Ga naar inhoud


aux99

Lid
  • Items

    295
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door aux99

  1. Een paar jaar terug zag ik op internet een filmpje over een ludieke actie om snelheidsovertreders te confronteren met hun gedrag. Maar HELP!  ik kan het niet meer terugvinden. Het is het filmpje wat "The making of" van dit filmpje is:

     

     

    Volgens mij duurde het filmpje een paar minuten waarin werd uitgelegd hoe het werkte en ook dit soort fragmenten werden getoond.

    de "spook" komt uit een speciaal geprepareerde riooldeksel.

    het filmpje is al een aantal jaren oud.

    Verder staat me nog bij dat het volgens mij Russisch was.

     

    Wie help me?

  2. ben benieuwd of er nu de E3 uitkomt en of die op de dm8000 gaat draaien :)

     

    Commercieel gezien zullen we wel een nieuwe moeten aanschaffen ;)

     

    Het is wel een beetje jammer dat het zo loopt. Dream Multimedia is juist groot geworden doordat Enigma open source was. Hierdoor is er een community gecreëerd wat tot dit succes heeft geleid.

    Het zou mooier zijn geweest als de software in een soort van "Open TV Foundation" was overgegaan waarbij alle hardwareboeren een licentie kunnen nemen op basis van gelijkheid. Misschien kunnen alle image-bouwers gezamenlijk dit initiatief starten op een fork maken van de laatste open source code? De grote hardwareboeren zullen wel een licentie nemen vermoed ik!

     

     

    Uiteindelijk zijn we allemaal consument en willen we de beste prijs/kwaliteit voor de ontvanger! het closen van de source draagt daar zeker niet aan bij.

  3. Origineel bericht van: Michel
    Origineel bericht van: Zuppelan
    Wat als je CCcam niet op je ontvanger, maar op je thuisservertje start? Dat thuisservertje zal veel vaker rechtstreeks aan internet hangen en niet iedereen gebruikt een vuurmuur om al zijn ingaande poorten te blokkeren.


    Dat heeft nog steeds niets te maken met een 'backdoor' of security issue in CCcam, maar met een domme gebruiker.

    Het thuis servertje zit bovendien 99 van de 100 keer ook achter de router en dus achter NAT.

    Als je zoiets al wilt draaien, moet je wel weten waar je mee bezig bent.

    Als ik een Ferrari buiten laat staan met de sleutels op het slot, nemen ze die ook mee.

    Mvg,

    Michel


    Mijn Volvo gaat na 5 minuten vanzelf op slot wink
  4. Origineel bericht van: Michel
    Dat is een beetje flauw van je sattools.

    Ik hoop wel dat aux99 nu eindelijk maar eens laat weten waar het enorme gat volgens hem dan zit, want zo klinkt het een beetje als paniek zaaien zonder ook maar enig bewijs te overleggen.

    Mvg,

    Michel


    Allereerst een beetje flauw om het nu een enorm gat te noemen, dat heb ik nooit gedaan en juist meerdere keren specifiek ontkent.

    Zoals in mijn oorspronkelijke posting reeds vermeld, gaat het dus slechts om kleine issue, vandaar ook dat CD vermoedelijk slechts een stuk of 50 kaarten heeft gedisabled. Het probleem treed alleen op wanneer er aan een combinatie van onzorgvuldigheden is voldaan.
    Na het lezen zullen de geavanceerde gebruikers daarom ook snel concluderen dat het niet echt een probleem is. Maar je kunt wel geraakt worden door onzorgvuldigheden van anderen. maar nadat ik ontdekte dat dit 'probleem' zich voor deed, heb ik hier eens een dag aan bested, met schokkende resultaten.
    Binnen een dag had ik meer dan 2000 ip adressen welke in het CCCam netwerk zaten. Ik besefte me dat met het automatiseren van e.e.a., aangevuld met wat statistische kennis vrij nauwkeurig de omvang van het CCCam netwerk in kaart gebracht kan worden (inclusief het aantal kaarten wat zich in het netwerk bevind, iedere kaart krijgt een ID).
    De oorzaak ligt in deze regels van de CCCAM.cfg file:

    # server can give some info about server and client connections
    # and cardinfo using telnet or webbrowser.
    #
    # Switch on/off access to info
    # default is yes
    #
    #ALLOW TELNETINFO: no
    #ALLOW WEBINFO: no

    De meeste gebruikers passen deze regels niet aan (onzorgvuldigheid 1) en zetten vervolgens vrij rigoureus poorten open naar de ontvanger (onzorgvulheid 2). Ik merkte dat er in de loop van de tijd veel gebruikers de HTTP poort hebben dichtgezet of een wachtwoord op de webif (WEBINFO PASSWORD) hebben gezet. Van Telnet hebben de meesten geen kaas gegeten, want dat staat vaak open.

