Ga naar inhoud


lite

Lid
  • Items

    907
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door lite

  1. Origineel bericht van: Toxic[Q
    ]Wat mij betreft zouden diffs volstaan.
    Dan is er oook geen noodzaak voor een nieuwe branch, kan iedereen er op zijn eigen manier mee aan de slag en onstaat er niet weer een nieuwe "strijd", maar dan niet wie de beste image heeft, maar de beste branch cool


    diffs werken alleen tegen een specifieke stand van een specifiek image. dat houdt dus in dat je allemaal van hetzelfde image uit moet gaan, en ook nog van dezelfde stand (datum/revisie). dat is behoorlijk wat werk om te onderhouden en erg inflexibel; zodra je als imagebouwer besluit om toch een iets andere koers dan dmm te varen, of wanneer de de bouwer van wie je diffs overneemt dat doet, heb je acuut een probleem want dan werken je diffs niet meer. diffs zijn daarom vooral patchwork, om bijvoorbeeld naar de master te sturen als patch/bugfix. ze zijn niet geschikt als structurele manier om je code te delen, daarvoor zijn ze te bewerkelijk om up to date te houden en teveel afhankelijk van een specifieke source.
  2. Origineel bericht van: info

    En wat die hobby groep betreft..Dat zijn de jongens van PLI die al diverse ontvangers hebben aangeschaft / geschonken hebben gekregen.Bron de winkel van de importeur.

    [...]

    Dus wederom net als toen hij van een ander merk importeur was doet die weer dezelfde praktijken uithalen..Dat is waar ik mij zo aan stoor..


    En daarom verklaar je het eerste tot feit om vervolgens de goede reputatie van de importeur met feiten te onderbouwen?

    You do the math.
  3. Origineel bericht van: RikH
    Als ik mensen een HTPC zie bouwen gebruiken ze bijna altijd een AMD processor. Is hier een speciale reden voor? Is een intel hier minder geschikt voor of gaat het meer om kosten aspect?


    ik zat hier ook over na te denken, en dan vooral de vraag of een atom setje met een hardware decoder (reel-hd?) geen logischere keuze is om een moderne/zuinige htpc te bouwen.

    het zou sowieso wel interessant zijn om ergens een overzicht bij te houden van de ontwikkelingen qua hardware decoding onder linux, dus ook de status van versnelling voor de standaard gpu's van intel/nvidia/ati etc. de informatie daarover is zo verspreid dat het lastig is om een goed beeld te vormen van de mogelijkheden (of iemand moet een handige link weten voor actuele info?).
  4. hdmi -> component zal je denk ik niet snel vinden ivm hdcp-issues (?), maar dit soort kabels zijn wel overal te koop:

     

    HQ dvi-i male - 3rca component kabel 1.5 m type HQSS5187/1.5

     

    Deze component kabel wordt vooral gebruikt voor het aansluiten van apparaten op een LCD TV of Plasma TV. De hoge kwaliteit kabel en de vergulde pluggen, zorgen voor een betere signaaloverdracht dan een standaard kabel.

    Shortcode: V44

    SPECIFICATIONS:

    Cable: Double shielded

    Color: Black

    Lenght: 1.5m

    Plugs: DVI-I male <-> 3xRCA

    Goldplated

    Pearl chrome-plated metal shell

  5. Origineel bericht van: Toxic[Q
    want theoretisch zou de 800HD een veel beter SD beeld moeten geven vanwege upscaling en HDMI.


    Is dat wel zo? Upscaling blijft hoe dan ook het bijverzinnen van beeldinformatie om een hogere resolutie te kunnen aanvoeren, dus is een geupscaled sd-signaal dan ook niet per definitie minder scherp dan het origineel?
  6. Origineel bericht van: grunnsat
    Vervang je Nvidia 7600 door een ATI 2400, 2600, 3450 of 3650 (€50 tot €80), en je bent klaar. Die kaarten zijn speciaal voor dit werk gebouwd, je cpu heeft dan geen problemen meer. Als je goed oplet kun je ook een exemplaar krijgen met HDMI output, al dan niet via een verloop plug.


    De 7600GT doet dat ook via PureVideo, net als een hele rits andere Nvidia kaarten:

    http://www.nvidia.com/docs/CP/11036/PureVideo_Product_Comparison.pdf

    Kwestie van de PureVideo codec installeren (niet gratis, 25 dollar oid) of een van de commerciële players gebruiken die het ondersteunen (Cyberlink PowerDVD of InterVideo WinDVD).

    Meer info:

    http://www.nvidia.com/page/purevideo.html

    Ik weet overigens niet hoe de PureVideo ondersteuning voor Vista is op dit moment.

