Ga naar inhoud


hgroen

Lid
  • Items

    194
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door hgroen

  1. Ik ben in het bezit van een ET 9500 met daarop openpli 4.0, wat zijn de ervaringen met openpli 6.2 is deze stabiel op de 9500? Mede in verband met toekomstige problemen met het security board?

     

    Alvast bedankt voor een reactie,

     

    Henny

  2. Op 07/11/2017 om 09:14 zei Sjaak(k):

    Bedankt voor je uitleg, ik wist dat niet, ik denk dat je eens naar de downmix instellingen moet kijken onder de Gele knop, die zet meer kanaals geluid om naar Stereo, misschien kun je die eens uitzetten voor deze zenders.

    Wat een reden kan zijn dat de audio instellingen niet worden opgeslagen als je je zenderlijst ververst hebt, bv via fastscan, deze instellingen staan in de lamedb file. Dit is de belangrijkste file in een e2 ontvanger waarin oa de audio instellingen opgeslagen worden.

    Laat nog eens weten hoe de instellingen staan, je zou een screenshot kunnen plaatsen, als je niet weet hoe kan ik dat wel uitleggen.

    Hallo Sjaak, als ik naar de printscreen van Alex kijk zie ik 1 MPEG NAR en 2 MPEG Engels bij bbc one. Het vreemde is dat zelfs als de ontvanger gewoon aan laat het de volgende dag weer op NAR staat. Wel moet ik zeggen dat ik alles savonds opneem via de timer en als we later thuis zijn bekijken. Ik gebruik nooit fastscan maar update meestal de zenderlijst met de lijst van Hans en ik gebruik dan alleen de 28.2 astra. Het ziet er dus inderdaad naar uit dat de instellingen niet worden opgeslagen zoals je zelf aan gaf. Ook heb ik meerdere combinatie geprobeerd met downmix en.  Ook met de opties vastleggen per zender van het audiospoor.

  3. 6 uur geleden zei Sjaak(k):

    Sorry hoor ik heb nog nooit van Audible sound gehoord, wel van audio sporen.

    Als je op de gele knop drukt heb je diverse instellingen.

    Rood: Multichannel Downmix moet op ja staan

    Groen: Kanaal moet op Stereo staan

     

    Als je iets veranderd hebt en je gaat er met exit uit worden je audio instellingen per kanaal opgeslagen.

     

    Sjaal bedankt voor je reactie. Met audible geluid bedoel ik dat je in een film naast de normale stemmen een stem hoort die bijv. verteld dat er een deur geopend wordt en er iemand binnenkomt dit is iets wat bij de engelse zenders voorkomt. Als ik de gele knop gebruik staat er een optie op MPEG  NAR en als ik hem verander naar MPEG ENGELS verdwijnt die tweede stem en is er alleen gewoon signaal. Maar de volgende dag staat hij weer op NAR. Ik zal morgen eens kijken naar de opties die jij noemt.  Dank je.

  4. Ik heb een Et9500 met openpli 4.0 enigma 3.8.7. 

    Ik kijk meestal naar engelse stations, bij de optie audiospoor kiezen staat mijn ontvanger default op MPEG NAR met als gevolg dat ik audible sound voor slechtzienden hoor naast het normale geluid van de serie. Als ik de optie met de gele knoop oproep en omzet van NAR naar MPEG ENGELS is het geluid normaal. Als de ontvanger uitgaat of uitgezet wordt is de optie weer terug naar NAR. Ook moet de optie voor ieder kanaal gekozen worden. Weet iemand een optie die de keuze definitief maakt.

     

    Alvast bedankt voor een reactie.

     

    Henny

  5. 3 uur geleden zei Tonskidutch:

    het lijkt me dat je met een zoekopdracht snel een antwoord kunt vinden of je 9500 gerepareerd kan worden

    hier op sat4all en op tante google.

     Die berichten had ik wel gezien maar zijn van juni als laatste vraag en we leven nu eind oktober, intussen kan er dus wat dat aangaat veel veranderd zijn. Vandaar nu mijn vraag.

  6. Op 14/10/2017 om 21:26 zei Sjaak(k):

    Nee dat klopt niet, er is wel een wisseling van leiding geweest, helaas ondersteunen ze bijna geen oude types Xtrend meer zoals mijn ET8000, maar ze bestaan nog wel, op het open pli forum loopt er een discussie over de slechte driver ondersteuning die ze niet aan pli willen leveren, maar wel aan andere image bouwers (misschien betalen die wel onder de tafel door)

    Sorry voor de late reactie, bedankt in ieder geval. Houdt dat dus in dat eigenlijk de enige ondersteunde ontvanger de 8500 is? Wordt bij problemen met het security board op een 9500 deze nog wel gerepareerd?

     

    Bedankt,

     

    Henny

  7. Op 15/10/2017 om 10:22 zei ceesv:

    Bron?

