Ga naar inhoud


Jarod

Lid
  • Items

    58
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door Jarod

  1. Dank voor je reactie.

     

    Klopt ik bedoelde twin lnb's. Maar ik vind het opvallend dat het altijd dezelfde tuner is. Ik heb ze nl ook fysiek omgedraaid, dus tuner A naar B plek gezet, toen kwam tuner B met de mindere waardes....

     

    Ik heb goed beeld (tot nu toe dan)

  2. Goedendag,

     

    Ik zou graag het volgende willen voorleggen.

     

    Opstelling:

    VU+Duo2 met 2 single dvb s2 sat tuners

     

    Visiosat G4 met duo lnb's voor 28,2 – 23,5 – 19,2 – 13 + 2e schotel met stab diseqc 1.2 motor,

     

    Tuner 1: coax van ontvanger naar diseqc 1.2 motor naar sab 10/1 switch -> lnb

    Tuner 2: coax van ontvanger naar diseqc 4/1 switch -> lnb

     

    Probleem/constatering:

    Tuner 1: SNG 80% – AGC 40%

    Tuner 2: SNG 80% – AGC 80%

     

    Het verschil in de AGC waardes is wel heel opvallend.

     

    Omdraaien van de kabels levert hetzelfde resultaat op bij Tuner 1. Dus ik kan concluderen dat er geen problemen zijn met de buiteninstallatie, mbt demping door switches o.i.d. Overigens speelde dit probleem niet met de Duo (1)

     

    De tuners zijn nieuw uit doos net zoals de ontvanger.

     

    Kan ik al te maken hebben met een tuner die defect is ?? Of is een defecte tuner gelijk aan geen signaal. Overigens levert het omdraaien van de tuners een omgekeerd resultaat op. Het blijft 1 tuner die een verminderd signaal geeft.

     

    Bij voorbaat dank voor uw info.  

  3. Ik ben momenteel bezig mijn Vu+ opnieuw te flashen waarbij ik tegen een zeer irritant probleem aanloop.


    Ik wil m'n picons op een usb stick zetten. Hiervoor gebruik is Filezilla alswel Winscp. Met beide programma's krijg ik steeds de melding "error 553: could not create file"  waaarbij niet de gehele picon file overgezet wordt. Ik begrijp er niets van want er is genoeg ruimte op het usb geheugen. Ik heb de png bestandjes gecontroleerd en kan er geen onrechtmatigheden in vinden.

     

    Betreft: VTI 6.0.3, usb geheugen 8gb ingedeeld als: 40mb fat, 1gb Flashexpander, de rest als ext2 geformatteerd en gemount als usb.

     

    Het geheel heeft voorheen probleemloos gefunctioneerd waarbij ik gewoon wijzigingen in de picon files kon aanbrengen en ftp'en daarom begrijp ik niet waarom het nu niet meer lukt.

     

    Weet iemand wat er aan de hand kan zijn ??

     

    Bij voorbaat dank.

  4. Beste medesatters,

     

    Ik ga komende week bij iemand een duo (twin)lnb installeren van CD voor de ontvangst van Astra 1 en 3 i.c.m. met de Philips 8121. Dit zal het probleem niet zijn. Er lopen nu 2 kabels naar de ontvanger vanaf een twin lnb voor de ontvangst van alleen de astra 1. Deze ga ik gebruiken voor het aansluiten van de nieuwe lnb. Is het mogelijk om naast de astra 1 en 3 ook de astra 2 erbij te plaatsen d.m.v een single lnb ?? Volgens mij kom ik diseqc matig in de knoop en is dit niet mogelijk. Want volgens mij zit in de duo lnb van CD al een diseqc schakelaar. Ik heb geen ervaring met deze lnb dus mocht dit anders zijn dan hoor ik dit wel.....

     

    Gr, Jarod

  5. Werkt bij mij probleemloos met 3pg/EIT-epg. Heeft wel de nodige tijd nodig om in te lezen omdat de EIT epg constant aangevuld wordt.

     

    Ik gebruik de TGD files van Henk erbij voor de Engelse zenders en de "Tsjechische" zenders en je krijgt een echt complete epg. (voor zover het dat al niet was !).

     

    Het enige wat bij mij niet werkt is de scan. Deze duurt enkele seconden en dan stop deze weer. Waarschijnlijk een 3pg geheugen probleem. Na het verwijderen van de 3pg epg data werkt de scan wel. Ik vraag me dus af of een dagelijkse scan wel zin heeft.

     

    ps. Henk, kun je Eurosport 2 weer in je lijst opnemen ??

     

    Gr.

  6. Henk, het werkt vlekkeloos. Dank.

     

    Mocht iemand behoefte hebben om meer dan 56 zenders van epg te voorzien dan kun je dat als volgt doen. Je maakt 2 epg_upload ini files. De 2e plaats je in een andere directory op je computer want anders wordt de eerste uiteraard overschreven. In de eerste zet je de 56 zenders welke je wilt inladen en die upload je naar de Topfield. Daarna tgd files inlezen vanaf computer. 2e upload_ini maken en daar de overige zenders in plaatsen die je wilt zien. Uploaden naar de Topfield. Nu hoef je alleen maar vanaf de Topfield de tgd gegevens in te lezen. Dus niet vanaf je computer. Dus elke keer wanneer er nieuwe tgd files zijn de ini files wisselen. Het werkt, maar ik kan er niet achter komen waarom het op deze manier wel werkt; dus waarom 3PG (1.25) zich beperkt tot 56 zenders per ini file. Het blijkt dus dat er veel meer zenders ingelezen kunnen worden, maar het kan niet in één keer. Ook op het Duitse forum is hierover niets te lezen. Ik ben benieuwd of er mensen zijn die hier een idee over hebben.

