Ga naar inhoud


Holtkamp

Lid
  • Items

    31
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Holtkamp

  1. Deze tutorial legt stap voor stap uit hoe je je oude DBox2 kunt gebruiken met een Irdeto kaart, bijvoorbeeld gebruikt door Ziggo. Ik heb veel gepuzzeld en gezocht en uiteindelijk leek het me verstandig om eens wat dingen in één document vast te leggen, zowel voor mezelf als anderen die de oude DBox willen blijven gebruiken.

     

    Ten eerste de ingrediënten:

    • DBox2, in mijn geval een Nokia 2x (2x betekent dat er 2 geheugenreepjes in het apparaat zitten)
    • Multicam 3.0, een kaartlezer die de nieuwe Irdeto kaarten (van oa Ziggo) kan lezen, te bestellen bij diverse webshops op internet
    • Sportster Pro image, momenteel is 2.0 RC005 actueel, let er op dat je de juiste image gebruikt, 1x, of 2x, afhankelijk van het aantal geheugenreepjes in je DBox2.
    • Halle Flashing Assistant, software om de Sportster Pro image vanaf je PC op je DBox2 te laden (deze stap wordt ook wel 'het flashen van je Dbox2' genoemd)
    • NewCS 1.66, cardserver software die (Irdeto) kaarten via de Multicam kaartlezer uit kan lezen
    • MGcamd 1.30d, client software die inlogt op de NewCS server en de datastroom die de DBox2 via de COAX kabel ontvangt daadwerkelijk decodeert
    • Cables.xml bestand met de juiste instellingen voor de transponders in jouw gebied
    • FTP Client, bijvoorbeeld FileZilla, standaard username/password combinatie: dbox2/dbox2
    • Telnet client, bijvoorbeeld Putty, enkel een username is vereist: root

    Multicam inbouwen

    De multicam is een kaartlezer module die je ergens moet kopen om hem vervolgens in je DBox in te bouwen. Je haalt hierbij het modem uit de DBox en gebruikt het communicatiekanaal dat hierbij vrijkomt. Het inbouwen kan even prutsen zijn, je moet namelijk een aantal connectoren van de bestaande kaartlezer doorknippen, het tin met een soldeerbout vloeibaar maken en de pinnen vervolgens naar boven schuiven. Op deze manier komen de pinnen aan de bovenkant te zitten, waardoor je de multicam connector erop kan schuiven. Dit is een precies werkje waar je even de tijd voor moet nemen.

     

    Dus (zie ook foto's in bijlage):

    1. Haal het modem uit de DBox
    2. Knip de pinnen van de bestaande kaartlezer zo laag mogelijk door. Je kunt ze ook doorzagen met bijvoorbeeld een dremel
    3. Maak het tin waarmee de pinnen bovenin aan de kaartlezer vastzit vloeibaar en schuif de pinnen door de printplaat omhoog
    4. Als alle pinnen omhoog geschoven zijn, kun je de multicam connector erop schuiven
    5. Stel de dipswitches op de multicam in op de juiste stand: 6 MHz. Dipswitches zijn de 6 schuifjes die naar boven of naar beneden kunnen staan. Voor de 6MHz instelling, moeten switch 1 en 6 'omhoog' staan, zie ook deze thread of de handleiding die bij de multicam zat.
    6. Schuif de multicam in het slot van de modem

    Je DBox is qua hardware nu klaar om Irdeto kaarten te lezen. Schuif de kaart in de bovenste kaartsleuf, met de chip naar beneden gericht. Nu moeten we de software nog configureren.

     

    Sportster Pro image op de DBox2 zetten (flashen)

    Hiervoor kun je de Halle DBox Flashing Assistant gebruiken, die je box zowel via null-modem (directe kabelverbinding tussen je PC en DBox) als via een thuisnetwerk kan flashen.

    1. Download de juiste Sportster Pro image
    2. Sluit je DBox met een netwerkkable (UTP) aan op je thuisnetwerk (bijvoorbeeld via je router of switch) en zet de DBox uit (stekker eruit)
    3. Start de Halle Dbox Flashing Assistant, selecteer de juiste image en klik op start, je PC zal nu op het netwerk gaan 'luisteren' naar de DBox
    4. Doe de stekker van de DBox in het stopcontact, de Flashing Assistant op je PC detecteert dit en stuurt de image naar de DBox
    5. Wacht een aantal minuten totdat de complete image overgezet is, haal de stekker van de DBox er weer uit
    6. Mocht de Flashing Assistant niet detecteren dat je de DBox aanzet, probeer het dan nogmaals, dus stekker van de DBox er weer uit, de Flashing Assistant opnieuw opstarten, etc

    DBox voor de eerste keer starten

    De eerste keer dat je de DBox na het flashen opstart, worden er via het LCD scherm op het apparaat om een aantal instellingen gevraagd. Deze moet je via de gekleurde knoppen op de DBox afstandsbediening instellen.

    1. Type DBox:

      1. Blauw=Nokia500

      2. Geel=Nokia600

      3. Groen=Philips

      4. Rood=Sagem

    2. Soort ontvanger (Geel voor Ziggo):

      1. Rood=SAT-Box - Astra

      2. Blauw=SAT-Box Astra & HotBird

      3. Geel=Kabelbox - Kabel-Deutschland

    NewCS en MGcamd instellen

    Nu de DBox gestart is en een IP adres heeft, kun je bestanden vanaf je PC naar de DBox sturen via FTP.

