Ga naar inhoud


j.w.w.

Lid
  • Items

    18
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door j.w.w.

  1. Goedenavond,

     

    Graag vraag ik hier even hulp als iemand dit weet.

    Ik heb een Dreambox 900UHD met als image newnigma2

    Onlangs werkte ineens de afstandsbediening niet meer. Dit is type RC20

    Ik heb al op het net gezocht maar kan dit probleem niet vinden.

     

    Wat er gebeurd is dat als ik een willekeurige toets indruk de mode toets (bovenaan de afstandsbediening) blauw/groen gaat knipperen. Normaal is dat enkel blauw bij een toets aanraking.

    Deze toets is bedoeld om om te schakelen tussen TV en box (dit had ik echter nooit ingesteld), en om code's in te leren (3 seconden vasthouden).

    Ik krijg hem alleen met geen mogelijkheid meer op box.

     

    Ik hoop dat iemand tips heeft

    Vast bedankt

  2. Gisteren geflashed met newnigma2. Las dat dit een heel stabiele image is icm de dm900. Deze flash ging in 1x goed. Ik heb toch gewoon een foute of instabiele imge gehad de eerste 2x. Tot nu toe werkt de box feilloos. Iedereen bedankt voor het beantwoorden

  3. Woonplaats is Noordwijk. Super bedankt dat je wil helpen maar ik vindt het ook wel leuk om zelf door te krijgen hoe het bij deze box moet gebeuren. (had hiervoor een dm800hd se, en daar ging flashen gemakkelijk. ik had verwacht dat dit ook een eitje was tot het vastliep). Maar volgens mij moet het nagenoeg hetzelfde. Ik denk echt dat ik inderdaad een verkeerde image heb geprobeerd. Zou het wel heel erg op prijs stellen als we, mocht het mis gaan en de box is van slag, het probleem met jou hulp samen op kunnen lossen. Dan rij ik gewoon even naar Haarlem. Maar welke image heeft jou voorkeur? Ik heb als softcam zowel cccam als oscam gebruikt in het verleden

  4. Nee hoeft niet perse openpli te zijn. Ik vindt die wel heel gebruiksvriendelijk. Ik weet verder niet welke images er allemaal zijn voor dit type. Ik heb ook nog een zgemma h9 met openatv erop gehad (nu ook openpli). Op zich was openatv ook prima alleen weet ik niet of die er ook is voor de dm900uhd

  5. @Codx,

    Dank voor de reactie!

    Ik heb eerst geprobeerd: openpli-enigma2-7.3star-dm900_Original_GStreamer_1.17.0.1_20200909.rootfs.tar.bz2 te flashen. Tijdens installatie al wat fouten in het log bestand wat je realtime ziet (ik weet niet of en hoe je die achteraf nog kan zien). En na installatie bleef de box hangen met opstarten. Ook kwam ik niet meer in rescue-mode. Box ging ongeacht of ik de power knop ingedrukt hield verder met opstarten en liep dan vast. Ik vond toen deze commando's op internet:

    Try flashing in telnet.

     

    open telnet/ssh session and type:

    1. wget http://www.dreamboxupdate.com/opendreambox/2.5/unstable/images/dm900/zImage-rescue-3.14-r0-dm900-20170113.bin
    2. flash-rescue zImage-rescue-3.14-r0-dm900-20170113.bin

    Daarna kon ik weer in rescue-mode en had ik weer LAN contact met de box. Vervolgens heb ik een wat oudere image geprobeerd:openpli-enigma2-7.3star-dm900_Original_GStreamer_1.17.0.1_20200626.rootfs.tar.bz2

    Tijdens het flashen ook weer fouten te lezen, maar de box startte wel op. Echter crashte die versie van openpli telkens als ik in netwerkbeheer wilde om contact te krijgen via LAN.

    Toen het vreemde. ik kwam weer niet in rescue-mode, van alles geprobeerd. Maar na het loshalen van de LAN kabel ging dit plots wel. Ik heb direct toen ik weer contact had de box via de flash pagina een dreamboxupdate laten doen. Nu werkt ie gelukkig weer maar met de normale image.

    Ik zal m vanavond eens proberen te flashen met een andere image. Ik zal dan tevens het flashen even direct doen met een oude modem die ik nog heb liggen. Dreambox is wel met LAN kabel maar laptop niet. Misschien dat t helpt.

  6. Hoi,

     

    Dank voor de reactie.  Inmiddels heb ik bericht terug gehad van de leverancier en die bevestigd dat het direct van dream multimedia Duitsland afkomstig is, dus origineel moet zijn. Maar ja....