    P.s., ook van de 7600 is een versie met zowel DVI + HDMI uitgangen verkrijgbaar (7600GT/HD).
  7. Origineel bericht van: Tonskidutch

    je kunt door de hond gebeten worden of door de kat
    het hemd is nader dan de rok
    bloed gaat waar het niet kruipen kan

    en heel wat andere spreekwoorden die intrinsiek de mensheid beschrijft in haar positieve en negatieve werkelijkheid.

    of Verdonk, nsa - fbi - cia - china's jeugd - china's parlementsleden of die verhongerende punk (uit de achterhoek of brazilia) nu iets wil weten of iets wil veroorzaken is irrelevant

    het is en blijft crimineel

    of hackers ooit een bijdrage zullen leveren aan een veilige en eerlijk verdeelde welvaart is arbitriair

    men moet immers eerst een heel groot aantal mensen die principieel geen schuld treft, enorme schade toebrengen om je hackers "wensbeeld" -eerlijk verdelen- te bereiken.

    denk daar maar eens over na


    Ik wil er best een filosofische discussie van maken hoor: als ethiek geen absolute normering kent, en de mensheid intrinsiek een wezen is met een arbitraire rechtvaardigheidsbeleving, kan je op geen enkele grond stellen dat hacken slecht of verkeerd is, in ieder geval niet zonder het af te zetten tegen het doel waarvoor het ingezet wordt, al dan niet indirect. En in de context van de wedstrijd waar dit topic over gaat al helemaal niet.

    Ik geloof overigens niet dat ik ergens heb geclaimd dat hackers een bijdrage leveren aan een veilige en eerlijk verdeelde welvaart, sterker nog: ik denk dat dat laatste concept uberhaupt een contradictio in terminis is.

    Is de slager op de hoek een crimineel? Of is het begrip 'enorme schade' alleen van toepassing op mensen? Is de man die in de Axa fabriek met een hamer op fietssloten slaat een slecht mens zonder doel in zijn leven? Is het misdadig om als architect winstmarges te hanteren die ruimschoots de kostendekking overstijgen, en het bedrag vervolgens in eigen zak te steken in plaats van onder de armen te verdelen?

    Mensen doen dingen omdat ze het kunnen, goed en kwaad zijn uiteindelijk zinloze begrippen. Het enige zinnige is om te observeren dat de mens per definitie wordt gedreven door impulsen, neigingen en verlangens, en dat die instinctieve drijfveren in essentie prevaleren boven elk abstract goddelijk concept van absolute gelijkwaardigheid.

    Misschien kunnen we beter met zijn allen gaan mediteren op een bergtop.
  8. Origineel bericht van: theparasol

    @lite: chinezen en amerikanen? Je kijkt iets te veel films en verward dat met realiteit. Of kun je wat (media) berichten aandragen waarin hier sprake van is? confused



    Ik denk dat jullie onderschatten hoe omvangrijk de internationale handel in 'exploits' is. Als je goed bent in het vinden van hacks zijn bedrijven en overheden bereid je spreekwoordelijk miljoenen te betalen voor het vertonen van je kunsten. Ik durf dan ook te stellen dat een aantal van 's werelds beste hackers in dienst van de overheid werken. Het is maar een kleine stap van sportief/ethisch hacken naar 'verantwoordbaar' hacken om je land pro-actief te beschermen tegen de internationale dreigingen die steeds meer via internet plaatsvinden, of 'onethisch hacken' puur voor de knaken.

    En ja, ook de computers van vele onschuldige burgers worden voor deze doeleinden ingezet, al is het maar om governmentiele botnets op te bouwen voor moeilijk traceerbare, gedistribueerde aanvallen op de 'vijand'.

    Een paar gevallen van vermoede / aangetoonde cyberaanvallen waarbij internationale overheden een rol speelden:

    China virus found in Seagate drives in Taiwan: report
    Merkel's China Visit Marred by Hacking Allegations
    Estonia blames hack attacks on Russia
    China’s cyber army is preparing to march on America, says Pentagon

    Vooral het laatste artikel geeft een aardig inzicht in de 'current state of affairs'.

    Maar jullie mogen van mij prima blijven denken dat hacken alleen gedaan wordt door verveelde puisterige pubers met teveel vrije tijd omhanden...
  9. Origineel bericht van: theparasol
    Kijk tonski, daar raak je een teer punt. Hacken wordt als een speciale skill uitgelegd en het lijkt wel alsof dit soort vaardigheden alleen maar lof en respect verdienen.
    On top of it menig praktiserend hacker ziet zijn daden niet als iets wat onrechtmatig of strafbaar is.
    Maar wellicht dat dat veranderd als ze een jaartje of wat in de bak erover hebben mogen nadenken.



    waarom een teer punt? denk je dat je niet dezelfde 'skills' nodig hebt om een systeem te beveiligen dan om het te kraken? en hoe denk je goed te kunnen beveiligen zonder te testen of het te hacken valt?

    het zijn dezelfde 'slechte' mensen die er wel voor zorgen dat er manieren zijn om te voorkomen dat elke letter die je typt door hirsch ballin meegelezen kan worden. het gevaar komt wat dat betreft helaas van alle kanten...
  10. Origineel bericht van: Tonskidutch
    dus TOS
    zou nog wel eens het minst aangevallen systeem te kunnen zijn?

