Ga naar inhoud


dreamer4all

Lid
  • Items

    25
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door dreamer4all

  1. Origineel bericht van: p1ppo
    Met mijn dm500s (maxvar) start niet door als de netwerkmounts er NIET zijn. Blijft dan in groene scherm staan. Ook wanneer ik de ethernetkabel eruit haal en hem uit en aanzet blijft tie in groene scherm staan. Dit vind ik een aardige bug...(de enigste tot nu toe)
    !!!!
    Is dit oplosbaar zonder dat ik de automount nu moet uitzetten ?


    Bedankt voor de tip. Ik dacht al dat m'n 7000 aan het einde van z'n latijn was. De mounts uitgezet, en hij start weer prima op.
  2. Ik heb ook belangstelling voor deze Popcorn, maar naast video's wil ik ook graag foto's kunnen bekijken. Wat je meestal ziet (zoals ook bij de dm800) dat het inlezen/converteren van de foto's en bladeren door foto's heel langzaam gaat (met een foto-grootte van 3-4 MByte duurt het inlezen/converteren bij de dm800 zo'n 15 secondes). Ik vroeg me af hoe dit met de Popcorn is. Duurt dit met deze multimedia-player ook zo lang?

  3. Het lukt me maar niet om de QOS van de WRT54G goed te gebruiken. Alle forums al doorgezocht naar een soortgelijk probleem, maar niets te vinden. Even de gegevens: glasvezel 20mb van Luna (BBNed), de WRT54G met dd-wrt 2.3, een VOIP telefoon van Siemens S450IP, en het mac adres van de Siemens in de WRT54G ingesteld als QOS. Indien ik niet aan het downloaden ben, is het geluid van de Siemens perfect, maar ben ik met +/- 15 mbit aan het downloaden, dan constant irritante tikken door de luidspreker van de Dect telefoon. Het gesprek wordt dan gestoord door het downloaden.

    Met IPB en Experiabox van Planet/KPN deed de Siemens het perfect (tot mei 2007 gehad, daarna nog ruim een half jaar gekost voor de administratieve afhandeling, maar dat terzijde), ook bij full speed downloaden totaal geen geluidsverslechtering bij het bellen, dus aan de Siemens kan het haast niet aan liggen. Dat het probleem bij bbned ligt, lijkt me ook sterk, die zullen tot vaker met het VOIP bijltje gehad hebben. Dan blijft er maar een oorzaak over: de WRT54G. Deze is al wat jaartjes oud (jaar of 4). Verder nooit problemen mee, draait maanden achterelkaar zonder een reset. Alleen dus de QOS loopt (waarschijnlijk) niet lekker. Weet iemand raad ? Of trek ik een aantal verkeerde conclusies?

  4. Ook bij mij werkt de bediening van de dm7000 met de leerbare afstandbediening niet meer goed. Met de oorspronkelijke AB geen probleem, maar met de Philips RU760 werken in ieder geval de pijltje naar boven en naar links niet meer. Daarvoor nog nooit last mee gehad. Ook opnieuw programmeren lost het probleem niet op. Iemand al een oorzaak van dit probleem gevonden ?

     

  5. Toch voor de zekerheid ook eens een aantal opnames op een mount gezet. Bij het indrukken van de video toets verschijnt het overzicht tot wel een stuk sneller (1 a 2 seconden ipv 9 seconden). Zou het dan toch aan de interne disk (WD 32000BEVT) liggen ? Nog iemand anders ervaringen hiermee ?

  6. Origineel bericht van: Henksat
    Origineel bericht van: dreamer4all
    Wel heb ik het probleem dat het scrollen met de pijltjes toets heel traag reageert. Is dat normaal ?


    Heb ik dus géén last van, welke image gebruik je?


    De laatste van Gemini.
    Het lijkt erop dat de plugin bij elke toets naar beneden de informatie ophaalt van de film, en bijv. bij 5 toetsen naar beneden niet de eerste 4 skipt en daarna alleen de informatie van de laatste ophaalt. Als je na het verschijnen van de informatie van de film onderaan het scherm, het pijltje naar beneden intoets, reageert de plugin wel direct.
  7. Sinds een maand de trotse bezitter van een 800. Ik merk nu dat hoe meer opgenomen films er zijn, hoe langer het duurt voordat het overzicht met opgenomen films verschijnt (ik heb nu 25 entries). Als ik bijvoorbeeld van TV naar Video mode schakelt kost het 9 secondes voordat het overzicht verschijnt. Ook het bladeren naar een volgende pagina duurt 5 seconden. De tweede keer dezelfde blader-actie gaat daarentegen dan wel weer binnen 1 seconden. Tijdens al deze acties is de interne schijf (WD 320 GB) niet slapende.

