Ga naar inhoud


jfox

Lid
  • Items

    32
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door jfox

  1. @Moderator

    In 1996 waren er al pakken meer zenders dan 16 ;-)

     

    On topic: van 27.500 naar 29.900 vind ik niet echt vooruitgang. 

     

    Ik weiger bovendien mee te heulen met de meute happy "gecertificeerde" prul-ontvangertjes. Als je ooit een dreambox hebt gehad, dan weet je wat ik bedoel.

    Nog een paar keer en ze krijgen hun pakketje smartcards via de gecertificeerde post terug, met het verzoek niet langer mijn geld in ontvangst te nemen. :-P

  2. Wat vreemd dat SABAM zich daar mee bezig houdt. Ik lees dat SOFAM over de visuele rechten en kabelrechten gaat. Volgens hen ( http://www.sofam.be/main-nl.php?ID=184&titel=Kunsthandelaars ) mogen auteurs (verzameld in SABAM) niet eens rechtstreeks naar de kabelaars gaan.

     

    Het is überhaupt een wonder dat er nog iemand aan uit kan: Zie deze lijst van beheersvennootschappen. http://www.kunstenloket.be/advies/auteursrechten-en-naburige-rechten/welke-beheersvenootschappen-bestaan-er In principe kan je die ALLEMAAL over de vloer krijgen. Op die manier kan je natuurlijk nooit een sluitend businessplan maken.

     

    btw: Telenet int jaarlijks +- 35 euro auteursrecht. Ik zie op de (overigens zeer onduidelijke) tvv factuur niets over auteursrecht staan.

  3. Iemand ervaring met een PC en PCI DVB-S of DVB-S2 kaart?

     

    @Henksat ;-) Ja, da's waar. DM7000s met Gemini 4.x toen, nu PLI. Maar ik heb ondertussen al vanalles geprobeerd. Kwa aansturen via linux is deze box echt waardeloos. 't Zit op één of andere manier allemaal in die Enigma, en daar kom ik niet wijzer uit. 't Is echt een boxje om illegaal te kijken, emuën en sharen, maar meer ook niet. Dus ik ga me wat bezighouden met PCI-kaarten, misschien is daar meer uit te halen.

     

     

  4. Ik kan me vergissen, maar alle images voor 7000 , 7025, etc draaien op het busybox OS, en daarin draait een programma dat enigma heet en de dreambox min of meer bestuurt. En met wat scriptjes en tweakjes maken ze enigszins verschillende images, zoals Gemini of Ronaldd..

     

    correct?

     

    Ik vraag me dit af omdat alle images op een paar details na identiek hetzelfde kunnen. (en niet kunnen). Zo wacht ik al zolang ik de box heb op een eenvoudige manier om bijvoorbeeld via de webinterface naar zenders te zoeken, getallen in te geven en transponders te scannen. Probeer maar eens een feed in te stellen vanaf een andere locatie met die web-remote... (om de haren uit te trekken).

     

    Ik heb enigma2 nog niet in werking gezien? Kan die meer?

     

    Zijn er alternatieven voor Enigma, betere tools of aparte linux programma's die de dreambox (op een betere manier) kunnen aansturen? (zoals een DVB-PCI kaart)

     

    vreemde vragen misschien, maar toch merci om er ff tijd voor te maken. ;-)

     

     

  5. Wie weet welke commando's gebruikt worden om via telnet de tuner aan te sturen? Ik wil manueel tunen. Werkt gedeeltelijk via Dreamset signal meter, maar die geeft geen beeld. Kan niet via andere editors, want ik ken geen pids. Zou graag "snel" checken welke SID's op een transponder actief zijn. thankx

     

    (ben hier al jaren naar op zoek, maar opgegeven. Wil nu toch euro2008 vinden, probleem begint weer van voorafaan.. honderden feed frequenties.. geen enkele zit in de dreambox. help :-s )

  6. Ik heb daar ook naar gezocht, kon niet vinden hoe ik het standaard aanzet in VLC, maar het kan wel via een omweg:

     

    kijk eens hier: http://forum.videohelp.com/topic316907.html (dat is de manier om een stream op te nemen in VLC)

     

    neem in jouw geval niet de url uit het voorbeeld maar de URL van je dreambox: http://<dreambox-ip>/video.m3u en bij "instellingen" laat je het gewoon op MPEG TS staan. (je moet waarschijnlijk je login en paswoord ingeven).

     

    Er bestaat ook een commandline die je in een BAT kan steken. Maar dat probeer ik straks. <img src="/forums/images/graemlins/smile.gif" alt="" />

     

    Dan kan je kijken en opnemen tegelijk.

  7. Situatie vandaag:

     

    Ik wil met de dreambox kijken naar NNS2 feed van Apple, maar de transponder staat nog niet in de transponderlijst. Ik kan alleen via het netwerk naar de dreambox.

     

    Vraag:

     

    Bestaat er een programma of een set commando's (in linux) om de dreambox te direct te laten tunen op een frequentie, te locken zodat hij er vervolgens van kan opnemen. (werken via de omslachtige remote control is geen optie). Een formpje via de web zou super handig zijn.

     

    dank jullie :-D

     

    ps: het irriteert me dat ik er maar niet in slaag om een feedfrequentie ( waarvan bevestigd is dat ze actief is ) te bekijken. De dreambox vindt ze gewoon niet...

     

    <img src="/forums/images/graemlins/confused.gif" alt="" />

  8. Hallo

     

    Kan iemand mij vertellen hoe ik dvbsnoop installeer op een dreambox 7000s met Gemini_360_DM7000_31052007.img als flash image?