    nogmaals of ik nu op straat in elkaar geramd wordt
    of
    mijn PC wordt gehacked

    het is en blijft criminaliteit en onwettig
    dus om er prat op te gaan dat er een o.s. meer of minder last van heeft is irrelevant.

    de wedstrijd organiseren alleen al is het verder aanzetten tot acceptatie van strafdaden uitlokken.

    als je de ontwikkeling ziet; wie wat met zijn computer en programmeren flikt is er enkel afschuw en afkeur mogelijk met betrekking tot de weldaad die de informatica te weeg zou kunnen brengen.

    of zien jullie de wedstrijd als sportieve zelfverdediging?
    dan zijn er helaas regels die de straatvechter altijd zal breken.

    cheers


    voor zover ik weet zijn dit soort wedstrijden vooral bedoeld om in een 'sportieve' omgeving zoveel mogelijk gaten te vinden die anders door anonieme wietrokers in een grimmig russisch keldertje kunnen worden geëxploiteerd. de beperkingen van het initiatief zijn uiteraard duidelijk, maar alle gevonden gaten worden in ieder geval gedocumenteerd en doorgegeven aan de ontwikkelende partijen om ze direct te kunnen dichten.
  11. Origineel bericht van: verkerkbr

    Het gaat om feiten en dit heeft ook weinig van doen of iets gratis is.

    Iedere gebruiker van Linux zal kunnen bevestigen dat het verschijnsel virus of andere besmettingen vrijwel onbekend zijn.


    Daarom is het ook een feit dat het aantal 'besmettingen' recht evenredig is aan het aantal computers dat op een bepaald OS draait. Ooit waren er ook nauwelijks hacks en virussen voor de kwijnende Mac, totdat de iMac generatie zijn intrede deed en een kassucces bleek te zijn, het aantal exploits is op dat moment direct exponentieel toegenomen. Overigens worden er ook dagelijks zero-day exploits gevonden voor onderdelen van de Linux kernel, ons voornaamste 'geluk' is dat de Linux userbase op dit moment relatief nog steeds zo klein is dat weinig kwaadwillenden de 'moeite' (zie artikel?) willen nemen om er daadwerkelijk een aanval op te baseren. De enkeling die dat wel doet weet ook precies waar hij mee bezig is, en gebruikt het dan doorgaans voor een gerichte aanval op een bedrijf, instantie of overheid. Ik denk zelf overigens dat de stap naar het grote(re) publiek ook niet zo heel ver meer van ons verwijderd is.

    En uiteraard, een systeem is altijd zo veilig als zijn zwakste schakel, in de regel blijft dat gewoon de gebruiker zelf.
  12. Origineel bericht van: theparasol
    - Zolderkamer
    - Wat hulp van een goede buur voor een primitieve website
    - import van over de grens zodat ook de btw tot de marge gerekend kan worden
    - Pas bestellen als je order binnen hebt
    - ieder jaar verhuizen voor de belastingdienst

    Geld stroomt binnen en suc6 verzekerd.

    !!!!! GA NAAR DE KVK !!!!!!


    Dalerpeel, belastingparadijs. :D
  13. Origineel bericht van: Benny Lava
    Origineel bericht van: Agent Mike

    Dat kan ik dan ook nog begrijpen, maar boven aan het forum wordt wel reclame gemaakt voor een meerdere commerciele sites.


    Dat heet een banner: daar wordt dus voor betaald. Deze betalende partijen vinden het natuurlijk niet leuk als er met naam gesproken wordt over winkels die ook wel eens een ontvanger en een schotel hebben verkocht. En wie betaalt is de baas.


    en van wie ben jij een kloon?
  14. Origineel bericht van: Benny Lava
    En op het forum van het eerdergenoemde supportbedrijfje kun je ook nog terecht voor ondersteuning. Alleen Engelstalig, en op je interpunctie letten want de admin is nogal een taalnazi.


    gelukkig geeft hij zelf het goede voorbeeld:

    Citaat:

    try to power cycle the radio ( unplug fomr mains, wait 15 seconds, plug back in )

    its probably some error on the reciva site.
  15. 129 is de adviesprijs, kijk maar even op de tweakers pricewatch of kieskeurig -> 100 euro.

     

    over de freecom is genoeg info te vinden, bijvoorbeeld over de werking icm mediacenter / jukebox software. bij die zolid is dat maar afwachten, en heeft die trouwens wel een stereo-out?

  16. Een van de beste oplossingen daarvoor, qua gebruiksvriendelijkheid (webinterface) en geluidkwaliteit, zijn de Squeezebox spelers van Logitech. Deze spelers werken wel met een ethernet aansluiting in plaats van usb, dus je buurman zou zijn usb-behuizing dan moeten vervangen. Bijkomend voordeel is dan wel dat hij zijn muziek vanaf elke lokatie kan benaderen, dus ook op zijn laptop als hij daar iets wil afspelen, of zelfs via internet.

     

    Je hebt ook nog apparaten als de Freecom Network MediaPlayer (100Mbps, USB 2.0), wat een usb/lan harddisk is met ingebouwde audio- en videopoorten.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...