    Van de 2000 CCcam servers die ik vond, kon ik minimaal van 50 kaarten de kaartgegevens achterhalen. (of erger nog, de volledige box overnemen !Hieraan heb ik mij overigens nooit schuldig gemaakt!)

    Mag dat? Nee, het mag niet, maar daarom zal er in de eerste regel van het artikel wel expliciet vermeld zijn dat er een externe partij voor is ingehuurd. Ik nodig daarom ook de journalisten hier uit om eens wat nader navraag te doen naar de gebruikte methode wink

    De maker(s) van CCCam zouden m.i. deze optie default uit moeten zetten. Eenvoudige aanpassing, ik had het ze destijds graag verteld, maar helaas geen contact kunnen krijgen.

    Dus voor de hobbyisten hier; maak een script die zowel de http als telnet scant, zoek op internet naar cccam servers (er staan namelijk best een paar lijstjes) en gebruik dit als je startpunt, laat je script een week lopen, grep de servers (en voeg deze toe aan je lijst) en scan ook de kaarten en je hebt vrijwel het hele netwerk in kaart gebracht..

    Ohja.. Wansharing doe ik niet, dus mij kom je er niet op tegen..
  5. Origineel bericht van: Michel
    Origineel bericht van: aux99
    Ja, lijkt me logisch, maar ik heb security issue gevonden, overigens niet al te groot hoor, maar er is een logische verbetering mogelijk die ik graag aan de ontwikkelaar(s) zou willen melden zonder dit aan de grote klok te hangen.

    Misschien kan de ontwikkelaar even contact met me opnemen?


    Hang het dan alsnog aan de grote klok.

    Hier kan je je hele verhaal kwijt smile

    Mvg,

    Michel


    Ik wil het dolgraag kwijt, maar het lokt misbruik uit...

  6. In deze wereld is bijna niets onmogelijk, als je maar wat kennis van zaken hebt wink

     

    Je zult in ieder geval verbinding moeten kunne maken met de WII (is dit via bluetooth oid?). Daarnaast zul je de WII de driver (en dependencies) moeten compilen voor de dreambox. En tenslotte vermoedelijk een programma schrijven welke je WIImote acties koppelt aan remote control acties.

     

     

  7. Op de eerste vraag kan ik makkelijk antwoorden: Ja

     

    De 2e is wat moeilijker, want mijn HW6515 (kleinere broertje) ben ik alweer een jaar of 3 kwijt. Maar wat ik me herinner is dat je via een PC mbv VLC een je stream zodanig verkleint dat hij via WiFi kan worden verwerkt op je IPAQ. Volgens mij, maar dat weet ik niet meer helemaal zeker, moet je ook VLC op je IPAQ installeren om de stream te kunnen bekijken.

     

    Hoe het streamen m.b.v. VLC precies gaat staatu uitgebreid in diverse topics op dit forum.

     

     

  8. Origineel bericht van: Loui (K)
    Origineel bericht van: hemertje
    Origineel bericht van: Loui (K)
    Origineel bericht van: Dream1975
    Heb je nog niet herstart waarschijnlijk?

    Bij mij deed hij het ook de eerste keer, maar na een reboot was het over...


    Bij ging er van alles mis na de herstart o.a. zenderlijst weg.Dus beter nog maar met de gewone Pli werken.Wanneer de Open Pli 2 wel klaar is weet ik niet maar vreemd vind ik het wel als ze het online zetten terwijl er van alles mis mee is.Voor het zelfde geld blaas je je box op.


    als je beter had gelezen dan had je kunnen weten dat de 2.0 images nog niet voor dagelijks gebruik geschikt zijn....



    Ja ik had het gelezen maar dan toch!!!Eigenwijs he?


    En vervolgens erg onvriendelijk reageren naar de PLi bouwers die al hun vrije tijd hieraan besteden. Niet echt handig hé
  9. Nadat ik mijn ontvanger los had gekoppeld van alle bekabeling en vervolgens opnieuw had aangesloten, wil deze niet meer opstarten.

     

    De ontvanger start wel met het bootproces, maar al vrij snel (progresindicator op +/-15%) gaat de box uit. Ik kan hem dan alleen weer starten door de stroom er af te halen en weer aan te sluiten.

     

    Wat ik heb geprobeerd:

     

     

    • Mijn ontvanger draait op OpenPli, maar ik heb ook Newnigma en een origineel DMM image geprobeerd.
    • alle kabels behalve de stroomkabel er uit getrokken
    • Omdat ik vermoed dat het de tuner zou kunnen zijn, heb ik ook deze eens uit de ontvanger gehaald. Het bootproces loopt nu verder door, maar na verloop van tijd knippert er een rood lampje. (kan iemand bevestigen dat dit standaard functionaliteit is wanneer er geen tuner aanwezig is?)
×
×
  • Nieuwe aanmaken...