     

    Sorry voor mijn late reactie, een sateliet leverancier in het westen van het land vertelde mij dat toen specifiek naar een Xtrend vroeg, omdat ik op zich veel plezier heb met mijn xtrend 9500 en eventueel een andere wilde aanschaffen met scart / composite uitgang omdat ik die gebruik om via een rf converter op een tweede tv te kunnen kijken of weer te geven.

     

    Hartelijk dank.

    Henny

  8. Ook ik had in het begin wat problemen die ik aan de ET9500 geweten heb. In mijn geval viel de ontvangts gewoon weg en zag ik alleen maar een heel fijn soort sneeuw op het beeldscherm. Omdat de tv het prima deed met de twee andere sat ontvangers (ze zaten met zijn drieën op een HDMI switch) ben ik niet eens op het idee gekomen dat het toch iets met de TV te maken had. Tot ik een keer de tv (een kleine LG flatscreen) uit en daarna weer aan zette en daarmee het beeld weer 100% in orde was. Een fenomeen dat zich uitsluitend bij aanwezigheid van die switch voordoet, ook als ik de ET 9500 op een andere ingang zet. Alleen wanneer de ontvanger zonder switch rechtstreeks op de Tv aangesloten is, is me dat nog maar een enkele keer overkomen.

     

    Of er een verband met jouw probleem is betwijfel ik maar uitsluiten kun je niets. Als je kunt zou ik er toch voor alle zekerheid daar in Spanje even een leen-tv aan hangen om er absoluut zeker van de zijn dat het aan de ontvanger en niet toch aan de aangesloten tv ligt.

    Ik denk niet dat het aan de tv ligt of de hdmi ingang want die zullen geen melding van de ET9500 te weeg brengen dat het afstemmen mislukt is. Maar bedankt voor het meedenken.

  9. Draai je twee tuners eens om in gebruik. Het kan zijn dat 1 tuner niet goed meer werkt, bijvoorbeeld omdat de elco die de spanning van de tuner stabiel moet houden niet goed meer is. Als het probleem weg is met de andere tuner, dan weet je welke tuner en ook de verdachte elco.

    Dank je voor je antwoord, Ik zal dat proberen zodra ik weer in Spanje ben, ik zal het wel laten weten zodra getest. Nogmaals bedankt,

  10. Afstemmen mislukt heeft niets met de hdmi aansluiting te maken omdat uit te sluiten kun je even via scart kijken, er is waarschijnlijk iets loos met je ontvangst, zenderlijst of met je softcam instellingen die je kaart niet kan decoderen. Heb je dit ook op FTA zenders zoals BVN of Duitse zenders?

     

    Dank je dat afstemmen niets met hdmi te maken heeft weet ik maar daar begint het mee dat de tv niet meer correct het signaal kan vaststellen en gaat twijfelen wat het beeld formaat is. Later valt het beeld helemaal weg en verschijnt het kader dat afstemmen mislukt is. Het gebeurd met alle diverse FTA kanalen. Ik ben nu in Nederland maar hopelijk in de loop van deze week weer terug in Spanje waar de ontvanger staat. Ik kijk daar in hoofdzaken naar Astra 2 de Engelse kanalen met een 1,90 m schotel.

  11. Ik ben al jaren een Xtrend gebruiker en heb nu een ET 9500, sinds een aantal dagen begint mijn tv vreemde beelden te vertonen, het lijkt wel alsof het hdmi signaal eerst problemen begint op te leveren want op mijn Panasonic komt het kader van het hdmi kanaal dan af en toe in beeld en begint het beeld gedeeltelijk weg te vallen. Na een tijdje verschijnt er ook in beeld dat afstemmen mislukt is. Ik neem aan dat dit een hardware probleem is? Maar kent iemand dit?

     

    Alvast bedankt.

  12. Mocht je deze opstelling toch willen blijven gebruiken, dan zou ik toch gaan voor hdmi extenders. Dan heb je wel hd beeld. Zo'n setje extenders kost ongeveer 45 euro (google) hdmi splitter erbij en cat5 kabel.

     Ik heb daar een tijdje geleden ook eens naar gekeken maar ik vond het beeld achter de externders niet meer een hd kwaliteit hadden.

  13. Afgelopen nacht een email ontvangen van de staatsloterij dat ik mijn wachtwoord van Mijn staatsloterij zou hebben opgevraagd, dit is echter niet door mij gedaan. Via de link geprobeerd om te kijken of ik mijn wachtwoord kon wijzigen maar de melding verscheen dat de link te oud was of reeds gebruikt. Zijn er meer mensen waar dit voorgekomen is?

     

    In ieder geval opgevraagd via een contact formulier bij staatsloterij.nl om dit na te gaan.

     

×
×
  • Nieuwe aanmaken...