Ga naar inhoud


Spartaan

Lid
  • Items

    10
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Spartaan

  1. Origineel bericht van: dolphs
    dat laatste kan ik beamen, net terug uit boekarest en gespeeld met 1m40 en 2m20 schotel, en met dm7020s en dm7000. zodra je een seca doos eraan hangt dan perfect beeld. tuners zijn vele male kritischer van een dreambox, zeker die philips tuner in de dm7020s waar ik meet te maken had...


    m.a.w. als ik geen risico wil lopen kan ik beter de dreambox voor thuis bewaren en voor onderweg een andere ontvanger nemen.

    Nog suggesties voor bepaald merk type ? Ik heb een originele CD Irdeto 2 kaart (de rode).
  2. lnb is inderdaad anders, coax kabel is goed, weer helder ook vrij zicht dus daar ligt het niet aan.

     

    Waar ik naar toe wil is, als ik straks een paar weken naar Spanje ga kan ik dan met deze configuratie (die het overigens hier in NL gewoon goed doet) gerust afreizen of loop ik dan de kans weer zonder beeld te zitten. Heb in ieder geval geen tijd om daar dagen te spenderen om alles werkend te krijgen. Is het in dit geval niet slimmer om een andere ontvanger mee te nemen ?

  3. Ben net een weekje in Tsjechie geweest en ondervond daar toch wat problemen met de ontvangst met mijn dreambox 500s. Ik had een 54cm triax schotel bij me met de nieuwe CD duo lnb erop voor astra 19.2 en 23.5. Nu lukte het me met moeite om signaal te krijgen op de 23.5 en de regionale zenders kon ik wel ontvangen zij het met af en toe storing, maar wel goed te doen. De astra 19.2 heb ik met geen mogelijkheid te voorschijn kunnen toveren.

     

    Nu had mijn buurman daar (een Tsjech die alleen Tsjechies sprak dus de communicatie ging een beetje moeilijk) een vaste opstelling (80cm onbekend merk) daar voor de 23.5 met een openbox x-620 ontvanger. Ik heb mijn DB500 aan zijn schotel gehangen en perfecte ontvangst op de regionalen zonder storing.

     

    Toen ik zijn ontvanger aan mijn schotel hing gaf deze perfect beeld en de ontvanger gaf ook aan dat er een veel sterker signaal was (90% t.o.v. 65% op DB). Daar zijn ontvanger voorgeprogrammeerd was voor de 23.5 en ik niet kon achterhalen wat de pin was om instellingen te wijzigen heb ik deze ontvanger niet kunnen testen op de 19.2.

     

    Vraag is nu eigenlijk, gaat de DB500 moeilijker om met een zwak signaal ? Binnenkort ga ik voor een aantal weken naar noord-spanje en wil daar toch de astra 19.2 ontvangen. Kan ik dan beter een andere ontvanger meenemen om zeker te zijn dat ik ontvangst heb ? Zo ja, wat adviseren jullie dan ?

     

     

  4. kanalenlijsten heb ik ook al geprobeerd, maar bij alle kanalen geeft hij dan dat er geen signaal is (muv de eerder genoemden). Na een nieuwe scan geeft hij dan bij alle boeketten aan dat de kanalen verwijderd zijn.

     

    Schotelopstelling ligt het m.i. niet aan daar ik met een andere ontvanger wel beeld krijg en ook de signaalmeting is gewoon goed (ruim 90%, geen ber) en ik krijg ook gewoon een lock op de astra.

     

    Het vreemde is dat ik dus op 2 kanalen wel gewoon beeld heb (TVVi en TV Budapest).

  5. Hallo,

     

    Ik ben nog een newbie op dreambox gebied en heb sinds een week of 4 een (nieuwe) dreambox 500s. In het begin werkte alles prima en kon ik alle kanalen ontvangen (astra). Nu heb ik wat zitten spelen met dreamboxedit enzo en sinds kort heb ik het probleem dat hij eigenlijk geen kanalen meer vindt. Als ik hem een volledige scan laat uitvoeren dan zie ik voorbijkomen Caracol TV en UPC Direct en als hij klaar is heeft hij ongeveer 15 kanalen gevonden waarvan bijna alles Spaans is, Taquila 1,2,10,x,xx TVVi ...

     

    Beeld krijg ik alleen op TVVi en TV Budapest. Ik heb al een andere ontvangen geprobeerd op mijn schotel en die geeft alle kanalen gewoon weer, en mijn dreambox bij een buurman op zijn schotel geeft hetzelfde resultaat.

     

    Ik heb hierna al diverse andere images geprobeerd (ook originele) maar steeds hetzelfde resultaat.

     

    Heeft iemand een idee wat hier aan de hand kan zijn ?

×
×
  • Nieuwe aanmaken...