     

    De belangrijkste files zijn:

    • /var/emu/newcs, NewCS programma
    • /var/emu/mgcamd, MgCamd programma
    • /var/keys/mg_cfg, MgCamd configuratiebestand
    • /var/tuxbox/config/newcs.xml, NewCS configuratiebestand
    • /var/tuxbox/config/newcamd.conf, MgCamd configuratie bestand gebruikt bij inloggen op NewCS
    • /var/tuxbox/config/zapit/cables.xml, bestand waarin de transponders voor jouw regio moeten staan

    Al deze bestanden zijn inclusief directory structuur ingepakt als ZIP en in de bijlage opgenomen en zou je na uitpakken op je PC in een keer via FTP naar de DBox kunnen kopieren.

     

    1. Pak de bestanden uit ergens op je PC
    2. Start een FTP client op en verbind met je DBox
    3. Kopier de hele directorystructuur direct naar je DBox, al bestaande bestanden kun je overschrijven
    4. Zorg ervoor dat de bestanden 'newcs' en 'mgcamd' uitvoerbaar/executable zijn voor de DBox. Dit kan op twee manieren

      1. Via je FTP-client geef je de juiste eigenschappen aan (rechtermuisklik op file -> eigenschappen)

      2. Via telnet log je in op de DBox en voert het commando
        Code:
        chmod 777 /var/emu/*
        uit (777 betekent in principe 'alle rechten')

    5. Om 'newcs' te kunnen starten, moet je inloggen met telnet en eenmaal het volgende commando uitvoeren
      Code:
      touch /var/etc/.ncsdetect
      , als je dit niet doet, krijg je waarschijnlijk een foutmelding die lijkt op
      Code:
      card is not recognized /var/dev/XYZ was not found

    6. Zorg er nu voor dat je DBox NewCS en MGcamd gebruikt in plaats van de programma's die standaard in Sportster image zijn ingesteld

      1. Druk op de 'dbox' knop

      2. Druk op de blauwe knop (Sportster Goodies)

      3. Druk op de rode knop (Camd-selection)

      4. Schakel 'Camd2' uit en 'MgCamd' en 'NewCS' in. (als MgCamd en NewCS niet in dit menu staan, moet je de DBox even restarten)

    Service-scan doen op basis van cables.xml bestand

    Nu NewCS en MgCamd draaien, moet je een service scan doen. Bij deze service scan wordt gekeken welke TV- en radio-kanalen er allemaal beschikbaar zijn voor je DBox. Hierbij worden een aantal transponders/frequenties afgelopen. De informatie over deze transponders zijn opgeslagen in het cables.xml bestand, vandaar dat het belangrijk is dat er gezocht wordt op de juiste frequenties.

     

    1. Druk op de 'dbox' knop
    2. Ga naar het 'service' menu
    3. Ga naar 'service scan'
    4. Selecteer de juiste 'cable provider' voor jouw regio
    5. Zet 'fast scan' op 'on'
    6. Start de scan (blauwe knop)

    Als het goed is zie je welke TV- en radio kanalen er allemaal gevonden zijn. Na een reboot zou je al beeld moeten hebben. Mocht dit niet zo zijn, ga dan verder onder het kopje 'troubleshooting'.

    Troubleshooting

    Zoals met elk hobbyproject gaat het (bijna) nooit in een keer goed. Wees gerust, dit is normaal. Met een beetje rustig nadenken, veel zoeken en hopelijk deze tutorial kun je aan de puzzel beginnen.

     

    • De voorgestelde configuratie kan Irdeto kaarten niet activeren, dit moet in een 'normale' decoder. Is je preview periode verlopen dan zul je je kaart bij de buren, of vriend in de buurt moeten laten activeren. Steek de kaart bij hen in de 'normale' decoder, bel even met Ziggo en leg het verhaal even uit. Geef aan dat je kaart geactiveerd moet worden.
    • Standaard wordt de Sportster Pro image voor de kabel ingesteld op de cable provider 'Kabel Deutschland'. Als je een nieuwe cables.xml bestand upload, moet je er wel voor zorgen dat deze cable provider ook in het bestand staan anders raakt de DBox in de war en kun je nog geen keuze maken uit de nieuw toegevoegde/gewijzigde instellingen voor de cable providers.
    • Mocht je het cables.xml bestand aanpassen, zorg er dan wel voor dat het bestand volgens iso-8859-1/ ANSI is ge-encodeerd. UTF8 encoding kan de DBox volgens mij niet aan. Met een programma als Notepad++ kun je deze encodering vrij eenvoudig instellen.
    • Mocht je geen beeld krijgen, dan zul je via telnet in moeten loggen op de DBox om te kijken wat er mis gaat. Dit kun je doen met een client als Putty. Voer het IP adres van de DBox in en stel de verbinding in op 'telnet'. De standaard username is 'root' en er is geen wachtwoord nodig. Als het goed is draaien de 'NewCS' en MgCamd' processen. Welke processen er precies op de DBox draaien kun je opvragen met het 'ps' commando. Processen afsluiten kun je doen met 'killall', bijvoorbeeld:

      • killall newcs

      • killall mgcamd

    • Om te kijken wat er gebeurt als 'newcs' start moet je dit programma vanuit de console uitvoeren. Het programma staat in /var/emu/newcs. Ga naar de juiste directory, na inloggen via telnet kom je al in '/var', dus je hoeft enkel naar de 'emu' directory te navigeren. Dit gaat met het commando 'cd'. Dus: 'cd emu'. En voer het commando 'newcs' uit. Het resultaat ziet er als het goed is ongeveer zo uit:

      Code:
      Sportster Pro 2.00 Image - Kernel 2.4.37-dbox2 (23:42:22)...dbox login: rootBusyBox v1.14.4 (2009-09-16 20:26:33 CEST) built-in shell (ash)Enter 'help' for a list of built-in commands./var # cd emu/var/emu # newcsThis is NewCS 1.66 [build: 82] - the New CardServer by the Butter-team..Compiled on May 22 2009 at 11:11:28Reading Config file from /var/tuxbox/config/newcs.xmlTCP-log password is disabled!TCP-log set to simple modelevel: Internaltype: Alloutput: alllogger config: level 1 type 1 output 255Console log options: level 1 type 3log file:logger: cant open file , file log disabledudp log: host  port 0Host lookup of  failedlogger: cant connect udp to :0, udp log disabledTCP log options: level 1 type 3[ 23:42:38 ] [ Box detect ] Box type 4 (Dbox2)[ 23:42:38 ] [ Config ] Irdeto EMM mode 0 SET on reader multicam[ 23:42:38 ] [ Config ] Option  for device 0 (multicam) not present, defaulting to NO[ 23:42:38 ] [ Config ] Option  for device 0 (multicam) not present, defaulting to NO[ 23:42:38 ] [ Config ] Pincode for device 0 (multicam): 0000[ 23:42:38 ] [ Config ] /dev/tts/1 ECM priority: round[ 23:42:39 ] [ httpd ] httpd-user: newcs, password: newcs, accesslevel: admin[ 23:42:39 ] [ EMM Cache ] Initialising dynamic Cache[ 23:42:39 ] [ ECM Cache ] Initialising dynamic Cache[ NewCS ] Process ID is: 552[ 23:42:39 ] [ Loader ] Starting Telnet on port 3001[ 23:42:39 ] [ Loader ] Started HTTP-server on port: 8080[ 23:42:39 ] [ Loader ] Reader type 4 on node /dev/tts/1[ 23:42:39 ] [ Dbox ] Opening device /dev/tts/1[ 23:42:40 ] [ Loader ] Unknown card[ 23:42:40 ] [ Loader ] Trying Irdeto (T=14)[ 23:42:40 ] [ Loader ] Reader type 4 on node /dev/tts/1[ 23:42:40 ] [ Dbox ] Opening device /dev/tts/1[ 23:42:42 ] [ ATR ] T=14  1etu=104.17us  Guardtime:17etu  WWT:9600etu[ 23:42:42 ] [ ATR ] Historical bytes: I R D E T O   A C S   V 5 . 0[ 23:42:42 ] [ Loader ] Init Irdeto card[ 23:42:46 ] [ KeymaN ] Adding key 00000000119002 type 0 on Provider 000000 for caid 0604		

    • Mochten de resultaten er op wijzen dat de irdeto kaart niet herkend wordt, dan moet je waarschijnlijk de instellingen in het '/var/tuxbox/config/newcs.xml' bestand wijzigen.

    • Zodra NewCS geladen is en de kaart herkend wordt, kun je MgCamd starten met het commando 'mgcamd', dit ziet er dan zo uit:

      Code:
      /var/emu # mgcamdAES URL: http://some.host.com/keys.phptuxbox mgcamd v1.30d by mixvt (compiled Jun 12 2008 20:49:12)[mg] Net:1:2:2:5s Show ecm:0, emm:0 Up:1 Au:1 Dir:0 Osd:neutrino:80:8 Cache:7 Log:0:127.0.0.1:28007 Reread:0/var/emu # [ 23:44:42 ] [ Newcamd:15000 ] User local logged in, client: Mgcamd

    • Voor het correct decoderen zijn volgens mij met name de volgende XML elementen van belang:

      • <irdeto-camkey/>

      • <irdeto-camkey-data/>

    • Afhankelijk van de eerste 4 cijfers van je Irdeto kaart moeten hier andere waarden in staan. De waarden die in de bijgeleverde configuratie staat werken goed met een kaart die begint met de cijfers 4013. Zoeken op de verschillende fora kan uitkomst bieden. Pas het newcs.xml bestand op je PC aan, zet hem via FTP op de DBox, herstart NewCS en MgCamd en probeer het nog eens. Voor een kaart met nummer 4022 of hoger voeg dit toe aan de device configuratie van newcs:

      Code:
      <irdeto-camkey>C899D027ED1EED1A</irdeto-camkey><irdeto-camkey-data>3C2BCE8BA353C3F870CB7BE0D4E439A27B8D3862E08CF3335B9ABB49318DCA715125493476929EA5A93A6E2A548DF29BF14B6B2A90141DB519B07EB5D95AE5A5</irdeto-camkey-data>

    • Zodra je van kanaal verandert, zou er wat moeten gebeuren op de DBox, er worden ECM berichten tussen de cardserver en -client uitgewisseld.
    • Mijn image loopt nu een aantal maanden stabiel (geen reboot van DBox nodig), echter, soms geeft een zender geen beeld (gehad met RTL5, Discovery, National Geographic), het volstaat dan om een 'Camd Reset' te geven. Dit commando is te vinden onder de Sportster Goodies (blauwe knop)
    • Mocht je 'plotseling' op een aantal kanalen geen beeld meer hebben, dan loont het de moeite om te kijken of de frequenties van de transponders in jouw regio gewijzigd zijn. De DBox kan deze niet automatisch updaten, je mag dus weer aan het werk. Op http://www.digitalekabeltelevisie.nl/techniek/tvhome.shtml is een actueel overzicht te vinden.

    Bronnen en referenties

    Zoals in de inleiding al vermeld heb ik de afgelopen jaren flink wat gepuzzeld en gezocht op Internet. De informatie in deze tutorial is dan ook een combinatie van bronnen op Internet en mijn eigen aantekeningen. Een paar nuttige links zijn wel op zijn plaats:

     

    20091214_Settings_Dbox2_Sportster-2.0RC5_NewCS-1.66_MGcamd-1.30d_Ziggo_9003_Zwolle.zip

    post-22836-1318260564,353_thumb.jpg

    post-22836-1318260564,4162_thumb.jpg

    post-22836-1318260564,4811_thumb.jpg

  2. Origineel bericht van: Holtkamp
    Beïnvloedt een hogere kloksnelheid overigens de snelheid van zappen? Als dit sneller gaat dan kan ik nog wel eens proberen om hem op 6MHz te krijgen wink


    Weer een antwoord op mezelf, zojuist even de multicam kaartlezer op 6MHz geprobeerd en ik kreeg NewCS nu wel gestart. Het zappen gaat zeker een stuk sneller!

