Ga naar inhoud


plankie

Lid
  • Items

    128
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

  • Dagen gewonnen

    1

Berichten die geplaatst zijn door plankie

  1. Gevonden op: http://www.productionapprentice.com/featured/camera-functions-image-controls/

     

    The Auto Knee function of the camera (sometimes referred to DCC or dynamic contrast control) helps to control the contrast range in a scene.  Without getting into too much detail for this post (I will be writing about the Auto Knee of the camera soon enough!) I will explain it like this:  if you are shooting a subject against a brightly lit background like a window, you would turn the Auto Knee function on in order to bring out more of the detail in the over exposed area.  If you are shooting under normal conditions, you don’t necessarily need to have the Auto Knee function on and you would be able to dial the proper Knee setting using the internal menus.  Some Directors of Photography prefer setting the knee themselves and in order to do this you would have to turn the Auto Knee function off.

    • Like 1
  2. Ik ben in het bezit van een Panasonic Viera WT50 model. Deze heeft een blind-scan mogelijkheid en werkt erg fijn met DVB-S2 (ondersteunt ook C/T)

    Ondersteunt geen motor (max 4 LNB's) maar voor 'gewoon' gebruik is dat voldoende.

     

    Heb er nog een losse sat-ontvanger bijstaan voor de hobby :)

     

    Zenders worden opgeslagen in gevonden volgorde, maar (bij landkeuze NL in ieder geval) staat BVN vooraan, gekozen om zonder encrypted channels te zoeken. 

     

    4 favo-lijsten die eenvoudig zijn in te stellen, ook met onofficiele software via de PC mogelijk.

  3. Satelliet 22.0W  (SES 4)

    Frequentie: 10985

    Polarisatie: H

    Modulatie: QPSK 

    Symbolrate: 7200 

    FEC: 3/4

     

    Reuters WNS

     

    1900 GMT LIVE

    USA-NASA OFF-AIR / Asteroid

     

    A large asteroid sweeps close to Earth. NASA converage includes commentary, animations and possible real-time images.

     

    Op dit moment reeds een test-chart te zien.
  4. Ik heb met een 78 cm schotel wel ontvangst in Leeuwarden. Een 110 cm schotel moet nauwkeuriger afgesteld worden dan een 95 cm, dus waarschijnlijk valt hier winst in te behalen.

    Tevens is de skew anders dan bij bijv. 23'5 en 28'2. Mogelijk heb je last van interferentie vanuit 23'5 en dat kun je onderdrukken door de skew aan te passen.

  5. Heb je deze storing op alle frequenties of op bepaalde (sommige) frequenties?

     

    Als je het op sommige frequenties hebt, dan kan het gebeuren dat je last hebt interferentie door bijvoorbeeld een DECT telefoon. Die van mij zit op 1900 MHz. Dit zorgt in combinatie met de standaard LNB (LO = 9750/10600) storing rond de 11,650 en 12,500 GHz indien een connector niet helemaal correct is gemonteerd op de kabel. Andersom kun je het ook berekenen als je dat wilt.

     

    Indien je het op alle frequenties hebt, je hebt al een aantal dingen geprobeerd (andere lnb, kabel en ontvanger). Blijft volgens mij over:

    - Opnieuw afstellen van de schotel

    - Correcte skew (draaing van de LNB) en afstand van LNB naar de schotel

    - Op een correcte manier de F-connector geplaatst op de kabel (geen sluiting, niet de ommanteling verwijderd, 'sprietje' niet te kort afgeknipt)

     

    Controle op vrij zicht kun je doen op een site zoals dishpointer.

     

    Als je een andere satelliet kiest op je op ontvanger, dan kan het inderdaad gebeuren dat je toch signaal ziet. Je ontvanger heeft namelijk geen idee op welke satelliet je schotel gericht staat. Als de Eutelsat die je gekozen hebt op dezelfde frequentie signaal uitzendt (en dat is niet ongebruikelijk) dan zal je ontvanger gewoon afstemmen op die frequentie en daar signaal van oppikken. Hierdoor is het mogelijk dat je daar signaal ziet. Hetzelfde zul je zien als je op 19.2 (Astra 1D/G/Kr/M) kiest.

  6. Patje - op welke frequentie kijk je voor Astra @23.5E?

     

    Er is in de afgelopen maand veel gewijzigd op deze locatie. Mogelijk kijk je op de frequenties die in gebruik waren door Astra 3A. Deze satelliet bevat op dit moment helemaal geen zenders en actieve frequenties meer. Als je kijkt op 11475 V 27500 3/4 zul je inderdaad geen signaal krijgen.

     

    Een actieve frequentie die je kunt gebruiken is bijvoorbeeld die waar de nederlandse zenders op zitten: 11914 H 27500 3/4 (DVB-S / QPSK)

     

    Ik kwam dit zelf begin februari tegen, maar toen bleek dat er zenders verhuisd waren. Meer informatie over actieve frequenties kun je op een aantal sites op internet terugvinden.

  7. Ik vrees dat deze code niet op de site zelf, maar zoals Kowalski aangeeft, in een advertentie. Denk aan bijv. mouse-over schermen e.d. als je over een advertentie komt.

     

    Ook ik krijg nog steeds de meldingen op het moment dat ik deze site open. Voor de veiligheid een virtualbox geopend met ubuntu en vanuit daar schrijf ik dit bericht. Windows (Avast) gilt bij vrijwel elke actie die ik uitvoer op deze site.

  8. Voordat je daadwerkelijk gaat sleutelen:

     

    Dit is mij ook opgevallen, op een aantal frequenties heb ik op dit moment zelfs helemaal geen ontvangst meer, terwijl andere transponders het wel lijken te doen. Geen wijziging in mijn config, op 16/1 nog gewoon ontvangst.

     

    Geen ontvangst meer op de volgende transponders terwijl het signaal eerder dik in orde was:

    11817V

    12382H

    12565V

    12685H

    12725H

     

    Wel signaal als ik de schotel draai naar 24.2

×
×
  • Nieuwe aanmaken...