Ga naar inhoud


BarnOwl

Lid
  • Items

    111
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door BarnOwl

  1. Ok, ik houd jullie even op de hoogte met de situatie:

     

    De LNB was het niet. Ik heb weer verschillende keren Canal Digitaal gebeld en uiteindelijk werd ik verbonden met de techneuten waarbij Robbert het overnam en mijn verhaal aanhoorde.

    Lang verhaal kort: Ontvanger wordt vervangen. Deze leest geen diseqc's en ziet het signaal dat binnenkomt waarschijnlijk niet goed. Ik had hem reeds gezegd dat ik het goed zat was na drie dagen prutsen zonder resultaat.

     

    Vandaag komen de ontvanger en een nieuw bestelde satfinder binnen dus we gaan weer een poging wagen.

    Dit heb ik tot nu toe gedaan:

    • Kabels doorgemeten en F-connectors goed (opnieuw) aangesloten.
    • LNB vervangen
    • Schotel proberen uit te richten met mijn Digisat pro, maar deze geeft steeds "over current" als ik hem aan een LNB hang (3 geprobeerd)
    • Iedere keer als ik signaal had op de ontvanger, ladder op en via GSM met mijn zoon gecommuniceert. Ik kon alleen een signaal ontvangen van een satelliet die bijna pal Zuid stond. De ontvanger scant dan tot 2% en geeft vervolgens geen zenders.

    Als deze zaken hebben er toe geleidt dat ik nu een andere ontvanger toegestuurd krijg. Als dit niet werkt kan ik een CD dealer bellen om de boel te bekijken en ze vergoeden dan € 45,00 op de monteurskosten.

     

    Objectief bekeken ben ik niet ontevreden over Canal Digitaal's service. Het enige probleem is de eerste lijns contacten die je alleen volgens het boekje proberen te helpen waardoor je 5 x terug moet bellen om door te dringen tot de tweede lijn waar de echte techneuten zitten.

     

    Ik kom er later op terug, hopelijk met goed nieuws........

  2. Ik heb hier al jaren een Digisat Pro maar nu ik een nieuwe schotel heb geplaatst bleek deze iedere keer als ik hem op de LNB (Duo LNB Canal Digitaal) aansluit over current te geven.

     

    Inmiddels heb ik een andere laten komen maar daar doet hij het ook bij. en ook bij degene uit 2000 die het zeker nog doet.

    De volgende zaken heb ik reeds uitgesloten:

    • Kabels/F-connectors
    • LNB's
    • Apparaat voorzien van externe stroom (12,6 en 18,5v)
    • Apparaat voorzien van externe stroom (19v van satbox)

    Iemand enig idee wat dit kan veroorzaken? 

  3. Hartelijk dank voor de suggesties, ik heb vanmiddag Canal digitaal gebeld met het verzoek een nieuwe LNB te sturen. Die komt er aan.

    Ik heb vanmorgen de kabels en eindstukjes gecontroleerd en waar nodig aangepast, zonder resultaat. 

     

    In iedr geval bedankt voor het mee denken! 

  4. Ik heb net spanning gemeten direct op de LNB en met de ontvanger aangesloten meet ik beide niets. Morgen ga ik proberen of de oude LNB nog werkt en probeer ik de andere aansluitingen van de nieuwe LNB. Als dat niet werkt zeg ik tegen CD dat ik een nieuwe LNB nodig heb.

     

    Bedankt voor jullie reakties!  :)

  5. Ik heb er ook een Digisat Pro aangehangen die ik nog had: Hij geeft OverCurrent op de LNB........

     

    Het enige dat ik heb gedaan is de schotel uitrichten. Ik heb de kabels verwisselt toen de stroom er af was (Ontvanger uit gezet)

     

    Dus.....toch LNB vervangen?

  6. Vanmorgen heb ik een nieuw (starters) pakket ontvangen van Canal digitaal. Ik heb in eerste instantie de ontvanger aangesloten op het oude systeem (sateliet 80 cm. 16 jaar geleden aangesloten via CD) en het werkte redelijk, Maar omdat ik dacht dat het beter kon heb ik de nieuwe schotel met LNB aan de mast gehangen.

