Ga naar inhoud


MartyNH

Lid
  • Items

    9
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door MartyNH

  1. Thanks! Dit lijkt voor zo ver ik het nu kan beoordelen ook bij mij te werken. Weet alleen nog niet of gecodeerde opnames automatisch gedecodeerd worden of dat je dit handmatig moet doen. Ben blij dat ik dit tegen kwam, was toch een kleine ergernis 😆

     

    Ik heb trouwens met een Technisat ISIO S2 staan (maar die hebben volgens mij allemaal dezelfde software).

  2. Hallo allemaal,

     

    de melding op NPO 2 SD dat de SD zenders binnenkort stoppen begon mij een beetje te irriteren. Daarom besloot ik de zenders eens opnieuw in te laden. Tot mijn grote vreugde -en verbazing- werkt het geluid op NPO2 HD inmiddels. Goed nieuws dus.

     

    Tot op de dag van vandaag is het voor mij nog een raadsel waarom het geluid bij NPO2 HD eerst niet werkte, ik gebruik(te) geen enkel digitaal signaal, alleen een analoge beeldbuis tv met scart-aansluiting.

     

    Werkt NPO2 HD nu ook bij alle andere bijdragers in dit topic (via 11739 V 29900)?

  3. antwoord wat ik kreeg van Kathrein.:

     

    da dieses Problem nur bei einem einzigen Sender auftritt, ist davon auszugehen, dass hier der Fehler beim Sender liegt.

     

    Im Modus SPDIF wird der Ton immer 1zu1 ausgegeben, wie er im Sender enthalten ist. Hier ist in der Tonspur wohl etwas

    enthalten, das der Heimkino Receiver nicht versteht.

     

    Wird der Ton auf PCM umgestellt, errechnet der Receiver einen Stereo Ton und gibt diesen aus.

     

    Wir können bei diesem senderspezifischen Problem leider nicht genauer untersuchen. Sie können sich gerne an den

    Senderbetreiber wenden, um dort dieses Problem zu schildern.

     

    oftewel zij zeggen het probleem moet bij Canal digitaal of NPO2 liggen, maar ja dat lijkt mij nu weer sterk.

    heb voor alle zekerheid ook canal digitaal gevraagd of zij er iets van weten.

     

    Hou me nog steeds aanbevolen voor oplossingen.

     

    Top dat je een bericht aan Kathrein hebt gestuurd Brom38, bedankt!

     

    Canal digitaal zal waarschijnlijk zeggen dat je een door hen ondersteunde ontvanger moet gebruiken en dat ze geen support geven op andere ontvangers. Terwijl dit wellicht in de stream zit of bij NPO2 ligt. Ik ben in ieder geval "blij", of beter het stelt mij gerust dat meer mensen hetzelfde probleem ondervinden. De tijd begint te dringen, in mei stopt CD al met de SD doorgifte van NPO3 (en RTL5). Voor die tijd moet er toch een oplossing te vinden zijn (hopelijk met de medewerking van CD).

  4. Hallo, ben erg benieuwd of hier al een oplossing voor is. Zelf heb ik ook een kathrein 924, alle kanalen in HD hebben prima geluid.

    Alleen NPO2 HD krijg ik niet voor elkaar. de instelling op de kathrein is s/pdif, prima geluid, helaas niet op NPO2 HD. Verander ik de instelling in de kathrein naar gedecodeerde PCM dan heb ik WEL geluid, maar ja alleen stereo. O ja SD heeft wel geluid

     

    De kathrein is aangesloten op een pioneer sc 2022k,

     

    Iemand enig idee???

     

    bedankt vast.

     

    Goed te lezen dat ik niet de enige ben met dit (voor mij) mysterieuze probleem. Ik ben erg druk op dit moment en het probleem + het vinden van een oplossing is even naar achteren geschoven op m'n prioriteitenlijstje. Maar wil iedereen die een bijdrage heeft gegeven in dit topic, en hulp heeft aangeboden alvast bedanken. Dat waardeer ik zo op dit forum (en dat mis ik soms op andere fora).

     

    De tip van de TV en VCR scart ga ik zeker nog even uitproberen. Op de SD versie van NPO2 heb ik trouwens geen problemen.

    Jammer vind ik het dat Katreihn geen nieuwe software voor dit apparaat uitbrengt, misschien lost een software update dit probleem op.

     

    Brom38, welke CI module van CD gebruik je?

  5. En op dit kanaal staat niet de audio mute aan, of het geluid van de satelliet ontvanger zacht?

     

    Een rigoureuze oplossing is misschien een factory reset, en opnieuw configureren?

    Geluid is volgens mij niet per kanaal op mute te zetten. Ook al eens het geluid op z'n hardst gezet. Helaas zonder resultaat. Factory reset, heel graag... maar de softe _reset via het menu geeft geen resultaat. Hoe ik een echte hard-reset kan uitvoeren heb ik nog niet ontdekt...

  6. Heb je op de afstandsbediening een gele toets, of kan je via de info toets in een submenu komen.

     

    Daar kan je dan kiezen voor mpeg of ac3 Dolby geluid.

    Ik denk dat daar je probleem zit.

    Helaas, er staat 1 geluidsspoor (Dutch) net zoals bij NPO1. Inmiddels is het ook gelukt om de CI module te updaten. Maar nog niet van CI module gewisseld in mijn ontvanger. Op de andere ontvanger deed NPO2 HD het prima i.c.m. mijn module, module . Het blijft voor mij een raadsel... Hou jullie op de hoogte!

  7. Mijn tv, vergeten te vermelden. Die kan zeker geen AC3 aan. De TV is een hele oude panasonic beeldbuis bak-beest. Aangesloten via scart. Het gaat mij ook niet om de HD kwaliteit, maar omdat CD heeft aangekondigd in de loop van dit jaar van voornemens te zijn te stoppen met de doorgifte van SD kanalen.

     

    Ik heb het kanaal ook al eens weggegooid en opnieuw ingeladen. Ook de andere zenders binnen de transponder al eens weggegooid. Ik ga eens even proberen met een andere CI module (een recentere). Het is zo frustrerend dat nou net een zender die we vaak bekijken niet werkt.

     

    Bedankt voor de antwoorden zo ver :)

  8. Hallo sat4all mensen!

     

    De laatste jaren ben ik niet zo actief meer met satellietontvangst, gewoon als gebruiker TV gekeken en verder niks. Nu loop ik tegen een probleem aan waar ik niet uitkom. Ik zie vast iets over het hoofd. Het gaat om het volgende: ik heb geen geluid op NPO2 HD. Ik heb op alle HD (en SD) zenders van CD geluid behalve op NPO2 HD. Binnen dezelfde transponder (SBS6 en The Q you) hebben de zenders ook gewoon geluid.

     

    Mijn setup:

    Katreihn UFS 922

    Softwareversie 2.10 (build 39 2013-02-08:16:06:44)

     

    CI module met een wereldbol (zwart/grijs) 910050 r1.1

    Softwareversie 2.05.001

    Frimware Ver. 3.03.013

    Mediaguard versie: MG Core Libary R L1.4.26

    Donwload ID 4

     

    Oranje CD smartcard

     

    Als ik een opname maak (.TS bestand) en deze kopieer naar m'n laptop en daar in VLC afspeel is er wel geluid. Ik heb gecontroleerd of de audio PID goed is, deze is hetzelfde als de audio PID op Lyngsat. Ik heb al veel meegemaakt, maar hier kom ik echt niet uit. Iemand enig idee? Alvast bedankt voor de reply's :)

×
×
  • Nieuwe aanmaken...