Ga naar inhoud


Pietjebel10

Lid
  • Items

    201
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Pietjebel10

  1. Hi onzin,  ik heb er  hier  15  meter  tussenhangen. Geen  probleem .  Maar  gebruik wel  een goede  coax kabel en connectors  daar  zit de  clou.

    Ervan uit gaan dat je  beginsignaal natuurlijk goed  is.  Als  coax  heb  ik   KOKA799  gebruikt.  Trouwens  door het  hele  huis. 

    Wanneer  je coax  niet  goed  is  krijg  je allerlei vreemde verschijnselen. 

    Succes.

     

  2. hier hetzelfde  gehad missende  zenders  scan problemen etc  Goede  kwaliteit coax  doet wonderen. Alles  vervangen  door KOKA799  en ging  van  30% kwaliteit  naar  90-100% kwaliteit  ook boven  met  flinke lengtes  kabel.  Goede  F connectors  ingezet  en gaan met dat spul nog een goede  splitters erbij eventueel  met versterker bijv. de Tratec  incl retour.  en zie het  verschil

  3. Je kunt het signaal ook oversturen, ga daar maar eens mee spelen. Ik heb ook een hirschman versterker er tussen gezet ivm slechte ontvangst inhuis. En de DM800 en ook de 800SE had ik problemen met sommige kanalen en niet op de Humax. Na het terugschroeven van de versterkingsfactor waren bij mij de problemen opgelost. Tevens moet ik erbij zeggen dat door het vervangen van mijn coax door hoogwwardige eigenlijk de grootste klap al was gemaakt.

     

    Ik heb zowel clone als origineel Dreambox tevens Humax + Vu Uno hier draaien. conclusie weinig verschil in performance wanneer het basis signaal niet goed is hebben ze allemaal problemen. Kabel ontvangst is wel wat gevoeliger/kritischer dan satelliet ontvangst.

  4. Gerard,

    Ik heb een cronjob lopen op mijn DM500 server met openpli

     

    Ik heb het zo opgelost:

    This script verify if oscam is running and if not they start oscam:

    ################################################

    #!/bin/sh

    if ps x |grep -v grep |grep -c oscam >/dev/null

    then

    echo "oscam... ok"

    else

    echo "oscam... restarting"

    /var/script/CCcam_2.1.4_oscam_0.99.4_cam.sh start

    ################################################

     

    1. put this lines into a file for ex: /var/script/Autooscam.sh

    2. from blue pannel: Services/Daemons > activate crond

    3. add a line in /var/spool/cron/crontabs/root for run AutoCCcam.sh at 32 minutes after the hour, or adjust the interval for your needs

     

    # Run hourly cron jobs at 32 minutes after the hour:

    32 * * * * /usr/script/Autooscam.sh

     

    or "crontab -e root" to add the cron job: 32 * * * * /var/script/Autooscam.sh

     

     

    Je moet natuurlijk wel de benaming van je script aanpassen welke voor jouw geldt.

    Ik hoop dat je hier wat aan hebt.

  5. ok bedankt voor de adviezen, idd, ik heb me eigen bedacht, toch maar de vu+ duo omdat ik nu een dm7000s heb en daar aardig mee uit de voeten kwam en ik ook wil spelen met meer dingen...

     

    ik wil nog wel weten hoe ik me sateliet moet opstellen want nu heb ik 4 lnb's gericht op respectievelijk : hotbird en de 3 astra's (13,19,23 en 28) (heb een 60cm dish)

    Verandert toch niets aan!!

  6. ...'T zal vanavond bij Real Madrid - Bayern wel niet veel beter zijn. Zouden ze een hekel hebben aan voetbal bij CD?

     

    Nou niet alleen aan voetbal maar ook aan klanten, ben gisteren van ellende even overgeschakeld naar de VU + Sundtek Ziggo en perfect beeld.

    Blokvorming treed regelmatig op van alles al geprobeerd maar nog steeds geen oplossing dus Ned3 in kanalen ljst vervangen door ziggo Ned3 en probleem opgelost.

  7. Ik bezit de 450X2 + 500g schijf en ben hier zeer tevreden over. Ben gestopt om de Vu Duo hiervoor te gebruiken omdat deze vaak moeilijk doet. Staat nu al enige tijd te draaien en ben nog geen bestand tegen gekomen welke hij niet afspeelt. Geen gezeur gewoon kijken zonder moeilijke dingen te doen. Plaatje + geluid mooi ook HD streaming gaat goed getest op een NAS.

    Ook de USB 3.0 is erg gemakkelijk voor overzetten films, via netwerk max. 9.0MB. Ben hier zeer tevreden mee.

  8. ik ben helemaal afgestapt van de Vu en de DM als mediaplayer nadat ik een Mde8er 450X2 ( ca 115 €) gekocht heb, wat een verschil, alles loopt soepel, geen gestotter, moeilijk doen en nog betere kwaliteit ook. Mediaplayer op de sat is leuk maar nog steeds niet optimaal

  9. Ik heb een goedkope Mede8er 450X2 gekocht speelt in ieder gevel veel beter/gemakkelijker af dan een Vu DUO en/of Dreambox ben nog geen film tegen gekomen welke niet afgespeeld kan worden.

    Kwaliteit prachtig op mijn Plasma Panasonic geen gestotter of vastlopers, streamen netwerk ook perfect vanaf 500gig interne hd makkelijk. USB 3 aansluiting.

    Keuzes zijn enorm groot en ook prijs verschillen. Ik ben hier zeer tevreden voldoet voor mij prima.

  10. thnxs voor de hulp, ik heb het gevonden en ik denk voor 10% werkend, nu de rest van de tutorials doorlopen en ik moet vast een heel eind komen!

     

    Zoek even voor Oscam op DM600 op pli staat ergens een uitleg zal kijken of ik hem kan vinden, anders kopieer ik de settings van mijn 500 server even voor je vandaag bij mij draait die.

  11. t_read_dot.png@Michel en @Robbedoeske

     

    kijk even in het Vu forum hier loopt al een verhaal waar dit behandeld is hier staan ook voorbeelden bij, elke hulp is welkom ik sta open voor ideeën, ik heb zo'n beetje al alles geprobeerd de laatste 3-4 weken en kom steeds tot steeds dezelfde conclusie, dat het een verhaal is tussen de Vu Duo en Oscam, op de dreambox draait alles prima.

    Misschien moeten we die berichten wel naar dit Oscam forum verzetten.

    Vu+ forum

    artikel Oscam-Experimental op Vu DUO en Pli

×
×
  • Nieuwe aanmaken...