upgrade hebben willen doen/hebben gedaan? Is dit goed bevallen of wordt toch aangeraden te kiezen voor Wavefrontier/Bigsat?

     

     

  11. Heb al enkele keren geprobeerd geprobeerd image te installeren maar totnutoe zonder succes. Heb hetzelfde probleem zoals eerder in dit topic besproken; flash gaat goed, daarna start box (800 HD)ook normaal op en kan ik Pli gewoon configureren. Vervolgens opnieuw opstarten (nadat ik bv. andere skin heb gekozen of vast IP-adres heb gegeven) en dat was het dan. Blijft hangen bij reboot en enige optie is stekker eruit.

     

    Overigens diverse manieren geprobeerd om, na het flashen, de box opnieuw op te starten (stekker uit/in, via aan/uit-knop, langer wachten voor de stekker eruit te halen). Maakt helaas geen verschil.

     

    Wie heeft hiervoor de oplossing?

  12. @Druup: Heb zelf een Syno 107+ en had problemen met stotterende en haperende verbinding (ook via NFS). Bleek uiteindlijk een brakke netwerkkabel te zijn en nu loopt ie (vooralsnog) als een zonnetje.

     

    Mijn instellingen in de Syno zijn hetzelfde als die van jou, dus dat klopt wel. Heb je onder Netwerkservices NFS ook ingeschakeld (aangevinkt?). Ik heb toen via de Dreambox mount-utility een share aangemaakt:

     

    mount -t nfs -o nolock

    /volume1/video (volume1 is mijn syno en ik deel de map video)

    /hdd als mountpoint

     

    Werkt bij mij op Gemini 3.90. Het duurde bij mij ook te lang voordat het lukte maar ook hier wint de aanhouder.

  13. Heb de Synology 107+ wel werkend gekregen met mijn DB 800 maar ik sta nog niet echt te juichen. Kan alle dvd-bestanden (VOB etc) en iso-bestanden wel benaderen maar afspelen is een drama. Ook directe opnamen kunnen niet goed afgespeeld worden.

     

    Heb een folder 'video' aangemaakt op mijn NAS en deze als volgt in automount gezet (die auto.hotplug heet?):

     

    video -fstype=nfs,rw,nolock,rsize=16384,wsize=16384 192.168.1.3:/volume1/video

     

    Heb al verschillende buffersizes geprobeerd, geen succes. Mijn fstab ziet er als volgt uit:

     

    rootfs / auto defaults 1 1

    proc /proc proc defaults 0 0

    devpts /dev/pts devpts mode=0620,gid=5 0 0

    usbdevfs /proc/bus/usb usbfs defaults 0 0

    /dev/mtdblock/2 /boot jffs2 ro 0 0

    tmpfs /var tmpfs defaults 0 0

    tmpfs /tmp tmpfs defaults 0 0

    /dev/ide/host0/bus0/target0/lun0/part1 /media/hdd auto defaults 0 0

     

    Heeft iemand een idee of ik verkeerde instellingen heb? Ik heb dezelfde combinatie namelijk wel prima werkend gehad op mijn DB 7020.

     

     

×
×
  • Nieuwe aanmaken...