Ga naar inhoud


kriebie

Lid
  • Items

    173
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door kriebie

  1. Je kan het domein toch zeker blacklisten in de firewall van de laptop?
    En uiteraard zorgen dat hij geen (windows) beheerdersrechten heeft, of andere mogelijkheden om wijzigingen aan te brengen in de firewall of deze (tijdelijk) uit te schakelen.

     

    Grootste probleem: Als hij wil vindt hij echt wel een andere methode om die website op te gaan. Via laptop van vriendjes bijvoorbeeld. Of toegang via een VPN of proxyserver of zo, ik roep maar wat.

    Wat dat betreft moet je je afvragen of je überhaupt wel dergelijke restricties op zijn laptop aan wil brengen, want waar eindigt het?

    Al kan ik me wel voorstellen dat je er een acuut probleem in ieder geval tijdelijk mee oplost.

  2. 19 uur geleden zei ilseonline:

    Er is een aanbieding om het SetTopBox pakket om te zetten naar een Basis HD-light pakket a € 10,00 per maand. (vaste prijs, dus ook na het eerste jaar)

     

    Met die vaste prijs hebben ze dus duidelijk bedoeld, dat je niet nog eens eerst een introductiekorting of iets van dien aard krijgt.

    Niet dat die prijs nooit aan wijziging onderhevig zou zijn (leek me ook al erg merkwaardig en oneerlijk).

    Wat onhandig geformuleerd, altijd mensen die het erg naar de letter nemen.

  3. Bij mij werkt dit (Windows 8.1):

    Klik of dubbelklik 'network' in Windows Explorer.

    Na enige tijd moet je ontvanger daar verschijnen, en deze kan je dan gewoon 'openen'.

    Vervolgens navigeren naar de map waar opnames worden opgeslagen (bij mij wordt dat: \\vuduo2\rootfs\media\ssd ).

    Ik neem aan dat dit in Windows 10 ook werkt.

    Je kan ook een 'mapped network drive' aanmaken naar die map.

  4. 2 uur geleden zei RonBoy:

    Die factuur s toch niet zo moeilijk te begrijpen Kriebie? Het is nog geen 28 februari 2018, dat is pas de datum van vervanging van je pakket. Dus nog een paar nachtjes slapen en je mag €17,45 p/m betalen. Tot die datum betaal je het oude bedrag en heb je Fox Sport nog wat langer gratis. Die lijkt mij een prima regeling van CD, ik ben er tenminste gelukkig mee.

     

    Wat erwin05 al zegt.

    En hoe je het ook bekijkt, die 19,45 is niet het oude bedrag, en het gegoochel met andere nooitbetaalde bedragen en vervolgens retentiekortingen daaroverheen is ook op geen enkele manier in overeenstemming te brengen met het 'oude' maandbedrag (20,45 voor de laatste twee maanden, daarvoor 17,45).

  5. Inmiddels snap ik er niets meer van.

    Ik heb dus een email-bevestiging gekregen van de overstap naar Start-HD:

     

    Je hebt gekozen voor een tv-pakket zonder FOX Sports Eredivisie 1. Op 28 februari 2018 wordt je Basis HD-pakket vervangen door het Start HD-pakket. In dit pakket zit geen FOX Sports Eredivisie 1 en het pakket kost € 17,45 per maand.

     

    Maar de nieuwste nota ziet er als volgt uit

     

    Product

    Periode

     

    Prijs

    Openstaand saldo na de laatste nota

    € 20,45

    Automatische Incasso

    € -20,45

    Credit- Basis-pakket

    01/02/2018

    28/02/2018

    € -20,45

    Retentiekorting BasisHD

    01/02/2018

    28/02/2018

    € -3

    BasisHD-pakket

    01/02/2018

    28/02/2018

    € 22,95

    Retentiekorting BasisHD

    01/03/2018

    31/03/2018

    € -3

    BasisHD-pakket

    01/03/2018

    31/03/2018

    € 22,95

     

    Geen Start-HD te zien, en het te betalen bedrag is alsnog Eur 19.45!

