Ga naar inhoud


Hans4

Lid
  • Items

    54
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Hans4

  1. OK time shift doet met de PermanentShift applicatie meer wat ik verwacht,. Vindt het venstertje (bij lang indrukken backward) met default getal 5 en zonder verdere indicatie wat het betekent nog steeds wat duf, maar neem nu maar aan dat het bv. seconden zijn of zo. Je kan wel up en down gebruiken meer niet voorbij 9, maar je kan wel groter een getal intikken en dan kennelijk OK nodig. In ieder geval gaat hij tenminste verder terug dan de eerste keer dat ik de pause knop beroer. Hopelijk maakt iemand nog eens  een  kleine update die aangeeft hoever je dan wel terug kan en zo. En idealiter zou ik een scrollbar zien waar ik met links rechts in kan scollen ipv van zender te wisselen --- en dus de rest van mijn  timeshift kwijt raken. Dat is me nu al keer een paar keer overkomen. Ik geloof dat dat gebeurt als je per ongeluk voorbij het eind van de timeshift scrollt (i.e. links of rechts ingedrukt houdt zoals ik dat gewend was), buitengewoon contraproductief. Als ik wat in de timeshift van het programma wil scrollen bedoel ik NIET dat ik het kwijt wil raken en naar een ander zender nummer wil switchen. Maar goed zal het hopelijk snel afleren om de knop ingedrukt te houden.

  2. VTI 6.0.4 erop gezet met CCAM 2.3.0. Installatieinstructie laat wel wat weg zoals VTzerO keuzes en netwerkconfiguratie die (nu?) eerst langskomen. Ook raar dat er "Loading defaults ...." in beeld blijft staan terwijl er niets (meer) gebeurt.

    Opnemen en kijken met 1 CD kaart gaat nu goed. Maar precies hetzelfde gebrek aan DIseqc keuzen als met de default software (geen DiSEqc 1.1 of 1.2, alleen USALS). Dus neem aan dat ik nog een plugin of SW noet installeren voorde positioner en LNB 5-8.

  3. Recent de Duo2 aangeschaft met 4 tuners, komt met OpenVuPlus sw versie 2013-8-30.

    (1) Ik heb 8x1 switches en een 36V positoner met DiSqec 1.2, maar ik zie in Setup alleen een A/B/C/D switch or USALS. Met A/B/C/D zie ik alleen de eerste 4 van de 8 LNBs, en  de positioner werkt totaal niet.

     

    (2) Ook valt me op dat ik niet kan kijken als ik sta op te nemen met een CD zender, dus de AstonCrypt Dual 1.07 werkt niet in Dual mode. |

     

    (3) Twee Aston DualCrypt 1.07 CI CAMs met twee CD kaartjes (oranje) werkt ook niet, setup laat er maar een zien.

     

    (4) En de timeshift functie is bijzonder primitief, kan niet eens terugspoelen of navigeren met een scrollbar.

     

    (5) Is er een update of image die dat wel allemaal aankan? ik zie mensen reclame maken voor OpenPli 4, Blackhole, ATV, VTI, Vix, op vershillenede tijdstippen, maar nergens een duidlijk verhaal wat ze wel en niet kunnen (en bergen mails met bugs). Kwaliteit en stabiliteit is voor mij belangrijk, hij moet het gewoon goed doen met CanalDigitaal NL kaartjes. Wat is op dit moment de beste keus?

     

     

  4. Iemand al ervaring met de nieuwe smalle Inverto multiconnect LNBs? Hoe zouden ze zich verhouden tot de Alps? Op papier lijken ze beter, maar meten is weten ...

    Achtergrond: ik denk aan het vervangen van mijn vaste 60cm triax met 1 Alps LNB door de BigBisat met tenminste 4 quad LNBs (wie weet 8, twijfel nog over de switches)door een Visio BigBisat om een betrouwbaarder HD ontvangst te krijgen (dan op mijn rotor) en bovendien een 2e twin tuner eraan te kunnen hangen.