    Zie de bijlage voor de juiste dipswitch settings op je Multicam 3.0, nog even in tekst:

    • 6MHz, switch 1 en 6 omhoog
    • 3,57MHz, switch 2 en 5 omhoog
    • 3,68MHz, switch 3 en 4 omhoog

    post-22836-1318260456,541_thumb.jpg

    post-22836-1318260456,5461_thumb.jpg

    post-22836-1318260456,5504_thumb.jpg

  3. Origineel bericht van: Rigolo
    misschien ook handig om de eerste 4 cijfers van je Ziggo smartcard serie nummer er even bij te vermelden. Dit kan andere helpen als ze het zelfde probleem hebben.

    Mijn kaartnummer begint met 4012


    Origineel bericht van: DRG
    volgens mij werkt de ziggo smartcard op 6 mhz..

    Ik heb hem inderdaad op 6MHz proberen te draaien toen ik bezig was met de multicam installatie, dat lukte echter niet en 357MHz werkte ook prima. Ik zal eens kijken of de huidige setting stabiel blijft. Beïnvloedt een hogere kloksnelheid overigens de snelheid van zappen? Als dit sneller gaat dan kan ik nog wel eens proberen om hem op 6MHz te krijgen wink

    Relevante links voor mensen die hier via de search komen:
    http://www.sat4all.com/forums/ubbthreads.php/topics/1615260/Re_NewCS_1_60_en_Irdeto2#Post1615260
    http://www.sat4all.com/forums/ubbthreads...ox2#Post1533407
  4. Update, na toch nog wat gestoeid te hebben en deze entry:

    http://www.maxdigital.nl/forum/viewtopic.php?f=75&t=3338&st=0&sk=t&sd=a

     

    heb ik nu toch beeld (de keyupdates kwamen blijkbaar al die tijd wel door, alleen het decoden ging nog mis). Ik vermoed dat mijn newcs.xml niet goed/compleet was en dan met name de <irdeto-camkey/> en <irdeto-camkey-data/> elementen. Voor de volledigheid, het werkt nu met:

     

    NewCS 1.66

    MGcamd 1.30d

     

    Ik zal mijn aantekeningen uitwerken tot een 'upgrade DBox2 tutorial'.

     

    Cheers!

     

    Voor de volledigheid, mijn huidige newcs.xml:

    Code:
    <?xml version="1.0"?><newCSconfig>	<readers name="Card Readers">		<device>			<name>multicam</name>			<type>dbox</type>			<node>/dev/tts/1</node>			<!-- 600 or 357 -->			<mhz>357</mhz>			<parity>odd</parity>			<reset>normal</reset>			<export>yes</export>			<enabled>yes</enabled>			<blocksa>No</blocksa>			<blockua>No</blockua>			<blockga>No</blockga>			<irdetomode>0</irdetomode>			<irdeto-camkey>1122334455667788</irdeto-camkey>			<irdeto-camkey-data>3C8633AAC0D367533DEC7BB2EEEDEB8CA3ADA52E58B99BB34672783277A1DAAC3B6106AD0909774E031B2A6E30195B437683AD0FC599B87D08CEA47BE1B6C76A</irdeto-camkey-data>			<PTShandshake>no</PTShandshake>			<PTShandshake>No</PTShandshake>			<carddetect>yes</carddetect>			<autosid>Yes</autosid>			<Seca-PPV>no</Seca-PPV>			<pincode>0000</pincode> 			<priority>round</priority>			<newcamd_port>15000</newcamd_port>			<!-- hard is default -->			<sid>				<allow>					<!-- valid value for id are:          4 numbers, if the service id is 3 numbers, add a 0 infront of it. -->					<id/>				</allow>				<deny>					<!-- valid value for id are:          4 numbers, if the service id is 3 numbers, add a 0 infront of it. -->					<id/>				</deny>			</sid>		</device>	</readers>	<radegastserver>		<enabled>no</enabled>		<port>10001</port>		<allow>ALL</allow>	</radegastserver>	<cache>		<!-- valid value for emm are:				 0-255 - Number of EMM's to cache.	-->		<emm>20</emm>		<!-- valid value for ecm are:				 0-255 - Number of ECM's to cache.                                 -1    - Dynamic ECM Cache.	-->		<ecm>-1</ecm>	</cache>	<debug>		<!--Set the loglevel (None/Normal/Verbose/Spam/Internal) -->		<level>Internal</level>		<!--Set the logtype (General/Init/ECM/EMM/Net/IO/All)  -->		<type>All</type>		<!-- all, console,tcp -->		<output>all</output>		<logfile/>		<console_options>normal,init</console_options>		<file_options/>		<udp_host/>		<udp_port/>		<udp_options/>		<tcp_port>3001</tcp_port>		<tcp_options>normal,init</tcp_options>	</debug>	<httpd>		<server>			<!-- Port to accept connections on -->			<port>8080</port>			<enabled>yes</enabled>		</server>		<user>			<!-- valid value for userfile are:			     Any username you'd like - Used for browser to logon (its case sensitive).	-->			<name>newcs</name>			<!-- valid value for password are:			     Any password you'd like - Used for browser to logon (its case sensitive).	-->			<password>newcs</password>			<!-- valid value for accesslevel are:			     admin, stats - Define what rights the user has in the web-console	-->			<accesslevel>admin</accesslevel>		</user>	</httpd>	<newcamdserver>		<enabled>yes</enabled>		<name>cardserv</name>		<deskey>01 02 03 04 05 06 07 08 09 10 11 12 13 14</deskey>		<userfile/>		<user>			<name>local</name>			<password>local</password>			<au>on</au>			<sidoverride>off</sidoverride>                                <spider>No</spider> 		</user>		<user>			<name>username1</name>			<password>password1</password>			<au>on</au>			<sidoverride>off</sidoverride>                                <spider>No</spider> 		</user>		<user>			<name>username2</name>			<password>password2</password>			<au>on</au>			<sidoverride>off</sidoverride>                                <spider>No</spider> 		</user>    	</newcamdserver></newCSconfig>
  5. Sinds de frequentiewijziging van een aantal transponders in de regio oost (Ziggo 9003 Zwolle) van begin september heb ik problemen met mijn Nokia Dbox2. Door de wijziging vielen een aantal zenders zoals Discovery weg. De nieuwe frequenties opgezocht op http://www.digitalekabeltelevisie.nl/techniek/tvhome.shtml en deze in mijn /var/tuxbox/config/zapit/cables.xml gezet. Een servicescan leverde keurig alle zenders op, echter nog steeds geen beeld, ook niet na een aantal dagen.