     

    Ik heb hem aan de mast gehangen en uitgelijnd zoals vermeld in de handleiding.

    BINGO! Fantastisch beeld! 74% kwaliteit en ongeveer 60% niveau.

     

    Toen dacht ik ineens: (Hoe kom ik erbij) Ik ga eens even kijken of dat beter kan. Mijn vrouw stond bij de tv om het signaal in de gaten te houden en hield mij met de GSM op de hoogte. En het werd alleen maar slechter.........

     

    Tot uiteindelijk het signaal dat zichtbaar was op de tv begon te schommelen tussen de 75 en 12 %. En op een gegeven moment waren we het helemaal kwijt. Nou ja, 13 % maar nooit genoeg voor een beeld.

    Ik heb nog een uurtje aan de schotel zitten draaien maar bleef steken op 11-14 %.

     

    Ik heb de bedrading gedubbelcheckt zonder verbetering. Ik heb daarna de ontvanger een paar keer ge reset zonder verbetering.

    WEL zag ik dat de diseqc instelling mislukt was. Dus er was geen verbinding met de LNB. Inderdaad, zou de spiksplinternieuwe LNB de pijp aan Maarten hebben gegeven?

     

    Het probleem is dus nu dat ik waarschijnlijk een kapotte LNB heb. Ik zal morgen de oude LNB er aan hangen kijken wat er dan gebeurd.

     

    Mijn vraag hier is nu: Is het mogelijk dat een perfect werkende LNB na een paar uur de geest geeft? 

  7. Warboel, bedankt voor je reactie. Precies wat ik wilde horen.

    Voor 99 Euro wil ik alleen maar de functies benutten die ik nu ook gebruik met mijn Inverto 7000: kijken, af en toe opnemen en afspelen wanneer ik dat wil.

     

    Zo te horen kan dat dus gewoon met de Philips.

     

    Ik weet dat ik een tweede kabel moet trekken, maar dat is te overzien.

     

    Ook de Inverto loopt na jaren updates nog steeds af en toe vast. Verder zijn er nog steeds andere bugs aanwezig. Nu maar hopen dat Philips onder druk van CD doorgaat met de ontwikkeling van de software, hardware heb ik denk ik wel vertrouwen in.

     

    Maar de beeldkwaliteit is dus goed? Dat vind ik eigenlijk het belangrijkst.

  8. Ik heb nu CD Family +Thema voor 18,45 per maand. Ik gebruik een Inverto 7000 met 80GB voor kijken en opnemen. Er gaat één kabel van mijn duo LNB naar de Inverto waar ik de twee tuners doorgelust heb. Dit werkt allemaal zoals wij het willen.

     

    Nu krijg ik de aanbieding voor een pakketverandering naar HD met Family HD + Thema HD voor 19,95 per maand PLUS een Philips DSR 8121 erbij voor 99 Euro's.

     

    De maandtarieven maakt dus niet echt veel uit. Ik vraag me af of ik de Philips moet nemen omdat ik veel slechte verhalen over deze ontvanger lees. Nu is 99 Euro natuurlijk niet veel.

     

    Het enige wat ik wil is gewoon zenders kijken en af en toe wat opnemen (Terwijl ik kijk ook andere zenders). Ik begrijp dat ik zowieso twee kabels van de duo LNB op de tuners van de ontvanger moet zetten. Dan moet er dus 30m kabel ondergronds bij naar buiten. Ik kan nu met de inverto twin tuner doorgelust gewoon naar beide sats kijken. Hoe zit dat nu met die Philips?

     

    Veel vragen maar ik kom er ff niet meer uit.....

  9. Citaat:

    - of 1 kabel aansluiten (en doorlussen) op een DUO LNB 60 en accepteren dat je dan alleen op de 2de tuner kunt kijken/opnemen naar datgene wat er op dezelfde transponder wordt uitgezonden als waar de 1ste tuner op is afgestemd.