     

  5. Ik heb 500 GB model (niet de CD versie) - heb een erg deja vu gevoel van de Echostar 5020 jaren gelden - zelfde soort missers in firmware. Maar het fixen gaat tot nu toe sneller dan toen met de Echostar. SD beeld is beter dan op de Echostar (dankzij HDMI wellicht).

    Mooi beeld op Nl1 HD en BBC HD. Ze hebben het omgaan met twee antennes echter nog niet echt onder de knie. maar met de draaibare op A werkt dat stuk in ieder geval.

    Zie ook het homecast forum op www.myhomecast.nl

  6. Ik heb mijn schotel wat op moeten krikken om NL1HD te krijgen.

    Het beeld valt echter weg bij windkracht 7; voor andere zenders ligt dat veel verder weg (windkracht 9 a 10).

    Het luister allemaal veel nauwer, wellicht mede door de Seca decodering? misschien heeft die een lagere error rate nodig om er nog wat van te kunnen maken dan een FTA zender als BBC HD ...

  7. Mijn Echostar 5020 is ook overleden vorige week.

    Daar ik toch naar HD wilde, heb ik na ampel beraad en lezen besloten voor een Homecast HS8100 CIPVR 500GB.

    En wouw, geeft dat even een beter beeld dan de Echostar op (S-VHS)! Zelfs op de SD zenders. HDMI is zo gek nog niet...

    Verdere speelmogelijkheden lijken een heel eind op de Echostar.

    En de HD plaatjes van bv. BBC HD zijn helemaal te gek.

     

    Maar weet je wat me opvalt als je de homecast "ModelID" laat zien? het is "5020022000" - dus begint ook met 5020. Zou er een relatie zijn ...

  8. Ik probeer de satelliet Eurobird 9 toe te voegen, aangezien die niet in de lijst voorkomt.

    Op het transpondermenu komt een ongedocumenteerde rode knop "edit" voor waarmee ik inderdaad een satelliet kan toevoegen. Heb dat gedaan, en de transponders ook.

    Maaaaar .... als ik het Dish menu inga om hem te zoeken met de motor kan ik hem niet selecteren - er staan maar 32 satellietpositis genoemd. Hoe definieer ik de link tusen Diseqc 1.2 positie nummer en satelliet? Dat is het stukje wat nog ontbreekt....

  9. Net mijn overleden Echostar 5020 vervangen door een nagelnieuwe Homecast 8100 PCR CI CD 500GB.

     

    Ik krijg helaas de combinatie vast/draaibaar niet aan het werk.

    Volgens mij zit er een ernstig defect in de software:

    Ik heb de vaste op tuner A (zoals aanbevolen in de handleiding), en de draaibare (disqec 1.2 Vbox) op tuner B.

    ELKE keer als ik een sat scan wil doen verandert-ie tuner B weer en A, en vindt dus weer Astra 1 zenders (van A) terwijl de antenne op Astra 2 gericht staat met tuner B. Je verandert A in B en gaat weer scannen, en daar komen alle zenders van de andere tuner weer. Als je het scan menu verlaat staat-ie dan ook vrolijk weer op A, daarin is-ie het met zichzelf eens.

    De software is afgeleverd op level 1.03.0A, en dat is ook wat de OTA had de laatste keer dat ik het probeerde.

     

    In andere posts lees ik dat het beta level van de SW nog niet zo stabiel is, dus ik wou dat niet proberen tenzij inderdaad dit probleem gefixt is. Iemand enig idee?

  10. Nou de afgelopen week heb ik ongeveer geen Echostar kunnen kijken, want rare kleur of helemaal geen beeld, alle opnames mislukt (je hoort hem wel aangaan, maar niets te vinden in PVR menu), kamer was zo'n 28-31 graden).

     

    Heb even geexperimenteerd met een diepvries koelelement bovenop de Echostar leggen. Dat helpt binnen een minuut| Maar durf het niet permanent om geen condens in het apparaat te laten lopen.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...