     

    Ik draaide Sportster 1.10 RC005 in combinate met NewCS 1.60 en een vrij oude MGcamd (v1.12), dit heeft altijd prima gedraaid. Als er al eens geen beeld was, dan kwam dat doordat er een keyupdate gemist was oid, een aantal uur op NED1 verhielp dit meestal. Nu echter niet.

     

    Inmiddels Sportster 2.00 RC005 erop gezet in combinatie met NewCS 1.60 en MGcamd 1.30. NewCS en MGcamd communiceren prima met elkaar en alles lijkt normaal te werken. Keyupdates worden echter nog steeds niet verwerkt (AutoUpdate staat aan voor de user die inlogt op NewCS). In de NewCS console kan ik zien dat de ECM's ongeveer om de 25 seconden ontvangen worden. Via het 'users' commando, zie ik ook het aantal EMM's oplopen (of is dit het aantal EMM-requests dat een user doet?), de EMM's komen niet (zoals de ECM's) in de console voorbij... Op welk kanaal komen deze keyupdates voorbij, is dat het FTA kanaal NED1, of moet de decoder op een ander kanaal staan?

     

    Heeft iemand van jullie suggesties over waar ik mijn zoektocht kan voortzetten? Welke configuraties gebruiken jullie om keyupdates te verwerken? Natuurlijk kan ik mijn kaart weer even in een 'officiele' decoder zetten, maar ik vraag me toch af waarom het plotsklaps niet meer werkt.

     

    Alle suggesties zijn welkom wink

     

    Cheers!

     

    Ter aanvulling een copy-paste uit de NewCS console :

    Code:
    [ 00:16:01 ] [ Newcamd ] ECM -> local (OK) [CAID 0604] [Prov 00000000] [sID 2714][ 00:16:26 ] [ Newcamd ] ECM -> local (OK) [CAID 0604] [Prov 00000000] [sID 2714][ 00:16:51 ] [ Newcamd ] ECM -> local (OK) [CAID 0604] [Prov 00000000] [sID 2714][ 00:17:16 ] [ Newcamd ] ECM -> local (OK) [CAID 0604] [Prov 00000000] [sID 2714][ 00:17:41 ] [ Newcamd ] ECM -> local (OK) [CAID 0604] [Prov 00000000] [sID 2714][ 00:18:06 ] [ Newcamd ] ECM -> local (OK) [CAID 0604] [Prov 00000000] [sID 2714][ 00:18:31 ] [ Newcamd ] ECM -> local (OK) [CAID 0604] [Prov 00000000] [sID 2714][ 00:18:56 ] [ Newcamd ] ECM -> local (OK) [CAID 0604] [Prov 00000000] [sID 2714]users.-------------------------------------.---- --- -- - -| Newcamd Port: 15000  | CAID: 0604   | Reader: 0 (multicam)|------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------.| ID | Username        | Logon Status | Ok ECM   | Bad ECM  | EMM      | Hostname                  | Client     | Spider | AU  | SO  ||----|-----------------|--------------|----------|----------|----------|---------------------------|------------|--------|-----|-----|| 02 |           local | 00d 00:04:37 |       11 |        4 |       16 |                 127.0.0.1 |     Mgcamd |    No  |  On | Off || 03 |       username1 |      Offline |        0 |        0 |        0 |                   Offline |    Offline |    No  |  On | Off || 04 |       username2 |      Offline |        0 |        0 |        0 |                   Offline |    Offline |    No  |  On | Off |'------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------'
  6. Goed om te horen dat het eindelijk werkt smile

     

    Misschien een leuke tip: DBoxWinServer (google maar even), dit installeer je op een server / PC in je netwerk, dan kan je de DBox gebruiken als recorder. De bestanden worden in MPEG op de server geplaatst, waarna je ze weer met de DBox, of in mijn geval PlayStation 3, weer kunt afspelen.

  7. En nog een laatste suggestie, heb je in sportster zelf newcs geactiveerd?

     

    Dbox knop -> blauwe knop -> rode knop -> server

     

    Ik meen dat het al eerder voorbij gekomen is, maar anders activeert sportser je multicam niet.