     

    Gr.

     

  7. @Reptovis

     

    Ik gebruik de 1.25. Ik vind de 1.28 niet mooi qua lay out. Ik denk dat deze meer geschikt is voor grote lcd schermen. Maar 1.28 is anders qua opbouw. Je kunt deze niet over 1.22 of 1.25 plaatsen. Je zult deze opnieuw moeten inladen en configureren.

     

    Gr.

  8. @Reptovis,

     

    Ik gebruik 3PG. De zender namen moeten overeenkomen met de namen zoals in de statistieken (zie Henk's site) genoteerd staan. Let daarbij ook op eventuele spaties en hoofdletters. Als je die overneemt in je ini file dan worden de gegevens ingelezen. (uiteraard moeten ook de andere zender gegevens zoals NID, TID etc juist zijn) Je kunt ze ook zien door met Excel één van de tgd dagen te open. Dan zie je eveneens hoe de zender namen geschreven zijn. Dit komt als het goed is overeen met de statistieken. 3PG 1.25 leest max 56 zenders, versie 3.28 leest maximaal 64 zenders.

     

    @Ranon,

     

    Ik zie geen dubbele namen, wel waar +1 achter staat. Bedoel je dat misschien ??

     

    Gr, Jarod

  9. @Reptovis

     

    1.28 heeft geen beperkingen inderdaad. Er worden meer dan 12000 tgd data ingelezen.

     

    @manfred1

     

    Er staat in de ini file nog een Eén op de Astra3 ingegeven. Overschrijf Eén met iets anders. Probeer het nog een keer. Bij mij werkte dit.

     

    Gr.

  10. "Sinds enkele dagen wordt de progammagids voor Nederland 3 niet meer geladen.Zou het aan de tgd files van Henk kunnen liggen? Ik heb niets veranderd.Ini files gecontroleerd maar deze zijn goed.Zijn er meer mensen met dit probleem?"

     

    @Manfred1

     

    Dit probleem had ik ook ineens. Evenals de "Eén" die niet werd ingelezen.

     

    Open de TGD files eens met Excel. Dan zie dat achter Nederland 3 "Hot Bird" (!?) is toegevoegd. Als je dit veranderd in je ini file wordt Nederland 3 weer ingelezen. Foutje in de tgd files dus. Ik heb de "Eén" op de Astra3 verwijderd. Nu wordt deze van de Astra ook ingelezen. Klaarblijkelijk kan de ini file niet met dubbele entry's omgaan.

    Voor degene die ook problemen hadden met History. Ik heb deze toegevoegd met de juiste zender gegevens uit 3PG en exact de naam overgenomen zoals in de TGD files staat. Deze wordt nu ook ingelezen. Zoals Henk al eerder zei moet de naam uit de TGD file exact overeenkomen met de ini file. Je kunt de TGD files bekijken met Excel en copy/paste doen naar je ini file.

     

    Het enige waar ik nu nog mee worstel is dat de Astra2 niet ingelezen wordt.

     

    Gr, Jarod

  11. Ik heb 3PG (1.25) verwijderd en opnieuw geinstalleerd op m'n TF. (Ook versie 1.28 gebruikt maar dit maakte geen verschil).Opnieuw de TGD data ingeladen. Wederom diverse ini files gebruikt en in eerste instantie werden de BBC gegevens ingeladen. Echter ze worden overschreven door de now/next info van de BBC. Dit gebeurd ook bij ITV. Opvallend is ook dat bij de ene ini file Nederland 3 en Een/Ketnet/Canvas niet ingeladen worden en bij andere ini files (waarbij alleen de EPG directory en Number of Services vermeld zijn), wel. Maar in alle gevallen wordt de Astra2 overschreven door de now/next info. Ook zijn de 16:9 symbolen niet meer te zien hoewel ik deze wel aangezet heb bij 3PG. Ik heb dus wel een bepaald patroon gevonden maar ben er niet achter hoe dit komt. Iemand een idee ??

  12. Ik heb diverse ini files gebruikt en aangepast maar het lukt me niet om de Astra 2 zenders (o.a. BBC) ingelezen te krijgen. De Astra 1 en 3 zijn geen enkel probleem. Opvallend is dat de zenders waarbij de satelliet naam achter de zendernaam is vermeld geen EPG gegevens ingelezen worden bij mij. Ik heb ook de Hot Bird zenders geprobeerd in te lezen maar daar ook geen resultaat. Waar kan dit aan liggen ??

     

    Groet, Jarod

  13. Misschien dat dit probleem door je kaart wordt veroorzaakt ?? (seca 3 ??). Er zijn nogal wat problemen met de seca 3 kaart heb ik begrepen. Weet het zelf niet want heb nog geen nieuwe kaart ontvangen.

    Ik heb deze ontvanger vanavond even bij mij thuis aangesloten gehad. Inderdaad geeft het ding problemen met opnames. Dat ding gaat zaterdag terug. Eens kijken of ze een alternatief willen aanbieden want deze ontvanger is eigenlijk gewoon een slecht apparaat. En ik heb begrepen dat ik niet de enige ben die problemen heeft geconstateerd. Ben wel benieuwd hoe dit af gaat lopen want deze mensen zijn al eerder terug geweest en toen was men niet heel erg bereid om dit ding terug te nemen.

     

    Groet, Jarod

×
×
  • Nieuwe aanmaken...