Ga naar inhoud


feuniks

Lid
  • Items

    7
  • Registratiedatum

  • Laatst bezocht

Berichten die geplaatst zijn door feuniks

  1. @Julius,

     

    Ik wil niet zeggen het is nooit goed en we willen altijd maar meer. Ik heb @Home en van de pakweg 115 kanalen gebruik ik er maximaal 20. Alleen: er zijn wat zenders, die ik erg graag erbij zou willen hebben. Daarbij zitten Sky (maar dat zit er niet in) en SciFi Channel. Ik zou die er dus graag bij willen heben. Anderen hebben andere intresses, en die zullen graag andere zenders erbij willen hebben.

     

    Denk eraan dat digitale televisie in principe genoeg bandbreedte heeft om voorlopig nog wel wat uit te breiden.

  2. Je moet dat anders zien. Ja, inderdaad: we praten bij TVHome (sorry, tegenwoordig gewoon @Home) over pak hem beet 120 zenders. ALs die inderdaad 4 Mbit streamen, dan is dat dus 480 Mbit. Dit zijn echter geen internet megabits...

     

    Bij internet doe ik een aanvraag voor bepaalde content en krijg dan op mijn persoonlijke ip adres dit aangeleverd.

     

    TV signalen werken anders. Je stuurt vol continu aan iedereen dezelfde content door. In de ruimte van 1 analoog kanaal, kun je dacht ik een 8 digitale signalen proppen. De reciever weet dat als naar een bepaalde zender wil kijken, welk "kanaal" (dus welke frequentie) en welke signaal uit die stream hij moet nemen. De rest is er wel, maar daar kijkt de ontvanger niet naar. (Net zoals analoge TV trouwens. Je hebt ook steeds alle zenders tot je beschikking, maar je gebruikt er maar 1 of 2 tegelijkertijd).

  3. Klopt inderdaad. De Topfield is me dit week-end opgevallen. En ik hoorde dat er nogal wat problemen mee zijn. Als je op de ene tuner kijkt en op de ander opneemt, dan begint het beeld te stotteren. Dat lijkt wel op te weinig rekenkracht of een serieuze bug. (Laten we het laatste hopen, want te weinig rekenkracht is niet met een patch op te lossen).

  4. Siafu,

     

    TV-Home heeft aan de kaarten lopen klooien. Hierdoor werken ze alleen in een originele decoder. Het gerucht gaat dat er volgend jaar een "standaard" komt, en dat dit dan wordt vrijgelaten, maar daar heb ik geen concrete info over.

     

    Wat wel werkt zijn de decoders met een CI. Er is een CAM, genaamd Alphacrypt, en die "emuleert" een originele decoder, zodat de kaart werkt.

     

    Ik heb nog geen twintuners gezien voor DVB-C. De enige die adverteert is de Reelbox, maar daar heb ik de DVB-C versie nog steeds niet van gezien en als ik de klachten over de software mag geloven, is dat nog lang geen optie.

     

    Er zou binnenkort wel een decoder uitkomen met HDD, maar ook daarvan is het nog onduidelijk wat het precies is en wanneer het moet uitkomen.

     

    Als laatste: de tweede week van december zou een Philips decoder uitkomen voor TV Home.

  5. Nee ik heb het bereik niet getest. Dit zijn de specificaties van de leverancier. Ik heb wel gezien dat gewoon in mijn hele huis ontvangst heb. Ik heb die laatste opmerking ook alleen gemaakt om aan te geven dat dit speelgoed voor persoonlijk gebruik is en niet voor delen met de buren.

     

    Je schrijft dat je de zender beneden wil zetten en op zolder wil ontvangen. Mijn vraag is dan waarom? De zender heeft de maat van een pakje sigaretten en heeft alleen stroom nodig. JE zou hem dus ook gewoon ergens op de 1ste verdieping kunnen zetten. Je hoeft dan namelijk maar door een enkele laag beton heen. Wat het systeem een stuk stabieler zou kunnen maken.

     

    In eerste instantie had ik vandaag na het testen het basisstation op mijn werkkamer neergezet tussen de poten van het bakje waarin ik mijn post doe die ik nog moet behandelen. De zender werkte daar niet, omdat het bakje van metaal is en het geheel als een kooi van Faraday ging werken en dus de uitzendingen erg beïnvloedde.

