Ga naar inhoud


FrankAdem

Lid
  • Items

    373
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door FrankAdem

  1. Bedankt smetje en de anderen! Ik heb ook nog een kaart voor SRG (Zwitserland op 13°), die ik in een fysieke cam module moet steken (werkt niet in emulatie).

    Moet ik die fysieke cam module ook nog vermelden in de oscam, of zal hij gewoon werken zonder dat ik Oscam moet deselecteren voor die zenders?

    Vroeger gebruikte ik CCcam en daar werkten de kaarten in fysieke cams gewoon zonder enige toevoeging. (ik wil vermijden dat ik voor de kaart met een fysieke cam steeds OScam moet uitschakelen in het menu). Thanks

  2. Hoe krijg je die open dan? Deze zender werkt met CWOE en daarvoor zou je een M7 ontvanger of witte CI nodig hebben...

     

    Mezzo van CD werkt gewoon met CCcam en de CD kaart.

    Mezzo Live HD echter, werkt niet in HD, met of zonder CI (CD heeft deze zender niet, enkel Canalsat). Alleen als je een Atlas-ontvanger in het netwerk zet, gaat de 018-kaart van Canalsat open, ook in HD. En in die Atlas-ontvanger zit Radegast om via LAN te delen. Zie ook http://www.dzsat.org/forum/f422/ . Uiteraard enkel met een officiële kaart.

  3. Ik heb een kaart van CD in mijn VU+ Duo2 steken, en een kaart van Canalsat in een andere ontvanger op het lokale netwerk, die in Cccam via een Radegast-lijn benaderd wordt (lokaal, niet via WAN!). Eén bepaalde zender (Mezzo) wordt zowel met CD als met Canalsat geopend. Nu zou ik graag hebben dat die zender steeds de CD kaart gebruikt, en niet de Canalsat kaart. Hoe krijg ik dat voor elkaar met CCcam?

  4. ik denk dat er bij jou installatie toch iets niet 100% in orde is 

    want je hebt toch ook al wat lnb..3jaar de sab en nu ook een sab en een alps..dood

    welke ontvanger heb je trouwen en hoe heb je het ingesteld enz 

    en wat zijn bij jou de weersomstandigheden 

    zelfs bij mij 2 x twin inverto red dood na 2 jaar

     

    Een Duo2. We wonen aan de kust (zo'n 3 km van de zee), maar de schotel staat op een plat dak naast een muur die een deel van de wind wegneemt.

    Dus misschien gewoon geen geluk?

    Ik heb de 2 defecte LNBs even geswitcht met de 2 andere, en dan werken die posities gewoon weer. Dus het ligt blijkbaar zeker aan de LNBs...

    Toch vreemd dat LNBs niet zo lang meegaan dus.

  5.  

    Heb ik het nu mis, of is die Multifeed Megasat Twin veel goedkoper dan de Alps Twin? Vanaf €12 voor de Multifeed, en vanaf €30 of zo voor de Alps.

    En toch is die Megasat even goed of beter?

  6. Ik heb een Visiosat Bisat met 4 LNB koppen (twin LNBs om tegelijk te kunnen kijken en opnemen).

    Na 3 jaar was er één LNB defect, die heb ik vorig jaar vervangen. Nu is diezelfde LNB weer defect , samen met nog een andere originele LNB.

    Ik zal er dus 2 moeten vervangen, maar vraag is, welke koop ik best? Liefst een LNB die wat langer kan meegaan in onze weeromstandigheden. En als het kan een LNB die misschien ook "beter" is (als dit bestaat).

    De originele LNBs waren SAB Slim Premium SPT (Universal Twin LNB MultiConnect) en die die vorig jaar stuk was heb ik vervangen door een Alps LNB Twin (BSTE5-101B).

    Verder zijn er nog diseqc switches ingebouwd (Venton 4/1).

    Koop ik opnieuw 2 Alps'en, of zijn er betere?

     

  7. Als je de goede aes hebt werkt het gewoon, tot het WK voetbal waren de HD zenders gewoon werkend. Momenteel is de HD aes niet publiek bekend maar, volgens sterke geruchten, is inmiddels het gehele algoritme bekend. Het is dan theoretisch mogelijk om een softcam auto-update te maken, zodat de nieuwe aes uit de stream wordt gelezen, net als bij de officiële ontvangers.

     

    Werken die ook met de "nieuwe" viaccess 039-kaarten van csat? Ik dacht dat het enkel op de oude seca kaarten werkte.

  8. Ik vind wel sites waar er met een regelmaat van de klok nieuwe AES keys verschijnen.

    Maar tot nu toe werkten die bij mij nooit.

    Misschien maak ik met al die afzonderlijke keys niet de goeie complete string.

     

    Die zijn enkel voor de bestaande oude kaarten. Hebben we dus niets aan. En de oude kaarten kan je niet meer krijgen of activeren.

  9. Je hebt gelijk vrees ik.

    Ik heb vanalles geprobeerd, ook met alle mogelijke AES keys, maar de (4 of 5) HD zenders komen er niet door.

    Alle SD zenders komen er wel door.

    Ik heb besloten om het erbij te laten, alle SD zenders is goed genoeg

     

    Ik ben er ook uren mee bezig geweest. Maar het werkt gewoon niet. Op Franse fora lijkt er ook geen enkele oplossing mogelijk, behalve met oudere seca-kaarten en bepaalde ontvangers (Atlas HD100) die je dan weer zou kunnen intern sharen. Maar ik heb een nieuwe kaart en niet zo'n ontvanger dus volgens mij kan het gewoon niet. Er zijn wel geruchten dat ze ook de SD zenders in de nabije toekomst op die manier gaan versleutelen zodat er niets meer te rapen valt op alle ontvangers behalve de CanalReady-ontvangers. Maar ik heb daar zo mijn twijfels bij of ze dat echt gaan doen...

  10. Ik dacht dat het niet meer mogelijk was om HD zenders van Canalsat (of TNT Sat) op een niet CSAT-gecertifieerde ontvanger te bekijken? Ik heb een nieuwe Canalsat kaart en het lukt me in elk geval niet, zelfs niet in een fysieke cam. Of is het voor de HD zenders van TNT Sat anders? Ook dacht ik dat het niet meer werkte met die AES keys. Of ben je er toch in geslaagd?

  11. Ik begrijp ook niet waarom de M7-club (CD, TVV, Telesat) zoveel geld wil voor een smartcard die enkele centen kost om te produceren. Niet alleen moet je die eerst apart aankopen voor €70, maar je moet die ook nog gaan halen bij een dealer enz.

    Buiten de Benelux zit de smartcard gewoon bij het abonnement (meestal volledig gratis of voor maximum 10 of 15 euro), bv Sky UK, Canalsat Frankrijk, Sky DE, en wordt die gewoon naar je toegestuurd bij het afnemen van het abonnement.

    Maar ja, M7, alles om bij de klant te graaien ;-)

  12. Jij begrijpt het niet.

    Voor de doorgifte van de publieke zenders in SD en HD is al  betaald.

    Pas op 1 augustus heb je geen rechts meer op de door de publieke zenders betaalde doorgifte.

    Wat CanalDigitaal nu doet is je publieke HD zenders vervroegd uitschakelen.

     

    Klopt helaas niet. Ik heb nooit de HD kanalen van de publieke omroepen gekregen op het extra kaartje (en dat heb ik al meer dan een jaar). En volgens CD is dat normaal en moet je bijbetalen voor de extra kaart, zelfs als je hoofdabonnement een FamilieHD pakket is.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...