    Wat een puinhoop!

  6. 1 uur geleden zei Tonskidutch:

    staat hier allemaal reeds uitgelegd

     

    Tot op zekere hoogte.

    Maar hoe dit pakket er precies uit gaat zien, is me nog steeds niet duidelijk en (nog steeds?) niet op de CD website te vinden maar misschien zoek ik niet goed genoeg.

    'Vergelijkbaar met het Basis-pakket', noemde een medewerker het, maar er werd of wordt ook weer niet met zoveel woorden gezegd dat het 'hetzelfde minus Fox Sports' is. Intussen ben ik wel geswitched want ik verrek het ten enenmale om een onevenredig hoog bedrag (of om het even hoe veel die verhoging bedraagt, voor wat dat betreft) voor Fox Sports neer te tellen.

     

    Overigens ook vandaag een email met de bevestiging vandaag ontvangen:

    "Op 28 februari 2018 wordt je Basis HD-pakket vervangen door het Start HD-pakket. In dit pakket zit geen FOX Sports Eredivisie 1".

  7. Hallo,

     

    Ik heb eindelijk ook eens de tijd genomen het nieuwe VTI image te installeren.

    Maar de zap-history vind ik knap irritant, of liever gezegd niet de functie zelf, maar dat die opgeroepen wordt door op 'exit' te drukken. (Het lijkt me dat je met de 'exit'-knop alleen ergens uit dient te geraken, nooit ergens in.)

    In de setup heb ik nergens gevonden of dit uitschakelbaar is, of onder een andere toets onder te brengen (desnoods lang op 'exit' drukken) of zo. 

    Is zo'n wijziging mogelijk?

  8. Voor wat het waard is, dit staat in een zenderlijst die ik nog gevonden heb:

     

    48  / Travel Channel HD / HD / tv / 23,5 / 12.109 / H 27.500 / 3/4 / HDTV / Nederlands / Reizen

    ..

    Deze lijst werd voor het laatst gewijzigd op 25 februari 2014

     

    Familiepakket was toen dus (nog) niet aan de orde, maar je kan, denk ik, ook niet zeggen dat dit automatisch in het basis-HD pakket terecht zou komen?

  9. ik besefte niet dat ik neerbuigend reageerde.

     

     

    Excuus dan, zo kwam het wel een beetje op me over.

     

    Verder zijn de bovenste drie instellingen voor 'TeleText', en hebben geen effect op de DVB ondertitels.

    Ook de onderste, 'transparantie', lijkt weinig effect te hebben hoewel daar wel 'DVB' wordt aangegeven.

    maar als ik je woorden goed begrijp, is het de TV die uiteindelijk de DVB-ondertiteling moet genereren? Dus ik moet ergens bij mijn TV op zoek naar instellingen hiervoor?

  10. Wat minder neerbuigend kan ook.

     

    Verder heb ik een menu VTI / Ondertiteling instellen gevonden, maar het enige dat ik lijk te kunnen instellen is dat die ondertiteling wel/niet gecentreerd wordt, of een vies-geel kleurtje krijgt.

    Als er verder niets aan dat font te veranderen valt meld dat dan gewoon. Het is nogal lastig om iets te vinden dat er niet is.

  11. óf een goede opvoedcursus.

     

    Weet je er eentje? Heb ik zeker tien keer zoveel voor over als voor een nieuwe harde schijf.

     

    Verder, nou ja jammer dat dat apparaat zo star met netwerkverbindingen omgaat. Zal ik misschien toch eens aan een SSD moeten gaan denken.

  12. Ja ik had ook al bedacht dat ik, bij aanhoudende problemen, een interne disk kan plaatsen. Maar die NAS heb ik nou eenmaal, en het stoort me enorm dat ik dit probleem alleen maar zou kunnen oplossen door het onder het kleed te vegen.

    Bovendien, in mijn Dreambox had ik een stille schijf, maar toch hoorde je elke paar seconden een storende bonk als die aanstond. De ontvanger fungeerde als uitstekend klankbord voor de zachtste geluidjes van de schijf.