    Ik kan me zo ook voorstellen dat je de zender en ontvanger niet te dicht bij DECT telefoons, WiFi adapters, magnetrons etc. zetten. Dit zou wel eens kunnen storen.

     

     

    Ik heb begrepen dat de Irdeto kaartjes normaal gesproken om de zoveel tijd nieuwe toegangscodes van het netwerk krijgen. Ik moet nog kijken of de klantkaartjes een en ander terugsturen naar het basisstation, maar wat dat betreft zal alleen de tijd het leren.

    Ook ben ik er inmiddels achter dat als meerdere kaarten tegelijk actief zijn het nog niet vlekkeloos werkt, maar als ik de vooruitgang tussen de twee firmwares zie, dan zal dat in een volgende versie wel weer verbeteren.

  6. Ik heb een paar weken geleden een SmartWi draadloze card splitter gekocht. Ik wilde via dit forum even laten weten hoe het bevalt aangezien ik denk dat er wel meer mensen zijn die erover denken om dit systeem aan te schaffen.

     

     

     

    Ik heb de kit gekocht om mijn TV-Home digitale kabelverbinding te delen over meerdere ontvangers. Dit gaat over Irdeto2. Ik heb de splitter gekocht voor een simpele reden. Ik heb een TV-Home Extra Abonnement met Canal+. Dat is samen dus bijna €30. Aangezien het kaartje slechts werkt op 1 systeem heb ik de helpdesk gevraagd hoe het zit met meerdere kaartjes. Voor bijna 5 Euro per maand extra zou ik een tweede kaartje kunnen krijgen. Alleen Canal+ zou hier niet bij zitten. Als ik dat erbij wilde hebben, dan zou ik daar extra voor moeten betalen. Omdat ik dat eigenlijk een vorm van diefstal vind. Ik betaal immers netjes voor het kijken, ben ik op zoek gegaan naar een andere manier. Ik ben toen bij SmartWi uitgekomen.

     

    SmartWi is een zoals ik al schreef een draadloze card splitter. Het bestaat uit een basisstation, waarin je het originale kaartje stopt en drie klant kaartjes. Het basisstation is uitgerust met een USB poort, zodat via de USB poort een nieuwe firmware op het systeem. Om te beginnen moeten de klantkaartjes bekend worden gemaakt aan het basisstation. Hiervoor moet je elke klantkaart een tiental seconden in het basisstation stoppen. Tevens wordt dan een eventuele nieuwe firmware op de klantkaart gezet. De klantkaartjes zijn een stukje groter dan de originele kaartjes. Bij ontvangers met een klepje gaat het klepje dus niet mer dicht.

     

    TV-Home werkt met Irdeto2.

    Irdeto wordt standaard niet ondersteund door de firmware van het systeem. Het Irdeto coderingssysteem is kennelijk dermate anders dat er een aparte firmware voor bestaat. Via de SmartWi website heb ik Irdeto firmware versie 1.213 gedownload. Deze firmware werkt niet samen met TV-Home. Ondanks verschillende testen en instellingen bleef de ontvanger een “defecte” smartcard aangeven. Na een paar dagen rommelen heb ik het project eens even in de ijskast gezet.

     

     

     

    Vandaag zag ik dat er een nieuwe firmware op de site stond. Irdeto versie 1.219. Ik heb deze firmware gedownload en zowel het basisstation als de kaartjes ge-update met deze nieuwe versie. Het resultaat van deze actie was dat de ontvanger de kaart nu meteen correct detecteerde. Ik heb momenteel twee ontvangers die samen een kaart delen.

     

     

     

    In andere woorden. Met de firmware versie 1.219 is TVHome correct aan de praat te krijgen.

     

    O een laatste woord van advies. Het systeem heeft een bereik van ongeveer 20 meter. Het is dus een puur persoonlijke oplossen en kan dus niet gebruikt worden om illegaal de rest van de straat te voorzien van digitale TV!

    Ook is het zo dat je voor elk kaartje een decoder nodig hebt, maar dat spreekt voor zich.

×
×
  • Nieuwe aanmaken...