Ga naar inhoud


Outta space

Lid
  • Items

    774
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Outta space

  1. Reggefiber gebruikt modems van Genexis.

     

    Telefonie ligt er een beetje aan wat de provider gebruikt hoe en wat.

    Sterker nog, bij de nieuwe u-ftu's is het zelfs afhankelijk van de provider welk modem op de grondplaat wordt gemonteerd.

     

    Googlen op Genexis (FTU) brengt je waarschijnlijk al verder,

  2. Een wandcontactdoos zit in de muur en is aangesloten met 2,5mm² installatiedraad. Dit was een contactdoos met een 1,5mm² snoer, en dus geen wandcontactdoos. Dat wilde ik duidelijk maken.

     

    Ok, dan noem ik het maar gewoon stopcontact :-) ben geen elektricien, snap alleen wel hoe het inelkaar zit. Dus ben niet zo met alle specifieke termen.

  3. Dat is het snoer van een losse contactdoos die met een snoer aan de wandcontactdoos aangesloten wordt. Vaak hebben die snoeren aders van 1,5mm² , en daar mag je nog geen 2kW over heen laten gaan. Een wasmachine trekt al gauw > 3kW, en een wasmachine plus een droogtrommel komen al gauw in de richting van 5kW of meer.

     

    Had dus ook al gezegd dat vrouwlief de wasmachine en droger op de wandcontactdoos had aangesloten die er niet voor bestemd was. Ze had wat stekkers verwisseld omdat het makkelijker uitkwam. Op deze wandcontactdoos was normaal een radio en dect telefoon aangesloten.

     

    Ik heb de rest natuurlijk zo goed als het kan allemaal gecontroleerd verder.

  4. Zo als in bovenstaand filmpje is natuurlijk heel mooi met de juiste apparatuur, maar zo'n schijf kan ook gewoon op een accu boor machine. De stickerresten verdwijnen als sneeuw voor de zon. En waarom zo'n ding caramelschijf wordt genoemd ruik je wel als je bezig bent :)

  5. Het vreemde met de tijdsaanpassing is dat het niet met Nederlandse kaartjes werkt... Mijn Zweedse telefoon met Telia kaart die momenteel ingelogd is via een nederlands netwerk) staat automatisch goed... de telefoon met mijn Nederlandse t-mobile kaart doet dit niet.

     

    Mijn telefoon waar ik nu nog bij Ben(=t-mobile) mee zit,heeft gewoon zelf de tijd aangepast. Dus aan het netwerk ligt het niet.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...