    Dan nu de vraag: is dit normaal, of heeft iedereen hier last van. Of ligt het aan de schijf ?

     

  8. Origineel bericht van: Neptunus

    Verder ligt het feit dat het nu niet werkt (dus dat de mountinstelling niet te benaderen zijn) niet aan Gemini maar aan Barry allen.

    Wat je kunt proberen is een kopie maken van je huidige flash image (dat kan heel makkelijk via BA) en dan kan je gaan experimenteren met Gemini of andere images.

    Persoonlijk vind ik de mountmogelijkheden in Gemini erg gebruikersvriendelijk, ik kon onlangs toen in Pli uitprobeerde geen mogelijkheid vinden handmatig aangemaakte mappen te mounten.


    Ik ben al een aantal dagen bezig om vanuit de dm800 een (cifs) automount te krijgen naar m'n PC. Handmatig mounten lukt prima, maar de automount dus niet. Ik heb inderdaad Gemini 3.6 en Barry Allen. Begrijp het nu goed dat als ik Gemini in Flash zet, dat het dan wel goed zo moeten werken ? Een nfs automount naar m'n dm7000 werkt overigens wel prima.
  9. In Gemini werkt dit prima. Ik heb de directory dm7000 aangemaakt in /media/hdd. Daarna een NFS mount toegevoegd via de mountmanager. Uiteraard moet dan wel de NFS server op de DM7000 aanstaan. Deze wordt dan ook automatisch gemount. Let wel: afspelen gaat alleen via de media speler.

  10. Nu een paar weken de DM800 in bezit. Ben zeer tevreden, maar ik maak we wel zorgen over de hoge temperatuur van de harddisk. In sleep mode is deze ongeveer 45 graden, en in bedrijf tussen de 50 en 55 graden. In m'n PC komt de harddisk-temperatuur niet boven de 42 graden uit. Er is voldoende ruimte om de DM800 heen, dus daar ligt het niet aan. Mijn vraag is: welke gevolgen heeft zo'n hoge temperatuur voor de betrouwbaarheid en levensduur van de harddisk voor gevolg. Of is dit helemaal niet hoog. Iemand ervaringen hiermee, en wat is de temperatuur bij andere DM800 gebruikers ?

  11. Weet je zeker dat je dit wilt ? Ik heb nu VOIPCHEAP voor uitgaande calls, en wilde ook budgetphone voor ingaande calls (ik heb de S450IP van Siemens), maar de kwaliteit van budgetphone is verder beneden de maat. Ik ben totaal geen fan van KPN, maar vwb kwaliteit en betrouwbaarheid gaat er nog steeds niet boven de oude analoge KPN lijn. VOIPCHEAP is stukken beter dan budgetphone, maar ook deze provider laat soms nog wel eens een steekje vallen. Soms toch nog last van echo's, tikken op de lijn en ander ongenoegen.

  12. Sinds ik Flubber heb geinstalleerd wordt de geldigheidsdatum van m'n Canal Digitaal smartcard niet meer geupdate. Ik gebruik mgcamd 1.14(pre) als EMU met newcamd als server. Als ik newcamd ipv mgcamd gebruik als EMU gebeurt de update wel!

    In var/keys staat de standaard mg_cfg file, zoals deze via Flubber wordt geinstalleerd. Zijn er meer mensen met dit probleem, of ben ik de enige ?

  13. Hoi, weet iemand hoe je op de dreambox 7000S met VLC frontend (onder PLi Emerald) een op de PC opgeslagen DVD kan afspelen met menu en ondertiteling. Via het mounten lukt het wel om een .vob af te spelen, maar dan heb je geen ondertiteling en menu.

    De dreambox en de PC zijn al zodaning geconfigureerd dat het mogelijk is om bijv. een op de PC opgeslagen avi file te streamen naar de dreambox (het starten van de stream duurt overigens wel erg lang). Maar bij het afspelen van DVD's knalt de VLC streaming server (0.8.5) op de PC er uit.

    Ik heb al uitgebreid de zoekfunctie gebruikt, maar daarmee kan ik helaas geen antwoord op mijn vraag vinden.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...