     

    Als ik via telnet dvbsnoop aanroep krijg ik telkens: "-sh: dvbsnoop: not found".. <img src="/forums/images/graemlins/mad.gif" alt="" />

     

    De linux babble <img src="/forums/images/graemlins/confused.gif" alt="" /> op http://dvbsnoop.sourceforge.net/ brengt me ook niets verder. Die zouden namelijk graag willen dat ik de source ga compileren, maar daar heeft mijn dreamboxje al helemaal geen zin in.. so ik ben een beetje stuck nu..

     

    alvast bedankt! <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

  9. Dat idee om winamp te gebruiken is wel origineel* :-) Zet de file op hdd/movie (of als dat bij jou anders heet, de directorie waar je opnames staan). Maar dan ben je er nog niet. Je vindt de file immers NIET zomaar terug tussen je lijst van opnames (dat zou te gemakkelijk zijn). Via menu, file mode, krijg je de lijst van opnames. Druk dan op de gele knop op je afstandsbediening (Playlist lijst) of de rode knop (Root lijst). Bij die laatste weet ik in ieder geval dat je alle filetypes te zien krijgt.

     

    Weet iemand waar de documentatie is van dreamnetcast??? Hoe werkt bvb die genre.xml? Googelen levert géén enkele (!!) hit op.

  10. WindowsXP 64 bit :-) Dit is het resultaat.:

     

    ###################################################

    Open de volgende stream met vlc:

    http://10.0.0.39:8080

    ###################################################

    .

    .

    c:\links\links.exe: *** fork: can't reserve memory for stack 0x4F0000 - 0x6F0000, Win32 error 0

    1 [main] links 2636 sync_with_child: child 3448(0x308) died before initialization with status code 0x1

    73 [main] links 2636 sync_with_child: *** child state waiting for longjmp

    c:\links\links.exe: *** fork: can't reserve memory for stack 0x4F0000 - 0x6F0000, Win32 error 0

    22252 [main] links 2636 sync_with_child: child 2908(0x300) died before initialization with status code 0x1

    22347 [main] links 2636 sync_with_child: *** child state waiting for longjmp

    The system cannot find the path specified.

  11. Met Gemini 3.30 op een dreabox 7000s heb ik hiermee geen succes.

     

    Ik wil VAR op HDD.

     

    Zoals beschreven gehandeld. HDD leeg gemaakt, flash erase gedaan na install v/d image en de herstart, settings gedaan en 'n transponder geladen, herstart, ... maar nog steeds geen "move var" in het bluebutton/addons/setup menu. De HDD is bereikbaar (kan opnemen en afspelen).

     

    dit is de reactie op mount in telnet:

    /dev/root on / type squashfs (ro)

    none on /dev type devfs (rw)

    proc on /proc type proc (rw,nodiratime)

    devpts on /dev/pts type devpts (rw)

    /dev/mtdblock/1 on /var type jffs2 (rw,noatime)

    none on /tmp type ramfs (rw)

    usbfs on /proc/bus/usb type usbfs (rw)

    /dev/ide/host0/bus0/target0/lun0/part1 on /var/mnt/hdd type ext3 (rw)

     

     

    hulp ;-)

  12. Bestaat er een image voor de dreambox waarbij het eenvoudiger is om op feeds af te stemmen? Ik wil graag een transponder kunnen scannen, vervolgens een lijstje zien van ALLE services op die transponderplex zitten, en dan een service uit dat lijst kunnen kiezen. De dreambox ziet alleen maar "nieuwe" services, de rest moet ik dan maar gaan zoeken in de zenderlijst.

     

    Zijn er uberhaubt images voor dreambox die niet op Enigma gebaseerd zijn? Alles wat ik tot nu toe geprobeerd heb is nauwelijks verschillend van elkaar.

  13. De content aanbieders sturen één stream naar (enkele) internet providers. Die streamen de inhoud van deze stream INTERN naar hun klanten. Zo wordt zowel upload als het gebruik van de dure backbone beperkt. Het interne netwerk kost in verhouding niets. Internet providers zijn op die manier als het ware kopstations geworden, net als de kabelmaatschappijen.

     

    Internet providers doen dat natuurlijk niet gratis en wie HD wil streamen, zal ongetwijfeld meer moeten betalen.

     

    Content providers die zulke deals niet sluiten moeten iedere kijker afzonderlijk bedienen. Per kijker een zelfde hap uit de upload. En upload is duur. Vééééél te duur voor het streamen van TV, laat staan HD-TV. Bovendien slibt de backbone dicht. (lees: zal de packetshaper de prioriteit van de pakketjes verlagen en zelfs droppen ten voordele van het andere verkeer.)

  14. Met Gemeni 2.8 , dreambox 7000s, VCL frontend en VLC 0.8.4a volgend fenomeen:

     

    VLC op de PC draait mét de webinterface.

    Config file op dreambox is ingesteld op IP van PC, en het Path naar de files.

     

    VLC Frontend plugin op Dreambox start en ziet alle files staan.

     

    Als ik een file kies, start ook VLC op de PC te spelen (zonder beeld) en op de dreambox komt de melding : "Going to Streaming Mode ... " <img src="/forums/images/graemlins/mad.gif" alt="" />

     

    Dan duurt het ongeveer 10 seconden waarna de dreambox meldt :

     

    "An error occured while trying to send commands, or receiving the stream. Please ensure that..."

     

    Wat kan hier aan de hand zijn? Zijn de poorten correct? Waar stel ik die in bij VLC versie 0.8.4a (of 0.8.5)

     

    oja, nog dit: Tijdens die 10 seconden gaat de %CPU niet naar omhoog. Het transcoderen werkt dus ook niet, aangezien hier te lezen is dat het nogal wat cpu-power nodig heeft.

     

    alvast bedankt <img src="/forums/images/graemlins/smirk.gif" alt="" /> <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

×
×
  • Nieuwe aanmaken...