    Ik denk dat dit inderdaad momenteel de meest ideale optie is. Er kan wel een normale disecq switch tussen 2 LNB's met de Inverto als je de tuners doorlust, maar dan krijg je dezelfde situatie als je hierboven beschrijft volgens mij.

    Ik neem tenminste aan dat de duo LNB 60 een ingebouwde switch heeft? Je zult dus het Unicable verhaal moeten vergeten en beide sats op "vaste lnb" moeten instellen.......toch?
  10. Toen ik de Inverto in 2006 aanschafte kreeg ik het voor elkaar om zowel Astra 1 als 2 te ontvangen met 2 LNB's en een disecq switch. Vraag me niet hoe, maar het werkte.

    Omdat we weinig naar BBC keken en na een storm de schotel opnieuw uitgericht moest worden hen ik enkel de Unicable LNB van Inverto op de Astra 1 staan.

    Nu wordt het een ander verhaal met de Astra3 die een aantal interessante kanalen aanbiedt via Canaal Digitaal. Ik lees op de CD website dat de Dual LNB beide sats ondersteund. Maar dit gaat dan wel met 2 kabels naar de ontvanger.

     

    Ik heb mijn schotel hier 30m gedeeltelijk ondergronds verbonden via 1 kabel en het is nogal wat om er een tweede kabel bij te trekken.

     

    Is er inmiddels een dual LNB met ingebouwde (of externe) switch die ondersteund wordt door de inverto?

  11. Ik moet eerlijk zeggen dat ik me ook wel eens negatief heb uitgelaten over de ontvanger op een aantal forums. Vooral toen er ineens geen enkele feedback uit de hoek van de ontwikkelaars meer kwam zag ik het somber in.

    Maar ik en mijn gezin hebben toch altijd met genoegen gekeken naar de prima beeldkwaliteit van dit apparaat en de pvr fùncties hebben altijd gewerkt en zijn alleen maar verbeterd.

    Ik vind de 7000 nog steeds een uitstekend apparaat! <img src="/forums/images/graemlins/xyxthumbs.gif" alt="" />

  12. Ik zoek er ook niets achter, en de medewerker van Logitech verzekerde ook dat er geen kijkgedrag bekeken kan worden.

    Maar toch kan soms een support afdeling TE goed zijn best doen en het ongevraagd op afstand rommelen aan mijn afstandsbediening gaat net iets te ver.

  13. Ik wil trouwens even een compliment maken over de Logitech support! Na meer dan een half jaar was opeens mijn aan/uit knop van de 525 verdwenen. Aangezien ik dit niet onder garantie vind vallen belde ik support om te vragen of er misschien onderdelen te bestellen waren. Na wat heen- en weer gepraat met de vriendelijke support medewerker besloot hij dat ik maar een nieuwe moest krijgen. Gisteren een gloednieuwe 525 in de post ontvangen! Bravo!

     

    Een ander ding waar ik wisselend over denk is het "Big Brother" effect: Hij had kijkende in mijn settings even een nieuwe activiteit gemaakt: Teletekst. Deze stond inderdaad na de update in mijn scherm.

    Ongetwijfeld goed bedoeld, maar wel een beetje eng........Jullie realiseren je wel dat Logitech op deze manier een gigantische database krijgt met kijkersgedrag?

     

    Ik bedoel dus Big Brother 1984-James Orwell, niet het huis.......... <img src="/forums/images/graemlins/wink.gif" alt="" />

  14. Voordat je allerlei hardware uit elkaar trekt doe eens een reboot (Echt 10 seconden stroom er af).

     

    Voordat je reboot:

    -Antenne instellingen checken en eventueel aanpassen.

    -Cam in andere slot zetten.

     

    Ik heb hetzelfde probleem gehad en na bovenstaande acties was het verdwenen. Ik heb er geen wetenschappelijke verklaring voor maar baat het niet, dan schaadt het zeker niet. Als het geen resultaat geeft kun je altijd nog onderdelen vervangen.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...