  8. Ok, maar met die dip-switch instelling, heb ik mijn /var/tuxbox/config/newcs.xml op 357MHz staan he.

     

    Als ik hem op 600 MHz zet, is de output als volgt:

     

    Code:
    This is NewCS 1.60 - the New CardServer by the Butter-team..Compiled on May 19 2008 at 20:58:50Reading Config file from /var/tuxbox/config/newcs.xmlTCP-log password is disabled!TCP-log set to simple modelevel: normaltype: initoutput: alllogger config: level 1 type 3 output 255Console log options: level 1 type 3log file:logger: cant open file , file log disabledudp log: host  port 0Host lookup of  failedlogger: cant connect udp to :0, udp log disabledTCP log options: level 1 type 3[ 13:07:05 ] [ Box detect ] Box type 4 (Dbox2)[ 13:07:05 ] [ Config ] Option <Seca-PPV> for device 0 (multicam) not present, defaulting to NO[ 13:07:05 ] [ Config ] /dev/tts/1 ECM priority: round[ 13:07:05 ] [ Config ] Option <spider> not present for User: local, defaulting to NO[ 13:07:05 ] [ Config ] Option <spider> not present for User: username1, defaulting to NO[ 13:07:05 ] [ Config ] Option <spider> not present for User: username2, defaulting to NO[ 13:07:05 ] [ httpd ] httpd-user: newcs, password: newcs, accesslevel: admin[ 13:07:05 ] [ EMM Cache ] Initialising dynamic Cache[ 13:07:05 ] [ ECM Cache ] Initialising dynamic Cache[ NewCS ] Process ID is: 665[ 13:07:05 ] [ Loader ] Starting Telnet on port 3001[ 13:07:05 ] [ Loader ] Started HTTP-server on port: 8080[ 13:07:05 ] [ Loader ] Reader type 4 on node /dev/tts/1[ 13:07:05 ] [ Dbox ] Opening device /dev/tts/1[ 13:07:06 ] [ Loader ] Unknown card[ 13:07:06 ] [ Loader ] Trying Irdeto (T=14)[ 13:07:06 ] [ Loader ] Reader type 4 on node /dev/tts/1[ 13:07:06 ] [ Dbox ] Opening device /dev/tts/1[ 13:07:08 ] [ Loader ] Unknown card[ 13:07:08 ] [ NewCS ] Ready to GO! 

     

    Probeer hem dus eens op 357MHz (ondanks alle andere berichten op dit forum) en kijk dan eens wat de output is.

     

    Succes!

     

     

  9. Welke instellingen heb je inmiddels gebruikt (qua MHz en dip switches). Degene die ik gepost heb? Is de image die je gebruikt 'vers / schoon'?

    Heb je het idee dat de multicam goed aangesloten is, ging alles goed met solderen etc.

    Schuif je de kaart er goed in (in bovenste sleuf, chip naar beneden)

     

    Ik kan me niet voorstellen dat die multicam (nieuw toch?) direct kapot is. Met een externe lezer heb ik geen ervaring.

     

    Als ik onze logs bekijk (ervan uitgaande dat je de geposte instellingen hebt gebruikt, vooral de newcs.xml is belangrijk), zie ik meerdere verschillen. Ik zou eerst eens uitzoeken hoe dat komt.

     

    Cheers!

  10. Origineel bericht van: Mrbeam
    Irdeto 2 moet op 6 MHz draaien.


    Mja, dat ligt er dus aan. Als je een Multicam.NG2 hebt, wordt deze frequentie automagisch bepaald. Met een Multicam 3.0, kun je de frequentie zelf instellen met DIP switches, op 6.00, 3.57 of 3.68 MHz. Mijn instelling is te zien op bijgevoegde foto en ik gebruik 3.57 in mijn configuratie bestand. Dit werkt prima. Ik twijfel dus aan de stelling dat het op 6 MHz moet draaien. Ik stel dat het afhankelijk is van de Multicam 3.0 instelling, sommige software werkt beter met 6 MHz, andere weer met 3.57.

    Lekker proberen dus!

    Bij mij is de output van NewCS op het moment van starten:
    Code:
    This is NewCS 1.60 - the New CardServer by the Butter-team..Compiled on May 19 2008 at 20:58:50Reading Config file from /var/tuxbox/config/newcs.xmlTCP-log password is disabled!TCP-log set to simple modelevel: normaltype: initoutput: alllogger config: level 1 type 3 output 255Console log options: level 1 type 3log file:logger: cant open file , file log disabledudp log: host  port 0Host lookup of  failedlogger: cant connect udp to :0, udp log disabledTCP log options: level 1 type 3[ 19:47:30 ] [ Box detect ] Box type 4 (Dbox2)[ 19:47:30 ] [ Config ] Option <Seca-PPV> for device 0 (multicam) not present, d                                                                             efaulting to NO[ 19:47:30 ] [ Config ] /dev/tts/1 ECM priority: round[ 19:47:31 ] [ Config ] Option <spider> not present for User: local, defaulting                                                                              to NO[ 19:47:31 ] [ Config ] Option <spider> not present for User: username1, default                                                                             ing to NO[ 19:47:31 ] [ Config ] Option <spider> not present for User: username2, default                                                                             ing to NO[ 19:47:31 ] [ httpd ] httpd-user: newcs, password: newcs, accesslevel: admin[ 19:47:31 ] [ EMM Cache ] Initialising dynamic Cache[ 19:47:31 ] [ ECM Cache ] Initialising dynamic Cache[ NewCS ] Process ID is: 1259[ 19:47:31 ] [ Loader ] Starting Telnet on port 3001[ 19:47:31 ] [ Loader ] Started HTTP-server on port: 8080[ 19:47:31 ] [ Loader ] Reader type 4 on node /dev/tts/1[ 19:47:31 ] [ Dbox ] Opening device /dev/tts/1[ 19:47:32 ] [ Loader ] Unknown card[ 19:47:32 ] [ Loader ] Trying Irdeto (T=14)[ 19:47:32 ] [ Loader ] Reader type 4 on node /dev/tts/1[ 19:47:32 ] [ Dbox ] Opening device /dev/tts/1[ 19:47:34 ] [ ATR ] T=14  1etu=175.01us  Guardtime:17etu  WWT:9600etu[ 19:47:34 ] [ ATR ] Historical bytes: I R D E T O   A C S   V 5 . 0[ 19:47:34 ] [ Loader ] Init Irdeto card[ 19:47:38 ] [ Keyman ] Adding key 119002 type 0 on Provider 000000 for caid 0604 ID=0[ 19:47:39 ] [ Keyman ] Adding key 51941 type 1 on Provider 000000 for caid 0604 ID=0[ 19:47:39 ] [ Keyman ] Skipping duplicate irdeto[ 19:47:39 ] [ Keyman ] Adding key FFFFFF type 1 on Provider 000001 for caid 0604 ID=1[ 19:47:39 ] [ Keyman ] Skipping duplicate irdeto[ 19:47:39 ] [ Keyman ] Adding key FFFFFF type 1 on Provider 000002 for caid 0604 ID=2[ 19:47:39 ] [ Keyman ] Skipping duplicate irdeto[ 19:47:39 ] [ Keyman ] Adding key FFFFFF type 1 on Provider 000003 for caid 0604 ID=3[ 19:47:40 ] [ Loader ] Card 0604 on port /dev/tts/1 ready[ 19:47:40 ] [ Loader ] Starting Newcamd Server on port 15000[ 19:47:40 ] [ Newcamd ] Newcamd thread Server started on port 15000[ 19:47:40 ] [ NewCS ] Ready to GO! 