    Hij is geheel nieuw. Ik wilde een ander image erop maar dat ging mis (verschillende probeert). Gelukkig kon ik op een gegeven moment weer in de box en heb ik origineel image terug geplaatst. Maar daarom ging ik twijfelen, De meeste clone boxen gaan niet goed op een origineel image, vandaar. Ik probeer het later nog wel eens. Ik woon om de hoek zeg maar. 

    Vr gr jw

  7. Hallo,

     

    Ongetwijfeld zal er al een topic van zijn maar ik kan (behalve iets op buitenlandse sites) niet echt duidelijkheid krijgen met foto's van een moederbord ofzo. Mijn vraag: Is er een eenvoudige manier om in 1 oogopslag duidelijk het verschil te zien tussen een originele DM900UHD 4k en een clone? Ik heb namelijk problemen met flashen. En als het een clone is, is dat een nadeel? Daar lees ik ook verschillende berichten over.

     

    Vast bedankt

    Jw

  8. Hallo,

     

    Na enige tijd niets met de hobby gedaan te hebben wil ik weer een beetje rommelen met de satelliet. O.a. door de beperkte mogelijkheden van mijn ss1 kaart en tijd gebrek gestopt.

    Momenteel wil ik een nieuw pc-tje gaan aanschaffen en de vraag is welke kaart kan ik het beste nemen. Lees dat er nog steeds goede resultaten zijn met de ss2, met leuke software uiteraard maar ook in die kaarten zit begrijp ik nog wat verschil kwa merk en kunnen. Mijn ss1 was een techno-trend daar heb ik nooit problemen mee gehad. Dus weer een techno-trend? en is het een groot verschil om hd of gewoon te nemen? Als laatste ben ik benieuwd of er ook goede resultaten (of dezelfde) zijn met de usb versie, in het geval dat ik een laptop zou nemen.

     

    Alvast bedankt,

    Jan-Willem

  9. Hallo,

     

    Na een poosje niets aan de hobby te hebben gedaan ben ik weer gestart met rommelen. Ik heb mijn diseq motor voor het eerst gemonteerd en aangesloten op mijn skystar 1 kaart, terwijl ik die toch al jaren had liggen!. Pff wat een kanalen en wat veel satelieten zweven er om ons heen. Nu heb ik hier een vraag over. Ik heb al aardig wat satelieten ingescand maar ik hoef ze echt niet allemaal, een aantal satelieten zijn trouwens on-interessant omdat er veel data kanalen opzitten of veel gecodeerde kanalen. Kan iemand vertellen welke satelieten interessant zijn om in te stellen, bv omdat daar een leuk fta aanbod op zit?, Of weet iemand een goede link naar een goede kanalen lijst voor progdvb?

     

    Bij voorbaat alvast bedankt,

     

    J.w.w.

  10. Hallo,

     

    Sinds een paar dagen heb ik slechte ontvangst boven de 12515 (blokkerig beeld)

    Het is net alsof er een wolkbreuk is of dat je schotel verkeerd gericht staat. Aangezien dit niet het geval is vraag ik me af wat het dan wel kan zijn.

    Ik heb al een lnb gewisseld, schotel opnieuw uitgericht en kabels gecontroleerd maar niets helpt. Misschien toeval maar het is sinds de nieuwe codering, dit staat hier toch los van?! of zijn er meer mensen met problemen?

    Als er geen oplossing is dan zal het misschien aan mijn kaart liggen (dvb-s kaart) maar dat vermoed ik ook niet. Ik heb een cs plugin maar dit kan het niet zijn alle andere kanalen beneden de aangegeven freq. zijn ok.

     

    Wie weet raad?

     

    Alvast bedankt j.w.wassenaar

  11. Hallo,

     

    Ik ben newbie vwb cardsharing en wil graag 2 vragen stellen,

    Er wordt in deze draad gevraagd naar de mogelijkheid van cardsharing met een skystar 2 kaart, mijn vraag is kan het ook met een skystar 1?. Indien dit mogelijk is zou er iemand een testje willen doen? Dit puur om er achter te komen hoe diverse instellingen moeten staan. Ik wil n.l. een dreambox erbij kopen ivm kaartwissel en deze sharen met mijn DVB-S kaart. Als het extern via het net lukt moet het later thuis geen probleem zijn lijkt mij.

    Alvast bedankt,

     

    jww

×
×
  • Nieuwe aanmaken...