    Dan de optie van een SSD, ja die zijn toch ook nog niet echt goedkoop, al beginnen ze zoetjes aan wel betaalbaar te worden.

     

    Maar het moet dat systeem toch verdorie niet zo moeilijk wijs te maken zijn dat de NAS weer in bedrijf is?

  13. Vrouw opvoeden is de enige oplossing waarvan vaststaat dat die niet gaat werken, vrees ik. Ze weet wel dat ze niet zomaar de stekker eruit moet trekken, maar laatst was dat ding om een of andere reden niet in slaapstand geraakt en stond dus volop te loeien. En dat accepteert ze echt niet (en terecht, ergens).

    Over een in de war geraakt filesysteem maak ik me niet zo gauw zorgen. Ze zal de NAS niet midden in een opname stoppen of zo, dus het filesysteem zal wel in een gedefineerde toestand (caches geflushed etc.) afgebroken worden.

     

    Maar is er echt geen manier om de NAS weer vlot aangemeld te krijgen? Er gaan echt een stuk of twee volle minuten overheen voordat de melding eindelijk verdwenen is dat de verbinding ingesteld is. Dat moet toch in een halve seconde gebeurd kunnen zijn?

  14. Ik heb sinds niet al te lang een DUO2. Fijn apparaat.

    Het lukt me om direct op mijn NAS op te nemen. Alleen als de ontvanger opstart zonder dat de NAS gestart is (mijn betere helft heeft nogal eens de neiging om stekkers uit het stopcontact te trekken als ze een apparaat ziet aanstaan), maakt hij niet automatisch verbinding met de NAS, als die later aangezet wordt. Nu kan ik het wel weer (handmatig) via de netwerk-tools instellen, maar het duurt een kleine eeuwigheid voordat de verbinding gemaakt is -- het hele apparaat opnieuw opstarten is een snellere methode. Ook komt het voor dat ik opnames terugzie op het interne (Flash)geheugen, daar ben ik uiteraard ook niet zo blij mee want die is vlot vol en dan gaan andere zaken als de EPG de vernieling in.

    Dus wie heeft een idee wat ik verkeerd doe, hoe kan ik voorkomen dat er ooit een opnamepad (incl. timeshift) naar het flashgeheugen verwijst, en hoe kan ik het apparaat vlot wijsmaken dat de NAS intussen ook beschikbaar is in het netwerk? Zijn er andere mogelijkheden waar ik overheen kijk?

     

    Edit - Ik heb het VTI-image geïnstalleerd.

  15. Maak van die ellips nu een rechte lijn (je kijkt precies 'langs' de opening in deze projectie). Die lijn moet parallel lopen met de lange lijnen van de doosconstructie bovenin (dus onder een hoek van 30 graden met de horizontaal als je die correct hebt getekend).

     

    Het effect van een zichbare opening, waar je inkijk in hebt, verdwijnt dan weliswaar, maar op die manier is het wel correct geprojecteerd.

    Nou ja, je zou een heel dun ellipsje kunnen laten staan voor het effect, maar breng wel die hoek naar 30 graden, want die is nu veel te groot.

    Ik hoop dat dit enigszins begrijpelijk is, ik kan helaas niet makkelijk even een tekeningetje maken om het duidelijk aan te geven.

  16. Het zal een heel flauw antwoord lijken, maar in dit geval krijg je precies een lijnstuk in de projectie.

     

    Zie dit plaatje: http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Perspective_isometrique_cube_ellipses.svg

     

    Wat je hebt is een cylinder die door de groene cirkel naar beneden gaat.

    In plaats van dat deze cylinder de ribbe linksboven van de kubus raakt, raakt hij de ribbe linksonder(achter). Helaas is deze ribbe niet zichtbaar op het plaatje, maar in deze projectie ligt deze ribbe precies op één lijn met de andere ribbe (twee hoekpunten van de kubus vallen zelfs samen), en dientengevolge wordt het hele vlak waarin de snede ligt, ook een lijn in de projecie.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...