    post-22836-1318260085,2785_thumb.jpg

  11. Ik heb nog even naar mijn config gekeken, en ik draai wel NewCS 1.60, maar met een 'verouderd' config bestand. Als ik de relevante settings in het default config bestand van 1.60 invulde, dan startte NewCS niet goed.

     

    Bijgevoegd vind je de settings waarmee ik momenteel werk op een Sportster 1.10 RC012 image.

     

    Note: vergeet niet de eerste twee bestanden executable te maken met chmod 755 <bestandsnaam>

    /var/emu/newcs //v1.60

    /var/emu/mgcamd //v1.00pre12a

    /var/keys/mg_cfg

    /var/tuxbox/config/newcamd.conf

    /var/tuxbox/config/newcs.xml

     

    Post je resultaten in deze thread, zodat we het geheel compleet kunnen houden.

    20090109_dbox2_sportster1.10rc12_var.zip

  12. He Degas,

     

    bedankt voor je input. Op basis van jouw cables.xml heb ik een scan gedaan, resultaat:

     

    Gescande transponders: 33

    TV: 100

    Radio: 44

    Data: 14 //Wat zijn dit eigenlijk voor 'kanalen'

    Totaal: 158

     

    Maar nog steeds geen RTL 8.

     

     

     

    Na wat verder zoekwerk heb ik voor de regio deventer (netwerknummer 9003) op basis van dit overzicht een nieuwe cables.xml aangemaakt, hiermee zou ik RTL 8 toch echt moeten vinden.

     

    Code:
    <cables>	<!--Information from: http://www.digitalekabeltelevisie.nl/techniek/tvhome20081020.shtml -->	<cable name="Ziggo Zwolle 9003" satfeed="true" flags="9">		<transponder frequency="313000000" symbol_rate="6875000" fec_inner="0" modulation="3"/>		<transponder frequency="361000000" symbol_rate="6875000" fec_inner="0" modulation="3"/>		<transponder frequency="353000000" symbol_rate="6875000" fec_inner="0" modulation="3"/>		<transponder frequency="345000000" symbol_rate="6875000" fec_inner="0" modulation="3"/>		<transponder frequency="818000000" symbol_rate="6875000" fec_inner="0" modulation="3"/>		<transponder frequency="329000000" symbol_rate="6875000" fec_inner="0" modulation="3"/>		<transponder frequency="810000000" symbol_rate="6875000" fec_inner="0" modulation="3"/>		<transponder frequency="305000000" symbol_rate="6875000" fec_inner="0" modulation="3"/>		<transponder frequency="762000000" symbol_rate="6875000" fec_inner="0" modulation="3"/>		<transponder frequency="618000000" symbol_rate="6875000" fec_inner="0" modulation="3"/>		<transponder frequency="610000000" symbol_rate="6875000" fec_inner="0" modulation="3"/>		<transponder frequency="337000000" symbol_rate="6875000" fec_inner="0" modulation="3"/>		<transponder frequency="321000000" symbol_rate="6875000" fec_inner="0" modulation="3"/>		<transponder frequency="385000000" symbol_rate="6875000" fec_inner="0" modulation="3"/>		<transponder frequency="393000000" symbol_rate="6875000" fec_inner="0" modulation="3"/>		<transponder frequency="401000000" symbol_rate="6875000" fec_inner="0" modulation="3"/>		<transponder frequency="369000000" symbol_rate="6875000" fec_inner="0" modulation="3"/>		<transponder frequency="297000000" symbol_rate="6875000" fec_inner="0" modulation="3"/>		<transponder frequency="377000000" symbol_rate="6875000" fec_inner="0" modulation="3"/>		<transponder frequency="754000000" symbol_rate="6875000" fec_inner="0" modulation="3"/>		<transponder frequency="642000000" symbol_rate="6875000" fec_inner="0" modulation="3"/>		<transponder frequency="650000000" symbol_rate="6875000" fec_inner="0" modulation="3"/>		<transponder frequency="409000000" symbol_rate="6875000" fec_inner="0" modulation="3"/>		<transponder frequency="425000000" symbol_rate="6875000" fec_inner="0" modulation="3"/>		<transponder frequency="417000000" symbol_rate="6875000" fec_inner="0" modulation="3"/>	</cable></cables>

     

    De resultaten zal ik posten. Nu eerst Oud & Nieuw! De beste wensen iedereen!

  13. Is dit probleem nog actueel? Ik heb er ook een tijdje mee lopen stoeien, maar het uiteindelijk wel aan de praat gekregen (volgens mij wel met een oudere NewCS: 1.17, 1.60 deed het meen ik niet). Wellicht helpt deze thread

     

    Let me know smile

     

    PS dit is mijn persoonlijke howto, niet uitgewerkt, maar wellicht nuttig:

     

    Code:
    NewCS v1.17 RC10 erop gezet (newcs.ppc in /var/emu/ zetten, hernoemen naar newcs en chmod 755 doen, newcs.xml in /var/tuxbox/config zetten en aanpassen, users instellen)Via het sportser menu cam2 uitzetten en mgcamd aanzetten. Newcs aanzetten, rebooten, met putty direct op newcs inloggen en checken of alles correct loopt. Inloggen doe je op ip-adres, en dan de tcp_port in newcs.xml: 3001mgcamd 1.12a erop gezet (/var/emu/) chmod 755mg_cfg in /var/keys/ gezet (belangrijk, anders start /var/emu/mgcamd niet goed/var/tuxbox/config/newcamd.conf aangepast, user settings moeten overeenkomen met de newcs server
  14. Even mijn bevindingen voor anderen waar het beeld op zwart ging.

     

    Na een dag op NL1 werken de andere zenders nu ook weer. Key updates worden dus prima verwerkt door mgcamd en worden waarschijnlijk 1x per dag verstuurd. Activatie van de kaart nadat je preview periode verlopen is moet vooralsnog met een 'normale' decoder, of met CCcam (geen ervaringen mee).

  15. Na het lezen (en het herkennen) van jou verhaal blijven voor mij de vragen open:

    - kan mgcamd activatie pulsen verwerken (volgens mij niet)

    - kan mgcamd key updates verwerken (dat dan weer wel, mits in mg_cfg ingesteld?)

    - hoe vaak worden deze key updates verstuurd door Ziggo?

     

    Mijn kaart is namelijk al eens geactiveerd en heeft prima gewerkt met NewCS en MGCamd. Na terugkomst van vakantie staat de boel echter op zwart (niet op NL1 gestaan). Waarschijnlijk een update gemist, dus dat wacht ik eerst even af.

  16. Origineel bericht van: inthehouse
    solderen, moet ik die staafjes losmaken van de printplaat en dan erbovenop solderen, zodat ik m'n kabeltje erover heen kan schuiven OF moet ik van die staafjes kopen en dan erop solderen.


    Ik heb dat eerste gedaan, de staafjes doorgeknipt, met de soldeerbout het tin vloeibaar gemaakt en ze dan 'omhoog geschoven'. Zie de foto's in de bijlage!

    Ik wilde er al een tijdje een 'howto' van maken, maar dat is er nooit van gekomen. Bij mij bleek na flink puzzelen dat de volgende NewCS config werkte voor multicam (let op mhz veld)

    Php Code:
    <newCSconfig>  <readers name="Card Readers">	<device>	  <name>multicam</name>	  <type>dbox</type>	  <node>/dev/tts/1</node>	  <mhz>357</mhz>	  <parity>odd</parity>	  <export>yes</export>	  <enabled>yes</enabled>	  <blocksa>No</blocksa>	  <blockua>No</blockua>	  <blockga>No</blockga>	  <boxid>0000000000</boxid>	  <PTShandshake>no</PTShandshake> <!-- Set to yes(if wanted) for cryptoworks, Viacess and cas7 Conax-->	  <crypto-special>no</crypto-special>	  <carddetect>yes</carddetect>	  <newcamd_port>15000</newcamd_port>	  <priority>round</priority> <!-- hard is default -->	  <sid>		<allow>		  <id></id>		</allow>		<deny>		  <id></id>		</deny>	  </sid>	</device>  </readers> 
  17. Ik gebruik mijn dbox de laatste tijd steeds vaker om mp3-streams te luisteren. Het valt me alleen op dat bij sommige streams de dbox crasht. De stekker eruit trekken is dan helaas de enige oplossing. Wat zou hier het probleem van kunnen zijn, mogelijk een log-bestand dat volloopt (bij een slechte internetverbinding oid)? Dezelfde streams draaien op mijn pc onder Winamp wel prima, zelfs bij een (lage) buffer van 200ms. In dat opzicht betwijfel ik of het aan de verbinding ligt...

     

    Het verhogen van de "audioplayer prioriteit" heeft ook geen effect.

     

    Mijn kennis van mplayer is niet om over naar huis te schrijven, maar met

    mplayer -v <streamURL> kun je wel een stream afspelen, bijvoorbeeld:

    mplayer -v http://64.236.34.4:5190/stream/1003

     

    En mplayer wordt toch in sportster ook gebruikt om films af te spelen? Zou het ook mogelijk zijn om mplayer achter de audio-player te hangen, of werkt die nu al zo?

     

    cheers mate!

  18. Na het installeren en configureren van Microsof Services For Unix heb ik het probleem dat mensen in de werkgroep mijn shares niet meer kunnen benaderen. Aan de windows-sharing opties heb ik niks gewijzigd. Is het wel mogelijk om een map tegelijkertijd voor windows en NFS sharing in te stellen? Heeft iemand dit werkend?

     

    De naam van mijn PC komt netjes in de werkgroep te staan, maar zodra je erop klikt wordt er om een gebruikersnaam/wachtwoord combinatie gevraagd. Dit was eerder niet het geval. Zodra ik mijn Guest account inschakel, is de PC helemaal niet meer bereikbaar via het netwerk.

     

    Iemand suggesties?

     

    Windows XP Pro SP2

    Microsoft SFU 3.5

×
×
  • Nieuwe aanmaken...